Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

köpeğe çarpmak

REKLAM ALANI
    fazer600 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    o bir kamyon vstrom 650 dl
    geçmıs olsn fakat bı dahkı sefere kopek kovalayınca kacan arakdaslar kacmak yerıne yavaslayıp durmayı deneyınz bakalm ozaman kopegın tepkısı ne olack bu sefer kopek sızden kacack cunku kopeklerın sızı kovalamasnda kı ılk amac sız deılsnz onlar motorun lastıklerını kovalıyorlar cunku lastıkler donuyor fakat sızın durmanızla beraber kopek kacacktır ben hep boyle yapıorm

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Öncelikle büyük geçmiş olsun. Kaza yapmanıza üzüldüm ve kazayı hafif atlatmanıza da sevindim.

Arkadaşlar boş muhabbet uzatmanın manası yok, bu gibi durumlarda neler yapılır onu bir inceleyelim dilerseniz;

• Öncelikle trafikte seyir halinde kedi köpek için kendi hayatınızı ve arkadan gelen tarfikte seyreden araçları tehlikeye aracak bir reflekste bulunmayın. Yani çarpma kaçınılmaz ise çarpın! Kaçınmak için daha tehlikeli bir risk almayın.

• Çarpışma kaçınılmaz olduğunda çarpacağınız hayvan, üzerinden geçebileceğiniz/atlayabileceğiniz ölçülerde ise yani fazla iri değise hayvanı ortalayın. Mümkünse ön tekerin bel kemiğinin ortasından basmasını sağlayın. Baş oval olduğundan, ayak ve bacakların bağlandığı omur yine kemik yapısından dolayı teklikeli olabilir ve motosikletinizin kaymasına ve düşmenize neden olabilir.

• Ortalanan hayvanın üzerinden geçerken gidonu sıkı tutun ve çarpışma anından önce bir parça gaz verin. Motosikletiniz hiç te hafif olmayan bir sarsıntı ile muhtemelen hayvanın belini kırark üzerinden geçecek/atlayacaktır.

• Çarpma sonrası motosikletinizi kenara çekin ve dörtlü flaşörlerinizi açın. Arkadan gelen araçlar için tehlike olmaması için kendinizi riske atmadan ölü hayvanı bir gazete parçasınn yardımı ile ayağından ya da kuyruğundan tutarak kenara çekin. Bu işlemleri yaparken kaskınızı asla çıkarmayın.

• Daha sonra kendinzi yola çıkabilecek kadar olayı atlatabilmiş hissettiğinizde sürüşünüze kaldığınız yerden devam edin.

Bu yazdıklarımı iyi anlayın. Nihayetinde en önemli olan hayat insan hayatıdır bunu unutmayın. Varmaya çalıştığım yer bir kedi ya da ortalama boydadaki bir köpek için kendi hayatınızı riske atmamanız. Çoğu pilot bu gibi durumlarda hem kendini hem de o anda trafikte seyreden diğer sürücüleri hatta yayaları bile tehlikeye sokabilir. Ayrıca unutmayın, kamyon ve otobüslerin arkasından seyrederken mutlaka gerekli takip mesafesine uyun. Öte yandan yolu ortalamayın. Görüş mesafeniz kısıtlandığı için kamyon ya da otobüsün ortaladığı herhangi bir çukur, taş, kum-su birikintisi, odun parçası ya da hayvan ölüsü size denk gelebilir dikkat edin.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    geçmiş olsun kardeşim allah beterinden koorusun ama özellikle meskün mahallerde öndeki aracı yakın takip etmek herzaman bir handikap!
    uzak durmak daha güvenli...
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı serkani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle büyük geçmiş olsun. Kaza yapmanıza üzüldüm ve kazayı hafif atlatmanıza da sevindim.

Arkadaşlar boş muhabbet uzatmanın manası yok, bu gibi durumlarda neler yapılır onu bir inceleyelim dilerseniz;

• Öncelikle trafikte seyir halinde kedi köpek için kendi hayatınızı ve arkadan gelen tarfikte seyreden araçları tehlikeye aracak bir reflekste bulunmayın. Yani çarpma kaçınılmaz ise çarpın! Kaçınmak için daha tehlikeli bir risk almayın.

• Çarpışma kaçınılmaz olduğunda çarpacağınız hayvan, üzerinden geçebileceğiniz/atlayabileceğiniz ölçülerde ise yani fazla iri değise hayvanı ortalayın. Mümkünse ön tekerin bel kemiğinin ortasından basmasını sağlayın. Baş oval olduğundan, ayak ve bacakların bağlandığı omur yine kemik yapısından dolayı teklikeli olabilir ve motosikletinizin kaymasına ve düşmenize neden olabilir.

• Ortalanan hayvanın üzerinden geçerken gidonu sıkı tutun ve çarpışma anından önce bir parça gaz verin. Motosikletiniz hiç te hafif olmayan bir sarsıntı ile muhtemelen hayvanın belini kırark üzerinden geçecek/atlayacaktır.

• Çarpma sonrası motosikletinizi kenara çekin ve dörtlü flaşörlerinizi açın. Arkadan gelen araçlar için tehlike olmaması için kendinizi riske atmadan ölü hayvanı bir gazete parçasınn yardımı ile ayağından ya da kuyruğundan tutarak kenara çekin. Bu işlemleri yaparken kaskınızı asla çıkarmayın.

• Daha sonra kendinzi yola çıkabilecek kadar olayı atlatabilmiş hissettiğinizde sürüşünüze kaldığınız yerden devam edin.

Bu yazdıklarımı iyi anlayın. Nihayetinde en önemli olan hayat insan hayatıdır bunu unutmayın. Varmaya çalıştığım yer bir kedi ya da ortalama boydadaki bir köpek için kendi hayatınızı riske atmamanız. Çoğu pilot bu gibi durumlarda hem kendini hem de o anda trafikte seyreden diğer sürücüleri hatta yayaları bile tehlikeye sokabilir. Ayrıca unutmayın, kamyon ve otobüslerin arkasından seyrederken mutlaka gerekli takip mesafesine uyun. Öte yandan yolu ortalamayın. Görüş mesafeniz kısıtlandığı için kamyon ya da otobüsün ortaladığı herhangi bir çukur, taş, kum-su birikintisi, odun parçası ya da hayvan ölüsü size denk gelebilir dikkat edin.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Bu faydalı bilgiler için teşekkürler.Umarım ben de en kısa zamanda şu hayvanlardan korkmamayı öğrenirim

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r "Siyah"
    Alıntı urcolak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ortada insana zarar veren bir hayvan varsa hayvanın hatrı sorulmaz,
    geçmiş olsun arkadaşım, en kötü kazan bu olsun..
    Ortada insana zarar veren bir hayvanda var, ben bir hayvansever olarak ÖNCE insanın hatrını sorarım, SONRA (tabiki insanın durumu konusunda elimden birşey gelmeyecekse) hayvanında HATRINI (nasıl bir hatırsa... hayvan öldüyse yazık diyecez alt tarafı) sorarım...
    [MT-BerkaY] - 2008 Ninja 250R - bikepics.com/members/croner_berkay

Motosikleti
    HONDA CbR 125R
    geçmiş olsun arkadaşım ucuz atlatmışsın
    :cat:MoToLeKtrA{eSrA}::alkiis::

EA-Bolu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSXR-1000
    geçmiş olsun kardeşim. iyi ki köpeğe çarpmışın bi arkadaş mandaya çarptı manda ölmüş. arkadaş yola uçmuş fazla bişey yok. mandanın sahibi arkadaşı öldürecekti. zor kurtardık.

Motosikleti
    YBR 125
    Bugün serçe olduğunu zannettiğim küçük bir kuşa çarptım, onu
    görmemle göğsüme çarpması bir anda oldu, doğrusu canım sıkıldı,
    daha önceden arabayla başıma gelmişti ama bu biraz daha farklı
    hissettirdi, belki de yaşlandıkça duygusallığım artıyordur, bir canlının
    ölümüne neden olmak kötü bir şey.
    [COLOR="Red"] Özgürlük ona bağımlı olunduğu sürece diğer bağımlılıklardan uzak tutandır[/COLOR]

[B] [COLOR="navy"]Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim![/COLOR][/B]

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    geçmiş olsun dostum
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

Motosikleti
    YBR 125
    Alıntı kıllıtarkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun dostum
    Sağolasın kardeş, kaza işte geliyorum demiyor her zaman.
    [COLOR="Red"] Özgürlük ona bağımlı olunduğu sürece diğer bağımlılıklardan uzak tutandır[/COLOR]

[B] [COLOR="navy"]Bu dünyada çok güzel yaşanabilir, yeterki isteyelim![/COLOR][/B]

Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    motorsikletlere karşı en duyarsız haywanlar bence köpekler 2 defada ben çarpmaktan son anda yırttım aniden önüne fırlıyorlar özellikle geceleri,hayvan motorsikletin tam olarak ona zarar verecek birsey olduğunu anlayamıyor nedense korna çalsan bile yolun ortasında durup sana bakıyor,kediler veya diğer hayvanlar bu kadar tepkisiz değil, tahminimce cüssesi büyük olmayan aracı pek umursamıyor onu diğer başka bir hayvan gibimi algılıyor bilemiyorum,çok çok geçmiş olsun umarım motorunda büyük bir hasar ve sende yaralanmaya sebeb olmamıştır ..

Motosikleti
    GT650R
    Alıntı croner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ortada insana zarar veren bir hayvanda var, ben bir hayvansever olarak ÖNCE insanın hatrını sorarım, SONRA (tabiki insanın durumu konusunda elimden birşey gelmeyecekse) hayvanında HATRINI (nasıl bir hatırsa... hayvan öldüyse yazık diyecez alt tarafı) sorarım...
    Bana demogoji yapma bilader,
    Hayvanın hatrını sorarmış, hayvansevermiş, hayvan onlar, onların seni anlamadığını, hatrını sorduğun kişinin aslında hayvan olmadığını, hatırı gene insana sorduğunun farkında bile değilsin.
    Yani şu şöyle bişey senin köpeğinin nasıl olduğunu sana sormak gibi anladın mı çok da önemli bişey değil, maksat laf olsun yani hadi canım, bol hayvanlı günler sana.
    Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
    Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)