Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Susturun şu motorlarınızı!!! (Bence haklı..)

REKLAM ALANI
    POSEİDON71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA ROYALSTAR 1300 CC
    bunu yazan motorun sesine bakmak lazım hangi zamanlarda nasıl çıkıyor acaba..birde kendini değerlendirse yandaşlık ve yalakalık medya şekli onda doğuştanmı yoksa sonradan yapılam bir modifiyemi..
    BURSA / GEMLİK 16 CUP 68
    +905324776099
    ARABA BEDENİ MOTOR RUHU TAŞIR...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    Bir deyiş vardır burası istanbul başka istanbul yok diye,istanbulda yaşamak başlı başına bir ayrıcalıktır,nasıl motosiklet kullanmak bir ayrıcalık ise istanbuldada yaşamak öyle bir ayrıcalık.
    Her şeyi ile farklıdır bu güzelim TÜRKİYE'min en yaşaması zor ilinden biridir istanbul.
    İstanbulda yaşıyorsak bu tür olaylara alışmak lazım nasıl trafiğine alışmıssak buna benzer olaylarada alışmamız lazım.

İstanbul'da böyle çok ufak ve gereksiz bu tür konulara takılmamak lazım diye düşünüyorum ve gecenin 1-2 de abart egzozla geçen araçlara ayrılda gel aslanım diye haykırasım geliyor vallahi.
    facebook(Fazer Tutkunları)

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı Carl Gustav adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazen bu düşünmeden yazanlara o kadar kızıyorum ki...

Sanki memleketin otomobil/otobüs/minibüs/taksi sürücüsü hep aynaya bakıp yol veren düzgün adamlar da, biz eşşeklikten patırtılı egzozla geziyoruz.

O egzoz, otomobil içinde giden kafası uyuşmuş adamın beni fark etmesi için çalışan tek sigorta.

Yaa Pakize hanım.

Bu köşe yazarlarının alayı motosiklet düşmanı.

Programda bunu işleyeceğiz.

Slmlr
    Brkn
    Eyvah eyvah,

Ya bari sen yapma Barkın ..

22 senedir motor üzerindeyim egzoz sesine yol veren ne taksici ne de minibüsçü gördüm , sorun bizi görmemeleri yada duymamaları değilki aksine hem görüp hem duydukları halde kaale almamaları .

Sevgiler
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosikleti
    honda cbf 150
    pakize suda, oldukca volümlü bass bariton ses tonu ile, ciddi anlamda gürültü kirliliği yaratan ve beni cok rahatsız eden bir hanımdır.
    kendisinin sesinden cok şikayetçiyim. lütfen sussun, hiç konuşmasın.

ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Alıntı JAKOBEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [COLOR="red"]Hani olur ya, edep devrini geride bırakmış insanlar olarak böyle bir icada ihtiyaç duyduk belki!
    Sizce de haklı değil mi?
    Edep deyince aklıma geldi, Yunus Emre nin bunan la ilgili meşhur bir sözü vardı *ilim meclisinde ara idim talep, ilim geride kaldı ille edep ille edep*

Bu seslerden kimler rahatsız olmuyor ki ?
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvah eyvah,

22 senedir motor üzerindeyim egzoz sesine yol veren ne taksici ne de minibüsçü gördüm , sorun bizi görmemeleri yada duymamaları değilki aksine hem görüp hem duydukları halde kaale almamaları .

Sevgiler
    Aynen katılıyorum. Egzoz sesiyle yol açmaymış, trafikte dikkat çekmekmiş hepsi hikaye. Asıl olayın hava yapmak olduğunu hepimiz bal gibi biliyoruz.

Fark edilme adına bu görüşü savunan arkadaşlardan bir tanesinin bile reflektif yelek giydiğini görmedim. O da ayrı bir konu.

Bağıran bir egzoz dikkat çekmenizi değil tepki çekmenizi sağlar. Bir motorcu olarak bu arkadaşları evimin önünden her geçişlerinde saygıyla anıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:11 ----------

Şunu da paylaşmak isterim:

http://www.youtube.com/watch?v=lGZG2...eature=related
    Ağır metal insanı...

Motosikleti
    2011 Destro Mr 250
    Alıntı muratoygur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz abartmışş bence, yazacak konu bulamamış buna takmış, gidip trafikte çektiğimiz eziyetleri, olmadık zamanda yapılan akaryakıt zamalarını, yada yolsuzlukları yazsın, Sahipsiz olan bizlere saldırmak,atıp tutmak yazarlıksa, bende yazarım Alide yazar Velide yazar Gönülde...
    Şımarık medya goy goycusu seni

güzel cevap

Büyük şehirler gürültülü olur...susturmaya motordan mı başlamak lazım Mesela Pakize Hanım abartı eksoz takıp mahalle aralarında dolanan arabalardan başlasaymış...Bir de tabi ilk olarak pencereye fırlama sebebi uçaklardan) Motoro sıra gelene kadar bakın neler olabilir; bizim araba sürücüleri belki akıllanır motorluları adam yerine koyar...ya da Pakize Ablamız bu duyarlılığını ''motorlu kardeşlerimizin can güvenliği için ayrı yollar yapılsın'' şeklinde dile getirir...Yani motora gelene kadar çooook uzun bir liste var...
    ''Susturun Motorlarınızı'' yerine '' Motora Binme Adabını Bilmeyenler Sustursun Motorlarını'' şeklinde bir başlık daha uygun olurdu sanırım
    [COLOR="#008080"]''Her suç topluma sorulmuş bir sorudur''[/COLOR]

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bildiğim kadarı ile motosikletlerde izin verilen ses sınırı 7.5 metreden 80 dBA (Kaynak: Gürültü Kontrol Yönetmeliği). Performans egzoz takılmış sslerde ses düzeyinin 100 dBA'in oldukça üzerinde olduğuna eminim. Özellikle gecenin bir vakti, ara sokaklarda bu makineleri bağırtanların savunulabilir bir tarafı, bence, yok. Öte yandan ben de cruiser kullanıcısıyım ve benim motorun da, ssler kadar olmasın, yasal sınırın üzerinde kaldığını sanıyorum. Yani, "masum değiliz hiç birimiz" Özellikle gece yarısından sonra eve dönerken motoru sessiz kullanmak için neler çektiğimi bir ben bilirim. Sırf bu eziyetten kurtulmak için egzoza susturucu takmayı planlıyorum bu günlerde ki bir tek kişi dahi bugüne dek gelip de "birader senin motorun sesi biraz fazla" bile demedi.

Konunun başlığındaki yazıyla ilgili birşeyler yazmadan geçemeyeceğim yalnız...

Hanımefendinin oturduğu yere çok yakın oturuyorum. İş yerim de keza, çok yakın Pakize Hanımın evine. Buralarda o yazıda anlatılan türden bir olaya şahit olabilmek için ciddi bir uğraş vermek gerek açıkçası. Senelerdir, bırakın gece saatlerini öğlen saatlerinde dahi yazıda anlatılan türden bir olay yaşanmadı. Buradaki en gürültülü motor bir Harley Sportster (883) ki onun da üzerinde stock egzoz var. İkinciliği de sanırım benim motor alır. Bir kaç tane de ss var ama inanın ne zaman gelip gittiklerini anlamak imkansız, çok efendi kullanıyorlar mahalle içinde...

Ben kendi adıma eminim ki benim yaşadığım muhitte ikamet edenler (ve elbette ben), bir hanımefendinin geceymiş, gündüzmüş dinlemeden, etraftan ne derler diye hiç düşünmeden, maşallah benden kalın davudi sesiyle, ana avrat dümdüz canhıraş bağırması yerine; günde iki defa, egzozu olduğu gibi sökülmüş 1000RR makine dinlemeyi yeğ tutarlar...
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gecenin köründe mahalle aralarında bağırtmadıkları sürece bence sorun yok.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    susturun şu motorlarınızıymış! gel sustur.
    ne yazmışız zamanında bee! gençlik işte
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    Honda cbr 600 f
    Eyvah eyvah,

Sevgiler
    Kusura bakma ama 22 senedir boşuna biniyormuşsun demekki abi.
    Özelllikle alt geçitlerde ve tünellerde en yakın araca en fazla 100 metre kala sol şeridin boşaldığına defalarca şahit oldum sırf sizi ve eksozu sadece ego tatmini gibi gören insanları da utandırmak için en yakın zamanda bir video çekip paylaşacam.

BBelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı pilot_2053 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Özelllikle alt geçitlerde ve tünellerde en yakın araca en fazla 100 metre kala sol şeridin boşaldığına defalarca şahit oldum sırf sizi ve eksozu sadece ego tatmini gibi gören insanları da utandırmak için en yakın zamanda bir video çekip paylaşacam.
    Utanç içindeyim... Bir de videoyu yolladıktan sonra tahminen 1 ay insan içine bile çıkamam
    I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı BBelt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de videoyu yolladıktan sonra tahminen 1 ay insan içine bile çıkamam
    sayılı gün çabuk geçer azizim

gümbürtülü egsoza da güvenlik kulbu takmak ne büyük yalanlarımızdandır bilirim
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bilmediğin anlamadığın konularda yorum yapma pakizoş......
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

bboy_iced - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki zx6r
    Arkadaş bu insanlar burada motoru eleştiriyor ama barda diskoda konserlerde bangır bangır seslere saatlerce maruz kalıp hiçte rahatsız olmuyorlar ne iş her şeyimiz bitti motor sesine taktı insanlar tamam rahatsız edici olabilir ama bu kadar da değil minibus yolundaki minibüslerin o soba borusu gibi egzozlarından sanki daha az ses çıkıyor. Hem kişisel yorumum leo vince takılı bir honda cbr 1000 yada akrep takılı bir kawanın sesi bana mozartın 9.senfonisi gibi gelmekte ve ben asla kulak tıkacı kullanmıyorum.
    Albert EİNSTEİN derki;
    Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Sevgili Kardeşim ,

22 sene bir insan motora nasıl boşuna biner ???????

Bence ciddi haksızlık etmişsin üzüldüm :(
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    Bekliyorum kardeşim seninle aynı fikirdeyim ( 22 sene hariç tabi 22 senede bir şeyler öğrenir insan özellikle oocan bu konuda cidden tecrübelidir ) birde reklektif yeleğe kafayı takmıişlar,üzerimize giydiğimiz elbiseler damatlık değil her halde.Yahu enduro tayfası maalesef ağır abi misali takılıyorlar reklektif yelek giyiceklerine hava yastıklı yelekler giysinler hiç olmaz ise kazada koruyucu unsurları artar.

---------- Post added at 18:57 ---------- Previous post was at 18:53 ----------

Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayılı gün çabuk geçer azizim

gümbürtülü egsoza da güvenlik kulbu takmak ne büyük yalanlarımızdandır bilirim
    http://www.youtube.com/watch?v=ekUEj...f=results_main
    Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....

Motosikleti
    honda cbf 150
    at arabası ile gezsek hayvanlar pis kokuyor diye şikayet edenler olacak. fazla kafaya takmamak lazım. ben mesela bebek ağlamasından nefret ederim. cok rahatsız eder beni. ben bebek ağlamasından nefret ediyorum diye, şehirler arası otobüste bebeği ağlayan kadına "sustur şu bebeğini!" diye çemkirsem ne kadar ayıp olur değil mi?
    davudi sesli pakizesu hanım ciddi anlamda ayıp etmiş bence.

Motosikleti
    Honda Titan
    Alıntı kerkenez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    at arabası ile gezsek hayvanlar pis kokuyor diye şikayet edenler olacak. fazla kafaya takmamak lazım. ben mesela bebek ağlamasından nefret ederim. cok rahatsız eder beni. ben bebek ağlamasından nefret ediyorum diye, şehirler arası otobüste bebeği ağlayan kadına "sustur şu bebeğini!" diye çemkirsem ne kadar ayıp olur değil mi?
    davudi sesli pakizesu hanım ciddi anlamda ayıp etmiş bence.
    [B][COLOR="#696969"]Mondial RS 151 - 2008 / 2011[/COLOR][HR][/HR] [COLOR="#FF0000"]Honda Titan - 2011 / ?[/COLOR][HR][/HR] :bestmt:[/B]

Motosikleti
    Honda cbr 600 f
    Sevgili Kardeşim ,

22 sene bir insan motora nasıl boşuna biner ???????

Bence ciddi haksızlık etmişsin üzüldüm :(

Ben sizi ve sizin gibi değerli insanları forumda sürekli takip ediyorum o yorumu yaparkende sizin nasıl biranda eksozun farkedilme unsuru olma özelliğini biranda kestirip atmanız gibi bende size karşı yorumumu yaptım o halde 22 senelik bilgi ve tecrübelerinizle yorumuzu yeniden düzenleyin. Ben kendimden eksozun farkedilme payını en az %30 olarak pay piçiyorum farkettirme unsuruda sellektör olarak görüyorum ve trafikte de bu doğrultuda ilerliyorum reflektör korna daha geri sıralarda. İnşaallah sözümü yemiyecem en kısa zamanda video çekip paylaşacağım.

8. sayfa BirinciBirinci ... 6789 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)