Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

devir tescil ile ilgili bi soru

REKLAM ALANI
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    arkadaşlar ben geçtiğimiz haziraz ayında motorumun satışını üzerime aldım (noterde) fakat tescil yaptıramadım biraz ihmal biraz iş güç bu sırada motor çalındı bulundu bi sürü olay ama noter satışından 1 ay sonra cezaya girdiğini biliyorum şimdi ne yapmam lazım tekar noter satışına gerek varmı motorun eski sahibi ile bi işim yok deilmi paşa paşa cezamı mı yatırcam tecrübeli arkadaşlarda cavap bekliyorum daha önceki alıp sattığım motorlarda böyle cezaya düşmemiştim onan bilmiyorum
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hayatımHepyek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250 - CBF250 - yok
    90 lira cezasını vergi dairesine yada trafike yatırıyosun. tam emin değilim ama 92 lira gibi bişey. ben son gün kılpayı yakalabilmiştim. trafike git oradan söylerler ama procedürde bi değişiklik yok. yine aynı sigortanla ve satışla trafike gidiyosun.

kolay gelsin.
    [B]Motosiklet araç değil amaçtır...[/B]

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Cezası kesinlikle olacak bundan kaçışın yok.Yanılmıyorsam sana noter yolu da gözükecek gibi.Çünkü bir tanıdığıma motor alırken satıcı noter çıkışı "Aman 1 ay içerisinde ruhsatı hallet,yoksa hem cezaya girer hem de buraya yeniden gelmek zorunda kalırız." gibi bir şey söylemişti.Umarım bilgili arkadaşlar en kısa zamanda yardımcı olurlar
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak, Araç satın veya
    devir alanlara 115,00 YTL. Peşin 86,25 YTL.. Tescil yapılıncaya kadar Aracın trafikten men
    edildiği yerdeki
    tescil kuruluşunda
    aracın alıcısı adına tescil
    işlemleri yaptırılır, Bu süre
    içinde araçta veya taşınan
    yükte meydana gelecek
    zararlar yeni araç sahibine
    aittir,
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

dalyan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mustafa, eğer prosedür arabayla aynı ise devir sahibiyle tekrar noter satışı yapman lazım.

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    nasi ya..
    tescil süresi geçince sadece ceza ödenmiyormu..
    tekrar adamı nereden bulucaz..
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Adamı bulman neyse telefondan vs ulaşırsın bulursun da.Ya yeniden noter masrafı çıkarsa o kötü olur işte.Tabi bir de cezası da var emniyete ödenecek olan
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

Motosikleti
    yok
    ya 90 ytlsinde değilim de adamı bulamıcam..
    yurtdışı fln diodu adam..
    talihsiz..

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Sen de mi bir aylık süreyi geçirdin yoksa?

Motosikleti
    yok
    geçirmek durumunda kalmıştım..
    öyle geziyorum hala..

"Tescilli araçları satın veya devir alarak, 1 ay içerisinde kendi adlarına tescil belgesi almamak, Araç satın veya
    devir alanlara 115,00 YTL. Peşin 86,25 YTL.. Tescil yapılıncaya kadar Aracın trafikten men
    edildiği yerdeki
    tescil kuruluşunda
    aracın alıcısı adına tescil
    işlemleri yaptırılır, Bu süre
    içinde araçta veya taşınan
    yükte meydana gelecek
    zararlar yeni araç sahibine
    aittir," bu yazana göre sadece 90 lirayla yırtıyorum..
    (ulan 90 lirada az para değilmiş..düşündüm de)

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    İnşallah sadece 90 ile yırtarsın.Benim duyduğum kadarıyla tekrar noter yolu gözüküyor demişti satıcı bir arkadaş.Belki de ruhsatı bir an önce yaptırsın diye demiştir

Motosikleti
    anlaşıldı koca forumda kimsenin başına gelmemiş bize trafik yolu göründü
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Motosikleti
    Hyo GT250 comet
    Arkadaşlar istanbul tuzlaya bağlı bir motorum var. Bir trafik takipçiye verdim ama sorun yaşıyorum, size danışayım dedim.

Devir işlemleri için 150 YTL istemişti bir de noter satışı üzerinden neredeyse bir buçuk ay geçtiği için 120 YTL cezası var dedi. Tamam dedik. Toplamda 270 YTl olması gerekirken şimdi yaklaşık 400 YTL masraf çıkarttı. Bana hepsinin makbuzlarını göstermesini isteyeceğim fakat ilk anlaştığımız 150 YTL içine ne girer ne girmez bilmiyorum.

Mesela motorun sigartası bu 150 ye dahilse ve benden harici olarak bu sigortayı isterse gibi. Sizce de bu rakam biraz fazla değil mi? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Aslında aynı soruyu ruhsat işlemleri ile ilgili bir başlığada sormuştum ama buradaki durum benimkiyle aynı. Onun için burayada yazdım umarım sorun olmaz.

Motosikleti
    @vistek
    kardeş benimde 93 model niğde iline bağlı bi motorum vardı bunu niğdeden aldım plaka 51 di ist getirdim ilk önce tanıdık vasıtasıyla takipçiye gittim tanıdık olmasına rağmen 450 ytl gibi bi para dedi ben sinirlendim kendim 200 ytl ye halletim noter satışı hariç

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    merhaba arkadaşalr,
    benim de başımda aynı problem var yaklaşık 50 gün önce noterden katii satışını yaptığım motosikletin evraklarını trafik tescile götürüp işlem yaptırmadım ve trafikte bu şekilde dolaşıyorum,yakalandığımda aracın bağlanacağını bile bile hem de peki bu durumda işlemlerimi yaptırmak için aracın tescil şubesi olaan maltepeye mi gitmem gerekli yoksa avrupa yakasındaki her hangi bir bölge trafik tescil işimi görür mü?ne dersiniz?
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

bladebj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1 '08 ve 954RR '03
    arkadaşlar bende trafiğe gitme işini geçiktirdim fakat internetten sorgu yaptığım zaman araca benim adıma görünüyor tekrar notere gitme olayını anlamadım öyle bişeye gerek olduğunuda sanmıyorum bizzat bu işşi yapn bi tanıdığa sordum sigortanı yaptır bir iki form u al noter satış belgenle birlikte trafiğe git cezanı öde ruhsatını al dedi kesin olarak bilen birileri lütfen cevaplasın şimdi benimde aklım karıştı tekrar neden notere gideyim ki trafiktte bile benim adıma görünüyor şu an motosiklet zaten noter satışları trafiğe yolluyor burda cezaya binen şey yeni ruhsat kağıdı almamak bi nevi vergi ödememekten ceza yemek
    Its not the same, takes two to know Two to know, two to know Why cant you see? Arnold layne...
    Syd Barrett

Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bu arada alakasız olacak ama bir soru da ben sorayım.Noter daireleri cumartesi günleri açık oluyor mu?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)