İlk Uzun Yol Maceram,Hem de İstanbul Trafiğine, E Yazdık,Okuyun Bari :)
Reklamlar
-
14 Ağustos 2008, 15:45
Gerçekten güzel bir yazı. Kesinlikle haklısınız ancak benimde değinmek istediğim bir iki şey var.
Bazı motosiklet sürücüleri (genelde paket servis götürenler ) ışıklara hiç aldırmıyorlar. Sanki ışıklar sadece arabalar için yapmılmış gibi gidiyorlar. Ayrıca gördüğüm kadarıyla 10 motosikletten 3-4 tanesi plakasızdır.
Yollar zaten dar iki araba sağlı sollu park etmiş arada 1 araba bile zor geçiyor + kasis var yavaşlamak zorundayım + kasis tabelası uygun yerde değil + kasis belli olmuyor , asvalt renginde bir işaretlemede yok.
Mecbur tek araba olan yerden geçmeye çalışırken yavaşlıyorum ayrıca cygnus'un tekerlekelri ufak olduğundan resmen duruyorum diyebilirim. Böyle olunca arkadan kasisi görmeyen biri geçirecek bana diye telaş oluyorum.
Minübüs şöförleride öyle , ana yolda herif pat diye duruyor yolun ortasında yolcu indirecek bindirecek. Bazılarının fren lambalarıda yanmıyor zaten.
Trafiğe çıkmak büyük cesaret vallahi.
Reklamlar
-
14 Ağustos 2008, 16:02
sıkılmadan okudum. bez bağla geç git diyen taksiciye ne demezsin?
Dikkat! Motosiklette nikotin vardır, bağımlılık yapar! :bounce:
-
14 Ağustos 2008, 16:07
taksicilere kesinlikle güven olmaz adamlar gıcıklık olsun diye yanlıs yola yönlendiriyorlar ya bisey sorcam biz arabayla yanlıslıkla kgs den geçtik yanlıs oldunu farkedince adama sordum gisedeki o adrese gelir cezası dedi ama yaklasık 5-6 ay oldu ne arayan var ne soran
Azraille yarıs bakalım kim daha hızlı (deneyin muhtesem birsey oluyo)
-
14 Ağustos 2008, 16:14
malesef buna benzer olayları ben işe gelirken her sabah yaşıyorum :(
ve açıkçası artık trafikte motor kullanmaktansa otobüsü tercih etmeye başladım
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
-
14 Ağustos 2008, 16:38
okurken stres yaptım ya sakarayda okuduğumdan istanbuls aakrya yolunu bilirim hep otobuslerle gidip geldim ama severim güzel yol hele skaryaya yaklaştıkça geniş ve temiz + yeşillikler başlıo... güzeldi be walla özleidm sakaryayı orman parkını çarkını bigün giderim umarım ya.
-
14 Ağustos 2008, 16:51
Güzel anlatmışsınız, tebrikler,
Boğazici köprüsünden 1 kere geçtim, aksilik çokta rüzgarlı bir gündü, geçene kadar okumadığım dua kalmamıştır heralde, rüzgarın nerden estiği belli değil, bi o tarafa bi butarafa, yanından birde tır geçtimi, tarif edemiyorum..
Filim aralarına reklam girmek lazım aslında, "Onların işi sizden zor" gibi. bu millete nasıl anlatılır bu bilemiyorum. 4 tekere binmiş bazı öküzler "ne olacak o hemen kaçar şuraya, ufacık bişe zaten" gözüyle bakıyorlar, Tabi bilmedikleri için öküz olduları için ufacık bir denklemi bile çözmekten acizler.
1)Motosiklet kullanan iki teker üzerinde gider dengesini koruması gerekir
2)istediği gibi manevra yapamaz, zınk diye sağa sola kaçamaz
3)zönk diye fren yapamaz, yapsada düşer.
4)rüzgar denilen lanet bir doğal olayla savaşmak zorundadır,odadengesini bozar
5)yoldaki ufak tefek yağ birikintilerini veya ufak tefek çakıl taşlarını göz ardı edemez,
6)hem bunları yaparken hem vites ile uğraşır,
7)onun için kaza yapmak, muhtemel sakatlık hatta ölüm demektir,
8)..9)... vs vs,
keşke bunların farkına varabilseler, motosiklet kazalarının çokta çoğu d,ğer sürücülerin hatalarından kaynaklanır, motor sürücüsü ise o anda yukarıdakileri yapabilmesi çok zordur...
-
14 Ağustos 2008, 16:52
:D değişik bi macera olmuş sanırım ellerine sağlık güzel anatmışsın
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
15 Ağustos 2008, 10:31
yorumlar için teşekkürler, maalesef istanbulda tanık olduğum gerçekler bunlar. Çok şükür istanbul dışında başka hiçbiyerde bu derece olaylar yaşamadım, ufak tefek şeyler olsa da, hiçbiri bu maceranın yanına bile yaklaşamaz
-
COMPACT5555 adlı üyeden alıntı
sıkılmadan okudum. bez bağla geç git diyen taksiciye ne demezsin?
Öyle zaten, artık kuralsızlık kural olmuş, ben öyle şey yapmam desen adama, acaip acaip bakacak, bu adam neyin nesi diye
-
Abi sen kavrulmuşşun iyice istanbulda bundan sonra her yerde motor kullanabilirsin istanbulda motor kullanmak cesaret ister.
Anlatımın cok güzel olmuş istanbul trafigini bir motorcu dili ile anlamak işte bu kadar olur diyor ve tebrik ediyorum.
Motorunla beraber Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
-
Motosikletle Uzun yolda 70 km le gitmek 110 km le gitmekten daha tehlikeli cünkü kamyonlar rahat bi 90 la gidiyo ve kamyon seni gecebilecek hızla gidersen gectiinde rüzgarıyla alıp götürecek gibi oluyo...
Ayrıca büyüksehirde öle bende ank dayım herkes sanki tabakaneye ... yetisiolar bi hırs var herkeste onun icin basabildiin kadar basacan ama tabi dikkatli olman ve güzenlik önlemini alman lazım her an ne olacagı belli deil...
:cat: Kendi Kader Taininde Her İnsan Bir Kumarbaz :cat:
:bounce: [COLOR="Red"]DRFİRARİ:[/COLOR][COLOR="DarkGreen"]SINAVA KALEMSİZ GİREN COCUK[/COLOR]
-
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
harbiden çok süper bi degerlendirme olmus...sakaryada'da motor kullandım.çok rahat motorun keyfi çıkıyo diyebilirim..bazen şişliden tuzla içmelere gidiyorum.aksam giderken sorun yok ama sabah gelirken o bagaz koprusünü her gecişimde ALLAHIM SANA GELİYORUM düşüncesi hakim oluyo.... allah hepimize kazasız sürüsler nasip etisin..
HaYaT 3 ŞeYdeN ibaRetTir..DüN,BugÜn,yArıN..Dün maZidE kaLdı,yarın kaRanLık,GüN BugüN dür... GöNLüNcE DiLeDiĞiN Gİbİ YaŞa....
-
-
öncelikle yorum yazan tüm arkadaşlara tekrar çok teşekkürler
bugün oturup yazıyı bir kez daha okuyunca, o günden bu güne ne kadar değiştiğimi ve canavarlaştığımı farkettim.Bugün itibariyle 3000 km yi devirmiş biri olarak, artık trafikte ben de arabaların aralarına dalıyorum, sağından-solundan geçiyorum.O günden sonra 2-3 kez daha istanbula gittim ve hiçbirinde bu yazımdaki kadar heyecan yaşayıp, korkmadım. Sanırım baştaki yorumcu arkadaşların dediği gibi, o trafik beni de bozdu,o günden sonra artık trafikte yavaşlamaya, vakit kaybetmeye tahammül edemiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin
-
schumacher__ adlı üyeden alıntı
öncelikle yorum yazan tüm arkadaşlara tekrar çok teşekkürler
bugün oturup yazıyı bir kez daha okuyunca, o günden bu güne ne kadar değiştiğimi ve canavarlaştığımı farkettim.Bugün itibariyle 3000 km yi devirmiş biri olarak, artık trafikte ben de arabaların aralarına dalıyorum, sağından-solundan geçiyorum.O günden sonra 2-3 kez daha istanbula gittim ve hiçbirinde bu yazımdaki kadar heyecan yaşayıp, korkmadım. Sanırım baştaki yorumcu arkadaşların dediği gibi, o trafik beni de bozdu,o günden sonra artık trafikte yavaşlamaya, vakit kaybetmeye tahammül edemiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin
gerçekten de kötü bi durum, umarım bir gün biyerde senin de haberini okumayız
-
-
Harika anlatmışsın ya hiç sıkılmadım okurken. Ne demeli hergün 52 km yaşıyorum bu anlattıklarını istanbulun can pazarında.
-
motorumu henüz istanbul trafiginde kullanmadım
ama araba ile bi süreden sonra istanbul trafigi zevkli olabiliyor , tehlikesiyle birlikde serit degiştirip sürekli aralardan kacmak zevkli ama yanlıs ama adrenalin arada bi yapılıyo tabi
-
evet, ama asıl sorun da burda zaten, motosikletle aralara girmek, sürekli şerit değiştirmek, çok zevkli fakat bir o kadar da tehlikeli bir durum. Sürekli hale geldiğinde, insanın sonu hiç de iyi olmuyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler