8 yıllık konuyu hortlatan adam gibi adamm
8 yıllık konuyu hortlatan adam gibi adamm
şuan esen rüzgar bir şey değil.
3 sene önce uçmakderede fırtınada sürüyorduk , yağmur ve fırtına vardı. 3 motorduk 1 tanemiz kaza yaptı ve motor pert oldu. rüzgar bildiğin motoru kaldırıp tarlaya doğru attı. rüzgar 50 - 60 km civarında esiyordu.
diğer rüzgar ise Antakyalıların çok iyi bildiği topboğazı bölgesinde ki rüzgar :( bu sene adanada otobanından çıkıp antakyaya doğru inerken bir dağdan aşağı doğru inersiniz ve buranın rüzgarı meşhurmuş bende aa ne güzel yol döne döne iniyoruz diyip başladım virajlarda yatmaya. daha 3. virajın içindeyim yan çantaları değdirecek kadar yatmışım ve o anda gelen bir rüzgar ile motor viraj içerisinde dim dik hale geliyor... Allahtan arkamda, önümde karşı şeritte araç yoktu yoksa kesin bir tanesine girerdim. Sonra zaten bütün yolu 50 km hız ile indim popo korkusu yapcak bişi yok Antakyaya vardığımda rüzgar hızını merak ettim ve 58 km yazıyordu gözlerim böyle yerinden fırladı napıyorum lan ben diye.
Arkadaşlar ben ruzgarda ve köprülerde hizima gore vitesimi bir aşağıya alirim, 4x4 mantigiyla jeeplerde de arazi modunda araba kendini asagi alir agirligi ve dusuk viteste seyreder, bu sekildr motorda daha saglam basar yere, birde cok yavaslamayin motorun kendinr ait bir ruzgar dinamigi var bunun olusmasi ve gelen ruzgarin etki alanini kesmesi gerekir.. naçizane bilgilerim ve yontemimdir..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)