Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motor nasil açılır?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    asya 19 a vardi:(
    arkadaşlar gecen gün yaşadığım bir olaydan sonra motor komple 0 landı ve ilk aldığımda tam istediğim gibi açılmamıştı bu sefer sizlere danışarak profesyonelce bir açış yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim (taktıklerı nedır)yardımcı olursanız sevinirim??

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler,,,

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rafel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    önce 1000 km kadar 60 yada 70 arası hız yok motoru yorma yok sonra duzenlı bır şekılde yag degiştirme sonra motoruna atlayıp bır uzun yol yapıcan 1000 gectıkten sonra otomatıkse uzun yolda yokuşlara dıkkat et viteslıyse ustune oldukca bıraz agırlık koy cunku vıteslı motor duz yolda bırde uzerınde agırlık varsa daha cok hızlanma yapıyor gerısı sana kalmış zaten
    Ayrılık vakti geldıgınde sessizce cekilir giderım yüzümü önüme düşürüpte

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Şu başlık sana faydalı olur sanırım http://www.motosiklet.net/forum/fayd...rda-rodaj.html

Motosikleti
    asya 19 a vardi:(
    motor otomatık vıtes

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    1000 km kadar 60/70 dolaş sonra açarsın
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Valla benımde 19A var 17 bın de artık 115-120 cıvarı son hızı var ( ıbre 140 a dayanıyorda o iş yalan ) Ben rodajımı cok ıyı yaptım motor suan cok saglıklı durumda ılk defa 16 bınde subap ayarı ıcın motor acıldı..Ben ilk 500 km 40km/h , 501-1000 km arasıda 55 km/h gecmedım zorunlu olmadıkca 2 kısı bınmedım sureklı sabıt gazda gıtmedım degısken gıttım..300 de ılk yagımı 1000 de 2 yagımı degıstım..Sonra motoru acmak ıcın 2000 den sonra Bolu dagından asagı bır kac sefer ınıs yaptım duz yolda bastım vs vs ama ogle pat dıye acılmadı tabı 10 bın sonra tam acıldı motor..sımdı gayet ıyı..
    ERROR88 bunu beğendi.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Rodaj sırasında vites değişimlerini hızlı yapmakta fayda var. mümkünse devri çok aşağılara düşürmeden diğer vitese geçin. kavradığı yerde bırakıp azar azar gaz açıp orta devirlerde sürelim.motoru çok boğmalardan kaçının. Erken vites atmayın. Ani gaz açımlarından kaçının. Torku alt devirde iyi mi acaba gibi denemelerden kaçının.Motoru zorlamayın. Arkaya artçı almayın, çok rampa dik yokuş çıkmayın. devir çevirmeyeceğiz. 1000 km sakin kullanıp ilk bakımını ve kontrolleri yapıp ondan sonra dilediğimiz gibi kullanabiliriz.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    19 iki ağızlı, 21 iki ağızlı, 17,14,12 ve 19 lokma takımı, tornavida 8 vede T8, yıldız ve düz tornavida.. anahtar takımını hazırla. her ihtimale karşılıkta pense vede kargaburun al yanına.
    Zaten sökmeye başladıkça açıldığını göreceksin
    oguzhan6161 bunu beğendi.
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

Motosikleti
    kanuni racer 200 HEMDE ACİL SATILIK
    arada bi basta motor hantal kalmasın sonradan
    imza mimza yok bundan sonra parmak basıcam:cat::cat::cat:

Motosikleti
    Satılık 2009 .. Mondial UKH 100..
    Eskiden rodajmı varmıs ya..

ben bılıorum bizim memlekette mezler falan hiç yag değişmemiştir. değiştiren oldugunuda sanmıorum..ama motorlarda tık yok..

