Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Bel Fıtığı Maalesef

REKLAM ALANI
    jumper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150 :)
    Maalesef 6 yıldır olan bel fıtığım ilerlemiş!

2 yıldır motora binmeye çalışıyorum ancak zaman zaman ağrım olsa da kullanıyordum!Son 2,5 haftadır eğilmekte ve yürümekte büyük zorluk çekmeye başladım maalesef!Doktora giderek yeni bir MR(manyetik rezonans ile görüntüleme)çektirdim ve sonuçta belimdeki fıtığın ilerlediğini ve 7 gün tuvalet hariç hiç kalkmadan yatmam gerektiğini söyledi,raporu verdiği gün hariç 6 gündür yattım,iğne ve ilaç tedavisi hala devam ediyor,daha yenice ayağa kalkıyorum.

Öğrenmek istediğim bu rahatsızlığı geçirerek motor hayatına devam edebilen kimsenin olup olmadığı ve tabiiki bilgi ve tecrübeleri!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Kardeş geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum. Bende de benzer bir olay var ama burada anlatamam . Eğilip kalkmam hatta yürümem dahi acı veriyor ama antibiyotik ve ağrı kesicilerle atlatıyorum. Yakın zamanda ameliyat olup kurtulucam Allahın izniyle, bel fıtığı olan bir arkadaşım ise ameliyat olarak bu rahatsızlığını atlatmıştı. Umarım en kısa sürede şifa bulursun ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Dayım bunun ameliyatını geçirdi 3-5 sene evvel, şimdi çok iyi. Kendisi motora binmez ama çok daha zor işler yapıyor
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    Teşekkürler,sana da geçmiş olsun MeTaL,
    Teşekkürler Eyong!Ben de Hussarla başlamıştım,şimdi Tiger var!

Ameliyat önermiyor beyin cerrahları,çünkü ameliyat semptomları bende henüz yok çok şükür!(Bunlar da bacakta ve parmaklarda güç kaybı,bacakta incelme,idrar kaçırma vb.)

Şimdi yeni teknikler çıkmaya başladı,mikrodiskektomi,lazer gibi ancak ameliyat ta kesin çare olamayabiliyormuş!

Allah derdi verdiği gibi çaresini de veriyor!

Ülkemizde tıp ileri seviyede ancak doktorlar özel muayene yapmadan da MR yazmıyorlar!Maalesef sağlık ülkemizde bazı doktorlar(iyi niyetlileri ve de canla başla çalışanları tenzih ederim) tarafından ticaret gayesiyle kullanılıyor!

mastergenie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçmiş olsun.
    bence hiç zorlama jumper.
    sen motora bindikçe, ve diğer şekillerde zorladıkça, daha kötüye gidecektir.
    ameliyat olsanda motosiklete binme diyecekler sana.
    önce sağlık.

powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsin
    en korkulu hastalıklardan bence
    ERASER WİLL COME BACK

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Jumper bence bu konuyu doktorunla görüşsen daha sağlıklı olur, burdan fikir almakta sakınca yok tabi ama en son doktorun dediğini yap bence. Çok geçmiş olsun
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Motosikleti
    DADYW DD250E-9
    Selam, motor konusunda yeniyim daha dün aldım,
    ancak bel fıtıgında uzman oldum gibi
    bende baya ilerlemiş bir durum da idi
    96 dan beri her sene doktora gidiyor kontrol oluyordum sene de bir defa 3-4 gün kötüleşip iğne oluyordum. Enson geçen sene tatilde başladı istanbula döndüğümde yürüyemiyordum bile .o gune kadar giiitğim doktor(ki konuda uzman herkese gittim) hepsi de sadece filmler gelse amelliyata alırdık ama senı görünce gerek yok diyorlardı. Neyse doktoruma gidince hemen yarın giriyorsun dedi. hiç korkmadan ertesi gün oldum (ikiyerden lazerle) aynı akşam evdeydim 20gün rapor aldım ama 1 hafta sonra havuzda yüzüyordum. Ne bir agrı ne bir sızı çok rahat .Şu an (biri kemikleşmiş ve alamamışlar) bazen sogukalırsa hafifd ağrı oluyor (eski ye nazaran bu hiç)ama dikkat ediyorum. Yazın bile uyurken bel bölgesini örtüyorum.

Aşaıda vereceğim linki incele baya faydalı beni amelliyat yapan doktorlar bunlar nişantaşında gökhan bey ve aybars bey

www.aybarsakkor.com

motor üzerinde iken iki kat sar kesinlikle bel ve sırtını üşütme
    Tekrar geçmiş olsun

Bu arada bu konudaki uzman bütün doktorlar son çare olarak amelliyatı önerirler. Gittiği yere kadar gitmrni isterlerki sonuçta bir parça kesilmesi
    ve tavsiyem sabit bir doktorun yok ise mutlak ikinci bir doktordan da fikir al.
    Acıbadem Necmettin Pamir de bu konu da en yetkili uzmandır. Ama amelliyet derlerse eski usullerden kacın derim

Motosikleti
    Batista123,dangerO,powerbyaydin,mastergenie,
    Teşekkürler!
    Tabi damdan düşeni ancak damdan düşen anlar derler,ben de bir nebze olsun tecrübelerinizden faydalanmak istedim!
    Bel ağrısını ancak çeken bilir!
    Tabi diğer arkadaşlarımın fikirleri ve görüşleri de benim için önemli!
    Sağolun dostlar!

muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Sevgili jumper, aynı illet bende de var maalesef. Tanı 5 yıl önce kondu, zaman zaman canıma okuyor resmen. Ama bu durum motosiklet aşkımı engelleyemedi ve yeni binici olarak motor kullanırken kendimi sürekli denetliyorum.. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, dikkat edilip aykırı bir hareket yapılmazsa bir sorun yaşanacağını da sanmıyorum açıkçası.

