Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet İçin İhtiyaç Duyacağınız Elektronik Alet veya Yazılım ne Olabilir??

REKLAM ALANI
    jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    Alıntı FERRARİCİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen yanlıs anlamıssın arkadas katran dıo kadran demıyo emınımkı kadranın dıgıtal olanından haberı vardır ama KATRAN olayından benım de haberım yok nası bısı acaba

ilide sende alıntı yapmasını bilmiyosun biz seninle dalga geçiyomuyuz ?????

ben diyorum km saati ... sen diyosun abi yanlış anlamışsın ..
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    VAR AMA SOYLEMEM
    [QUOTE=dookie;1174264]iyi de güzel kardeşim adam anti patinaj sistemi veya traction control yapıcam demiyor ki. onu yapan yapsın zaten.[/QUca

cok saygı deger canım kardesım benım olayda bu zaten buyuk markalar kıl dan tug den renklı seylerle ugrasmak yerıne gercek anlamda hem rahatlık hem performans hemde teknolojıyı yukseltme pesınde ve o adamlar bu ıse buyuk paralar emekler harcıyo ben de bu toy kardesımızıde dıom kı bosa kurek cekme bunlar gecıcı hevesler o taze beynını yorma butur seylere senınyerıne dusunen ve calısan uzmanlar var

Alıntı jesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilide sende alıntı yapmasını bilmiyosun biz seninle dalga geçiyomuyuz ?????

ben diyorum km saati ... sen diyosun abi yanlış anlamışsın ..
    gc canım kardesım saygı ve sevgı cerceve sı ıcınde bırbırımıze muzuplıkler elbette yaparız ve be bunu kalıdırım ruhum genc benım sen merak etme
    kızmz yanı bu sebeple kımseye
    [B]SOLLAMA BENİ SOLLARIM SENİİİİİ::pala::[/B]

Motosikleti
    cok alakası var anlayana motor devlerının okadar para harcadıkları ar-ge projelerı harcamaları ne oluyor pekı ege ıse yarayacak bısı olsa emın ol senden benden once ıcat ederler o damların derdı abuk subuk ozellıler deıl motorun performansını nasıl arttırcaz sorusudur once bunları detaylı olarak dusun sonra yorum yaz
    bu yorumundan sonra yazacak bişey bulamıyorum zaten dahada yazmıyacam (((( sevgiler
    bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
    Drift Religion

kentacdis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    coming soon
    motoru saga veya sola yatirinca o an kac derece yattigini gosteren
    ufuk duzlemine paralel egimini gosteren bir alet olabilir (aci-derece olarak ucakladaki gibi..)

bunu yapmasida cok zor olmiyacaktir sanırım
    dijital olursa daha kesin bilgi verebilir,

ayni sekilde saga ve sola yatma disinda burun ve kuyruk kisminin aldigi egimi gosterebiliriz
    misal cikilan rampanin kac derec egimli oldugunu inilen yokusun kac derece egimi oldugunu gormus oluruz...

boyle bir alet motorda varmı bilmiyorum ama guzel olabilir

ise yaramaz ne yapacan diyenler olucaktir fakat isteyen kullanan bircok kisi olacaktir sanriyorum

saygilar
    guzel konu olmus

Motosikleti
    Alıntı kentacdis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ufuk duzlemine paralel egimini gosteren bir alet olabilir (aci-derece olarak ucakladaki gibi..)

ayni sekilde saga ve sola yatma disinda burun ve kuyruk kisminin aldigi egimi gosterebiliriz
    misal cikilan rampanin kac derec egimli oldugunu inilen yokusun kac derece egimi oldugunu gormus oluruz...

ise yaramaz ne yapacan diyenler olucaktir fakat isteyen kullanan bircok kisi olacaktir sanriyorum

saygilar
    guzel konu olmus

süper !!!!!! moto gp yarışlarında sürücülerin kaç derece yattıgını gösteren bir sensör oldugunu biliyorum .. bunun gündelik motorlarımızdada oldugunu düşünmek çok güzel olurdu .. bu güzel fikrin için seni kutlarım
    Drift Religion

şöyle bişey olabilir mi dönmek istediğin yönü motor algılayıp ona göre sinyal vermek mesela kafanı sağ aynaya yönlendirdiğin zaman motor dönüş için mi yoksa arkayı kontrol etmek için mi kafanı çevirdiğini algılayacak ve ona göre dönüş içinse sinyalini yakacak arkayı kontrol içinse yakmayacak. eğer dönüş için ve sinyal yak emri alındıktan sonra da hareket tamamlanıncaya kadar sinyal yanık kalacak.

