Bisiklet sürerken motosikletteki aynaları arıyorum.
Geçenlerde de eniştemin scooterına babam bindi.Sanki debriyajmış gibi freni sıkı sıkıya tutuyordu
Bisiklet sürerken motosikletteki aynaları arıyorum.
Geçenlerde de eniştemin scooterına babam bindi.Sanki debriyajmış gibi freni sıkı sıkıya tutuyordu
Bendede sürekli sinyali kapatan düğmeye basma ve aynalara güvenmeyip kör noktalara çok hızlı bir şekilde kafamı çevirmek suratiyle bakmak gibi "tik"lerim var: )
Bende yururken veya araba surerken, kizlarin yanindan felan gecsem "Bu kizlar niye beni kesmiyo" diye bi an sasiriyom . Alismis kudurmustan beterdir
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
ben daha çok araba kullandığımdan sanırım motordayken riskli durumda sağ yukarda dikiz aynası varmış gibi havaya bakar bulabliyorum kendimi
heryere motorla gittiğimden yürümeye pek fırsat olmuyo bazen yürümek gerektiğindede yanımdan araba geçerken aynalarımı arıyorum resmen komik bi durum bana özel değilmiş demekki kardeşiz hepimiz
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
bisiklete binerken kafamı çevirmek yerine ayna arıyorum genelde ençok bu oluyo bende
!!!DEMİR ATIM ''HONDA BEAT'' M!!!
!!!yüreğin kadar motorcusun!!!:wiinkk:
Bende Scooter'a Bnerken Debriyaj Arıyorum. Frenlerkende Ayaklarımı kasıp Ayak Frenine basar gibi yapıyorum. Başka araç keyif vermiyor. Arabayla dönerken falan bi tatsız geliyor. Kafamı camdan cıkarıp ole gidiorm :D
Sarp Ögütlü Ab_Rh(+) TVS Apache 150 RTR '2010' / Your selection of Ride Or Die ? Feel Me ! #35 S 0430 BMW e30 3.20i This is Life,Life is Bmw e30
motordan inince camları kapatmak ve merkezi kilit düğmesine basmak ihtiyacı hissedebiliyorum arada bir.ama çok sık olmuyor bu...genelde motor ve arabayı gün içinde çok fazla karışık kullanmam gerekirse yada çok uzun soluklu araba kullanıp motora geçersem bu durumu yaşayabiliyorum.
Arabada değilde bisiklet sürerken sağ elimi çevirip bisikletin gitmesini düşündüğüm için çok düşmüşlüğüm oldu
Mesajimi okuyupta fikri olan soylesin beyler. Nasil asarim bunlari
Birincisi
mesela uzun yola ciktigimda cok oluyor. Vitesin 5 te oldugundan emin olmak icin, debriyaja basip vitesi yokluyorum, atilmadigi icin 5 te olduguna emin oluyorum. 10 dakika sonra bir daha yapiyorum bunu. Dusunsenize onca uzun yolu 4.viteste gittigimi. Aboovv. Fazla yakilan yakiti dusun. Motor devirinden falan her turlu anliyorum ama yinede rahat olmak icin yapiyorum bunu, tik sonucta
Tabi bu da yuksek hizda yaptigim icin, 90 100 mesela. Debriyaj balatasinin omrunden yiyor olabilirim. Zararli
Aletimde, vites gostergesi ve motor devri gostergesi yok.
digeri ise eski motosikletimden(kanuni seyhan 150) kalan aliskanlik. Makinanin balatasi kaciriyordu, yuksek hizda 4 veya 5 e attigim zaman gec kavriyordu, debriyaji birakiyorsun 2 saniyeye dengeliyordu. Bazen debriyaj maneti ve teli eski oldugu icin tam salmadigi dusuncesi aliyordu beni. Bu yuzden, Maneti hep ileri dogru itiyordum, hani manet cekili kaldiysa falan kavratsin diye. Ardindan hemen sinyali ortaliyorum veya ustune basiyorum(simdiki motosiklet icin) yaniksa kapatmak icin. Yanik falan kalmasin diye.
Tamam cok problem seyler degil ama. Yaptikca farkediyorum ve hosuma gitmiyorum.
Sinyali ortalamak güzel bir alışkanlık. Öteki türlü sinyal açık unutulursa daha kötü.
Ben arabada viraj alırken önüme değil virajin çıkışına bakıyorum
Senelerce barcelona kültürü ile futbol oynayan xavi bir ara "sokakta yürürken bile pas atmak için boşluk arıyorum" demişti. Bizdeki de aynı şey sanırım.
Aynaya bakma olayı bende de oluyor :D
13 yasimdan beri aktif olarak araba kullaniyordum lakin simdi anlatacagim "tik" motora basladiktan sonra oldu.
Arabaya gectigimde, serit degistirecegim zaman aynalara bakmak yetmiyor en az 3 4 defa omzumun ustunden gececegim seride bakiyorum katiyyen direk serit degistiremiyorum ve hayli vakit kaybi oluyor o esnada da bir baskasi yanima kadar gelmis yahut yanima gecmis oluyor.
Araba kullanırken kontra vermek için ters yöne direksiyonu kırmaya başlayanlar da varsa durum gerçekten vahim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)