Anket: Kawasaki ER-6n Başlangıç Motoru Olur Mu ?
- Katılımcı sayısı
- 68. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
Başlangıç Motosikleti ER-6N Olur Mu ?
Reklamlar
-
16 Ağustos 2008, 23:57
karmacoma adlı üyeden alıntı
küçümsemiyoz ama boyutları daha küçük ,
topik sahibi senin benim taşıyabileceğim açılarda taşıyamaz makinayı ve makina yerde,
174 kg lık bir makinayı yerden kaldıramaz eminim,
yere dustukten snr kac tane erkek kaldırabilio illa bi yardım eden olur tek derdiniz oysa
true love..
Drift Religion
Reklamlar
-
16 Ağustos 2008, 23:58
mhrrmkpnr adlı üyeden alıntı
sole anlatıyım ozmn hiç bi bayanı motor kullanırken gordunuzmu??
yada ogretmeye calıştınızmı ben kız arkadasımı verdim banditi gayet guzel yuruttu gitti durdu ve daha once bisiklet kullanmayı bile bilmio ki tanıyanlar yazsın kız arkadasımın kdr kaslı guclu oldugunu 45 kilo sadece banditin bos agarlıgı 205kilo
kız arkadasın hayatında ilk defa motor olarak bandite oturdu ve kaldırdı goturdu oylemi.. tebrikler ama bu bir istisnadır..
Now the world is gone. Im just one.
-
inadetme mhrrmkpnr, tek kelimeyle olmaz işte. yol dediğin dümdüz, kaymak gibi bişey değil, trafik dediğin bomboş, uçsuz bucaksız bi yol değil. tartışacak bi tarafı bile yok. seni newton'a hawale ediyorum.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Sergeant adlı üyeden alıntı
kız arkadasın hayatında ilk defa motor olarak bandite oturdu ve kaldırdı goturdu oylemi.. tebrikler ama bu bir istisnadır..
adam gibi anlatırsan istedigin bayanı getir emin ol kullanır
true love..
Drift Religion
-
16 Ağustos 2008, 23:59
anlatamadım galiba varadero kullanan bayanlar var odamı sence amelelik yaptı kaldırımdan biniolar ama kullanıyolar bu iş yetenek işidir kas diil hangi motor olursa olsun 2tekerde hareket ettgi zaman o iş agırlık falan diildir dimi
Bize Honda Güvenli Sürüş 1 eğitiminde motoru kullanırken üst tarafın hiç zorlanmaması gerektiğini ama belden alt taraftaki bacak kasları ile depoyu sıkıca sarmamızı dönüşleri vücut hareketi ile yapmamızı kısacası kaslarımıza iş düştüğünün 2 gün boyunca durmadan altını çizdiler.Sanırım onlar da işi bilmiyorlar
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
16 Ağustos 2008, 23:59
anlatamadım galiba varadero kullanan bayanlar var odamı sence amelelik yaptı kaldırımdan biniolar ama kullanıyolar bu iş yetenek işidir kas diil hangi motor olursa olsun 2tekerde hareket ettgi zaman o iş agırlık falan diildir dimi
S: Bayanlar otomobil kullanabilir mi?
C: Kasinlikle kullanır.
S: Bayanlar hidrolik direksiyonu olmayan otomobil kullanabilir mi?
C: Zor da olsa kullanır.
S: Bayanlar (misal) Renault Toros veya Magirüs minibüs kullanmalı mı?
C: Asla! Bayan araçlarında mutlaka hidrolik direksiyon olmalı, aksi takdirde sağ dönüş yapacak, ancak gücü direksiyonu çevirmeye yetmediği için sol açıktan alan bir bayanın aracına arka kapıdan girme riskiniz olur.
Motorda ağırlık konusu da buna benziyor. Ben de hafif siklet bir erkek olarak 350 kiloluk bir motoru kullanamam. Hareket ettiririm, yol yaparım, ama dururken en ufak bir yatışta motoru tutamam, düşürürüm.
-
17 Ağustos 2008, 00:01
adam gibi anlatırsan istedigin bayanı getir emin ol kullanır
bizde ugrastık bu işlerle merak etme motora cok meraklı olupta üstünde donup kalan kız çok gördüm ben. ama küçük motora scootera biner kullanır. büyükte yemez.
Now the world is gone. Im just one.
-
17 Ağustos 2008, 00:02
arkadaslar abartmayın konustugumuz motor er-6n yarım tonluk bi aletten bahsetmiyoruz
true love..
Drift Religion
-
17 Ağustos 2008, 00:02
sole anlatıyım ozmn hiç bi bayanı motor kullanırken gordunuzmu??
o nasıl bişi oluyo yıllardır merak ederim, ama bi ara bi filmde görmüş gibi hatırlıyom.
-
17 Ağustos 2008, 00:05
arkadaslar abartmayın konustugumuz motor er-6n yarım tonluk bi aletten bahsetmiyoruz
ha tamam o zaman. peki haklısın. iyi geceler.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
17 Ağustos 2008, 00:17
nitrious81 adlı üyeden alıntı
Bak ben sana 17 bın km skuter 100 km kadar da EN500 ve az bırazda YBR tecrubesınden sonra 1 hafta kullandıgım hatta kalkıp Düzce den Kuşadasına gıttıgımız motoru anltayım.. 2007 FZ6 98bg lik bı makına..
Vitesli motor konusunda tecrubem var Allah var yetenek bırazda oda var çok şükür ama motor kaldırmak ısın en basıt tarafı ıs gıderken bıtıyor..
Buyuk makına soyle bısı ( Er-6N 2 silindir daha uslu bı makına ama yınede 70 kusur beygır emın ol gaz actıgında hıssedeceksın bunu ) kaldırdıktan sonra bıraz gaz acmaya basladıgında gucu hıssedıyorsun inanılmaz bır guc ve bu guce yenık dusmeyecek pek az ınsan vardır ( Alınca ben basmam ya dıyenlere ) harıka bır duygu..2.Viteste bile gazı sert cekmeye baslarsa kıçı sag sol yapmaya patı cekmeye gelıyor.. 30 dk 600cc tecrubesınden sonra duzlugu buldugumda kendımı 187 km / h gıbı bır hızda buldum !! Pekı durması ?? nasıl duracaksın Frenaj nasıl yapılır ?? arka fren ısı yaramaz buna emın ol On fren nasıl sıkılır ?? Bunları egıtımını almanı tavsıye ederımm...Pekı yan rüzgarda koca makınayı nasıl yolda duz tutacaksın ??? Ben cok zorlandım gercekten ozellıkle yan ruzgarda...Pekı vırajlar ?? Vırajda nasıl yatar bu makınee ?? vırajda gaz bırakarak yada "frenle" donuyor mu ?? Oda hayır !! Pekı nasıl doner bu makına vucudunla mı ?? Oda bellı bı hıza kadar hayır..Bu bır haftada arkadasımın bana ogrettıgı belkıde en buyuk kazancım "KONTRA" teknıgı oldu..Bence bunu ogrenmeden buyuk makınaya bınme...Benım gorusum yapın cılızsa zorlanabılırsın..Ben yetenegıne baglı dedım ama illa alacaksan bence egıtım almalısın..Cunku hıc hata affetmeyen makınalar bunlar..Cok dıkkatlı ol..
Terrorizer adlı üyeden alıntı
Kendimden örnek verirsem cbf kullanmaya başladığımda (130 kg ham ağırlık) sabahları üst vücut olarak tabir edebileceğimiz bölgede önceki gün egzersiz yapmışım gibi ağrılar ile uyanıyordum. Daha önce dövüş sporları ile de uğraşmış , çok kısa süre de olsa bodybuilding yapmış biri olan benim üst vücudumda ağrı oldu. ( Motor kullanırken yüklendiğimiz kasları normalde kullanmıyo oluşum ve tecrübesiz oluşumdan kendimi gerekenden fazla kasmamamdır sebepleri herhalde)
Şuan cbf ile er6f kullanıyorum. Er6 kullanmaya başladığımdan beri ağrı olmasa da kendimi daha yorgun hissediyorum trafikte geçen saatler sonrası.
Yokuşta dönerken bile motora hakim olmak için bayağı efor sarf ediyorum. Anlatmak istediğim motorun sadece bayanlar için değil alışık olmayan baylar için de zor olabileceği.
Ağırlık vs vs konularını geçtim. ER6f ile N bildiğim kadarı ile aynı motora sahip tek farkları grenaj. Er6 ile gazı kapattığımda gidona hakim olmak ciddi anlamda zorlaşıyor. Motor altımdan fırlayacak kadar ivmeleniyor.
Örnekler bayağı uzatılabilir. Özetlemem gerekirse er6n bir başlangıç motoru olabilir ama riske atmaya ve kendini zorlamaya gerek yok. Daha ufak birşey ile başlamak hem tecrübeyi arttırır hem özgüven kazanılmasını sağlar.
Bir de altımda ne kadar güçlü motor olursa olsun ben yavaş yavaş giderim diye düşünen varsa o büyük yalan ben o kadar söyleyeyim =)
Bence bu yazıları çok detaylı inceleyip karar vermelisin.Çünkü saf tecrübeyle yazılmış yazılar.Ayrıca "iki silindirden ne olurki?" gibi bir düşünceye katılmıyorum.Zira MT03 tek silindir 45hp bir makine olmasına rağmen o muazzam torku beni çıldırtmaya yetti.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
17 Ağustos 2008, 00:41
-
17 Ağustos 2008, 00:49
adı geçen motor bu, başlıgı açan arkadaş sadece görüntüsünü begenmiş olmalı, olabilir görüntü için bu motor seçilmiş ama
ama sı var işte
-
17 Ağustos 2008, 00:49
eftelya kız nicki değil mi
-
17 Ağustos 2008, 00:53
Olur olurrr hemde süper olurrr
-
17 Ağustos 2008, 01:09
Loft adlı üyeden alıntı
Olur olurrr hemde süper olurrr
sen bana destek ver 2009 vmax aldıralım bu kıza
true love..
Drift Religion
-
17 Ağustos 2008, 01:10
-
17 Ağustos 2008, 01:17
-
17 Ağustos 2008, 01:19
Loft adlı üyeden alıntı
ne vmaxlı leyn!! çocukmu bu
alıcak paşa paşa binsin kawasına
abi sen neyle basladın motora 636mı yoksa
true love..
Drift Religion
-
17 Ağustos 2008, 01:19
Bal gibi de olur.. Yetenekliysen, hırs ve azimle altından kalkarsın.
Niye olmasın ki. Bayanmış.. Ne alakası var bayan olmakla.
Sitemizde 600F, SV650, Fazer gibi motosikletleri süren bayan arkadaslarımız var.
Onlar analarının karnında öğrenmedi ya bu mereti sürmeyi...
UZUN LAFIN KISASI: SÜRERSİN AMA BABAN ALMAZ EFTELYACIM..
Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)