Şimdi de kafayı bize takmış anlaşılan...
Şimdi de kafayı bize takmış anlaşılan...
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
İnsanları rahatsız etmenin hiç bir gerekçesi olamaz.
Sonradan egzoz açtırmak, bas bas bağırtmak saygısızlıktan başka bir şey değildir.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
+1 Abi yerden göğe haklısın.Bu tür sesleri çıkaranlar,olur olmaz yerlerde hız yapanlar,trafik kurallarını hiçe sayanlar,güvenlik önlemi almadan trafiğe çıkanlar yüzünden tüm motosiklet kullanıcıları aynı kefeye konuyor ve adımız kötüye çıkıyor.
Ben İzmir-Göztepe'de yaşıyorum.Burayı bilenler özellikle gece,sahil yolunda olanları görüyorlardır! Kaç yaya trafik ışıklarında karşıdan karşıya gecerken,kendini bişi sanan hız manyakları yüzünden ölümden döndü.
dayı bu kesin peugeot bahsediyo...sanki olaya biraz su böreği görmüş afrikalı moduyla yaklaşmış cazgır kadın neolcek
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
ne 600 rr ı yaa 150 cc lik çinlidir egzosunu sokmüştür hayvan
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
Motorcuların çevreye rahatsızlık vermeye hakkı yok.Bize yapıştırılan "serseri" yaftasının sebeplerinden biri de bu.Motorunu bağırtmak istiyosan git festivale orada ne yapacaksan yap.Şehirde yaşlısı var çocuğu var hastası var.İnsanlara saygı göstermeden onlardan saygı beklemeyin
Bu kapsamda düşünüldüğünde;
EVET SONUNA KADAR HAKLI
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
beyler yanlış olmasın kayıin çonun bir çin malı motoru vardı.ekzosunu kırmış bende tamire götürüyodum herhalde ona denk gelmiş
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Bence kesinlikle yazacak konu bulamamışYani köşe yazarı olmak bu mudur?Dışarıda motosiklet sesi duymuşsun bunu abartarak b.kunu çıkararak yazıyorsun.Yok uçak mıymış da bilmem ne de.Yarın bir gün otobüs sesini yazarsın, öbür gün hayatımda ilk defa otobüse bindim bilmem neBu kadına zaten geçen sene Kanal D'de staj yaptığım dönemden beridir acayip kıl gidiyorum.Allah derdini motosikletle versin ne diyelim
Bu arada 150 cc'lik Çin malı motorlarda eksoz söken sonradan görmelere zaten lafım yok
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
Ya sen hayatında motora bınmedın sanırm motor dedınden ses cıkar kardesım sankı arabaardan cıkmıyor onlarda adana yı takıp gecenın yarısı cıkmıyolarmı yolara yarısmak ıcın onlarınkı sesı rahatsız etmıyomu seni ben motorumu felan susturamam susturcak varsa buyursun gelsın sustursun kım neyı susturuyomus görelım
baylaer tamm gecenin bi vakti öle bağıttırarak olmaz hepimiz motorcuytuz ve bastığımız zamanlar var arkadaşı hemen suçlamayalım belki acil bi işi çıktıda basmak zorunda kaldı ama kasıtlı yaptıysa o onun saygısızlığı
imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:
SUSTURUN ŞU MOTORLARI GELDE SUSTUR
BABANIN OĞLUNA FIRÇA ATIYOSUN DEMİ BİR ŞEYİ BİR ŞİKAYETİ DİLE GETİRMENİN Bİ ÖRFÜ ADABI VARDIR NE KADAR HAKLI OLURSAN OL BU ŞEKİLDE OLMAZ SENİ O GAZETEYE YAZAR YAPANLAR UTANSIN NE DİYEYİM
ya sev ya terket...
"Ben buradayım" diyecek başka hiçbir meziyeti olmayan, üstüne çıktığı motoru bağırtarak kendini var etmeye çalışan kifayetsizler, edepsizler, görgüsüzler...
kesinlikle doğru bir gözlem.
Pakize Suda bu yazısında 600cc 4 silindirleri falan kastetmemiş. Neyi kastettiğini hepimiz biliyoruz. Egzozunu delip, helikopter gibi gezenlerden bahsediyor. Bunun hiçbir açıklaması yok. 100cc, 150cc motorların egzozunu deliyor adam. makineli tüfek gibi ses yapıyor taktaktaktak diye. Dünyanın en çirkin sesi.. geçenlerde AKM'nin önünde bitanesi ybr'ye soba borusu takmış. orda da ikişerli sıraya girmiş çocuklar var artık okul gezisi midir bilmiyorum. Eleman bu soba borusu takılmış ybr ile bir gazladı, çocuklar paniğe kapılıp ağlamaya başladılar. Bir polis memurunun yanından geçti, memur sesten ürküp kafasını eğdi. Yemin ediyorum abartmıyorum. Böyle adamlara da hergün rastlıyorum. Bir tanesi Activa'nın egzozu iptal etmiş, herif bir gazlıyo arabaların alarmları ötmeye başlıyor. Geçen gün çevirdim bir tanesini. ufacık bi velet. azarladım biraz. Hep de aynı cevap, "farkedilmek istiyorum" farkedilmenin yolu mitralyöz gibi gezmek midir? araçların yanından geçerken habire kornaya dokunucan ki farketsinler. dıt dıt dıt böle gezicen.
Yine damarım attı çok kızdım.. Pakize Suda'yı biraz yapmacık bulurum ve yazılarını çok sevmem. Ama bu yazısına sonuna kadar katılıyorum.
Benim GPR orjinal egzozuyla 12.000 devirde biraz fazla ses yapıyor. Ben de sabahları egzozda kalan yağı hızlı yakmak için evin önünde gazlardım. Geçenlerde bir komşumuz çıkıp "ayıp diil mi?" dedi. nasıl utandım anlatamam. Artık yola çıkıp yolda gazlıyorum.
Çok uzun yazdım toparlıyorum, egzozunu delip de hava attığımızı sanmayalım arkadaşlar. Bugün hayatında motor görmemiş birisi bile o çıkan çatapat sesini duysa, motorun sadece gürültü çıkaran güçsüz bir makine olduğunu anlar. Egzozu delerek küçülmeyin arkadaşlar. Altınızdaki motor neyse odur. Egzozu delince oluşan imaj biraz acınası oluyor. "motorunu daha büyük, agresif, güçlü vs sansınlar diye egzozunu delmiş ezik" derler adama.
GOD SAVE THE TWO-STROKE! GOD SAVE THE GPR!
Bence de haklı. Ufacık scooter'ların egzozlarını sökmenin anlamı nedir? Arada bir R6 falan gazlayıp ses yapınca benim de çok hoşuma gidiyor, ama pata pata korkunç bir gürültü çıkartan o scooter'lar deli ediyor insanı. Motor sesi duymak istiyorsanız çıkın şehir dışına gazlayın, sokak arasında savaş çıkmış havası yaratmayın.
sikiysa soba borusu takmis sahinleri cakal kasa bmw leri sustursun... motorcu dedin mi vur abaliya... pakize hanim
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
sewmem zaten o kadını. seside kötüdür.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
sokak arasında ara gaz yapmak görgüsüzlük çık caddeye otobana itele o zaman bu arda yeniyim
[B][U][/U][/B]varmı ss gibisi :)
nezaman yanımdan yada yakına olduğum bi yerden bi ss geçse yada kaliteli bi custom geçse ben hatunu bile susturuyorum o sesi dinlemek için ya anasını satayım trafikte arabalar soba bacası gibi eksozlarla kullanırlarlar arabaları kimse bişey demez konu motor olunca herkez dilli düdük bırakın abi ya
Gürültü tamam kirlidir, sevmezsin, kimse sana sev demiyor...
Takalım bir düğme ses kalmasın, ayrıca İstenbul o kadar gürültü içinde olduğu halde Motor sesini birinci sıraya yerleştirmesi normal değil.
haklı buldugum yanı motosikletli magandalar oluyor aakvaryum agzı gibi egzoz takıolar leş berbat bi ses cıkıor dedigi bu ise haklı
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)