belkı motorun saglamlıgındanda olabılır bılemem.. R6 gibi motor hepsi
    OO biliyor biliyor biliyorrrrrrrrrrrrrr:P:P:queen:

s.a

4 ay kadar once birtane 125 cc lık motor aldım..nasıl acılacagı hakkın da bi bilgim yoktu.arkadaslara sordum nasıl acmalıyım die..motoru yormadan bass dediler motor devrini gecsin dediler. motorda devir ibresi 10 kadar ibreyı onun uzerine filan getir dediler. bende dediklerini yaptım..bu sekil yanlış biaçim seklı mı olmus.. motor sim di 1500 km de motora birsey olmus mudur olmussa bile ne kadar hasar vardır .. bu konuda bı bılgı sahı bı olan varsa birseyler yaza bilirmi acaba...bi de motor sim didevrini cok cabuk buluyor gıbı san kı

pasa216 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 100 2012 Kırmızı :)
    Alıntı zeyni adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 ay kadar once birtane 125 cc lık motor aldım..nasıl acılacagı hakkın da bi bilgim yoktu.arkadaslara sordum nasıl acmalıyım die..motoru yormadan bass dediler motor devrini gecsin dediler. motorda devir ibresi 10 kadar ibreyı onun uzerine filan getir dediler. bende dediklerini yaptım..bu sekil yanlış biaçim seklı mı olmus.. motor sim di 1500 km de motora birsey olmus mudur olmussa bile ne kadar hasar vardır .. bu konuda bı bılgı sahı bı olan varsa birseyler yaza bilirmi acaba...bi de motor sim didevrini cok cabuk buluyor gıbı san kı
    arkadasların doğru söylemiş ama yani devir saatinde 10 u geçirmekte yanlıs bence.yani en azında vitesi 8000-8500 devirden sonra atmalısın ki paçalar aşınşın ve birbiriye çalışmaya alışsın.Motorunda bi zarar olacağını sanmıyorum,Sadece benzin sarfetmiştir o kadar.:D motor acılınca daha za yyakmaya da baslar zaten.Yüksek devir iyidir.Düşük devirde motoru çok yormamak lazım.Arkadasların sana motor vites istemeden atma demişlerdir.Bana da öyle demişlerdi.5000 e kadar motorun tam açılmaz,5000 den sonra aldığın yere götür (tabi daha önceki bakımlarını yaptır) ona bi subap ayarı versin,motorun kendine gelir.merak etme.Bnm motorda 1160 da.
    Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.

sagolsın.. içimi rahatlattın...

motoru nasıl açıcam herkes başka bişi sölüyor

mrb lar işi bilen arkadaşların yorumunu bekliyorum cbr125r aldım henüz 100 km gittim nasıl açılkacağını henüz anlamış değilim bana bilgi verirseniz sewinirim yanlış bişi yapmak istemiyorum

gorkemuls - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hysong GV 250
    Motorla son gaz bi duvara tosla.. Ozaman iki yana açılır soğan cücüğü gibi

jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu ne ya. ben anlamam alırım motoru dip gaz ver coşkuyu

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Anlaşılmayacak birşey yok . Rodaj süresi boyunca makinenizi zorlamadan kullanın yeterli. Bunu kavramlara ve rakamlara boğmanın bir anlamı yok.
    En az 1000 km yumuşak bir şekilde kullanın. 1500 de olabilir o sizin güzelliğiniz olur.

Buyrun birde slogan " motorunu en çok seven,en iyi rodaj yapandır"
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    19 iki ağızlı, 21 iki ağızlı, 17,14,12 ve 19 lokma takımı, tornavida 8 vede T8, yıldız ve düz tornavida.. anahtar takımını hazırla. her ihtimale karşılıkta pense vede kargaburun al yanına.
    Zaten sökmeye başladıkça açıldığını göreceksin
    Böyle açılır.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Motosikleti
    mondial-125mg
    Arkadaşlar benim mondial 125 mg var arka lastik degiştirsem 70 lik lastik taksam nasıl olur avantajları birde tahminen ne kadardır fiyatı

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    herkez bişi sllamıs oh negüzel biri 10.000 devirden bahsediyo öbürküde normal die
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)