Alaman motorcular ve biz...
Reklamlar
-
27 Haziran 2008, 18:07
Geçen gün çok enteresan bir olay yaşadım sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar.
Beşiktaştan çıktım köprü yoluna girdim.Arkamda 3 tane motorcunun olduğunu gördüm.Büyük hacimli motorlardı.Belliki yurtdışı motorları çünkü yükleri var gibiydi dikiz aynasından gördüğüm kadarıyla.Yaklaşık 4 5 dakika arkamda yol aldılar ve tam köprü dönüşüne geldik.İstanbulda yaşayanlar bilir...Tam Beşiktaş köprü çıkışından sonra motorlar emniyet şeridine geçer ve gazlar...
Fakat bu adamlar geçmiyorlardı emniyet şeridine...Ta ki bizim motorcu kurye arkadaşlarımız korna el ve bilumum organlarıyla geç buraya geç emniyet şeridine burası Türkiye motosikletler burda emniyet şeridinden giderler işaretlerini en sonunda anladılar.Korka korka emniyet şeridine girdiler.Yaptıklarının hatalı olduğunun bilincinde ama yapmasalar olamayacakmış gibi benden emniyet şeridinde yol alarak uzaklaşan 3 alaman motoruna yüzümde bir tebessümle bakmak kaldı.
Kıssadan hisse anlayana...
Metin ÖZKUL
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...
Reklamlar
-
27 Haziran 2008, 18:25
alman arkadaşlar kuralsızlığın kural olduğu bir ülkenin şartlarına istemeyerekde olsa ayak uydurmuşlar, tabi kendi ülkelerinde bunu tekrarlamayacaklarından adım gibi eminim
-
27 Haziran 2008, 18:48
baba istanbulda yaşıyoruz ve ölmek istemiyoruz ne yapalım, trafiğin ortasında önünde araba olduğu halde yol isteyen sıkıştıran insan görünümünde hayvan larla, seni görünmez sayan trafikle başbaşayız emniyet şeridi biraz da olsa emniyet sağlıyor, kuralları severim ama emniyet şeridinden gitmek istanbul da bir mecburiyet bence
[B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]
-
27 Haziran 2008, 19:09
-
27 Haziran 2008, 19:14
Almanlarıda kural dışına çıkardık
-
27 Haziran 2008, 19:20
Almanlar ile beraber iş yapıyorum.Kural onlar için ayet gibidir, uyarlar çiğneyenide............
-
27 Haziran 2008, 19:23
Kusura bakmayın ist. de emniyet şeritsiz gitmek mumkun değil tarzında yazılarınızı kınıyorum. Adam gibi kurallara uyarak bir düzeni biz desteklemezsek kim destekliyecek ??? Kurallara uymayan bir kişi olarak bence arabalardan saygı duymayı beklemeyiniz.
-
27 Haziran 2008, 19:28
Saygı duymayı beklerken hastanede pansuman sırası beklemeyelim b+rk ayrıca emniyet şeridine gir tek teker 200 bas demiyoruz efendi gibi git diyoruz ayrıca motorsikletli olduğumuzdan da bir araç bozulup emniyet şeridine çekmişse şeridi tıkamadan çıkabiliyoruz bence hiçbir mahsuru yok (bu ülkede arabalar efendi gibi gidene kadar emniyet şeridi kullanma eylemi yapıyorum )
[B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]
-
27 Haziran 2008, 19:34
b+rk adlı üyeden alıntı
Kusura bakmayın ist. de emniyet şeritsiz gitmek mumkun değil tarzında yazılarınızı kınıyorum. Adam gibi kurallara uyarak bir düzeni biz desteklemezsek kim destekliyecek ??? Kurallara uymayan bir kişi olarak bence arabalardan saygı duymayı beklemeyiniz.
Çok haklısın katılıyorum sana,Motosikletten çok araç ile ulaşımımı sağlıyorum.Sen dur-kalk, dur-kalk ilerlerken motosikletli arkadaşlarımızın emniyet şeridini motosiklet şeridi gibi kullanmalarını inanın hazmedemiyorum.Normal şeridinde giden insanlar ister istemez bende dahil emniyet şeridinden giden motosikletlilere kızıyoruz.Yanından geçerken ara gazı verenimi ararsın,bağıttıranımı ararsın vs. yapmayın arkadaşlar kurunun içinde yaşıda yakıyorsunuz.Ondan sonra da motosikletlileri fark edin diye bağırıyoruz.Kurallara uysak daha az kaza olur.Motosikletin yapısı icabı avantajını kullanalım fakat emniyet şeridinde değil.Saygılar.
-
27 Haziran 2008, 19:38
1- Almanlarıda yoldan çıkarmışsınız.
2- Emniyet şeridini mümkün mertebe yol almak için kullanmaktan vazgeçin çünkü alışlkanlık/umursamazlık yapar ayrıca çok ama çok yanlış bir örnek teşkil ediyor motosiklet meraklısı yeni nesil'e muhtemelen kendi evlat/larınızada!
düşünün bir gün sizin hatanız ve yanlış örnek olmanız nedeniyle evladınız yaralanabilir hatta hayatını kaybedebilir! Allah göstermesin...
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
27 Haziran 2008, 19:38
khazid-hea adlı üyeden alıntı
Saygı duymayı beklerken hastanede pansuman sırası beklemeyelim b+rk ayrıca emniyet şeridine gir tek teker 200 bas demiyoruz efendi gibi git diyoruz ayrıca motorsikletli olduğumuzdan da bir araç bozulup emniyet şeridine çekmişse şeridi tıkamadan çıkabiliyoruz bence hiçbir mahsuru yok (bu ülkede arabalar efendi gibi gidene kadar emniyet şeridi kullanma eylemi yapıyorum )
istediğini düşünebilirsin malesef burda yorum yapmak ve fikir söylemek şında birşey yapamam ama trafikteki bu sorunları yaratanlardan biri oluyorsun(tum yapanlar). Kurallara uymuyorsun sonuç olarak. Suan kısa bir tecrubem war (15.000 km cıvarı ) fakat daha hiç emniyet şeridi kullnamadım şeridimi de ortalayıp gidiyorum. Belkide adamına göre davranıyorlar bilemem nedense beni simdiye dek 1-2 kere sıkıştırdılar o da kamyonlar...
CBF150 adlı üyeden alıntı
Çok haklısın katılıyorum sana,Motosikletten çok araç ile ulaşımımı sağlıyorum.Sen dur-kalk, dur-kalk ilerlerken motosikletli arkadaşlarımızın emniyet şeridini motosiklet şeridi gibi kullanmalarını inanın hazmedemiyorum.Normal şeridinde giden insanlar ister istemez bende dahil emniyet şeridinden giden motosikletlilere kızıyoruz.Yanından geçerken ara gazı verenimi ararsın,bağıttıranımı ararsın vs. yapmayın arkadaşlar kurunun içinde yaşıda yakıyorsunuz.Ondan sonra da motosikletlileri fark edin diye bağırıyoruz.Kurallara uysak daha az kaza olur.Motosikletin yapısı icabı avantajını kullanalım fakat emniyet şeridinde değil.Saygılar.
teşekkür ediyorum benim de duygularımı çok güzel ifade etmişsin.
-
27 Haziran 2008, 19:40
-
27 Haziran 2008, 19:53
İnşallah daha büyük sorun yaşamazsın b+rk ama kaza haberleri, ölüm haberleri üst üste gelince en çok zevk aldığımız motordan korkmaya başlıyor insan, o yüzden mümkün mertebe önlem almaya çalışıyoruz ama kurallara uymamak kötü falan diyorsunuz ama emniyet şeridi kullanmanın zararlarını söylerseniz belki bende dahil birçok kişi vazgeçer, ben kendimce avantajlarını saydım
-
27 Haziran 2008, 19:56
benim söylememe gerek yok haberlere bak daha 1-2 hafta once bir arkadaşımız kaza geçirdi köprünün ordaki emniyet şeridinde. 2- kurallara uymamak yeterince tehlike yaratıyor.
Aman dikkat et arabalara motorlara ve trafiğe karşı tehlikeli-dikkatsiz-düşüncesiz derken dikkat et asıl tehlike sen olma..
aaa bu arada adını tam hatırlamıyorum ona da allah rahmet eylesin hondadan bir eğitimci (yanlış hatırlamıyorsam Barış ağbiydi) yaklaşık 1 ay önce hayatını kaybetti. Tekrar ediyorum EĞİTİMCİ. MOTOR ÖĞRETMENİ.
Emniyet şeridinde bir kamyonet tarafından sıkıştırıldı.
-
27 Haziran 2008, 20:01
tehlike olmam ben saatle 50 km hızla merak etme, trafiğe tehlikeli demek bu ülkede yanlış mı ? arabaların hatasından bir arkadaşım ölümden döndü , ve ben kurallara uyuyorum sadece emniyet şeridini kullanmanın bir sakıncası yok dedim, bu arada köprüdeki emniyet şeridinde arkadaş neden kaza geçirdi, hızı neydi, başka hatası yok muydu.... neyse uzatmaya gerek yok da, reel bir sebep varsa tehlike yaratan onu yazarsan sevinirim, herkese saygılar
-
27 Haziran 2008, 20:04
İnsanlar hayatını kaybediyor daha nasıl bir reel sebep bekliyorsun. Daha ne kadar somut olabilir. İstiyorsan git emniyet şeridinden beni ilgilendirmez. Sadece motora insanların kötü bakışlarının devamını sağlarsın. Bana büyük bir etkisi yok. Ben senin için söylüyorum ister uyarsın, ister uymazsın. Ne diyim kurallara uymamak için direnen birine...
-
27 Haziran 2008, 20:04
Kuralsızlığın kurallaştığı bir ortamda kurallara uymak da ciddi risktir.
Eleştirirken bütün unsurları göz önünde bulundurmak gerekir.
Kimisi idealist davranır ve bu riski alır kimisi de almaz.
-
27 Haziran 2008, 20:11
b+rk adlı üyeden alıntı
İnsanlar hayatını kaybediyor daha nasıl bir reel sebep bekliyorsun. Daha ne kadar somut olabilir. İstiyorsan git emniyet şeridinden beni ilgilendirmez. Sadece motora insanların kötü bakışlarının devamını sağlarsın. Bana büyük bir etkisi yok. Ben senin için söylüyorum ister uyarsın, ister uymazsın. Ne diyim kurallara uymamak için direnen birine...
emniyet şeridinde gitmek tehlike yaratır çünkü arızalanmış bir araca arkadan çarparsın-- örnek reel sebep, ciddiyim böyle birşey yazılırsa girmem bende amacım daha doğrusunuı öğrenmek
alkadras adlı üyeden alıntı
Kuralsızlığın kurallaştığı bir ortamda kurallara uymak da ciddi risktir.
Eleştirirken bütün unsurları göz önünde bulundurmak gerekir.
Kimisi idealist davranır ve bu riski alır kimisi de almaz.
eyvallah alkadaras işte demek istediğim bu, herşey normal olsa emniyet şeridinde ne işimiz var
bu arada emniyet şeridinde gittiği için ceza yiyen motorcu var mı ?
-
27 Haziran 2008, 20:11
Hergun ise gidip gelirken motorla bogaz koprusunden geciyorum ve yolda trafik tikali iken hemen her motorcu arkadas EDS'li emniyet seridinden gidiyor.
Ben anlamadim bu isi, herhalde onlarin ceza dokunulmazligi var.
Ben hem kazaya sebebiyet vermemek hem de ceza yememek icin emniyet seridinden uzak duruyorum.
= = = Be Aprilia racer! = = =
-
27 Haziran 2008, 20:12
Arkadaşım dediğim gibi sen bilirsin. Benim babam da ablam da motorcu. Ki babam 56 yaşında. Bi hesab et kaç yıllık deneyimleri var. Benim kurallara sağdıklığım idealistlik değil aldığım sürüyle eğitim ve babamın tecrübelerindedndir. Allah göstermesin daha hiçbirimiz kaza yapmadık... Bende siz de yapmayın diye paylaşıyorum. Olay bu kadar basit. Uyarasın ya da uymazsın. Yararı sa zararı da sana.
aargh bende hiç kullanmıyorum hem araçlara saygı hem kurallar bakımından./ reel sebep iste kazaların sebebi insanlar emniyet şeridinden gelen araçların önüne kırıyorlar genelde. Sebebi ise sizinle aynı sizin gibi trafikten bir an olsun uzaklaşmak için emniyet şeridini tercih ediyorlar.
khazid ben tanıdık bir emniyet müdürüne sordum malesef istanbuldaki kurallara uymayan yığın yüzünden bıkmışlar. Artık insiyatifleriyle ceza kesmiyorlarmış. Çoğunluk yapıyormuş malesef.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)