başka bi olay daha olabilir mesela jet ski de olduğu gibi vücuduna yada bileğine bağlı anahtar ( kilit vs. anahtarından ayrı bi anahtar) motorla kaza veya düşme durumunda anahtar motora giden enerjiyi kesip motoru susturacak böylelikle motorun viteste kalıp devam eden çalışmasından dolayı ayak vb. uzuvların teker altına girip parçalanmalarını engellemek olabilir

benim aklıma gelenler şimdilik bunlar eğer doğru anladıysam daha başka fikirler gelirse yazarım

Motosikleti
    VAR AMA SOYLEMEM

saygilar
    guzel konu olmus
    bravo gercekten ınce ve ılgı cekıcı bır fıkır brovooo
    [B]SOLLAMA BENİ SOLLARIM SENİİİİİ::pala::[/B]

_alp_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VTX 1300
    Alıntı schumacher__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba

Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Bu sıralar kendimi geliştirmek adına birşeyler yapmak istiyorum ve az önce izlediğim bir film ile gaza gelerek işe başlamaya karar verdim Fakat ne yapmam gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorum, yapacağım şey günlük hayatta işe yarar birşey olmalı, ve madem motorcuyuz, o konuda birşeyler olsun istedim. O nedenle sizden yardımlarınızı bekliyorum.

-Motosiklet kullanırken ah keşke şu işi yapan bi alet olsaydı
    -Veya keşke şöyle bi program olsaydı,motorcu olarak çok işime yarardı

gibisinden fikir yardımlarınızı bekliyorum.Güzel bir proje olursa üzerine düşüp, gerçekleştirmeye ve sonra siz değerli motosiklet kullanıcılarının kullanımına açmaya çalışacağım. Düşünce üretirken, hayalgücünüzü biraz zorlarsanız sevinirim Bakalım nasıl fikirler gelecek??
    Arkadasim ben de elektronik muhendisiyim. Universitedeyken ben de senin gibi ise yarayacak birseyler yapmak, kendimi gelistirmek icin yanip tutusurdum. Kendini gelistirmek icin, kendi kendine yapabileceklerin cok sinirli. Bunun icin, bolumundeki hocalarinla konus. Onlar sana en iyi sekilde yol gosterecektir. Buyuk universitelerdeki bircok hoca, projelerinde universite ogrencilerine de yer veriyor ve onlari yetistiriyor. Ben universitedeyken calistigim hocamla master yaptim ve su anda doktora yapiyorum.

Ileride bilip bilmeyen bircok insandan "Senin aklina gelen sey, ise yarar birsey ise coktan icad edilmistir" gibi bircok sey duyacaksin. Hevesin kirilmasin. Eger oyle olsaydi, bilim ve teknoloji coktan durmus olurdu. Isin asli su; yeni birsey icad etmek veya bulmak icin, su ana kadar yapilanlari cok iyi bilmek ve yeni yapilanlari cok iyi takip etmek gerekiyor. Yenilik veya icad, ancak su ana kadar yapilanlarin uzerine birsey koyarak yapilabiliyor. Isin ozu calisip kendini gelistirmeden, bu tur bir forumdan parlak bir fikir duyup birseyler basarman cok zor Sanilanin aksine newton da yer cekimini kafasina elma dustugu icin bulmamis
    http://www.ataturkungencligehitabesi.com/

Okuyup da bugunu anlayamayan ahmaktir...

Motosikleti
    coming soon
    eyivallah
    begeildigine sevindim motogp de oldugun bilmiyordum ama dusununce boyle birseyin cok gelismisini kullandiklarina emin olabiliriz onlar icin cok gerekli birsey...

eger boyle birsey uygualnirsa belki birsonraki adim olarak uyari sistemi eklenebilir
    suan aklıma gelen misal uygulanan motor race tarzı motorsa
    bu motorun nekadar hızla kac derece egimle gidebilicegi hesaplanip uyarlanabilir
    guvenli sınırda yesil renk isik verirken tehlikeli olabilicek hız-egim-merkezkac kuv. sahipken sari renk ısık verip uyari yapmasi saglanabilir...
    ayni sekilde asfaltın netur oldugu zeminin kayganlıgı hava durumu ile kombine profiller yapilarak surusten once bu profillerden birinin secilmesi ile
    daha duyarli ve guvenli surus icin bir sistem olusturulabilir

bu henuz biraz ucuk ve 2.asama sanirim

ama bunu yapan compact bir alet tasarlanirsa ve pazara sunulursa cok iyi para kazanır yapan

Motosikleti
    eyivallah
    begeildigine sevindim motogp de oldugun bilmiyordum ama dusununce boyle birseyin cok gelismisini kullandiklarina emin olabiliriz onlar icin cok gerekli birsey...

eger boyle birsey uygualnirsa belki birsonraki adim olarak uyari sistemi eklenebilir
    suan aklıma gelen misal uygulanan motor race tarzı motorsa
    bu motorun nekadar hızla kac derece egimle gidebilicegi hesaplanip uyarlanabilir
    guvenli sınırda yesil renk isik verirken tehlikeli olabilicek hız-egim-merkezkac kuv. sahipken sari renk ısık verip uyari yapmasi saglanabilir...
    ayni sekilde asfaltın netur oldugu zeminin kayganlıgı hava durumu ile kombine profiller yapilarak surusten once bu profillerden birinin secilmesi ile
    daha duyarli ve guvenli surus icin bir sistem olusturulabilir

bu henuz biraz ucuk ve 2.asama sanirim

ama bunu yapan compact bir alet tasarlanirsa ve pazara sunulursa cok iyi para kazanır yapan

birden gözümüm önünde $$$$$$$$$$ uçuşmaya başladı
    Drift Religion

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Arkadaşlar adam bilgisayar mühendisliği öğrencisi. 4. sınıf bile olsa donanım olarak kendi imkanlarıyla çokta ileri seviyede şeyler yapamaz. Yazılımsal olarak neler yapılabilir onu söylesek daha iyi olur. mesela:

--- (bi arkadaşımız yukarıda yazmış onun benzeri ) ben bi ara her benzin aldığımda kaç km yol aldığımı kaç ytl benzin aldığımı benzinin litresini falan yazardım telefonumdan excele. Ama bi zaman sonra sıktı. Yazılımsal olarak bir adet Symbian uygulaması yazabilirsin bu iş için.( veya Windows Mobile için)
    --- motosiklette yaptığımız bakımları (yıkama,zincir temizleme,yağlama,akü kontrolü vs) falan kaydedebileceğimiz istediğimizde bize rapor olarak hangi tarihte neler yaptığımızı gösterecek bi Symbian uygulaması.

Benim söylediklerim daha önceden düşünülmüş ve hayata geçirilmiş olabilir ama ben henüz rastlamadım
    Daha iyi fikirler elbette vardır ama yapılabilirliği yüksek olsa daha bi güzel olur sankim
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı kenya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar adam bilgisayar mühendisliği öğrencisi. 4. sınıf bile olsa donanım olarak kendi imkanlarıyla çokta ileri seviyede şeyler yapamaz. Yazılımsal olarak neler yapılabilir onu söylesek daha iyi olur. mesela:

--- (bi arkadaşımız yukarıda yazmış onun benzeri ) ben bi ara her benzin aldığımda kaç km yol aldığımı kaç ytl benzin aldığımı benzinin litresini falan yazardım telefonumdan excele. Ama bi zaman sonra sıktı. Yazılımsal olarak bir adet Symbian uygulaması yazabilirsin bu iş için.( veya Windows Mobile için)
    --- motosiklette yaptığımız bakımları (yıkama,zincir temizleme,yağlama,akü kontrolü vs) falan kaydedebileceğimiz istediğimizde bize rapor olarak hangi tarihte neler yaptığımızı gösterecek bi Symbian uygulaması.

Benim söylediklerim daha önceden düşünülmüş ve hayata geçirilmiş olabilir ama ben henüz rastlamadım
    Daha iyi fikirler elbette vardır ama yapılabilirliği yüksek olsa daha bi güzel olur sankim

kesinlikle çok doğru bir yorum, aklımdan geçenleri yazmışsınız teşekkürler. Fikirler güzel( özellikle motorun yatma açısı ) fakat donanıma çok bağlı kalmadan yapılabilecek, yazılım ağırlıklı projeler çok daha uygun olur. Çünkü donanımsal olacak bir alet hem maliyetli olur, hem de herkese dağıtmak için üretim bandı ve iyi bir sponsor gerekir

benzin ve bakım takip fikri hoşuma gitti, en kısa zamanda analizini yapmaya başlayacağım. Bu konudaki eklemeleriniz çok işe yarayacak, aklınıza gelecek, programda olmasını istediğiniz her türlü eklentiyi söylerseniz sevinirim.

Motosikleti
    bana bi gsx-r 1000 yaparmısın (((((((((((:
    Drift Religion

Motosikleti
    coming soon
    kesinlikle çok doğru bir yorum, aklımdan geçenleri yazmışsınız teşekkürler. Fikirler güzel( özellikle motorun yatma açısı ) fakat donanıma çok bağlı kalmadan yapılabilecek, yazılım ağırlıklı projeler çok daha uygun olur. Çünkü donanımsal olacak bir alet hem maliyetli olur, hem de herkese dağıtmak için üretim bandı ve iyi bir sponsor gerekir

benzin ve bakım takip fikri hoşuma gitti, en kısa zamanda analizini yapmaya başlayacağım. Bu konudaki eklemeleriniz çok işe yarayacak, aklınıza gelecek, programda olmasını istediğiniz her türlü eklentiyi söylerseniz sevinirim.

yatma acisi ile ilgili proje bence enaz%70-80 yazılımsal
    donanim olarak once cok kaba materiyeller kullanilarbilir

mesafe olcumu neyle yapilacak ona karar vermek gerekiyor benim aklıma kızılotesi olcum yapanbirsey kullanmak geliyor
    sag ve solda en az 2tane olmasi lazım kaba bir olcum icin...

oncelikle malzeme olarak pvc duz bir iskelet(boru vs) ile
    gidon yada depoya monte edilerek iki ucuna kızıl otesi mesafe olcen cihazlar kullanilabilir
    geriye kablolari olcum yapicak cihaza baglamak kalacak
    prjoe ilerledikce olcumlerde basarili oldukca
    alet compakt ve guzel bir sekle soklacak...

suan yazarken aklıma gelen sey ise
    2kızıl otesi olcum cihazı motorun koruma demiri ustune tam on tekerin arka hizasında depo alti bir yere ters "V" seklinde yere bakıcak sekilde konumaldırmak
    boylece cok kucuk yer kaplayabilir...
    (ustteki paragraf ilk fikrimdi)

malesef muhendis degil psikolog olma yolunda ilerliyorum bu yuzden
    fikrimi net bir sekilde anlatamıyorum, kusurabakmayin

Motosikleti
    yoq:(ama olujak. hıh

ee tam anlamam da hani derler yha
    şu kdar km sonra yağ değişimi flan var onlarıda hesaplasa ona göre kendimizi ayarlasakayrıca bu fikir fena değil motorun düzenlimi benzin yaktığı yoksa değiştiğinimi öğreniriz ee bluetooth olsa pc e aktarır ordanda excelde çıktı alırız çoq saçmamı oldu ne
    ee bide yatma açısıda süper olur devrilmeye şu kdar kaldı uyarısıda olsaacemiler kesinlikle alır ei para var bu işte

Motosikleti
    YAMAHA XVS 650 A DRAGSTAR
    Kızıl ötesi ile öndeki araca veya artık duvara hedeflenen ve hız ile durma mesafesine göre ikaz veren bir alet ( her motorun durma mesafesi farklı ona göre ayarlanabilir ), nasıl olurdu, böylece takip hızımızı da otomatik olarak ayarlamış olurduk...

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    krdes sen cok fılm ızlıyon galıba bellıkı toy bı oglansın bu hevesler gelıp gecıcı sen anca tekerlegı bastan ıcat edersın bu ıslerle ugrasıcana alanının en ıyısı olmak ıcın calıs kı ılerde ekmek yıyebılesın bılgısayar muhendıslıgı dıon motosıkletten olaya gırıyon buyuk bı celıskı var burda bunlar reklam kokan hareketler mayk benden sana abı tavsıyesı
    Arkadaş sen ne ayaksın ya Gelene geçene "toy" diyorsun Kötü bir mazinmi var bir oyuncakla ilgili
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

ShowDown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    Alıntı Tequ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaş sen ne ayaksın ya Gelene geçene "toy" diyorsun Kötü bir mazinmi var bir oyuncakla ilgili
    zuhaeuahe ikiye ayrıldım resmen

ya arkadaşım deneyim olmazsa yiyeceğin ekmek de sahte olur.Benim bir arkadaş var 17 yaşında o da gayet mantıklı ve işe yarar aletler yapıyor.Mesela geçen şu metroda yazı geçen tablonun 10 cm kadar olanını yapmıştı o motorun arkasına takılıp çevreye mesaj verilebilir
    facebook.com/kaskafa

dragstar72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRAGSTARXVS650 KAWASAKİ ER-6F YAMAHA XJ6
    sevgili kardeşim motorun güvenliği ile ilgili bir şey olabiir.
    hali hazırda bazı yöntemler var ama motor çalınırsa bulunmasıyla ilgili bir konuya ne dersin saygılarla.
    Bu arada arkadaşın samimiyetiyle dalga geçen arkadaşlar; Yaptığınız dünyanın en kolay işi biliyormusunuz.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    1-orjinalde yakıt göstergesi olmayan motosikletlere dışardan eklenebilecek ve gerçek yakıt miktarı ve sarfiyatını gösterecek bir diijital gösterge.

2- analog km göstergesi olan motosiklere gerçek değerleri gösterebilecek bir dijital gösterge.

3- yakıt harcama miktarı ve yol hesaplaması yaparak kalan yakıt miktarıyla gidilebilecek mesafeyi hesaplayan bir cihaz ( 2008 peugeot otomobillerde görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti. hala da gidiyor :D )

benden bu kadar... umarım yardımcı olmuşumdur..
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler