Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

İlk Uzun Yol Maceram,Hem de İstanbul Trafiğine, E Yazdık,Okuyun Bari :)

REKLAM ALANI
    schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    yorumlar için çok teşekkürler arkadaşlar.İnşallah benzini bol bulup, gezilerime devam edebilirsem yeni yazılarımı da yazabilirim

bu arada bugün dikkatimi çeken birşeyi yazayım.Bursada 3 şeritli bir yolda en sağ şeritte innova ile 60-65 km hızla gidiyordum.Önüm bomboş.Yaklaşık 20 metre önümde ise orta şeritte benimle aynı hızda giden bir araba vardı.Sol şerit ise full, hızla araçlar gidiyor. Bir süre sonra, orta şeritten hızlı bir araç geldi, önünde yavaş gidenin arkasında yavaşladı. Sağ şerit bomboş olmasına rağmen (emniyet şeridi de değil, bildiğimiz araç şeridi) önündekini sağdan geçmek yerine uzun bir süre sol şeridin boşalmasını bekledi.Şerit boşalınca da sinyalini verip, önündekini solladı.
    Aynı şekilde 5 dk sonra da arkamdan 34 plakalı bir araç geldi, arabanın yarısı benim şeritte, yarısı orta şeritte, hem benim motora hem de öndeki arabaya son derece yakın bi şekilde,benim solumdan, arabanın sağından bastı geçti.

Bu 2 şöförün de aynı ülke insanı olduğunu düşünecek olursak, bence tüm ülkedeki kuralsızlıktan bahsetmek biraz güç olur. Sadece istanbulluların biraz özeleştiri yapmaları gerektiğini düşünüyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

süper gezi olmuş, süpersin, muhteşemsin , senden ii motorcu yok hafız :D kazasız belasız kullanman dileği ile..

mükemmel bi yazı ve macera olmuş, tebrikler. Fakat bence az sayıda yorum gelmiş, değeri tam anlaşılmamış gibi :p

Motosikleti
    HENÜZ YOK AMA OLACAK
    anlatımınız güzel lakin bunlar acı ama gercek istanbul trafiginde motorcuları adam yerine koymuyorlar serseri gözüyle hep bakıyorlar sonucta motor da bir arac ve o trafigi kullanmak bizim de hakkımız alısacaklar motorların trafikte olmasına ve bu yıl trafikte motor sayısıda cogalmaya basladı bayanlarımız da da hayli ilgi arttı umarım trafige bir cözüm bulunur.

Motosikleti
    YAMAHA XVS 650 A DRAGSTAR
    Ben hala Trafikte motorcular için ayrı bir şerit taraftarıyım, ne onlar bize karışsın ne biz onlara

Motosikleti
    HENÜZ YOK AMA OLACAK
    Alıntı KARACADDY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben hala Trafikte motorcular için ayrı bir şerit taraftarıyım, ne onlar bize karışsın ne biz onlara
    aynen katılıyorum hatta ve hatta trafigi protesto edelim sesimizi duyuralım nedersiniz birlikten güç dogar arkadaslar

Motosikleti
    olacak inşallah
    mükemmel bi yazı, çok hoş ama bir okadarda tehlikeli bi gezi olmuş. çok geçmiş olsun ancak okuduğum yorumlardan ikisine değinmeden geçemiyeceğim.

bi arkadaşımız ki sanırım ankaradan dı kendisi, demiş ki; aynaları kontrol edersen zaten görürdün sorunda olmazdı.

bigün buyrun misafirim olun, henüz motor sürücüsü değilim ama otomobille bi gezintiye çıkalım aynalar tabiki önemli ama istanbul trafiğinde otoban diye tabir edilen yolda bile tüm şeritler max. 80km hızda kilitlendiği olur
    bunun sebebi hız-şerit kombinasyonunu kurmayan, kurmak istemeyen arkadaşlarımız neyazıkki. sebebide solda kalırsam solumda bariyer olur ben sadece sağı kontrol ederim ortada olursan iki yanımdanda araç geçer kaza yaparım diyen kişilerdir. hem çevreyle hem tecrübeyle sabittir bu söylediklerim.
    işim gereği levent yeşilköy arasını yeri geliyo 12 dk gibi kısa sürelerde almam gerekiyo dolayısıyla 80km/h benim için çoook düşük bi sürat dolayısıyla olay istemsiz olarak makasa dönüşüyo
    he ama hayatımda hiç sinyal vermeden şerit değiştirmedim (buda bi not yanlış anlaşılmak istemem)
    yani hocam burası istanbul ayna mayna hakgetire göz açıp kapayıncaya kadar çook şeyler değişiyo
    büyü gibi

bir diğeride shumacher__ yazmış bursada 34 plakanın aracı sağından geçtiğini.
    hocam şerit ihlali, diğer insanların haklarına tecavüz tabiki hata orda ancak çok şeritli yollarda aracın sağından da geçebilirsiniz bunda bi hata yok.

saygılar
    [B][I]Dediklerim bazen ters gelir, olabilir hayat herkeze ders verir[/I][/B] ::exclaim:

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı kaaneski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mükemmel bi yazı, çok hoş ama bir okadarda tehlikeli bi gezi olmuş. çok geçmiş olsun ancak okuduğum yorumlardan ikisine değinmeden geçemiyeceğim.

bi arkadaşımız ki sanırım ankaradan dı kendisi, demiş ki; aynaları kontrol edersen zaten görürdün sorunda olmazdı.

bigün buyrun misafirim olun, henüz motor sürücüsü değilim ama otomobille bi gezintiye çıkalım aynalar tabiki önemli ama istanbul trafiğinde otoban diye tabir edilen yolda bile tüm şeritler max. 80km hızda kilitlendiği olur
    bunun sebebi hız-şerit kombinasyonunu kurmayan, kurmak istemeyen arkadaşlarımız neyazıkki. sebebide solda kalırsam solumda bariyer olur ben sadece sağı kontrol ederim ortada olursan iki yanımdanda araç geçer kaza yaparım diyen kişilerdir. hem çevreyle hem tecrübeyle sabittir bu söylediklerim.
    işim gereği levent yeşilköy arasını yeri geliyo 12 dk gibi kısa sürelerde almam gerekiyo dolayısıyla 80km/h benim için çoook düşük bi sürat dolayısıyla olay istemsiz olarak makasa dönüşüyo
    he ama hayatımda hiç sinyal vermeden şerit değiştirmedim (buda bi not yanlış anlaşılmak istemem)
    yani hocam burası istanbul ayna mayna hakgetire göz açıp kapayıncaya kadar çook şeyler değişiyo
    büyü gibi

bir diğeride shumacher__ yazmış bursada 34 plakanın aracı sağından geçtiğini.
    hocam şerit ihlali, diğer insanların haklarına tecavüz tabiki hata orda ancak çok şeritli yollarda aracın sağından da geçebilirsiniz bunda bi hata yok.

saygılar
    Evet, ayna konusuna aynen katılıyorum,özellikle "yani hocam burası istanbul ayna mayna hakgetire göz açıp kapayıncaya kadar çook şeyler değişiyo büyü gibi
    sözü herşeyi özetliyor

Alıntı kaaneski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    büyü gibi
    Güzel cümle .

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun, pahalı bir tecrübe olmuş senin için.

Daha önce yazdığım gibi, İstanbul'da düzensizlik kural olmuş, trafik kurallarına uyup kaza yapmamak içten değil.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun, pahalı bir tecrübe olmuş senin için.

Daha önce yazdığım gibi, İstanbul'da düzensizlik kural olmuş, trafik kurallarına uyup kaza yapmamak içten değil.
    kesinlikle katılıyorum, kurallara uyulursa, her an kaza yapılabilir. En güvenli sürüş şekli kuralsızlık istanbulda ne yazık ki

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250r "Siyah"
    Alıntı schumacher__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    (Hemen bir not ekleyeyim, bursada kaç kez aynı durum başıma geldi.Sıkışan trafikte 2 arabanın arasını daraltan bi araç olduğunda gelip kornaya basarım, adam olduğu yerde manevra yapar,bana yol açar, ve ben teşekkür ettikten sonra geçerim.Gözünü seveyim bursanın)

Biraz uzun bir hikaye oldu fakat, umarım sıkılmadan okursunuz.Özellikle İstanbullu arkadaşlar, bulundukları trafiği bir yabancı gözü ile okuyup,yorum yaparlarsa sevinirim.
    Sıkılmadan butun yazını okudum, bursalı bir motorcu olarak kesinlikle bursanın trafigini seviim arkadasım, ısık yanar aralardan gidersin
    geçemedigin yerde korna bile calmadan bayan suruculer bile manevra yapıp yol verir, ısıklarda en one gecip beklersin yan arabadan adam selam verir guzel motormus der,

istanbulda motor hiç kullanmadım, kullansamda 70-80 le değil 100le giderim o trafikte pasif kalmak ölümdğr, aktif olmak şarttır, cok araba kullandım ve tek kural bence budur.

Geçmiş olsun :D

Alıntı schumacher__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bursada 3 şeritli bir yolda en sağ şeritte innova ile 60-65 km hızla gidiyordum.Önüm bomboş.Yaklaşık 20 metre önümde ise orta şeritte benimle aynı hızda giden bir araba vardı.Sol şerit ise full, hızla araçlar gidiyor. Bir süre sonra, orta şeritten hızlı bir araç geldi, önünde yavaş gidenin arkasında yavaşladı. Sağ şerit bomboş olmasına rağmen (emniyet şeridi de değil, bildiğimiz araç şeridi) önündekini sağdan geçmek yerine uzun bir süre sol şeridin boşalmasını bekledi.Şerit boşalınca da sinyalini verip, önündekini solladı.
    Aynı şekilde 5 dk sonra da arkamdan 34 plakalı bir araç geldi, arabanın yarısı benim şeritte, yarısı orta şeritte, hem benim motora hem de öndeki arabaya son derece yakın bi şekilde,benim solumdan, arabanın sağından bastı geçti.
    Bu 2 şöförün de aynı ülke insanı olduğunu düşünecek olursak, bence tüm ülkedeki kuralsızlıktan bahsetmek biraz güç olur. Sadece istanbulluların biraz özeleştiri yapmaları gerektiğini düşünüyorum
    Ayrıca %100 katılıyorum bu dediğinede, guzel bursam ya! :D
    [MT-BerkaY] - 2008 Ninja 250R - bikepics.com/members/croner_berkay

pre_lude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xvs 650 A
    çok güzel yazmışsın okuduguma sevindim
    istanbul trafigi öyle sıkmıycaksın kendini ben ilk başladıgımda tek tek bütün yanlış yapanlarla tartışıyodum vs. , sonra bi adamla tam birbirimize giricez adam dediki ya senmi düzeltcen bukadr insanı :D o anda anladımki bunu yapan insanlar zaten dongoz oldugunu biliyolar, elimden birşey gelmez dedim bıraktım =)
    maceralı olmuş biraz ama tecrübe edindin enazından,
    Kurtlarla arkadaş ol, yalnız elinden baltayı bırakma..

Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    süper bir anlatım hakikaten,
    sanki ben yaşamışım gibi okudum hepsini
    biz istanbul motorcuları artık alıştık bunlara
    alışmak sorunu çözmüyor tabii ama elden gelen bir şey yok
    eğitim olmadıktan sonra ne desek boş...
    sana tekrar geçmiş olsun...
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

Motosikleti
    Honda Cbr 125R '07
    Daha ne olsun hergün ayrı bir macera işte bende de 125cc var şimdilik sahil yolunda sürmek inanılmaz aksiyon oluyo...

Anlatımın ve paylaşımın için teşekkürler
    Esir iken mümkün müdür ibadet,yatıp kalkıp Atatürk'e dua et..Senin gibi dürzülerin yüzünden,dininden de soğuyacak bu millet.İşgaldeki hali sakın unutma,Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.sen anandan yine çıkardın ama,baban kimdi bilemezdin .erefsiz.

Motosikleti
    Artık 4 teker..
    Alıntı croner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıkılmadan butun yazını okudum, bursalı bir motorcu olarak kesinlikle bursanın trafigini seviim arkadasım, ısık yanar aralardan gidersin
    geçemedigin yerde korna bile calmadan bayan suruculer bile manevra yapıp yol verir, ısıklarda en one gecip beklersin yan arabadan adam selam verir guzel motormus der,

istanbulda motor hiç kullanmadım, kullansamda 70-80 le değil 100le giderim o trafikte pasif kalmak ölümdğr, aktif olmak şarttır, cok araba kullandım ve tek kural bence budur.

Geçmiş olsun :D

Ayrıca %100 katılıyorum bu dediğinede, guzel bursam ya! :D

Kesinlikle Katılıyorum

Alıntı KARACADDY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında çok iyi bi fikir, fakat ülkemizde henüz normal yolların tam anlamıyla yapılamadığını düşünürsek, motorlar için özelini daha çoook bekleriz gibi geliyor

motorculara özel şerit açılsa arabacılar o şeritede girer istanbul trafiğinde motorcuları sıkstırıyorlar diosunuz biz arabayla giderken jeepler bizide sıkıstırıyo tırcılar önümüzdeki tır en sağ seritten aynaya bakmadan en sol şerite geçiyo düsünün artık :D
    Azraille yarıs bakalım kim daha hızlı (deneyin muhtesem birsey oluyo)

oğuz-antalya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150 satıldı & cbr 125
    abi buna bi film çekelim acıların motorcusu olsun adı da
    Manavgat şimdilik . . .
    oğuz-antalya & ChİpSEt07 ( erdal)

Motosikleti
    YBR 125
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir üslupla dile getirdiğiniz gezinizde yaşadıklarınız maalesef Türkiye gerçeği. Kural tanımazlığın devletin en tepesinden 5 yaşındaki çocuğa kadar yaygınlaşmış olması tüylerimi diken diken yapıyor. Bu gidişin sonu hayırlı değil. Aziz Nesin'in oranlaması yanlış. Oran daha yüksek, üstelik tek sıfat, Nesin'in teşhisi değil, ayrıca magandalığı eklemeliymiş...
    Ayni duygu ve dusuncelerimi sizin kadar guzel dile getiremezdim...
    ::ressam::

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler