Merhaba
Henuz bir motosikletim yok ama 2 yıl icinde almayı planlıyorum ve bu motorun da 1200 cc bir cruiser olmasını dusunuyorum. Forumlarda gordugum kadarıyla baslangıc motoru olarak 125-250 cc motosikletler oneriliyor ve hep aynı cekinceler sıralanıyor. simdi sunu merak ediyorum;
-kamyon ehliyeti alacak bir kisinin önce arabadan baslaması gereklimidir?
motosiklet diger araclardan farklı ve surucunun yetenekleri ve fiziksel guc de oldukca onemli. ancak ben motosiklette neden fiziksel gucun onemli oldugunu tam olarak anlamıyorum. bu tamamen bir denge problemi ve siz motoru guc kullanarak dengede tutamazsınız.
-diger bir onemli konu da buyuk motosikletlerin potansiyel tehlike gibi gosterilmesi. zaten motosiklet ile 40 km hızı gectiginizde hayati tehlike tasıyorsunuz demektir. kendi tecrubenizin ve yeteneklerinizin sınırının bilincinde olarak herhangi bir motosikleti kullanmakta neden o kadar sakınca var?
-racing tipi bir motosiklet acemi (motosiklet kullanmayı bilmediginin farkında olmayan) bir surucu icin tehlikeli ancak daha yavas tempoda ve hızda kullanılan cruiser lar da neden aynı tehlikeyi yaratsın anlayamıyorum.
sonucta hangi motoru kullanmaya baslarsak onun ayarlarına ve kontrollerine alısıyoruz ve diger motosikletler bize yabancı kalıyor. bu alısma safhasında da tek yapmamız gereken bu isi bilmedigimizi ve cok dikkatli olmamız gerektigini bilmek degil mi?. aksi takdirde 50cc lik bir scooter da bize mezar olabilir.....
+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... info@motosiklet.net
*®*******************************************®