3 haftadır taximde bir pizza firmasında motorcu olarak çalışıyorum. dün 2 ayrı yerde taksiciler yüzünden büyük tehlikeler atlattım. sonunda özür dileseler de
günde yüzlerce km yol yapan şoförlerin daha dikkatli olmalarını beklerdim.
3 haftadır taximde bir pizza firmasında motorcu olarak çalışıyorum. dün 2 ayrı yerde taksiciler yüzünden büyük tehlikeler atlattım. sonunda özür dileseler de
günde yüzlerce km yol yapan şoförlerin daha dikkatli olmalarını beklerdim.
Üç kuruş fazla para kazanmak için kafasına göre kurallar icat edip istedidği gibi ticari araç kullanan, kendisini şöför sanan direksiyon magandaları sadece İstanbul'da yok. Ve bu sorun ticari araç sürücüsü olmaklada ilgili değil. Genel trafik kurallarına allerjisi olan, yeterince ehlileşmeden ehliyet sahibi olan, görgüsüzlük abidesi sürücülerle dolu yollar.
Bir arkadaş yeşil yanmadan kornaya basan şöförlerden bahsetmiş. Daha karşı trafiğin ışığı kırmızı yanmadan henüz yeni sarıya dönmüşken kornaya basan özükler gördüm ben. (Öküzler derken dört ayaklı gerçek öküzlere hakaret etmiş olmak istemem)
5.sinide be ya yazayım. TIRlar dikiz aynasını ölü bölgelerine yaklaşmayın . derim ...
Geri kalanına takmayın sadece dikkatli olun . her taraf insan kılığındaki hayvanlarla dolu.Gerçi hayvan bile terbiye edilirse deneni hayıyor ama ......
Bir kose yazari yazmisti, taksiye binmis kirmizi isikta en onde durmuslar. Sonra yesil yanmis, taksici hemen kornaya basmis, kose yazari da sormus, onunde kimse yok ki niye kornaya basiyorsun diye, abi demis aliskanlik oldu artik refleks yarattik kendi kendimize...
Aceleci davranan, trafikte ekmek parasini kazanan herkese dikkat etmek, mumkunse uzak durmak lazim.
Buna yalnizca 4 tekeler degil 2 tekerlerde dahil. Moto-kurye, ya da lahmancuncu-kebapci tarzi motorcularinda taksicilerden pek farkli olduklari soylenemez...
Arkadaşlar kendimize belli kesimleri düşmanmış görüp onlara karşı tepki amaçlı
hareketler bence yanlış herkesi aynı kefeye koymayalım bizimde aramızda kötü
motor kullanıcıları yokmu var elbette onlar bizim için ne düşünüyor sizce...
Motosiklete bindiğimde en çok halk otobüslerinden kendimi korumaya çalışıyorum..Taksiciler genel de daha düzgün hareket ediyorlar otobüscülere göre otobüs şöförleri resmen bana ne ölürse ölsün bana nasılsa bişi olmaz mantığıyla davranıyorlar.Ticari taksiler ve minübüsler ışıklarda çok acele davranıyorlar.Birgün minübüsün geldiğini göre göre geçerim ben bu aradan diyerek atladım yola minübüs yavaşlamak zorunda kaldı.Sonra arkamdan sürekli korna ve sellektör yapıyor..Durdum kenarda indim hemen yanına gittim ne be sürekli kornaya basıyosun? Her zaman siz mi yapacaksınız bi kere de biz yapalım nolmuş yani dedim..Minübüsçü kahkaha krizine girmişti Ama onun dışında ben motor kullanırken her araba sanki beni öldürmek için yarışıyorlarmış gibi düşünür her türlü dikkati gösteririm..
istanbula bekleriz nasıl motor kullanılıyor görürüsün dakar rallisi b... yemişş
yanlız arkadaşlar istanbul trafiğinin hakkından kuryeci arkadaşlar geliyor harbiden herifler efsane resmen mini büscüleri taksicileri patatese çeviriyolar zaten hemen hemen hepsi bi,rbirini tanıyo moto kurye olarak bir aloo bakmışsın 5 tane kurye damlamış hemen ardından yermisin periz demisin
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
kadınn sürücüleri genelde severim bi korna sesi duysa hemen yavaslar saha çeker
sizin o tarafta yoktur burdakilerden
kibardır bizim kadın sürücülerimiz ama geçende kamyonetle bana bi cakas attı senmisin bana cakas atan diye bunu yolda çıkarıyordum, sonra arabanın üzerindeki logo dan dükkanı aramış, bizim sekreter arkadaşda beni arıyor :
cihan bir kadını eziyormuşsun yolda beni aradı dedi mahkemeye vercekmiş dedi seni, bende tamam yapacagımı orda yaparım dedim..
hala ses yok 4 sene oldu
98 Beygir.....
Valla ben korna çalan taksiye rastladım mı iyice yavaşlıyorum. Daha bugüne kadar bir tanesi kavga etmeye yanaşmadı. Eğer biri yanılıp kavga etmeye kalkarsa; Allah ne verdiyse girecem...
arkadaş geçenlerde anlatıyordu,
altında transalp ile kadıköyde ışıklarda durmuş, kafamı kaldırdım ışığa bakıyorum, tam 10 saniye kala içimde bir acı hissettim, acısı kalbine kadar girmiş, ne oluyor demeye kalmadan ayagımı yerden kaldırmaya çalışmış ama birde bakmış ayağının üzerinde ticari taksi,o da kafasını kaldırmış ışığa bakıyormuş,
alooo ayağımın üzerinde durdun çeksene demiş, adamda camdan kafasını çıkarıp bakmış ayağı tekerin altında,
adamda bu sefer arabayı ileri alacagına ne işi var ayağının orda diye söylenmiş
o sırada tabi ileri almış üzerinden tamamen geçmiş,
arkadaşda inmiş aşağıa aşmış yan ayaklığını kafasındaki çenelikli açık olan kaskı ile adama kafayı gömünde adam ne olduğunu anlamamış,
giderkende adama söylemiş umarım anlamışsındır ne aradığını..
arkadaş gitmiş bir yerde durmuş,düşünmüş len ben diye adama kafa attım diye düşünürken ayağındaki acıyı hissedince anlamış davayı, bi bakmış ayagı şiş.
ben daha ne diyim ki böyle sürücülere lafa bak ne işi var orda
98 Beygir.....
arkadaşlar bana çarpan taksiye inat kendimde bilirkişiyim ön amrtisörden tutun gidon jant disk balatalar komple ödetiyorum 4000 ytl civarı bide yediği dayakta cabası daha motor gördümü kaçar )
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)