Araba ile trafikteyken Motor sürücülerine geçiş hakkı tanıyorum, Acaba neden :D
Araba ile trafikteyken Motor sürücülerine geçiş hakkı tanıyorum, Acaba neden :D
[B]Farkın ve Tarzın sen olmalı...[/B]
ne olacak dişi olan birbirine diş biliyor
Rüzgar gibi geçti
yahu ben araba kullanırken motorları farketmekte zorluk çekiyorum...
her dakika gözüm aynada acaba motor geliyomu diye,bakıyorum gelen giden yok ulen gözümü aynadan ayırmamla beraber eleman zınk diye geçip gidiyo yanımdan...
İstanbulda motor kullanmak için gözü kara olmak lazım. Çok ciddiyim. Ya altınızda güçlü bir racing olacak (arabalar tek onlardan çekiniyor gerek hızlarından, gerek seslerinden), ya da size yapılan her türlü kötü harekete agrasiflikle cevap vereceksiniz. Sırf bu yüzden motorda fazla kalın olmayan bir zincir taşırdım gerekirse sallarım adamın suratına diye.
6 ay kadar vespa lx 150 kullandım trafikteki sürüş felsefem şudur. Her zaman şeridi ortalarım , eğer önümdeki aracın hızıyla aynı gidebiliyorsam asla arkadakine yol vermem. Çok sellektör yapan oldu inadına vermedim, hatta el kol hareketiyle 'ne var' manasında hareket yaparım. Sessiz kalınca tepenize çıkıyorlar. Bu şekilde zeytinburnundan maltepeye yolun %70 'ini en sol şeritte gittiğim olmuştur.
Biri sana bşy mi yapmaya çalışıyor kapat gözünü dal felsefem bu. Bir de motorcu dayanışmasıda çok önemli. Motorcu olmanın en çok bu yanını seviyorum. Milletle tartışırken yolda bana çok arka çıkmış motorcu arkadaşlar gördüm. O zamanda çok tırsıyolar.
Yazdıklarım biraz psikopatça biliyorum ama burası istanbul, anca böyle yolda kalabiliyoruz.
Saygılar..
geçen haftasonu akmerkezin önünde bana yol veren mercedes kullanan yaşlı amcaya teşekkür ederim.
[B]Today is a good day To Die...[/B]
bendeki olay faklı A2+E :D
Geçen gün önümden bir motor gidiyo bende kamyonla takipteyim, karşı şeritteki otomobil sağa bir manevra yapıyor, ben tabi olayın farkındayım kornaya abanıyorum otomobilin arkasındaki motor uyanıyor olaya ve burun buruna gelip durdular :D önümdeki motorda ne yapacağını şaşırdı Kornaya basmasam uyanmayacak hiçbiri kaçınılmaz kaza.
Bu sebebtendir ki Yolda seyir halindeyken Motor kullanan arkadaşlara dikkat edelim, Bazen motor kullan arkadaşlar kör noktada kalıyor bunada dikkat etmek lazım...
Gideceğimiz yere 5 dakka geç gidelim ama TEDBİRLİ gidelim....
[B]Farkın ve Tarzın sen olmalı...[/B]
ehliyeti alıyımda sonra görcekler korna çalan sellektör yapan gördüğüm anda yakıp motorun dörtlülerini olduğum şeritte duracağı hiç bir yasada bana dur diyemez 5 dk istediğim yerde duraklama hakkım var öyle bişey olduğu zaman hep durcam dönüp birazda üzerine yürüdümmü tamamdır yoksa başka eğitimle felan olcak iş değil daha 2 yıl öncesine kadar düzcede kimse kask takmıyordu şimdi kasksız gezen yok + motosiklet'e azıcık hevesi olanlar bile kask motorsiklet ve ehliyetini alıp geziyorlar
arkadaşım 5 dakka durma hakkın var ama kurallar nezninde şerit ihlalini unutorsun sanırım çok şeritli yolların trafiğin aktığı şeritlerde duraklama gibi bir şansın yok trafik olmadığı sürece bu durumda arkadaki sana çarptığında trafiği tehlikeye atma ihlalinden suçlu sen olabilirsin 8/6-5 oranında haberin olsun...
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
arkadaşlar yıllardır görmediğim bir arkadaşla tesadüf olarak karşılaştık taksici olmuş adı neydi yaaa unuttum valla
valla taksıde ıken motosikletlerı hiç iplemem başlarının çaresine baksınlar dedi dalsam şimdi suçlu ben olurdum yazıyı da canlı örnek olsun dedim
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
Kıskanıyorlar
Seni Sevdimde Ne Oldu Efes Ve Turkcell Zengin Oldu
Eğitim. Eğitim. Eğitim... İşte herşey bunun altında gizli. Tabiki bu eğitim okullarda hocaların verdiği ve milli eğitimin onayladığı diplamayı almakla yetmiyor. Eğitimin temeli aileden başlar. Aile eğitimini sağlam almış olan insanların bozulması çok zor olur. Örneklersek; Temeli zayıf olan inşaatın üstünü sağlam yapmaya benzer. Temeli zayıf yapı, üzerine yüklenen ağirlığı taşıyamıyacaği için muklaka sürekli tehlike sinyalları verecek, günün birinde de yan yatacaktır. Bence toplumumuz magandaları bunun ta kendisidir.. Hayvanlar bile aldıkları eğitimle insanların arasında yaşamaktadır.Dünyamızda gün geçtikçe modern teknoloji daha da ileriye gitmekte ve insanlarda bu nimetleri kullanmaktadır. Ruhu ve bedenini bu seviyeye ulaştıramamış yaratıklar çağın makinalarına binecek olursa bunlardan ne beklenebilir ki...?
Kurallar insanların uyması için belirlenen yönlendirmelerdir. Ne yazık ki Bu seviyeye ulaşamamış olanları devletin koyacaği katı ve ağır cezalarla kalıplaştırmak mümkün olur.
Veya alp kardeşimizin tedavi yöntemleri kesin ve kalıcı çözüm olacaktır. Hem bu iş için ruhsat gerekmiyor. Yeterki sen niyet et...:
Açıkcası İstanbul trafiğinde motosiklet kullanan arkadaşlarımıza Allah kolaylık versin diyorum. Tabii iş sadece temenniyle bitmez araba sürücülerinin biz motosiklet kullananları muhakkak fark etmeleri ve ona göre davranmaları gerekiyor. Ben bu yaz ilk defa İstanbul'a eş dost ziyaretine motosikletimle gelmek istiyorum bana söyledikleri ne biliyormusunuz; "kesinlikle motosikletle gelme (bana güvenmediklerinden değil) canını yoldamı buldun atla otobüse gel başımızın üstünde yerin var" diyorlar..Bende kararlı biriyimdir bakalım ilerleyen günler neyi getirecek..
arkadaşlar hepimizde aynı psikoloji geçen adını unuttum topiğin e-scooter lerde bahsedilen topic vardı herkes diyo yok basacan üstüne geçecen yok sıkıştıracan biz de çok farklı değiliz ama bazıları gerçekten de çok abartıyolar bide arkadaşlar hiç doğu ya doğru uzun yol yapan oldumu bilmiyorum ama yolda otobüsleri sıkıştıran kamyonlara bolu dağını çıkarken otobüslerden cam şişe atıyolar rampa yukarı çıkarken sizde böle bi çözüm bulabilirsiniz ben hiç ist trafiğinde kullanmadığım için fazla yorum yapamıyıcam
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
Ufak hatalar büyüğünü doğuruyor. Otocular açısından bir scooterın sağ şeritte kullanılması gerekiyor. Ama emniyet şeridini kullanmayan motorcu için düşündükleri resmen hanzoluk. En sol şeritte ağır ağır 70-90km/h ilerleyip trafiği felç eden acemilere kızıp hırslarını alamayan hanzolar motorcularımıza saldırma acizliğini gösteriyorlar. Durum bu, yetkililer nerde?
O bayanin gorusune katiliyorum, nereye kacicagimi anlamadim demesi icindeki ruh halini aslinda yansitiyor. Cunku bende bazen e-5 de temde gayet makul suratlerde (genellikle orta-sag seritlerde) arkamdan uzaktan gelen ses ile birlikte ne yapacagimi sasiriyorum. Az degil bir kac kere yanimdan 1 metre tegetle bir ss gecmisligi vardir.
Zaten oyle bir surat ki, aynadan gorup kacmaya imkan yok, tek yapabilecegin sesi duyup, duz cizgiyi takip edip, allah a dua edip yanindan gecmesini beklemek.
Ya bir araba sikistirsa, bir yeri kaysa, durup dururken bana 200 km suratle arkadan bindirse cok mu guzel olur?
Yollarda ki kurallar herkes icin, yalnizca arabalar icin degil. Ne zaman bir araba kural ihlali yapiyor, bizim hayatimizi tehlikeye sokuyor ise, ayni sey motorlar icin de gecerli.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)