Tüm motosiklet dostlarına buradan selam,

Bel fıtıklılara duble selam
    bursalıali bunu beğendi.

Arvasi3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 250[Kırmızı gülden ayrıldık]
    jumper, kardeşim geçmiş olsun.bendede aynı sıkıntı vardı.fakat şu anda iyi sayılır.çok dikkat etmen gerekir.motor kullanırken devamlı bel korsesi kullanman gerekir.aksi takdirde durumun dahada ağırlaşır.acil şifalar.Birde bu dert benim gbi devamlı arazi motoru kullananlarda daha sık görülüyor.
    cenkito bunu beğendi.
    Dağlar ve yollar haydi ne duruyorsunuz bizi bekliyor endurocular

DAYI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA-250 MTC-SYM 125
    ARKADAŞLAR HERKESE SELAMLAR.. BEL FITIĞI KONUSUNDA 9 SENELİK TECRÜBE SAHİBİYİM SIRF MOTOR SEVDASI YÜZÜNDEN HER GEÇEN ĞÜN DAHADA İLERLEYİP EN SON 5+1 OLAYINI YAKALADIM ŞU AN 6 ADET FITIK İLE DOLAŞIYORUM DOKTORLAR MOTORU YASAKLADI BU NEDENLE AŞIK OLDUĞUM ZX10 A VEDA ETTİM ZİRA ARTIK KULLANMAK ACI VERMEYE BAŞLADI.FAKAT YİNE RAHAT DURAMADIM ASYA 150 T1 ALDIM TINGIR TINGIR İŞE GİDİP GELİYORUM.BU DERDİ ÇEKEN HERKESE TAVSİYEM BU KONUDA BENİM GİBİ GEÇ KALMADAN TEDAVİ OLMANIZ YOKSA 40 LI YAŞI GEÇİNCE HERŞEY ÇOK ZOR OLUYOR SEVGİLERİMLE..[/b]

fausten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ameliyatsız bir yöntem var.Masaj yataklarından CERAGEM diye bir marka var 30 gün hiç aralıksız devam ediyorsun.Seans başına ortalama 5 YTL alıyorlar ve 30 seans sonunda ciddden çok iyi oluyorsun.Gözlerimde gördüm

EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    dostum çok geçmiş olsun bu hastalık sebebiyle amelyat olan tanıdıklarım var amelyat bile kesin çözüm olmuyo sonrasındada belini çok iyi koruman gerekiyo çünkü sıcak tutacaksın ağır kaldırmayacaksın ters hareket etmiyeceksin motor biraz sorun olabilir ama amelyat olacaksan olduktan sonra bir denersin belki rahatsız etmez ama bence de önce sağlık motora binince zorlandığını hissedersen hiç üsteleme bence geçmiş olsun umarım iyileşirsin

haluk5555 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun. bel fıtığı veya öncesinde(yeni başladığı zamanlarda)doktorların bize sürekli tavsiye ettiği hareketler vardır, bizim de yapmadığımız...işte onları yapınca insan çok rahatlıyor,bunu daha yeni anlamaya başladım.tabiiki motora binmek istiyorsak üşütmeyeceğiz bölgeyi,hepinize sağlıklı binişler

Motosikleti
    JINLUN 250-5 2006
    Arkadaşım geçmiş olsun ALLAH' tan acil şifalar dilerim.
    KORKMA ONDAN BUNDAN!
    NE ÖLÜMDEN NE HAYATTAN!
    BU DÜNYADA GÖRDÜKLERİNİN,
    HEPSİ BİR HEPSİ HAKTAN...

Motosikleti
    Şifa dileklerini ileten,vede önerilerde bulunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim!

Sağolun varolun!

Yaş ta 33'ü bulunca gerçekten zorlanıyor insan!

Motosikleti
    ZZR1100
    Arkadaşım Geçmiş Olsun. Umarım En Kısa Zamanda Eski Sağlığına Kavuşursun.
    Özgürlüğümü Kısıtlayacak Kadar Daha Ruhumu Öldürmedim.......

gemliklicasper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tiger250
    Arkadaşım Geçmiş Olsun. Umarım En Kısa Zamanda Eski Sağlığına Kavuşursun

bel kemerinden taksak fayda ediyormu acaba

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SN: arkadaşlar ilk önce söz konusu rahatsızlıkla uğraşan bütün arkadaşlara acil şifa dilerim,Ben bu rahatsızlığı 1999 yılından beri üzerimde taşıyorum.Çok tehlikeli ve sinsi bir rahatsızlıktır once sene geçmesine rağmen o kadar dikkatli olmama rağmen üzerimden atamadım.Cerrrahi müdahale rahatsızlığın son safhasında uygulanacak bir yöntem olmasına rağmen malesef kesin çözüm değildir;her an nüksetme durumu vardır.Lazer yöntemini yanliş hatırlamıyorsam benim doktorum pek tavsiye etmemişti.Bu illet ile mücadelenin tek yolu (bence) zayıf bir beden , düzenli bir spor " önerilen hafta da en az 3 defa 30 dakikalık yürüyüş) ve gerekli görüldüyse fizik tedavi sırasında öğrenilen hareketlerin düzenli tekrarlarıdır.Geçen hafta da bir çukura motorla gece karanlında girip çıkmış ve belimi biraz incitmiştim,şu an da belli belirsiz bir bel ağrısı ile uğraşmaktayım.Motor kullanırkenözellikle dikkatli olmanız sizin yararınıza olacaktır.
    saygılarımla.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler