BU İŞE HERKES SESSİZMİ KALACAK..?
Reklamlar
-
belki şaşırmış olmabilirsiniz dün bi bayiye gittim adamlar ramzey fengchi motorlar getiriyor bide baktım dayang marka motorlar var..ayrıca kuba mtor adında bir firmanın aynı markalarda motorları getiriyor kuba motor moto-zeta scooter pioneer marka cruiser ve skyjet marka racing modelleri var racing modeline baktımki çinde üretilen 150 cclik ilginçliği burda TAMAMEN CBR125 BENZEYEN BİR TİP YANİ TASARIMINI HONDA ÇALAN BİR ÇİN FİRMASININ MALI BEN MODELE BAKTIĞIMDA XGJ150-23 MODELİNE BAKTIM AMA İNTERNETTE ARADIĞIMDA XGJ150-22 MODELİNİ BULDUM http://www.mtuo.com/new/detail.asp?id=6378 NEDEN HONDA BU OLAYA BİŞEY DEMİYOR SANIRIM ÜRETİCİ FİRMANIN BİR İNTERNET SİTESİ BİLE YOK GETİREN FİRMANINDA BİR SİTESİ YOK sadece mail adresi vermişler kubamotor@yahoo.com burdan mail atarak modelleri resimli olarak isteyin bakın cbr125e benzeyen motor varmı aralarında var ama rengi kırmızı ve açık fıstık yeşili olarak bu işe hondada dur diyemiyormu?
+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... info@motosiklet.net
********************I**********************
Reklamlar
-
-
o zaman honda yetkilileri salak en kalk ben türkiye için konuşuyorum cbr 125 in tasarımını sat.. ben olsam her ne kadar para için olsada satmam cbr125 hopndanın en çok satan motorları arasında 1. sırada yanılıyormuyum aynı tasarımdaki motor gelse türk tükecicileri 4.500 ytl yerine 3.000 lik honda tasarımıyndaki moturu alırlar bence sonuçta 1.500 ytl gibi fiyat farkı varken o motara bişey olsa bile aradaki 1.500 ytlyi ben hondaya fazla vereceğime çin malı motor boşulsa ona harcarım olay bu abi herifler çizmiş demek..
-
Çin'liler şöyle bir taktik yapıyorlar. Bunu yanlış hatırlamıyorsam bakanlarından biri söyledi. Geliştirmek yerine var olanı kopyalamak çok daha kolay ve hızlı diyordu. Neticede GM in bir arabasını birebir kopyalayıp başka marka adıyla Çin'de satışa sundular. GM hiçbirşey yapamadı. Aynısı motosiklet içinde geçerli. Götürün Harley-Davidson'u bana bunun aynısını yap deyin yaparlar. Nerden biliyorum derseniz orda arkadaşımın abisi tam 3 yıl çalıştı. Adama aynen şunu söylüyor bir ürünü adamlara götür ve kopyasını şu marka olarak istiyorum de. Aynısını yapıyorlarmış.
Neticede bu iş böyle gider. Çin'de ucuz kalitesiz ürünleri dünyaya itekler. Dur demek istiyorsanız Çin malı almayın.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
makine ÇİN MALLARINA hayır(motorsikleti:Kanuni Tiger 250 )
-
Ben bişey demek istiyorum.Şu ÇİN MOTORLARI olmasa çoğumuzun motoru olmayacaktı.Adamlar 1500 ytlden 5000ytl ye kadar motor satıyorlar.
-
outlawwanted,
arkadaşım çin malına elbette hayır ama firma Türk firması ve orda üretim yaptırabilir. Daha öncede açıkladım birdaha aynı şeyleri anlatmak adamın canını sıkıyor. Kanuni firması dünyada 12 ayrı firmayla üretim anlaşmasına sahip. Çin'de de üretir Amerika'da da. Bu satın alanı bağlamaz. Ama diğer mallar marka olarak Çin malı bunu anlayamıyormusun? Düşünün biraz yaa.
-
-
rider89,
Evet doğru. Ülkemizde milli gelirden kişi başına düşen pay çok düşük. Neticede çoğu kişi (bende dahil) belli şartlarda zar zor motor alıyoruz. Yalnız bunda birazda devletin suçu var. Oda şu noktada. Az yer kaplayan, çevreyi az kirleten, park sorunu yaratmayan, amortismanı ve bakımı ucuz olan motosikletin desteklenmemesi en büyük suçu. Vergi indirimleri, kaliteli ürünlerin ülkemizde fabrika kuurp üretimlerini destekleme amaçlı yardımlar vs ile ülkemizde kaliteli ürünlerin üreitlmesi ve uygun fiyata satılması söz konusu olabilir. Geçen Honda bayisi ile sohbet ediyordum. Dedim ki 250cc rebel'i neden getirmiyorsunuz. Adam bana fiyatını söyledi sence satarmı dedi. Fiyatı 9.000YTL civarındaymış. 13.800YTL'ye zaten 650'lik yamaha chopper veriyorlar dedim. 9.000ytl'ye ne veriyorlar altın kaplamamı dedim. Bu fiyata satmaz. 4.500ytl'yi zor veren halkımız bunun üstüne zor çıkar. Çin malları motor almayı kolaylaştırdı doğrudur ona birşey demiyorum. Ama bazı kalite sorunlarından dolayı hayatımızın tehlikeye girmesini veya ekonomimizin etkilenmesini sanırım burda kimse istemez. Bu Çin malı durumunu önümüzdeki seneler gösterecek.
Görüşmek üzere.
-
Makine adlı üyeden alıntı
rider89,
. Bu Çin malı durumunu önümüzdeki seneler gösterecek.
Görüşmek üzere.
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
-
EWt sende haklısın MAKİNE
-
-
-
BARBOOO,
-
Süper Moderatör (BBRR)
BARBOOO, kanuni allahına kadar çin malıdır kim bunu araştırmalıki bunu ancak bu işe yeni girenler araştırır piyasayı bilenler zaten çin malı olduğunu bilir arada bi kanuni nin çin malı olduğunu yeni öğreneler olur o kadar niye böyle bir yazı yazma gereği duydun merak ettim dikkatlice oku zaten kimse aksini iddaa etmiyo yeterki sen okuduğunu anla :grab:
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
kanuni çin malı diye bişey yokkkkkkk tayvan da üretim yapılıyo çoğu modeli ayrıca ( makine ) nin de söylediği gibi 12 ayrı ülkeyle anlaşması var istediğinde üretir örneğin benim kullandığım model tayvan üretimli siz şimdi ha çin ha tayvan ne fark var dersiniz.... almayın ozaman kardeşim 8 milyar verebilsem alacağım motoru bende çok iyi biliyorum ama paramın yettiği kadarıyla bence en iyi motoru aldım çünki ben çok memnunum ve seviyorum morotumu... bu arada bir malın diğerine tip olarak görüntü olarak benzemesi çok ta şaşırılacak bişey değil bunun her sektör ve üründe binlerce örneği var renault trafick isimli bir minibüsün aynısını hemde birebir aynısını opel çıkardı ne yapalım şimdi almıyalımmı opeli taklit etti diye mutlaka resmi bağlantıları ve anlaşmaları vardır bu firmaların satan parayı cebine koydu yemekle meşgul siz bence başka şeyleri tartışın
-
Bence çok ta benzemiyor ama..
Arkadaşın dediği gibi çin motorları sayesinde birçok kişi motora binebiliyor..
-
agonyozgur ney çok benzemiyor opelle renault un minibüslerimi abicim sadece armaları farklı birebir diyorum yaaaa aynı içi dışı kasası herşeyiyle
-
Ben önceki forumlardada açıklamıştım Kanuninin TAİVAN malı olduğunu..
-
eyvallahh
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler