Yenimahalle’de ilçenin huzurunu ve düzenini koruyacak olan Zabıta Yunus ekibi kuruldu. Tam donanımlı olan motorize ekip 12 kişiden oluşuyor.
YENİMAHALLE Belediyesi’nde Zabıta Yunuslar iş başı yaptı. Zabıta teşkilatının 182. kuruluş yılını kutlamaları çerçevesinde hizmete sunulan Zabıta Yunuslar tam donanımlı motorize 12 kişilik ekipten oluşuyor. Tanıtım ve gösteri törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar’ın yanı sıra belediye personeli, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende zabıta teşkilatının 182. yılı kutlandı.
24 saat hizmet verecekler
Yenimahalle ilçesinin huzur ve düzeninin koruyucusu olacak Zabıta Yunus Ekibinin ufak bir gösteri yaptığı törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Yenimahalle Belediyesi’nin hizmet ağı ve hizmet edeceği alanın her geçen gün daha da genişlediğini, kendilerinin de bu noktada hareket ederek, çağın getirdiği modernize edilmiş hizmetlerden istifade ettiklerini kaydetti. Duyar, Zabıta Teşkilatının halkın huzuru, sağlığı ve güvenliği için gecenin karanlığında, soğuğunda, yağmurunda ve çamurunda 24 saat hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.
Biz bir aileyiz
BELEDİYE Başkanı Ahmet Duyar, "Bu güzel şehrimizi daha yaşanabilir kılmak için 7«den 70«e herkese bir takım görevler düşmektedir. Bunun içinde her yaştan insanın el ele vermesi gerekiyor. Özellikle zabıtanın yetkili olduğu konularda esnafımızın ve halkımızın zabıta ekiplerine engel değil yardımcı olmalarını istiyoruz. Biz denetimlerimizi eğitim amaçlı olarak gerçekleştiriyoruz. Esnafımızla iç içe olan bir hizmet anlayışı içinde biz bir aileyiz, sloganıyla hareket ediyoruz" dedi.
Araçların giremediği bölgelere girecek
ZABITA Teşkilatının belediyelerin aynası olduğunu belirten Başkan Duyar, "Zabıta belediyenin vitrinidir. Onlara Ankara da ilk ve tek olan motorize ekibini oluşturarak Zabıtanın Yunuslarını hizmete sunduk" dedi. Motorize ekiplerde 6 adet motor bulunmakta ve 12 eğitimli personel hizmet vermektedir. Normal araçların trafiğe girmediği bölgelere girmek, ulaşımda hızlı hareket, olumsuzlukları bir an önce çözmek gibi hususlarda motorize ekip çalışmalara yardımcı olacak. İş ve hizmet akışını kolaylaştıracak olan zabıta Yunuslar kısa bir gösterinin yanı süre şehir tanıtım turu yaptılar.
Hürriyet