Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
11. sayfa BirinciBirinci ... 9101112 SonuncuSonuncu

Üstsüzler YeniZelanda'da Motosikletlerle Resmi geçit Yaptı

REKLAM ALANI

Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bu konu Kur’an da iki Sure de geçer; İlki Nur Suresi 31. Ayet, ikincisi ise Ahzab Suresi 59.Ayet. Şimdi bu ayetleri aşağıda inceleyelim;

Nur Suresi 31. Ayet:

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.
    Elint tüm yazını okudum, güzel noktalara değinmişsin, konudaki ilk yazmıda örnek aldğım ayetleri yazmanda iyi olmuş. Yalnız Kur'an-ı Kerim'im değiştirilmesi konusuna da değinmişsin, açıklığa kavuşmuş zannedersem, değişme işi bir kanıt olmasa bile inanç işidir zaten yani Allah'ın gücüne inanırsan ayette değişmeyeceğini belirttiği birşeyin zaten değişemeyeceğine de inanırsın, düşünüp araştırmak da yanlış olmaz tabi...

Örtünme konsuna gelince ben Nur Suresi 31. ayeti kadınlara islamiyet'in nasıl örtünmeleri gerektiğini açıklayan tek ayet olduğunu düşündüğümü söylemek istiyorum. Bu benim düşüncem, islam alimi değilim ama diğer (Ahzab 59.) ayetin nasıl örtüleceğinden çok, bir tehdite önlem olarak indirildiğini düşünüyorum, yani kadınlara bir açıklama tarzında indirilmediğini, bir uyarı olarak vahyedildiğini. Tarzından ve arkasından gelen kelimelerle de açıkça ortada. İki ayet arasında büyük bir fark var yani anlatım tarzları bile farklı.

Burada da açıkça görülüyor ki; İslamiyeti kabul etmiş kadınlara yabancıların yanında "tahrik" (tahrik konusu zamana,mekana, kültüre ve yaşayış biçimine göre değişiklik gösterebilir) edici giyinmemeleri gerektiği önerilmekte ve tavsiye edilmektedir ve sonunda da eklenmektedir böyle yapın ki kurtuşa eresiniz yani doğru olan budur.

Kısaca aksini yapanı ahlaksızlıkla suçlayın denmemektedir ya da ciddi bir problemden bahsedilmemektedir, yol gösterilmektedir. Bilindiği üzere ayetler çeşit çeşittir, dünya işlerinden bahsedenler, toplum yaşamını düzenleyenler, ahiretle ilgili olanlar vs... Bu ayetleri yorumlamak için oldukça derin bir bilgiye sahip olunması gerektiğine inanıyorum fakat illa alim olmaya gerek olmadığını da düşünüyorum. Zaten düşünmemenin ve sorgulamanın önemi bir çok ayet ve hadisle'de desteklenmiştir.

Yukarıda da yazdıklarıma bakarak geçen ki tartışmaya dönersek; ahlak dinden etkilenir ama kesin yargılar düşünce ile ortaya çıkar peki nedir ahlak ölçüsü, girersem çıkamam çünkü kişiden kişiye toplumdan topluma değişiklik gösterebilir. Fakat bir insan ahlaksız demek için dini verilerden (ölçülerden) çok daha fazlasına ihtiyaç duyacağımızı anlatmak istedim. Bir arkadaş (sanırım kütük) demiş zaten, din ahlaki ölçüleri korur, bence çok güzel açıklamış

Kur'an hem erkeğin hem de kadının ideal bir toplumda sosyal ve ahlaki değerleri yüksek mütevazi bir yaşam sürmelerini ister.

Bunu da mesela Nur suresi 30.ayet de görürüz;

(Resulüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır.
    Bu ayette de daha önceki uzuuun yazımda bahsettiğim bakış tarzı açıkça erkeklere tebliğ edilmiş ve bu bakış ve yaşayış şekli tavsiye edilmiştir bence. Yani Kadın açtı hurra demek yerine seninde karakterini ve kişiliğini koruman gerektiğinden bahsedilmiştir. İki ayetteki denge ve anlatım oldukça çarpıcı ve güzel eğer görmek istenirse...

Gelelim;

Ahzab Suresi 59.Ayet'e:

Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
    Bu ayeti nasıl yorumladığınızı ben merak ediyorum. Sizce bu ayette kadınlara cillap (benim bildiğim cillap; kara çarşafın, beyaz olanı) giymelerimi emredilmiştir yani bu emir zaman içinde tehlike ortadan kalktığı halde bile geçerlimidir? Ya da şöyle sorayım bu ayetin indiriliş amacı bir uyarı taşıması mıdır yoksa nasıl giyinilmesi üzerine öğüt mahiyeti mi taşımaktadır yani Nur 31 de ki ayetle aynı mantıkta mıdır? Siz nasıl yorumluyorsunuz?

Ben yorumumu yukarı da yazdım. Bana göre ayet hem tecavüüze hem de o dönem de İslam'ı seçmiş kişilere yönelen tehditlere (öldürülme, zulm ve eziyet edilmesi) karşı bir önlemden bahsetmektedir. Biliyorsunuz ki Peygamberimiz bu eziyet ve zulümden dolayı Mekke'den Medine'ye göç etmiştir. Bu da bir ayetle Peygamberimize vahyedilmiştir şimdi bu durmda bu ayet bence uyarı mahiyeti taşımaktadır. Peygamberimize savaş etmesi içinde ayet gelmiştir değil mi? ve bunun yanında savaş esirlerine nasıl davranılması gerektiği vs... Bu ayetler o döneme (o anın koşullarına) göre nasıl davranılması gerektiği hakkındadır fakat bu demek değildir ki şu anda geçersizdir, geçerlidir tabi ama birebir hiç düşünemden değil.

Yukarıda dediklerim ışığında ben bu ayeti şöyle yorumlarım; eğer günümüzde müminlerin kimliklerini yine açık etmemesi gereken bir durum vuku bulursa bakılacak bir ayettir bence. Yani duruma göre saklanıp gizlenmenin ayıp olmadığını bazen can güvenliği için gerekli olabileceğini işaret etmektedir. Bu benim yorumumdur tekrar yazayım ben islam alimi değilim sadece her insan kadar akıl sahibi bir müslümanım.

Kısaca şunu demek istiyorum her ayet farklı amaçlara hizmet eder, önce bunu iyi değerlendirmek lazım, sonra ayetlerdeki dönemi ve günümüz dünyasını iyi karşılaştırmak lazım ve mutlaka yorum yaparken bu konu da iyi olduğunu düşündüğünüz alimlerin fikirlerini de değerlendirmek lazım. Bir de dinle ahlakı birbirine karıştırmadan insanları yok yere ahlaksızla suçlamamak lazım. Bu yazıdan da şu anlaşılmasın çıplaklık iyidir hadin soyunalım, sadece benim amacım anlayışı geliştirmek.

Unutmamalı ki sokakta gördüğünüz ve belkide ucuz fahişe olarak nitelediğiniz (ki mesleği fahişelik olan birinden bahsediyorum) insan bile genel yaşamında bazı konularda sizden daha ahlaklı davranabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    maydonoz olmadan duramayacağımı farkettim ve 10 sahife sonra bende bu çılgınlığa dahil oldum..

din bence bu şekilde tartışılmamalıdır.inanan inanmayana, inanmayan inanana saygı göstermelidir. hiç bir tartışmanın sonucunda kimsenin bu konuda fikrini değiştirdiği vaki değildir. bu iş fikirden çok hissetmeyle ilgilidir naçizane kanaatimce..

ayrıca en başından beri takip ediyorum. (ilgiyle) bu fotoğraf işinin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmek mümkün değil. insanlar bazı plajlarda nasıl üstsüzse burdada motor üstündeler. kendi meşreplerince ayıp falan değildir ve ayrıca dünya dediğimiz yer küre bizim gibi insanlardan ibaret değildir.

hörmetler efenim..

Alıntı alkadras adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    maydonoz olmadan duramayacağımı farkettim ve 10 sahife sonra bende bu çılgınlığa dahil oldum..

din bence bu şekilde tartışılmamalıdır.inanan inanmayana, inanmayan inanana saygı göstermelidir. hiç bir tartışmanın sonucunda kimsenin bu konuda fikrini değiştirdiği vaki değildir. bu iş fikirden çok hissetmeyle ilgilidir naçizane kanaatimce..

ayrıca en başından beri takip ediyorum. (ilgiyle) bu fotoğraf işinin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmek mümkün değil. insanlar bazı plajlarda nasıl üstsüzse burdada motor üstündeler. kendi meşreplerince ayıp falan değildir ve ayrıca dünya dediğimiz yer küre bizim gibi insanlardan ibaret değildir.

hörmetler efenim..
    Alkadras, çok güzel demişsin de zaten benim maksadım, birini değiştirmek değil, fikrimni geliştirmek. Zannedersem buraya yazan çoğu arkadaş da böyle. Ben niye bu kadar ısrarla yazıyorum oraya geleyim.

Mesela, biri fikrini açıklıyor diyor ki, ben "pek karşı değilim", öbürü ordan cevaben "o zaman senin yakın çevren de böyle giyinirse birşey demezsin" Ben bu saygısızlığın aslında soyunmaktan daha kötü olduğunu anlatmak için dil döküyorum. Senin annen baş örtülü, dini vecibelerini yerine getiriyor diğerinin annesi açıksa ahlaksız denmemeli ya da senin kültürün bazı şeylere müsade etmiyor diye diğerine yakıştırma da bulunma diye yazıyorum. Benim tek derdim budur, he insanlar bu yönde değişecekse ne mutlu...

Görkem'in resmine tekrar bak,Ukrayna genel ev değil yazmışlar Türkçe, yani tepkilerini iki dille ortaya koymuşlar, biri Türkçe diğeri kendi dilleri. Yanındaki kız da "ya ni prodaüs" yazmış yani "ben fahişe değilim" demiş. Bu ne kadar açık bir mesajdır, anlayana. Benim derdim bu kafa yapısıyladır, bir şey değişecekse sadece bu değişsin...

alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Alıntı dgrmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin annen baş örtülü, dini vecibelerini yerine getiriyor diğerinin annesi açıksa ahlaksız denmemeli ya da senin kültürün bazı şeylere müsade etmiyor diye diğerine yakıştırma da bulunma diye yazıyorum. Benim tek derdim budur, he insanlar bu yönde değişecekse ne mutlu...
    tebrikler..

Görkem'in resmi deyince aklıma geldi; bir arkadaş yine bu konuda, zinaya yol açan en büyük etmenin çıplaklık olduğunu yazmıştı, o yazıda çok değerli fikirlerde var, aile yapısı vs. gibi. Fakat zinaya her çıplak gördüğünde seks düşünen erkek de yol açar. Yani demek istediğim aslında o kadar basit ki, kadınların ahlakını giyimleri ile ölçeceğimize, erkek olarak kendi ahlakımızı bir ölçelim, yani bozulmuş Türk erkeği, biraz toplansa da kendine bir baksa diyorum.

Bütün bu laflarımdan çıplaklık iyidir, herkes soyunsun gibi bir anlam çıkarmayın da ne yaparsanız yapın. Herkesin tabiki ölçüleri vardır benimde var ama bu ölçüleri nelerin oluşturduğunu unutmadan yargılarım karşımdakini. Onun terazisi farklı ise benim onu anlamam için yapmam gereken kendi terazimin ayarı ile oynamaktır.

overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Çok iyi bir tespit olmuş, evet ben bunu şöyle sormak istiyorum, iyi ahlak nedir? Sadece dinin emir ve yasaklarını yerine getirmek midir? Yoksa daha geniş birşey midir? Yani düşün ki, aşık olmak günah değil ama bunun sonuçlarını ahlaksızlık olarak görenler var hatta bazı yörelerde kendisini bile, din gelmeden önce de ahlak yapısı vardı fakat din bazı yanlışları düzeltti. Mesela eskiden de hırsızlara iyi gözle bakılmazdı, din inmeyen kabilelerde dahil. hatta din olmayan yerlerde de halen iyi bakılmaz, (Antik Yunanda, hırsızların tanrısı (hermes) olmasına rağmen iyi bakılmamıştı).

Peki bu Budist Japon'ların Koreli'lerin iş ahlakına ne demeli?... İçki haramdır fakat içki içen bir kişi güzel ahlak sahibi de olabilir değil mi? Hristiyanlık'da şarap haram değildir fakat her hristiyan da ahlaksız değildir vs...

Yani hemşerim Tigermbz Samsun ağzıyla "iki dakka delikanlı olun" demiş, lafı bırakıp gitmiş, hemşerim yeterince açık konuşmuyor muyuz da böyle dedin? İyi Ahlakla din tabiki alakalıdır ama senin kastettiğin şekilde değil.
    Kardeşlerim, insanlık tarihinin dinden soyutlanmış bir dönemi olmamıştır. Hz. Adem bir peygamberdir, Allah'ın öğrettikleri üzerine yaşamıştır, hepimiz ondan geldiğimize göre ahlak anlayışlarımız tabii ki din üzerine kurulmuştur. İnsanlığın ahlak anlayışı da peygamberlerle şekillenmiştir. Bu şuna benzer, bir insan oğlunu evlatlıktan çıkarrabilir, bu benim evladım değildir der herkese (ben dinsizim der) fakat o çocuğun babası o adamdır, bunu asla değiştiremez.

hı haram helal muhabbetine gelince,alkol almak haramdır,ama akıllı uslu içmek kimseyi rahatsız etmemek ahlaksızlık değildir,haram işlemek kişinin kendi sorunudur...

Domuz eti yemek haramdır ama buna haram değil demek ahlaksızlıktır

Bir bayanın başını açması haramdır ama bu haram kendi sorunudur,başkalarının başını açmaya çalışmak ahlaksızlıktır..

Tabi İslam dinine göre....[/QUOTE]

Dostum güzel yazmışsın, fakat dinimizin en önemli emirlerinden birisi insanlara iyiliği emredip onları kötülükten sakındırmak. Peygamberlerin baş vazifesi ve Allah (c.c.) onları bize örnek alalım diye gönderdi. bir yanlış varsa gücümüz yetiyorsa elimizle, yetmiyorsa dilimizle, o da yetmiyorsa o yanlışa kalbimizle buğz edeceğiz.

Bu açıdan bakarsak haram işleyenler aslında ahlaksızlık da yapmakta çünkü kötü örnekler çoğaldıkça meşrulaşır, şeytan diye birşey var ve yeterli bilgisi olmayanları saptırıyor. Mesela devlet büyükleri ve tüm tanıdık akıllı insanların aleni zina yapıp içki içtiğini düşün, sonra da senin değiminle ahlaksızlık yapmamak için içki haramdır, zina haramdır desinler. İşte en büyük ahlaksızlık bu iki yüzlülük olur.

Kişi o hatayı bir kereye mahsus yaparsa ve daha sonra haram olduğuna kanaat getirip tövbe ederse tabii ki o zaman iki yüzlü olmuş olmaz.

Zina ve içki içmek haramdır ve ahlaksızlıktır, çünkü toplumu bozar. Hanımların başlarını açması da haramdır ve ahlaksızlıktır. Fakat ahlaksızlık yapan insanlar ahlaksızdır diyemeyiz. Saydığım ahlaksızlıklardan birini yapan ahlakının bir kısmını kaybetmiştir ve ahlaksızlıklar da yeni ahlaksızlıkları doğurur.

Herşeyi Allah yarattığına göre ahlak anlayışını da, neyi nasıl yapacağımızı da o belirler, mantıklıdır çünkü motorsikletin kullanma kılavuzunu motorsiklet yazmaz, onu yapanlar yazar ve ona uyarsan mutlu mesut bir şekilde motosiikletin zamanı gelince ömrünü tamamlar. Bizim de kullanma kılavuzumuz çok şükür gönderilmiş. Ne kadar uyarsak ve uygularsak zararı da yararı da tüm insanlık için çünkü birey toplumdan soyutlanamaz.

Alıntı alkadras adlı üyeden alıntı Mesajı göster

hörmetler efenim..

Arkadaşlar hiç kafanızı yormayın, www.sorularlaislamiyet.com 50-60 tane din alimi tüm sorularınızı cevaplıyor, tartıştıklarınız orada çoook önceden cevaplanmış. Ayrıca diyanet din işleri yüksek kurulu başkanlığının fetvası da başörtüsünün kadına farz olduğunu beyan etmiş ve fetva verirken kural her zaman kolay ve uygulanabilir olan seçeneğin seçilmesidir "kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız, müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz. Hadis-i Şerifi gereğince böyle yapılmaktadır. O güzel kafalarınızı yormayın, islamiyet kolaylık dinidir, alimler toplanıp böyledir dediyse böyledir güzel kardeşlerim. Hiçbirimize laf düşmez.

Kurandaki emirlerin zamanla değişmeyeceğini ve bir topluma özel olarak inmediğini, evrensel olduğunu bilin.

Merak ettiğim birşey var, kadınların başlarının açık olmasının sizlere ne faydası var? Hanımlarınızın güzelliğinin sadece size has bir armağan olması kime neden rahatsızlık veriyor? Tüm dünyada kadın cinselliği üzerine kurulmuş bir sürü sektör var, bunları saymasak dahi pazarlama şirketleri kadınları görevlendiriyor, sekreterlerin kadın, heryerde cinsellik almış başını gidiyor. Kadını özgürleştiriyoruz kılıfında ticaretin bir parçası yaptılar, türkiyedeki fırınların sayısı kuaförlerden daha az. Dünya ticareti %2 büyürlen kozmetik sektörü %28büyüyor.

Kozmetik ne demek? Cosmos = düzen demektir, kaos kelimesinin zıttıdır. gelin sizi düzene sokalım diyen bi sektör, yani bilinçaltından hanımlara kaos olduklarını telkin ederek erkeklere bağımlılıkları üzerinden ticaret yapılıyor. Zavallı hanım kızlarımız Şubat ayında sabahın köründe ayağında mini etek ve üstünde dekolteyle sokağa çıkıyor, titreyerek işe gidiyor, kazancını da kuaföre kozmetiğe tekstile veriyor. Kadının özgürlüğü bu mudur?

Sadece 1 yılda 30 milyar doları kozmetiğe harcayan amerika, dünyada her sene 30 milyon çocuğun sağlıksız sular yüzünden öldüğünü görüp de bu iş için gerekli 7 milyar doları çıkarıp vermiyorsa, amerikada bir kadının ortalama yıllık kozmetik masrafı 160 dolar ve 3. dünya ülkelerinde askari ücretle çalışanların yıllık geliri ortalama 105 dolar...

Osmanlıda çıplak figür var diyen vatandaş da destekli sallasın.

Ya ben hepinize nasıl yetişecem o kadar çok yazacak şey var ki...

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    İslam üstünden tartışıyoruz ya bu arada...

Yeni Zelanda'da motora üstsüz binenlerin müslüman olma olasılığı sizce yüzde (binde(milyonda(milyarda(trilyonda(katrilyonda(ken tilyonda(seksilyonda(septilyonda)))))))) kaç

Alıntı overrider adlı üyeden alıntı
    Kurandaki emirlerin zamanla değişmeyeceğini ve bir topluma özel olarak inmediğini, evrensel olduğunu bilin.
    Emirler evrenseldir, ancak Kuran içkiyi gittikçe kapsamı genişleyen 3 ayette yasaklamıştır.

Alıntı http://dkabogretmeni.blogcu.com/islam-dini-nde-alkollu-icki-yasagi_15313081.html adlı üyeden alıntı
    Kur'an-ı Kerîm'de içki yasağı tedrîc prensibine göre gelmiştir.
    Mekke'de inen ilk ayette yasak hükmü yer almaz.

"Hurma ve üzüm ağaçlarının meyvelerinden içki yapıyor güzel rızık ediniyorsunuz, bunda aklı eren bir kavim için elbet bir ibret vardır" (en-Nahl, 16/67).

Bundan sonra Hz. Ömer bir gün Resulullah (s.a.s)'a gelerek şöyle dedi: "Ya Resulullah! Şarap malı helâk edici ve aklı giderici olduğu malumunuzdur. Yüce Allah'tan, şarabın hükmünü bize açıklamasını iste. Hz. Peygamber; "Ey Allah'ım, şarap hakkında bize açıklayıcı beyanını bildir" diye dua edince şu ayet indi:

"Sana içkiyi ve kumarı sorarlar, de ki. "Onlarda hem büyük günah hem de insanlar için bazı faydalar vardır. Ancak günahları faydalarından daha büyüktür" (el-Bakara, 2/219). Bu ayet inince, bazı sahabîler "büyük günah" diye içkiyi bırakmış bazıları ise "insanlara faydası da var" diyerek içmeye devam etmişlerdir.

Bir gün Abdurrahman b. Avf bir ziyafet vermiş, ashâb-ı kirâmdan bazıları da bu ziyafette hazır bulunmuştu. Yemekte içki de içmişlerdi. Akşam namazının vakti girince, içlerinden birisi imam olmuş ve namaz kıldırırken "kâfirûn" sûresini yanlış okumuştu. Bunun üzerine Hz. Ömer: "Ya Rabbi bize içki konusundaki beyanında ziyade yap" diye dua etmiş ve daha sonra şu ayet inmiştir: "Ey iman edenler, siz sarhoşken ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın" (en-Nisa, 4/43). Bu surette içki yalnız namaz vakitlerinde olmak üzere yasaklanmıştır. Artık onu içenler yatsı namazından sonra içiyorlar, sarhoşlukları geçtikten sonra sabah namazını kılıyorlardı.

Yine bir gün Utbe b. Mâlik (r.a) bir evlenme ziyafeti vermişti. Sa'd b. Ebî Vakkas da oradaydı. Deve eti yediler, içki içtiler, sarhoş olunca da asalet iddiasına kalkıştılar. Sa'd bu konuda kavmini öven ve Ensar'ı hicveden bir şiir okudu. Ensar'dan birisi buna kızarak, sofradaki bir deve kemiği ile Sa'd'ı yaraladı. Sa'd da durumu Resulullah (s.a.s)'a şikâyette bulundu. Bunun üzerine bu konuda kesin içki yasağı bildiren ayetler indi:

"Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın amelinden bir murdardır. Bunlardan kaçınınız ki, felaha eresiniz. Şeytan içki ve kumarla aranıza kin ve düşmanlık sokmak, sizi Allah'ı anmaktan ve namazı kılmaktan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?" (el-Mâide, 5/90-91)

Hz. Peygamberin çeşitli hadisleri bu konuda uygulama esaslarını gösterir:

"Her sarhoşluk veren şey şaraptır ve her sarhoşluk veren şey haramdır. Bir kimse şarabı dünyada içer de ona devam üzere iken Tövbe etmeden ölürse âhirette kevser şarabını içemez" (Müslim, Eşribe, 73).

"Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır" (el-Askalânî, Bulûgu'l Merâm, Terc. A. Davudoğlu, lV, 61 vd.).
    Zamanla biraz değişmiş, ama peygamberin hayatı döneminde.

Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...

Sadece 1 yılda 30 milyar doları kozmetiğe harcayan amerika, dünyada her sene 30 milyon çocuğun sağlıksız sular yüzünden öldüğünü görüp de bu iş için gerekli 7 milyar doları çıkarıp vermiyorsa, amerikada bir kadının ortalama yıllık kozmetik masrafı 160 dolar ve 3. dünya ülkelerinde askari ücretle çalışanların yıllık geliri ortalama 105 dolar...

Osmanlıda çıplak figür var diyen vatandaş da destekli sallasın.

Ya ben hepinize nasıl yetişecem o kadar çok yazacak şey var ki...
    Peki neden (misal) müslüman geçinen petrodolar milyarderi tuvalet kağıdı olarak 100$ banknot kullanan Arap sermayesi neden vermiyor bu parayı da güzel görünmek isteyen kadınlar veriyor?

Neden biz sigaraya yılda 8,4 milyar YTL (2002 rakamı) para veriyoruz da 30 milyon çocuk kurtarmıyoruz?

Alternatif olarak kozmetiği yasaklayıp, herkesten kozmetiğe harcayacağı parayı vergi olarak adktan sonra cami yaptırsak ahlak seviyemiz artar mı acaba? Ya okul yaptırsak?

Kozmetik sektörü dev bir endüstri durumunda olabilir, hastalıklı güzellik anlayışlarını insanlara zorla dikte ediyor olabilir, am ben 45 kiloluk 1.80 boyunda kızlarla ilgilenmiyorum, 170'e 55 kilo iyi bence (Buradan tüm bayanlara sesleniyorum )

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda CBR600F,Kanuni Windy S
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konuya benim bakışımın farkı şudaolabilir.. ben çıplaklığı kanıksamış biriyim .. dükkanıma bikini ile gelen onlarca müşterim var .. hatta çalışırken (çalıştığım bölgeye göre ) üstsüz veya altsız çalıştığım müşterilerim oluyor..10 m ilerimde millet zaten üstsüz güneşleniyor.. plajın bir yarısıda böle zaten .

kimseye saldırdığımı hatırlamıyorum .. veya burada birilerinin birisine çıplak diye saldırıp tecavüz ettiği hiç olmadı .. bi sıralamaya konulsa inanın nifus yoğunluğuna göre tecavüz vakasının en az görüldüğü yer burasıdır .

yani hadi bende yapmıyo demekki herkes kanıksamış bu durumu ..

ha ama kanıksadık diye bizde anadan üryan girmiyoz ..yani ben konyada bir havuza girerken ne giyersem buradada onu giyiyorum .. yani bizide bozmamış ...

bu korku niye onu anlamıyom .. namus elden gitti korkusu .. senin namusun pamuk ipliğine bağlı ise zaten o gider kardeşim .. yapacak bişi yok . sen sokakta çiftleşen köpek görsen onada tahrik olursun ..

asıl herşeyi örtmek kapamak insanlarda merak uyandırır ..

abi üstsüz ve altsız derken ne demek istedin,üstsüzü gördükte altsızlardamı çıktı,yerin ve adresin neresi hemen geliyorum oraya

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İslam üstünden tartışıyoruz ya bu arada...

Yeni Zelanda'da motora üstsüz binenlerin müslüman olma olasılığı sizce yüzde (binde(milyonda(milyarda(trilyonda(katrilyonda(ken tilyonda(seksilyonda(septilyonda)))))))) kaç

Emirler evrenseldir, ancak Kuran içkiyi gittikçe kapsamı genişleyen 3 ayette yasaklamıştır.

Zamanla biraz değişmiş, ama peygamberin hayatı döneminde.

Peki neden (misal) müslüman geçinen petrodolar milyarderi tuvalet kağıdı olarak 100$ banknot kullanan Arap sermayesi neden vermiyor bu parayı da güzel görünmek isteyen kadınlar veriyor?

Neden biz sigaraya yılda 8,4 milyar YTL (2002 rakamı) para veriyoruz da 30 milyon çocuk kurtarmıyoruz?

Alternatif olarak kozmetiği yasaklayıp, herkesten kozmetiğe harcayacağı parayı vergi olarak adktan sonra cami yaptırsak ahlak seviyemiz artar mı acaba? Ya okul yaptırsak?

Kozmetik sektörü dev bir endüstri durumunda olabilir, hastalıklı güzellik anlayışlarını insanlara zorla dikte ediyor olabilir, am ben 45 kiloluk 1.80 boyunda kızlarla ilgilenmiyorum, 170'e 55 kilo iyi bence (Buradan tüm bayanlara sesleniyorum )

Güzel kardeşim, söylediklerin kısmen doğru, içki 3 aşamada yasaklandı bunun birçok hikmeti var dediğim gibi www.sorularlaislamiyet.com dan araştırırsanız çok ayrıntılı bilgiler bulabilirsiniz. Sadece şunu söyleyeyim, Kuran-ı Kerim'in son inen ayetlerinde "artık ben sizin üstünüze nimetimi tamamladım ve onu mükemmel kılarak sizin için islam'ı seçtim" şeklinde bir ayet var. Ve örtünmeyle ilgili ayeti içeren Nur Suresinin ilk ayeti : "Bu, İndirdiğimiz ve (hükümlerini) farz kıldığımız bir sûredir. İçinde, umulur ki öğüt alıp düşünürsünüz diye apaçık ayetler indirdik.."

Şunu da belirtmek isterim ki Kuran-ı kerim ve diğer kutsal kitaplar orjinalleriyle Allah katında Levh-i mahfuz isimli bir kitapta bununmaktadır. Allahu teala Kuran-ı kerimi peyder pey indirmiştir. Yavaş yavaş oluşmuş değişmiş bir kitap değildir yani. Sadece insanlara aktarımı böyle olmuştur. bunun bir hikmeti de ayetleri düşünüp anlayalım diyedir.

Hal böyleyken yok başörtü zaten takılıyormuş vs yok o zaman kadınlara saldırıyorlarmış gibi şeyler söylemeyelim. Şu devirde tecavüz vakalarının ne kadar arttığını düşünün. Bırakın kadını erkeğe bile tecavüz edildiğini okuyoruz.

Yine bu konuda birsürü istatistiki bilgi ve çok yönlü yorum verebilirim fakat nereye kadar yazabilirim? İkna olmayan varsa msn'e eklesin "hasankayhankayadelen@hotmail.com" elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Hepimizin gerçekleri anlamaya ihtiyacı var çünkü bu dünya, bu imtihanın telafisi yok. Bunca nimeti bize veren Allah'a gereği gibi şükredebilmek, onu hoşnut edebilmek için de başka şansımız olmayacak.

Bu parayı arap sermayesi neden vermiyor? Arap sermayesi versin, müslümanım diyen bir millete bu daha çok yakışır. Biz versek Türk ve müslüman olarak tarihimizden, atalarımızdan miras kalmış davranışları yeşertmek adına bize daha çok yakışır fakat bildiğiniz gibi Amerika dünya barışı için çalıştığını vurgulamakta, bunu sağlamak için neredeyse trilyon dolarlara varan harcamalarla savaşlar yapmakta bombalar savurmakta. Söylediğim gibi bir yandan da dünay kaynaklarının en büyük bölümünü kullanmakta ve halkı kaynakları israf etmekte. Diyorum ki eğer gerçekten iyilik adına bişeyler yapmak istiyorlarsa kozmetiğe yıllık o kadar para veren bi millet bunun 3te birini bir kereliğine verip her sene 30 milyon çocuk kurtarsa.

Türk milleti olarak o ülkelere birçok okular açıp vatanımmızda en güzel üniversitelerde okumuş pırıl pırıl gençlerimizi öğretmen olarak gönderdiğimizi de unutmayalım. Türk halkı eğitim adına o ülkeleri desteklemekte ve çok büyük yardımlar yapmakta. Yeterli mi? hayır. Çünkü söylediğin gibi 9 milyar doları kendimizi zehirlemek, Allah'ın bir emaneti olan vücudumuza zarar vermek, herkesin soluduğu temiz havayı kirleterek onca kul hakkına girmek, onların da vücutlarını zehirlemek ve farkında olmadan birsürü beddua almak yerine, 30 milyon çocuğu kurtarmaya ve artan parayı da 100 küsur daha okul açmaya kanalize edebiliriz.

Kozmetiği yasaklamak çoğu ürün doğal olmadığı için faydalı olabilir. Atalarımız ve biz yüzyıllardan beri güzel koku sürünürüz, sünnettir fakat bizim sürdüğümüz kokular hiçbir zaman ozonu delmedi ve vu kokuların amacı temizliğe temizlik katmak içindi, fransız kadınların o kabarık elbiselerinin altında tuvalet ihtiyacını tıkanmadan ve temizlenmeden oldukları yerde giderdiklerinden dolayı oluşan kokuyu bastırmak için değildi. (deo-dorant fransızca= kötü koku giderici)

Bu paralarla cami yaptırılabilir böyle yapılsa insanlar belki camilere verilen önem vesilesiyle belki birşeyler araştırıp öğrenmeye çalışır veya mazeret bulanlar yanıbaşlarında okunan ezanı bangır bangır duyduklarında camiye giderler ve namaz insanları kötülüklerden alıkor. Buna bazıları karşı çıkabilir fakat bu paralarla güzel, gerçek dini eğitimin ve fenni öğretilerin ve verildiği çağdaş hatta çağın ötesinde eğitim kurumları, okullar açılarak hem maddi hem manevi kalkınma sağlanabilir.

Hepinize Selamlar

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Yani demek istediğim aslında o kadar basit ki, kadınların ahlakını giyimleri ile ölçeceğimize, erkek olarak kendi ahlakımızı bir ölçelim, yani bozulmuş Türk erkeği, biraz toplansa da kendine bir baksa diyorum.
    .
    Yok öyle birşey olabilir mi? Türk erkegine herşey serbest. Akşam aleme gider sabah namustan bahseder.
    Bu söyledigimin forumdaki arkadaşlarla bir ilgisi yok yani alınmasınlar. Çevremde bu tür olayları gördügüm için yazdım.

Bu arada topige yazan tüm arkadaşları tebrik ederim. Ben iki yıldan fazla bir süredir foruma üyeyim ve ilk defa bukadar uzun bir tartışmanın seviyeyi düşürmeden karşılıklı saygı çerçevesinde ilerledigini görüyorum. Bugün kendimizi yani MT'yi aştıgımız gündür

Farklı görüşlere sahip olabiriz, farklı inançalarada sahip olabiliriz fakat unutmayalımki fanatigi oldugumuz düşünce veya inanış burdaki arkadaşımızı kırmaya neden olmamalı.

bunlar ney böyle yaw çook deli olmuş bunlar...
    [COLOR="Red"]:):):)KARA YOLLARINDA DEGİL!! sENİN KOLLARINDA ÖLEYİM.ÖLÜMLE DANS EDEN ŞÖFÖR YAMAHA R6..):):)[I][B][/B][/I][/COLOR]

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Abi erhan sinirlenince hulk gibi yeşil bir yaratığa dönüşüyor elinde değil Nabız atışlarını yükseltmemek lazım
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Neredeyse....

Nerededeyse düzgün bir tartışmayı başaracaktık....

Çok az kalmıştı....

"dallama" demeden, "ulan" demeden, "şerefsiz" demeden gidiyorduk....

Neredeyse....

Ama 11 sayfada, 212 mesaj boyunca tek bir küfür olmaması mükemmel bir şey.

Adabıyla tartışmayı öğreniyoruz.

Az kaldı....

Az kaldı evet arada ufak tefek puruzlerde cıkmasa mukemmel gidiyorduk ama insanı bazen cileden cıkmamasına imkan yok gordugun gibi.
    Boyle sacma sapan bir yazı ve tahrik olabilirmi ya anlamıyorum anlam veremiyorum.
    Koskoca topicte olaylar konu kisisellestirilmeden harika giderken delik dondan cıkar gibi cıkılıpta bu sekilde saygsızlık yapıldıgında maalesef boyle neticeler cıkıyor.
    Herseyden once biraz olsun saygı gerektiriyor.....
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

Motosikleti
    4x4
    Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Porno filmi yokmuydu ?
    Direk konuya girerdik !
    bu arada konunun en başındaki yorumun dikkatimi çekti.. Ne kıl adamsın len hiçmi görmedin salınan tit sansürlenmiş birde sorun yok bence
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Alıntı Tequ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi erhan sinirlenince hulk gibi yeşil bir yaratığa dönüşüyor elinde değil Nabız atışlarını yükseltmemek lazım
    Sen olsan ne dersin ya Allahımnı seversen..
    Ne simdi bu boyle. İnsan bu kadar saygısızca konusabilirmi anlamıyorum.
    Adam gibi gidiyoruz işte farklı goruslerde farklı arkadaslarımızla muhabbet cok ta guzel giderken ne gerek var bu sekilde konusmaya.
    Bu konuya 217 cevap yazıldı 3358 kere görüntülendi bu topic.
    Bu kadar adam yazıyor ve okuyor insan hiçmi dusunmez ?
    Ya bu adamlar konusuyor ama ne konusuyor konu ne neden bu kadar konusulmus falan diye bir goz atar sayfalara...
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

Motosikleti
    4x4
    Sen olsan ne dersin ya Allahımnı seversen..
    Ne simdi bu boyle. İnsan bu kadar saygısızca konusabilirmi anlamıyorum.
    Adam gibi gidiyoruz işte farklı goruslerde farklı arkadaslarımızla muhabbet cok ta guzel giderken ne gerek var bu sekilde konusmaya.
    Bu konuya 217 cevap yazıldı 3358 kere görüntülendi bu topic.
    Bu kadar adam yazıyor ve okuyor insan hiçmi dusunmez ?
    Ya bu adamlar konusuyor ama ne konusuyor konu ne neden bu kadar konusulmus falan diye bir goz atar sayfalara...
    konu çok dolu olduğundan hiç bi msjı okumadım üşendim..Konu nasıl bu noktaya kaydı onuda bilmiyorum ama senin parmağın vardır kesin bu işte
    Ama şunu bilirim bu adamla istediğin kadar otur bu mevzuları tartış..Eğlenceli bile oluyor hatta.. Ama hulka çevirmeyin bi kere de şu adamı
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Neredeyse....

Nerededeyse düzgün bir tartışmayı başaracaktık....

Çok az kalmıştı....

"dallama" demeden, "ulan" demeden, "şerefsiz" demeden gidiyorduk....

Neredeyse....

Ama 11 sayfada, 212 mesaj boyunca tek bir küfür olmaması mükemmel bir şey.

Adabıyla tartışmayı öğreniyoruz.

Az kaldı....

Valla konunun bu sekilde buraya gelip kalitesinin dusmesini istemezdim inan cok uzuldum ama bazen insan tutamıyor kendini.
    Kusuruma bakmayın bu yazıların burada olmaması gerekiyordu. Bu nedenle ozur dilerim sizlerden.
    Hadi bu sayfayı yazılmamıs sayalım biz devam edelim
    Aradaki parazitler icin ilac sıktım sayarız

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Az kaldı evet arada ufak tefek puruzlerde cıkmasa mukemmel gidiyorduk ama insanı bazen cileden cıkmamasına imkan yok gordugun gibi.
    Boyle sacma sapan bir yazı ve tahrik olabilirmi ya anlamıyorum anlam veremiyorum.
    Koskoca topicte olaylar konu kisisellestirilmeden harika giderken delik dondan cıkar gibi cıkılıpta bu sekilde saygsızlık yapıldıgında maalesef boyle neticeler cıkıyor.
    Herseyden once biraz olsun saygı gerektiriyor.....
    Cerrahi kardeşim, bu kadar sinirlenmene luzum yok, arkadaşımız sadece kendi düşüncesini söylemiş ve bir tavsiyede bulunmuş. Kendi düşüncesini saklasaydı belki ona cevap verip yardım etme sevabını kazanamayacaktık. Bu tür yardıma ve ilgiye muhtaç insanlara bir tekme de biz atmayalım, peygamber efendimizin yolundan gitmeye çalışalım inşallah. Malesef bilmiyorlar, eğer bilselerdi böyle konuşmazlardı. Allah hidayet nasip etsin ve onları affetsin, hepimiz kardeşçe geçinelim ve birbirimizi sevelim inşallah.

Cerrahi kardeşim, bu kadar sinirlenmene luzum yok, arkadaşımız sadece kendi düşüncesini söylemiş ve bir tavsiyede bulunmuş. Kendi düşüncesini saklasaydı belki ona cevap verip yardım etme sevabını kazanamayacaktık. Bu tür yardıma ve ilgiye muhtaç insanlara bir tekme de biz atmayalım, peygamber efendimizin yolundan gitmeye çalışalım inşallah. Malesef bilmiyorlar, eğer bilselerdi böyle konuşmazlardı. Allah hidayet nasip etsin ve onları affetsin, hepimiz kardeşçe geçinelim ve birbirimizi sevelim inşallah.
    Sen ne mubarek adammıssın ya hu
    Sen nerelerdeydim be mubarek bugune kadar
    Aha ornek musluman adam bu işte. Siz bakmayın bana

Motosikleti
    4x4
    adamı ezdin resmen be hacı
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

11. sayfa BirinciBirinci ... 9101112 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler