Geçen gün Bursa dan Sakarya ya doğru gitmek için motorumla yola çıktım.Her zamanki gibi, hızımı 90a sabitleyip, etrafı seyrederek rahat rahat gidiyordum.Bursa-Gemlik arasında daha önce birkaç yerde radar koyduklarını görmüştüm, o nedenle o tuzak yerlerinden geçerken çok dikkatli oldum, neyse ki birşey yoktu.
Fakat Gemlik i geçtikten sonra Orhangazi ye gelmeden, yeni asfalt dökülmüş, uzun bir düzlük var, yol yeni,sarsıntısız ve dümdüz olunca tabii, insanın dikkati dağılıyor.Ben de 90km hızla dalmış gidiyorum. Derken sağdaki benzinlikte birşey dikkatimi çekti, bi de baktım o kocaman fiyat tabelasının arkasında bir radar pusuya yatmış, bana doğru bakıyor. Onu görür görmez frene bastım ve hızımı 70e düşürdüm, fakat kendi kendime dedim ki, ben onu gördüysem, o da beni görmüştür kesin Şimdi hayatının cezasını yiyeceksin kesin
Neyse, radarı geçtikten sonra tekrar 90a çıktım, ekip arabasına doğru ilerliyorum.Karşıda ekip arabasını gördüm, baktım 2 polis de arabada.Tabii onları görünce beni heyecan bastı, ceza yiyecek miyim, yemiyecek miyim diye.Bi yandan da düşünüyorum, acaba polisle pazarlık yapsam da, kasksız dolaşmaktan fln yazsa cezayı, ucuza kurtarsam diye.
Ekibe doğru giderken, ben de önümdeki kamyonetin arkasına iyice yaklaştım.Gözüm ekip arabasında, polisleri izliyorum.Bir yandan da dua ediyorum,Allahım nolur içinden çıkmasınlar diye
Derken 2-3 sıra öndeki araba ekibin yanından geçer geçmez, bi polis yola fırladı.Eyvah dedim kesin bana geliyor.Öndeki araçlar geçti,memur tam önümdeki kamyonetin önünden yolun karşısına geçti.Elindeki telsizi dikkatlice dinliyodu.O an adrenalin seviyem birden fırladı.Gözüm poliste,kamyonetin dibinden ilerliyorum.Tam kendimi durdurulmak için hazırlamıştım ki,kamyonetle birlikte polisin yanından geçtim, adam beni görmedi bile.Tüm dikkatiyle ileri doğru bakıyordu.
Tabii ben hemen gazladım,bi yandan da acaba arkadan gelen birini mi durdurcak diye geçtikten sonra aynadan takip edyorum.Polis boş boş etrafına bakınıyordu 300-400m kadar aynadan takip ettim, baktım kimseyi durdurmadı,sonra da gitti ekip arabasına oturdu
Sanırım ilk radar tehlikemden, polis beni göremeden ucuz kurtulmuş oldum.Sanırım plakaya ceza vb. birşey olmaz değil mi?