Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Kawasaki ER-6n Başlangıç Motoru Olur Mu ?

Katılımcı sayısı
68. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • olur

12 17.65%
  • olur ama biraz uğraştırır

10 14.71%
  • yeteneğine bağlı

18 26.47%
  • olmaz

11 16.18%
  • kesinlikle olmaz

6 8.82%
  • kaybol gözüm görmesin

11 16.18%
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Başlangıç Motosikleti ER-6N Olur Mu ?

REKLAM ALANI
    karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Ömercik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Stajyer ehliyet sistemiyle olmaz.Bu stajyer ehliyet sistemiyle var ya CBF 150 bırakın başlangıç motosikleti ikinci motosikletim bile olamıyor.Bu devletin işine akıl sır ermiyor.CC sınırını 125 yapacağına 150 yap ne olacak sanki.Yazıklar olsun.İyi konuştum değil mi?
    bide köprüler ve otoyollardan geçişlerde motosiletlerden alınan ücret otomobiller ile aynı oluyosa bu memlekette 600 cc ile başlasan ne başlamasan ne dimi
    yazıklar olsun karaambarlı motorcular derneğine

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Serhat abi bana gelince 250 cc ile başlanmaz diyosun

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    yüzde 40 yeteneğine bağlı çıkmış istatistik. harbiden katlolmuş topik. yeteneğini 600lük bi makineyle denemeyi mantıklı bulan bütün arkadaşları tebrik ediyorum. zaten bu eftelyayı sewmemiştim, genç kardeşlerime bıcır tayfası gibi sewimli! bi sıfat yakıştırmıştı. babasının arkadaşlarıda getiriyolarmış çeşit çeşit motor. seçsin işte bıcır görünmeyeninden bi tane. bak yine bozuldu asaplarım.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

auffenn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu iş tabiki kas değil yetenek işidir yoksa yarışçılar o boy ve kilolarda o aletleri nası kullansınlar.burda vurgulamaya çalışılan ilk kez motor kullanmaya başlayan biri için 600 cc bir motorun fazla olacağı.ha bu asla olamaz anlamına gelmez.tabi ki de kullanabilir.fakat motosiklet tecrübesi olmayan birisi direk lap diye 600 lük makinaya bindiğinde tehlike 125-250 cc gibi motorlara göre oldukça artacaktır.biraz küçük cc lerde alıştıktan sonra geçmek çok daha güvenli ve doğru olur bence.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    uzun boylusun - olur
    parça sorunu var - eh işte
    tarznı belirledikten sonra yavaş satarsın-eh işte

ama ben de seviyorum bu makineyi fakat bu saydıklarım engelliyor beni.
    ama ben senin yerinde olsam şimdilik bir cbf 250 ya da twister alırdım. şehir içi kullanımda ve uzun yolda harika bir makine.

tarzını belirle ve atılımını o zaman yap ;)
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

crayzboyone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı SeRHaTeKiNci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bal gibi de olur.. Yetenekliysen, hırs ve azimle altından kalkarsın.

Niye olmasın ki. Bayanmış.. Ne alakası var bayan olmakla.

Sitemizde 600F, SV650, Fazer gibi motosikletleri süren bayan arkadaslarımız var.

Onlar analarının karnında öğrenmedi ya bu mereti sürmeyi...

UZUN LAFIN KISASI: SÜRERSİN AMA BABAN ALMAZ EFTELYACIM..
    Destekliyorum dostum seniii... Muhareem abımıde desteklıyorum hersey yetenege baglı .

Kendıne guvenın varsa ben bunun ustunden gelebılırım dersen bal gıbıde olur. Motor senden korksun sen motordan deil...

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    söz konusu sensen olur
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    Alıntı SeRHaTeKiNci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bal gibi de olur.. Yetenekliysen, hırs ve azimle altından kalkarsın.

Niye olmasın ki. Bayanmış.. Ne alakası var bayan olmakla.

Sitemizde 600F, SV650, Fazer gibi motosikletleri süren bayan arkadaslarımız var.

Onlar analarının karnında öğrenmedi ya bu mereti sürmeyi...

UZUN LAFIN KISASI: SÜRERSİN AMA BABAN ALMAZ EFTELYACIM..
    Desteklememek elde değil.

Eftelya yetenek , hırs falan durumlar nedir bilmiyorum sende ama yakışacağı kesin.
    Kendinden eminsen başkalarının olumsuz laflarından da ürkme fazla. Kulak ver, dinle ama hemen benimseyip kabul etme kötü eleştileri. Yetmediğini düşündüğün yerde uğraşırsan azmedersen hiç bir problem olmaz bence.

Baştan biraz göz gezdirdim şimdi yazılanlara. Kadın erkek ayrımı gene başlamış...
    Kas kilo tamamiyle önemli değil demem ama ondan öncelikli bir şey var bence. Ayağın yere basıyor mu?
    Eğer fiziksel bir özellik aranıyorsa en başta buna bakılmalı , ağır bir motosiklet kullanmak istiyorsan. (İstisnalar kaideyi bozmaz tabiki, hele f800gs kullananlar hiç bozmaz)

Kadınmış erkekmiş, kaslıymış , çelimsizmiş bence pek bir önemi yok.
    Ağırlık konusunda, motosiklet durduğu zaman en tehlikeli halini alır, herkesin bildiği gibi. Ayağınız tam bassın yeter.
    Gerektiği yerlerde etraftaki centilmen, kaslı(!) erkeklerden motoru hafif eğimli bir yoldan biraz geri geri çıkarmanısı istersen hiç bir problem olmaz.
    Zaten bunu da başlarda tecrübesizlikten yaşarsın ağır motorda.

Mesela ilk öğrendiğim şey kesinlikle hafif eğimli bir yolda, önünde bir engel varken moto park etme . Önce döndür motorunu, arkası engelin (kaldırım , araba, levha vs.) olduğu yere yanaşsın.

Ağırlık konusuna da bir örnek vereyim;
    Benim tosun yaklaşık depo doluyken 210 kg. Topcase vardı 45 lt'lik. Pazardan aldıklarımla birlikte topcase ağırlığını da eklersem 230 kg falan olmuştur ( ki motosikletin en arka uç kısmındaki 20 kg'lık bir ağırlık , motorun dengesini ne kadar etkiler siz düşünün.). Bu halde biraz sorun yaşadım ama ağırlık dengesini ve motorun tepkisini kavrayınca sorun kalmadı 1km falan sonra.

Kadın ya da erkek ol, 180 kiloluk bir motosikleti, ayağın yere bastığı ve yeteneğin olduğu sürece kullanabilirsin bence.
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Şöyle bir göz gezdirdim de konuya, sanki küçük cc bir makine ile başla diyenler er6n in parasını kendileri verecekleri için küçük al diyorlarmış gibi bir hava takınanlar olmuş sanki...

Bugun yarın " Eftelya kaza geçirdi, durumu ciddi" gibi bir başlık görmek istemediğimiz için yazıyoruz oysa bunları. Yoksa motorun parasını da ben vermiyorum, trafikte ben kullanmayacağım, kaza olursa ben tamir etmeyeceğim ve son olarak zarar gören benim bedenim olmayacak.

Ha şimdi bunların farkında olmayanlar artık farkındalar. Sormak istiyorum yarın böyle bir başlık görürseniz 2 gün önce keşke al yada alma demek yerine en azından sussaydık da belki bunlar olmazdı der misiniz ? Konuşurken acaba farkındamısınız aslında yorum yaparken sorumluluk aldığınızın ?

Allah korusun ama kötü bir senaryo gerçeğe dönerse vicdanı olan arkadaşlar yarın çok üzülmeyecekler mi ? Olmayanlar için birşey demeye gerek yok nasıl olsa istanbulda milyarlarca insan var 1 eksik 1 fazla fark etmez demek çok zor olmasa gerek.

Daha Onur kaza yapalı ne kadar oldu ki ? Ki kendisi eski kurt olmasa da üç günlük motorcu değildi.

Bana da " Abartma birader, felaket tellalı mısın? " diyenler olabilir. Ben vicdanımı bunları yazarak susturdum. Okuyarak ayırdığınız zaman için teşekkürler
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

Motosikleti
    yamaha dragstar 650 cc
    Benim Demek Istediğimde Tam Olarak Buydu R6 Gibi Bir Makineyi Kullanmak En Azından Tecrübe Ister

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Terrorizer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle bir göz gezdirdim de konuya, sanki küçük cc bir makine ile başla diyenler er6n in parasını kendileri verecekleri için küçük al diyorlarmış gibi bir hava takınanlar olmuş sanki...

Bugun yarın " Eftelya kaza geçirdi, durumu ciddi" gibi bir başlık görmek istemediğimiz için yazıyoruz oysa bunları. Yoksa motorun parasını da ben vermiyorum, trafikte ben kullanmayacağım, kaza olursa ben tamir etmeyeceğim ve son olarak zarar gören benim bedenim olmayacak.

Ha şimdi bunların farkında olmayanlar artık farkındalar. Sormak istiyorum yarın böyle bir başlık görürseniz 2 gün önce keşke al yada alma demek yerine en azından sussaydık da belki bunlar olmazdı der misiniz ? Konuşurken acaba farkındamısınız aslında yorum yaparken sorumluluk aldığınızın ?

Allah korusun ama kötü bir senaryo gerçeğe dönerse vicdanı olan arkadaşlar yarın çok üzülmeyecekler mi ? Olmayanlar için birşey demeye gerek yok nasıl olsa istanbulda milyarlarca insan var 1 eksik 1 fazla fark etmez demek çok zor olmasa gerek.

Daha Onur kaza yapalı ne kadar oldu ki ? Ki kendisi eski kurt olmasa da üç günlük motorcu değildi.

Bana da " Abartma birader, felaket tellalı mısın? " diyenler olabilir. Ben vicdanımı bunları yazarak susturdum. Okuyarak ayırdığınız zaman için teşekkürler
    Allah kimsenin basına vermesin ama kaza yapıpo vefat edenlerde hep eski kurtlar dimi en son kim hatırlıosun 600cclk motorla basladı ogrenmeye oldu die en fazla kolunu bacagını kırar yada motora zarar verir hee ufak ccyle baslasa aynı sey olmazmı bnce oda olur eger olucaksa dimi

ayrıca basından beri al al die ısrar edio gibi gozukuyorum ama bn sadece istedigi motor er-6 oldugu için diorum eger deseki 600cc ss bnde hayır derdim yada baska yuksek cc bisey

fakat yine soyluyorum bn 600ccyle motora baslama taraftarı diilim ama eftalyanın sordugu motor er-6n bn bu motorla baslanır diorum sadece

ayrıca insanlara genel olarak onerilen hyosung gt 250 150kg bi mak ve onunla baslasa kimsenin sesi cıkmaz dimi sırf 25kilomu bukadar buyutulen sey

hala diorum er-6 ustune oturdugunuzda kus kadar hafif bi mak cok dengeli cok guzel bi kullanım sekli olan hatayı cok guzel kaldıran bi motor bnce baslanır!!!
    true love..

Drift Religion

Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Şu hale bak kürt çalıyo çingen oynuyo. Her kafadan ayrı bir ses.

Benim düşünceme gelince beni yormadan yukarda yazılanları mantıklı bir şekilde okursan doğru yolu bulucağına eminim.
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

Motosikleti
    yamaha dragstar 650 cc
    Alıntı mhrrmkpnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah kimsenin basına vermesin ama kaza yapıpo vefat edenlerde hep eski kurtlar dimi en son kim hatırlıosun 600cclk motorla basladı ogrenmeye oldu die en fazla kolunu bacagını kırar yada motora zarar verir hee ufak ccyle baslasa aynı sey olmazmı bnce oda olur eger olucaksa dimi

ayrıca basından beri al al die ısrar edio gibi gozukuyorum ama bn sadece istedigi motor er-6 oldugu için diorum eger deseki 600cc ss bnde hayır derdim yada baska yuksek cc bisey

fakat yine soyluyorum bn 600ccyle motora baslama taraftarı diilim ama eftalyanın sordugu motor er-6n bn bu motorla baslanır diorum sadece

ayrıca insanlara genel olarak onerilen hyosung gt 250 150kg bi mak ve onunla baslasa kimsenin sesi cıkmaz dimi sırf 25kilomu bukadar buyutulen sey

hala diorum er-6 ustune oturdugunuzda kus kadar hafif bi mak cok dengeli cok guzel bi kullanım sekli olan hatayı cok guzel kaldıran bi motor bnce baslanır!!!

pardon yauuu ben motorları karıştırmışım ancak bir sözüne katılamıcam tamam motor üstündeyken çok hafif ve dengeli ancak sürücü eğer tecrübeli değilse ilk önce korkutuyor daha sonra alışıncada altında devalmlı bas gaza bas gaza deyip duruyor buda bence en büyük sorun

THE_LANCET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Peugeot Trekker & Asya AS200GY2 Süpermoto niyetine
    Kafana göre takıl. Aynı motordan veya eş değer bir motor bul. 3-4 saat kullan. ilk bir saati müsait bir alanda dur-kalk, vites yükseltme-düşürme, ani gaz tepkilerine frenaja falan çalış biraz. Diğer geriye kalan saatlerdede şehir'de dolaş. Böylelikle az'da olsa motorun nasıl bir şey olduğunu, senin motora yeterlimi olduğunu, yoksa bu motor seni aşıyormuymuş anlamış olursun.
    Bu şahıs sürüyor ben niye süremiyim düşüncesi ile olmaz bu işler.
    Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.

mhrrmkpnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı murat gürgen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pardon yauuu ben motorları karıştırmışım ancak bir sözüne katılamıcam tamam motor üstündeyken çok hafif ve dengeli ancak sürücü eğer tecrübeli değilse ilk önce korkutuyor daha sonra alışıncada altında devalmlı bas gaza bas gaza deyip duruyor buda bence en büyük sorun
    haklısınız ama bnm motor aldıgım insan banditi 2sene kullanmıs ve 120yi gecmedim zevk için bindim dedi ama bn cogu cbr125 kullanıcısının 140hatta 150 yapmak için nekdr tehlikeli işler yaptıgınıda biliyorum

burdaki soru baslangıc motoru olurmuydu bn olur al gazı dibine kdr cevirde demedim adam gbi kullanırsan soz dinlersen gayet guzel olur dedim
    true love..

Drift Religion

Motosikleti
    yamaha dragstar 650 cc

eyvallah

Motosikleti
    Honda cbr 600f
    @mhrrmkpnr
    600cc ile başladı öldü haberinin çok olmayışının sebebi acaba bizim gibi uyaran insan sayısının fazla olması olabilir mi ?

Hem 25 kg da nedir ki bir bayan için?
    Maksimum Güç 29
    MAKSİMUM GÜÇ : 72

Maksimum Tork 21.2 Nm / 7000 rpm
    MAKSİMUM TORK 66 N.m (6.7 Kgf.m)/7000 rpm

GT 250 ile başlarsa kimsenin ses çıkarmayışının sebebi de bu değildir herhalde?

Her neyse akşamın bu saatinde kimse ile tartışmaya girmeye gerek yok. Yorumlar okunur herkes kararını verir.
    Bize sadece uyarmak düşer

Motosikleti
    yamaha dragstar 650 cc
    yaaa arkadaşlar iyi hoş güzelde kız buraya soruyu sordu ortadan kayboldu ne iş
    biz hala tartışıyoruz

Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Alıntı murat gürgen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaaa arkadaşlar iyi hoş güzelde kız buraya soruyu sordu ortadan kayboldu ne iş
    biz hala tartışıyoruz
    Kişisel olarak düşünmeyerek yorum yapıyoruz genelde Eftelya , Ayşe, Fatma..

Motosikleti
    yamaha dragstar 650 cc
    hadi bakalım yarın bu saatten sonraki yorumları okumaya devam edicem bakalım başka neler yazılacak
    hepinize hayırlı geceler..

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)