Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Alaman motorcular ve biz...

REKLAM ALANI
    kenny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki AN 125 HK
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tartışma konusu değişmiş ama ben konuyu yeniden eminiyet şeridine getireceğim.

Sıkışık trafik vs. gibi bahanelerle emniyet şeridine dalan arkadaşlar motosiklet kullanma kabiliyetlerini tekrar gözden geçirsinler diyeceğim.
    Bir motosiklet kullanıcısı için sıkışık trafik diye bir şey yoktur.
    Sadece anlık sıkışma olabilir.
    İyi bir motosiklet sürücüsü trafikte ki ilk harekette kendini rahatlatacak pozisyonu alabilen sürücüdür
    .
    Bunu yapamıyorsanız eğitim almanızı öneririm.
    Motosiklet için sıkışıklık yoktur.
    Zaten işin zevki de buradadır.
    Boş yolda herkes motosiklet kullanır.
    Önemli olan zorluklarla baş edebilme gücünüzdür.
    Bu yoksa, zaten siz sadece motosikleti yürütebilen ve frene basıp durdurabilen alelalede bir sürücüsünüz.
    Daha ileri gitmeniz de maalesef mümkün değil.
    Emniyet şeridine girmenin haklı sebepleri vardır.
    Bu sebeplerin ana başlığı ise acil durumdur.
    Başka bir sebeple emniyet şeridini işgal etmek, insan hayatına saygısızlığın en görünür ifadesidir.
    Başkalarının hayatını hiçe saymayı marifet kabul etmek, buna bahaneler, kılıflar uydurmak acizlikten başka bir şey değildir.

Mazeret arandığı zaman binlerce bulmak mümkün.
    Örneğin bir çok arkadaşımız diyor ki;

"Anında emniyet şeridini boşaltabilirim.
    Zaten incecik bir alet kullanıyorum.
    Ne tehlike yaratabilirim ki?"

Tamam da.
    Ya düşersen ne olacak?
    Kayarsan, ya da bir hayvan gelir tamponlarsa ve şeridi kapatırsan ne olacak?
    O sırada hastaneye yaralı yetiştirmeye çalışan bir ambulans senin yüzünden orada sıkışıp kalırsa ne olacak?
    Tam orada kalbi sıkışan biri şeride girmek isteyip senin tıkadığın şeride giremeden kazaya sebebiyet verirse ya da ölürse ne olacak?

Vicdanına ne diyeceksin?

Siz kullanmaya devam edin.
    Şanslıysanız bir şey olmaz.
    Ama motosiklet kullanımı şansa bırakılmayacak kadar ciddi bir konudur.
    Ve bu işi ancak acemiler şansa bırakır....

Konu Almanlardan buraya geldi.
    Bir arkadaşımız almanlar için kurallar ayet gibidir demiş.
    Sadece Almanlar değil gelişmiş bütün ülkeler için bu böyledir.
    Bunun nedeni ceza korkusu değildir.
    Adamlar bu kuralların ne için var olduğunun farkındalar o kadar.
    İnşallah bir gün siz de fark edersiniz.

Sizler fark edene kadar siz Almanlara değil,
    Almanlar sizin acemiliğinize gülmeye devam edecekler....
    Buyrun siz kendinize güldürmeye devam edin....
    sevgili coq,
    yazının çoğuna katılmakla birlikte yukarıdaki kısımla ilgili bir şeyler eklemek istiyorum. hergün kullandığım e-5 ten bahsedersek normal seyirde 3 şerit olan e-5 trafiğin sıkışık olduğu zamanlarda özellikle haliç köprüsünden sonra köprü istikametinde doğru 6 şerite çıkıyor. Yolun genişlemesinden değil ama yol yine üç şerit ama altı şerit araba şıkış tepiş üç şeride sığıyorlar. Bu gibi istisnalarda nasıl pozisyon almalı motosiklet sürücüsü.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    coq herşey ok ama emniyet şeridinde anında manevra yapıp şeridi boşaltmakla, sıkışık trafikte iyi bir motorcu olarak ilk harekette sıkışıklıktan kurtulmak için yapılan manevraların farkı ne ? ayrıca emniyet şeridinde düşersek de hakkıyla orada olmuş oluruz değil mi ?
    [B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]

arzum_1907
    Misafir
    yaa yurdum insanı hiçbişey demiyorum.öz eleştiri yapmak gerekirse biz türklerin kendimize verdiğimiz zarar yetmediği ve akıllanmadığımız gibi başkalarınada zarar unsuru olabiliyoruz ya sadece dumur oluyorum diyecek bir söz bulamıyorum

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sıkışık trafik vs. gibi bahanelerle emniyet şeridine dalan arkadaşlar motosiklet kullanma kabiliyetlerini tekrar gözden geçirsinler diyeceğim.
    Bir motosiklet kullanıcısı için sıkışık trafik diye bir şey yoktur.
    Sadece anlık sıkışma olabilir.
    İyi bir motosiklet sürücüsü trafikte ki ilk harekette kendini rahatlatacak pozisyonu alabilen sürücüdür.
    İstanbul'da sıkışık trafik motosiklet sürücüsü içinde vardır. Bu işi artık canbazlık boyutunda beceren motokuryeler dahi belli saatlerde, yerlerde 10 metre gidip ayaklarını yere koyacak kadar bile bekleyebiliyorsa sıkışık trafik gayet güzel vardır. İstanbul'da ne zamandır motosiklet kullanmadın bilemiyorum tabi fakat öyle saatler oluyor ki 3 şerit yol olmuş beş şerit, canbazlık yapıp 50 cm'lik aralardan mı geçeceğim, zaten sığmam, mobiletli olsa anca geçer, geçse dahi tehlikeli değil mi? Emniyet şeridini kullanmayı savunmuyorum yanlış anlaşılmasın lakin senin öğütlediğin de doğru sürüş değil! Doğru olan şeridinde gitmek fırsat buldukça araçları geçip yine de onlardan önce varacağın yere varmak. Fakat bu bahsettiğim sıkışık durumlarda yine de 10 dk.lık mesafeyi 30 dk. da almak var. Sonra kurallara uyunca, kuralsız trafikte yapayanlız kalmakta var, düzensizliklerini bozmak var, insanlar kurallara uyanlara tepki verir olmuş! Seni hiç bir taksici sağ şeritte ilerlerken tamponunu lastiğine dayayıp emniyet şeridine geçmeye zorladı mı? En son ne zaman saat 18:00 sularında Ümraniye'den Kozyatağına gittin? Polisler dahi niye emniyet şeridinden gitmiyorsun der olmuş ülkemizde, dışarıdan eleştirmek kolaya kaçmak oluyor.

Yan yollarda motosikletlilerin çoğu kaldırımları bile işgal eder hale gelmiş, bir senede bile trafik sorunu gözle görülür şekilde artar olmuş. Sorun birazda yoğun saatlerde tek başına koca otomobili süren sürücülerde. Bahsettiğin teknik trafik ne kadar sıkışık olursa olsun üç şeridi beş şerit yapmayan, ehliyetini, eğitimini hakkıyla alan sürücülerin bulunduğu ülkelerde geçerli olabilir.

Hani bir yanlışı eleştirecek ve yol göstereceksek başka yanlışı öğütleyip kendimiz yanlışa düşmeyelim diyorum. Birde mümkünse bunu hakaret boyutuna getirmeden, saygımızdan kaybetmeden yapalım hele başka trafiklerde motosiklet kullanıp yapınca antipatik geliyor.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125+Kanuni Popcorn 90
    alaman motorcuları ben ankarada gordum tourıng motorlar mevcuttu 5 6 tane motorcu onumde gıdıyorlardı solladım bu kadar yawaş gıttıklerı ıcın benı gorunce zaten dıkkatlı bır sekılde suzduler

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    bıyıklı çok doğru konuşmuşsun, benim kızdığım noktada bu, tek yönlü düşünüp eleştirmek biri hata yapsa da neden yaptığını da düşünmek lazım
    [B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alındınız bakıyorum.
    Biri size gerçekleri söylemediği sürece mutlu yaşayıp gidiyorsunuz nasılsa.
    Sanki Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret ve sanki İstanbul dünyanın en sıkışık trafiğine sahip.
    Yahu ben geçen sene oradaydım.
    Sizin sıkışık trafik dediğiniz şey burada köy yollarında var.
    Dalga mı geçiyorsunuz.
    Uzaktan atıp tutmakla olmuyormuş.
    Demekki Paris'e salsak sizi ışık tutulmuş tavşan gibi kalakalcaksınız.

Bu kadar kendinizi beğenmeyin arkadaşlar.
    Yanlış yapıyorsunuz.
    Elin gevuru sizin sıkışık dediğiniz trafiğin daha alasında tek teker yapıyor.
    Ha iyi bişey diye söylemiyorum.
    Abartırken ne durumda olduğunuzu bilin diye söylüyorum.

İstanbul avrupanın bir çok şehrinin yanında zem zem suyuyla yıkanmış gibi kalır.
    En azından çevre yolları var.

O Almanlar sadece kurallara uyuyorlar.
    O kuralların ne için konulduğunu idrak etmişler çünkü.
    Oysa siz motosikleti kullanamıyorlar diye etiket yapıştırıyorsunuz adamlara.

Elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş diye bir laf var.

Neyse;

Gelelim emniyet şeridine tekrar.

Bir arkadaşımız yazmış.
    Ben orada kaza yaparsam bile şeridin boşaltılması bir kaç saniye sürer.

Allah Allah.
    Mantığa bak.
    Motosiklet sürücüsü kaza yapmış.
    Siz o sürücüyü karga tulumba şeritten dışarı taşıyacaksınız.
    Belki çok hafif atlatacağı kazadan sizin yüzünüzden sakat çıkacak.
    Belki de yerinden kıpırdattığınız için ölecek.
    Bunun adı cahilliktir başka bir şey değil.
    Zaten bir çok arkadaşımız bu ilk yardım cahillikleri nedeniyle öldü ya da sakat kaldı.

Ben girer çıkarım.
    Sürekli şeridi meşgul etmem.
    Kafa yapımızın en yapıcı işleyiş şekline bak.
    Ya girerde çıkamazsan?

Yine bir diğer husus.
    50 cm lik aralar.
    vs. vs.

Sizin sıkışık trafikten anladığınız şey nedir?
    Saatte 90 km/h ile giden dip dibe arabaların kapattığı şeritler mi?
    Yoksa bir türlü ilerlemeyen trafik mi?

Benim pozisyon almak tabirimi araçların arasından zik-zag yapmak olarak anlamanız da bir başka tartışma konusu.
    Ben öyle bir şey mi yazmışım?

Yapılan yanlışa, başka bir yanlış öneride bulunduğumu iddia ediyorsunuz.

Fakat çoğunuzun yazdığı kuralsızlık kural olmuş sözüne tamamen katılıyorum.
    Ama kurallara uyun diye bağırmak yerine uymaya kendiniz başlarsanız, birileri de sizin peşinizden giderler.

Ama efendi gibi kurallara uygun ve etrafına saygılı şekilde araç kullanmak kimsenin işine gelmez.
    Çünkü bu Almanlara olduğu gibi beceriksiz diye dalga geçerler.

Futbolda şansımız yaver gitmedi ama trafik kazalarında dünya şampiyonuyuz.
    Hem de kişi başına düşen araç sayısı dünyanın en alt seviyelerinde gezinen bir ülke olduğumuz halde.
    Alın bayrakları tura çıkın.
    En büyük Türkiye başka büyük yok diye bağırın.
    Şampiyonlukta sizin de payınız var.

Madem kızıyorsunuz ben de yazmayayım o zaman.
    Afferin arkadaşlar iyi yapıyorsunuz diyeyim.
    Hatta kırmızı da da durmayın diyeyim.
    Kask takmayın, eğitim almayın, Allah ne verdiyse gazlayın gitsin.
    Bana bişey olmaz nasılsa...

Öyle mi dersiniz?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    tvs apache
    ..ben almanyasınıda ,avusturyasınıda hollandasınıda gördüm yaşadım oradaki emniyet şeridi ihlalleri türkiyemde yok ambulanslar cayır cayır bağırıyor kimse kılını kıpırdatmıyor ta ki polizei nin sireni duyulana kadar.. yok almanları yoldan çıkarmışızda yok falanmışda filanmışda ..bırakın arkadaşlar şu aşağılık kompleksini milletimizi her fısatta yabancılara karşı küçük düşürmeyi her ülkede kural ihlali yapanlar çıkar orada ceza oranları çok yüksek ülkemde çerez parası aramızdaki fark bu..
    ....paranoyak olman takip edilmediğin anlamına gelmez:cherry:...

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    daha önce istanbulda araç kullanmamış biri olarak izlenimlerimi şu konuda bulabilirsiniz.İstanbul trafiğinde afallamak için ille de yabancı olmaya gerek yok. İstanbul dışındakilere de son derece yabancı geliyor.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post1146449

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    coq istanbul trafiği köy yollarında mı var :D:D:D
    bende her zaman emniyet şeridine girin demiyorum ve daha önceki tartışmaları okuduysan girmemeye çalışacam bundan sonra demiştim. ama senin eleştirilerin aşırı ukala ve rahatsız edici geliyor sırf bu yüzden yazıyorum hatta birdaha istanbul a gelirsen beraber bi e-5 gezisi yapalım saat 18:30 gibi, nasıl sürüyorsun merak ettim de
    neyse ya kendi kendinle çelişiyorsun, kişi başına düşen araç sayısı daha az olmasına rağmen kaza sayısında dünya şampiyonuyuz diye kendin söylüyorsun, ardından emniyet şeridine neden kaçıyorsun diyorsun , istanbul trafiği fransa nın köy yollarından daha rahatsa kaza neden bu kadar fazla, oralarda hangi dolmuş dolu trafikde motorsikletin tamponuna yapışıp yol istiyor (pardon orada dolmuş bile yok, unutmuşum), hangi araç döndükten sonra sinyal veriyor, kaç tane araba full gaz makaslarla yol alıyor, hangi taksi seni sollayıp önüne kırdıktan sonra müşteri görüp acı freni basıyor (bizzat yaşanmıştır) ???ayrıca olayı kask takmamaya, kuralların hiçbirine uymamaya bağlaman da ayrı bir nokta, kim burada böyle birşey yazdı ki ? sadece istanbul trafiğinde tehlikeden kaçmak ya da daha çabuk gitmek için emniyet şeridine girmek bazen mecburiyet oluyor dendi, kask takmayın, yolu boş görüp tek teker gidin kırmızı da durmayın ama yeşil de durun , sarı sizin tercihiniz..... böyle şeyler yazan ya da yapan yok burada
    Emniyet şeridine girmek yanlıştır bu konuda haklısın ama anlatış tarzın çok yanlış bence

Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    Alıntı asphaltkowboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ..ben almanyasınıda ,avusturyasınıda hollandasınıda gördüm yaşadım oradaki emniyet şeridi ihlalleri türkiyemde yok ambulanslar cayır cayır bağırıyor kimse kılını kıpırdatmıyor ta ki polizei nin sireni duyulana kadar.. yok almanları yoldan çıkarmışızda yok falanmışda filanmışda ..bırakın arkadaşlar şu aşağılık kompleksini milletimizi her fısatta yabancılara karşı küçük düşürmeyi her ülkede kural ihlali yapanlar çıkar orada ceza oranları çok yüksek ülkemde çerez parası aramızdaki fark bu..
    YA VARYA BU KADAR OLUR AZINA SAĞLIKK tamamen katılıyorum sana yapmıyorum diyen yalan söyler zaten.

baya bi zaman önce gene böyle bi başlıkta yazmıştım senin gibi anca kendi kendimizi aşşağılamayı iyi başarıyoruz.

Alamanları yoldan çıkarmışız 1 türk 10 almana bedeldir her konuda kurallarada onlardan iyi uyarız.
    ama şu varki o kişiler tura çıkmışlar hiç bilmedikleri bir memlekete geliyolar. bizde burdan başka biryere gittimizde gayet sakin bi şekilde geze geze gidiyoruz zaten eminimki kendi memleketlerinde bizde olduğu kadar sayısız ihlal yapıyodur insanlar.
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

Alıntı Mert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YA VARYA BU KADAR OLUR AZINA SAĞLIKK tamamen katılıyorum sana yapmıyorum diyen yalan söyler zaten.

baya bi zaman önce gene böyle bi başlıkta yazmıştım senin gibi anca kendi kendimizi aşşağılamayı iyi başarıyoruz.

Alamanları yoldan çıkarmışız 1 türk 10 almana bedeldir her konuda kurallarada onlardan iyi uyarız.
    ama şu varki o kişiler tura çıkmışlar hiç bilmedikleri bir memlekete geliyolar. bizde burdan başka biryere gittimizde gayet sakin bi şekilde geze geze gidiyoruz zaten eminimki kendi memleketlerinde bizde olduğu kadar sayısız ihlal yapıyodur insanlar.

Ciddimisin Mert..

Bu akşam onların oynayacağı Avrupa Şampiyonası Finalini biz oynasaydık ve olaki kazansaydık minimum 200 kişi maganda kurşunuyla can verirdi gibi geliyor bana..

Hani Almanya göremedik ama memleketimizide biliyoruz be baba...
    [B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]

b+rk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vfr 800
    ben yine nolursa olsun kullanmayın diye soze giricektim ama girmicem. Biz khazid-hea ile anlaştık

Alındınız bakıyorum.
    Biri size gerçekleri söylemediği sürece mutlu yaşayıp gidiyorsunuz nasılsa.
    Sanki Türkiye sadece İstanbul'dan ibaret ve sanki İstanbul dünyanın en sıkışık trafiğine sahip.
    Yahu ben geçen sene oradaydım.
    Sizin sıkışık trafik dediğiniz şey burada köy yollarında var.
    Dalga mı geçiyorsunuz.
    Uzaktan atıp tutmakla olmuyormuş.
    Demekki Paris'e salsak sizi ışık tutulmuş tavşan gibi kalakalcaksınız.

Bu kadar kendinizi beğenmeyin arkadaşlar.
    Yanlış yapıyorsunuz.
    Elin gevuru sizin sıkışık dediğiniz trafiğin daha alasında tek teker yapıyor.
    Ha iyi bişey diye söylemiyorum.
    Abartırken ne durumda olduğunuzu bilin diye söylüyorum.

İstanbul avrupanın bir çok şehrinin yanında zem zem suyuyla yıkanmış gibi kalır.
    En azından çevre yolları var.

O Almanlar sadece kurallara uyuyorlar.
    O kuralların ne için konulduğunu idrak etmişler çünkü.
    Oysa siz motosikleti kullanamıyorlar diye etiket yapıştırıyorsunuz adamlara.

Elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz zannedermiş diye bir laf var.

Neyse;

Gelelim emniyet şeridine tekrar.

Bir arkadaşımız yazmış.
    Ben orada kaza yaparsam bile şeridin boşaltılması bir kaç saniye sürer.

Allah Allah.
    Mantığa bak.
    Motosiklet sürücüsü kaza yapmış.
    Siz o sürücüyü karga tulumba şeritten dışarı taşıyacaksınız.
    Belki çok hafif atlatacağı kazadan sizin yüzünüzden sakat çıkacak.
    Belki de yerinden kıpırdattığınız için ölecek.
    Bunun adı cahilliktir başka bir şey değil.
    Zaten bir çok arkadaşımız bu ilk yardım cahillikleri nedeniyle öldü ya da sakat kaldı.

Ben girer çıkarım.
    Sürekli şeridi meşgul etmem.
    Kafa yapımızın en yapıcı işleyiş şekline bak.
    Ya girerde çıkamazsan?

Yine bir diğer husus.
    50 cm lik aralar.
    vs. vs.

Sizin sıkışık trafikten anladığınız şey nedir?
    Saatte 90 km/h ile giden dip dibe arabaların kapattığı şeritler mi?
    Yoksa bir türlü ilerlemeyen trafik mi?

Benim pozisyon almak tabirimi araçların arasından zik-zag yapmak olarak anlamanız da bir başka tartışma konusu.
    Ben öyle bir şey mi yazmışım?

Yapılan yanlışa, başka bir yanlış öneride bulunduğumu iddia ediyorsunuz.

Fakat çoğunuzun yazdığı kuralsızlık kural olmuş sözüne tamamen katılıyorum.
    Ama kurallara uyun diye bağırmak yerine uymaya kendiniz başlarsanız, birileri de sizin peşinizden giderler.

Ama efendi gibi kurallara uygun ve etrafına saygılı şekilde araç kullanmak kimsenin işine gelmez.
    Çünkü bu Almanlara olduğu gibi beceriksiz diye dalga geçerler.

Futbolda şansımız yaver gitmedi ama trafik kazalarında dünya şampiyonuyuz.
    Hem de kişi başına düşen araç sayısı dünyanın en alt seviyelerinde gezinen bir ülke olduğumuz halde.
    Alın bayrakları tura çıkın.
    En büyük Türkiye başka büyük yok diye bağırın.
    Şampiyonlukta sizin de payınız var.

Madem kızıyorsunuz ben de yazmayayım o zaman.
    Afferin arkadaşlar iyi yapıyorsunuz diyeyim.
    Hatta kırmızı da da durmayın diyeyim.
    Kask takmayın, eğitim almayın, Allah ne verdiyse gazlayın gitsin.
    Bana bişey olmaz nasılsa...

Öyle mi dersiniz?
    Kızdığım, alındığım yok! Aslında özünde doğrusunu yazıyorsun fakat yazış tarzın doğru değil, sadece onu belirtmek istedim. Yoksa emniyet şeridini kullanıyorum bazen ama vicdanım rahat değil diyorum, itiraf ediyorum suçumu, bunun neresi kendini beğenmişlik! Şu iki mesajındaki hakarete varan eleştirilerini, benzetmelerini yanyana koysam, azıcık empati yapsan sende görürsün aslında, belki dışarının düzenini, gelişmişliğini ülkende görmeyi çok istediğinden agresifsin, fakat biraz sakin ol!

Sıkışık trafik derken şunu demek istedim, açayım biraz daha. Otomobilleri yanyana düşün, aynaları birbirini öpüyor, sağolsun bizim milletimiz araçlarını yakınlaştırmayı, samimiyeti çok seviyor ve trafik ilerlemiyor, 10 mt gidip 5 sn bekliyorsun arkadaş, 2 ileri bir geri yani! Şimdi böyle bir trafikte hangi manevralarla şeridimde gideyim, açıkla bana şu tekniği! Hani kullanamıyoruz anlatırsın ve eğitimini alır sürmeyi öğreniriz, ciddi söylüyorum. Az önce sitemizin test pilotu, yönetici Olcan'la küçük bir gezinti yaptık. Ümraniye-Üsküdar-Çamlıca gibi. Şimdi Pazar günü herkes çayırda, çimende, sahilde vs. Hele B.Çamlıca tepesi insan seli, gelini kapan foto çekmeye tepeye çıkmış , yollar otomobil dolu fakat trafik sıkışık değil, akıyor yani. Işıklar, bazı kavşaklar hariç ayağımızı yere basmadık, sahilde ve tepede durup İstanbul'u seyrettik gözlerimiz açık (fotoları Olcan yükler belki, arkadaşlar bu arada her zamanki gibi deniz havası ve yanında çay insana çok iyi geliyor yorgunluğu acayip atıyor), bu benim tarif ettiğim sıkışık trafik değil çünkü akıyor sinyalini verip boşluğa geçip ilerliyorsun veya pozisyon alabiliyorsun diyeyim. Fakat akşamüstü belli noktalarda mesela başka örnek vereyim; haftasonu Şile dönüşü Çekmeköy sapağı gibi, trafik kitleniyor sıkışma dahi değil yani, ilerlemiyor arkadaş, ya emniyet şeridi ya çalışma yapılan kapatılmış taraf sağdan kaçabildiğin kadar gidiyorsun, mecbursun buna, çünkü düzen böyle. Hah bu doğru mu? İşte onu söylüyorum doğru değil, düzeltilmesi gerekli, bunu da bozuk trafik düzeninin oyuncusu olmaya çalışan sürücülere hakaret etmeden yapıcı eleştirilerle yapmak gerekli. Yoksa neden yazmayasın neden sebepsiz sana kızalım, insanlar tartışarak sorunları çözecekler, düzeyli şekilde herşeyi tartışalım. Hah bazıları hakareti hakediyorlar! Emniyet şeridini akar trafikte kullanıp daha hızlı gitmeyi amaç edinenler, soldan sağa anlamsızca sinyal vermeden şerit değiştirenler, takip mesafesine uymayıp yüksek hızda araçların tamponunun tozunu alanlar vs. Fakat onlara dahi hakaret etmek hakkımız değil ayrıca yola getirmek için çözümde değil, tamam.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    nedense 2 teker olunca trafikte bütün haklara sahip olduğumuzu,geçiş üstünlüğü olduğumuzu zannederiz.Bi kaçtane zibidinin gazına gelip o gidiyor ben niye gitmeyim,o kırmızıda geçiyor benim ne eksiğim var gibi düşünceye sahibiz,yada ulaşılması en zor şeye ulaşmak bize haz veriyor,hep bişey olmaz mantığı ekmeden biçemezsin,biz aslında birbirimize tahhammül edemiyoruz,birbirimize saygı duymuyoruz (helal olsun istese emniyet şeridinden basar giderdi,istese sıkışık trafikte kaldırıma çıkıp gidebilirdi)dedirte biliyorsan saygı duyulacak insansın örnek alınacak insansın.

coq ve özer abi yorumlarınız için teşekkürler

Motosikleti
    Honda
    Bıyıklı;
    Allah aşkına benim yazdıklarımı ve bundan sonra yazacaklarımı üstüne alınıp alınıp cevap yazma.
    Çünkü seni kırmamak için en yumuşak şekilde yazmaya çalışıyorum.
    Bu da beni zorluyor...

Yahu şimdiye kadar yumuşak yumuşak yazdık da ne oldu?
    Hergün kaza, hergün ölüm.
    Sen bari yapma.
    Özellikle yaptım bunu.
    Daha önceki yazdıklarıma bakıp bir karşılaştırma yap istersen.
    Anlamanı beklerdim.

--------
    Eleştiren arkadaşlar için;

Başka trafiklerde motosiklet kullandığım doğru.
    Ama;
    30 yıldır motosiklet kullanıyorum.
    Bunun en az 20 yılı Türkiye trafiğinde geçti.
    Hala da Türkiye'ye gelip araç kullanıyorum.

Bi dakkada yaşadığım yere bakıp, gerçeklerden bihaber bir sazan konumuna koydunuz beni.
    Emin olun değilim....

Asfalt Kowboyu;

Biraz destekli at.
    Senin bahsettiğin ülkelerde yaşayan bir sürü üye var bu sitede.
    Ben de bunlardan biriyim.
    Hem yalan yanlış şeyler yazacaksın, hem de yapılan yanlışı destekleyeceksin.
    Bi de bunu marifet sayacaksın.
    Biz de bu zihniyeti alkışlıycaz öyle mi?

Gerçi Mert alkışlamış.
    Mert yazdığın şeylere kendin de inanarak mı yazdın.
    Yoksa laf olsun beri gelsin diye mi yazdın o saçmalıkları?
    Eğer can-ı yürekten yazdıysan arasıra magazin programları yerine haberleri izlemeni ve gazetelere de bir göz atmanı öneririm.

---------------------------------

Khazid-Hea;

Araç sürücülerinin kuralsızlığı ve bahsettiğin şeyler tabii ki bizim gibi 3. dünya ülkelerine mahsus bir davranış şekli.
    Modern memleketlerde böyle saygısız ve bencil bir trafik yok.
    Ama sıkışık trafik var.
    Ha kural ihlali yapan hiç mi yok?
    Tabii ki var.
    Ama en fazla 3 kez zıplarlar.
    Son zıplamalarında öyle bir düşürürler ki bir daha elleri titreye titreye araç kullanır.
    Geçen hafta sarı ışıkta geçen bir Türk arkadaşa öyle bir ceza verdiler ki şimdi yeşilde bile duruyor.
    Yani bu ihlalleri alışkanlık haline kimse getirmemeli.
    Siz arasıra yapıyorum mantığıyla öneride bulunmaya devam ederseniz bu bir zaman sonra alışkanlık haline gelir.

--------

Şunu özellikle belirtmek istiyorum.
    Ben kimseyi hedef alarak yazmadım daha önce yazdıklarımı.
    Birini ya da yazdığı birşeyi eleştireceğim zaman direkt alıntı yapar ona hitaben yazarım.
    Ya da kullanıcı adını yazar ona hitap ederim.
    Bişeyin arkasına saklanıp gönderme yaptığım görülmemiştir.
    Yazdığım tüm yazılarda bunu görebilirsiniz.

Burada yazdığım tüm eleştiriler genel mantığa karşıdır.
    Bunlardan payı olan alır olmayan ise üstüne alınmaz.

Siz açık yüreklilikle bazen bu ihlalleri yaptığınızı yazmış, ama bunun yanlış olduğunu hatta bir daha yapmayacağınızı yazmışsınız.
    Daha ben bunun üzerine sizi niye eleştireyim ki?
    Bilakis hoşuma giden bir davranış şeklidir.
    Herkes mertçe yanlışını konuşabilse keşke.
    Benim istediğim budur.

Ben gördüğüm, öğrendiğim,bildiğim doğruları yazıyorum.
    Aman kimseyi üzmeyeyim, kimseyi kırmayayım, popüler olayım, herkes beni sevsin gibi bir düşünceye sahip olsaydım her gönle şerbet vermesini de becerek kapasitedeyim.
    Ama bunun hergün trafikte ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olan hemşerilerime hiçbir faydası yok.

Beni sevmenizi isterim tabii.
    Ama bunun yüzünden ölecekseniz, lütfen beni sevmeyin...
    Benden nefret ederek kurallara uygun bir şekilde motosikletinizi kullanın.
    Buraya bişeyler yazabildiğiniz sürece benim için bir sorun yok.
    Yeterki size bişey olmasın.
    Yeterki sizin yüzünüzden biri ölmesin.

Bütün derdim budur......

Bıyıklı;
    Allah aşkına benim yazdıklarımı ve bundan sonra yazacaklarımı üstüne alınıp alınıp cevap yazma.
    Çünkü seni kırmamak için en yumuşak şekilde yazmaya çalışıyorum.
    Bu da beni zorluyor...

Yahu şimdiye kadar yumuşak yumuşak yazdık da ne oldu?
    Hergün kaza, hergün ölüm.
    Sen bari yapma.
    Özellikle yaptım bunu.
    Daha önceki yazdıklarıma bakıp bir karşılaştırma yap istersen.
    Anlamanı beklerdim.
    Neden alınmayayım ki?! Emniyet şeridi ihlali yaptığını itiraf edenlerden biri de benim.

Eskiden okullarda hatta belki tek tük şimdilerde hocalar çocuklara hakaret eder, döver bunun adına da eğitim derlerdi. Şimdi o çocuklar yollarda işte. Benim tarzım bu diyorsan sen bilirsin, bence çözüm değil. Neyse coq, Allah'ın adını da andın bende daha fazla üstüne gelip seni kırmayayım, sağlıcakla.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Motosikleti
    Honda
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Eskiden okullarda hatta belki tek tük şimdilerde hocalar çocuklara hakaret eder, döver bunun adına da eğitim derlerdi. Şimdi o çocuklar yollarda işte. Benim tarzım bu diyorsan sen bilirsin, bence çözüm değil. Neyse coq, Allah'ın adını da andın bende daha fazla üstüne gelip seni kırmayayım, sağlıcakla.

Ben hakaret etmedim.
    Ben gerçeği objektif olarak yansıttım sadece.
    İşte o bahsettiğin hocalar yüzünden bu günün nesli eleştirileri hakaret olarak alıyor.
    Herhangi bir aracı kullanmayı erkeklik gösterisi(ne demekse) sanıyor.

Yani bir eleştiriyi hakaret olarak algılamamak lazım.
    İşte o zaman saldırı başlıyor.
    Bu sefer de iş inatlaşmaya gidiyor.
    Bizim karakteristik özelliğimiz bu.

En çok gördüğümüz şey şu.

Bak sen bana bu konuda yanlışsın dedin ama sen de şu konuda yanlışsın.

Olabilir.
    Bu senin yaptığın yanlışı değiştirmiyor ki.

Yani böyle bakmak lazım.

Aslında sen çok iyi anlarsın bıyıklı.

Benim anlatmak istediğimin özü şudur.
    Yanlış yaparak sonuç getirene bravo diyeceğimize doğru yapanı takdir edelim demek istiyorum.

Yapamasa da o doğru olanı yaptı diyelim.
    Onu ödüllendirelim.
    Yani bütün bir yıl gayret edip gece gündüz çalışıp, fakat maalesef sınıfını geçemeyeni kopya ile geçenden üstün tutalım.
    Takdirnameyi ona verelim.

Bu mudur?
    Budur...

(ps: Bıyıklı ben sana bişey yazma demedim. aklı başında olan her tanıdığım insanın motosiklet kültürüne katkısı olması en çok istediğim ve beklediğim şey. Benim yazdıklarımı üstüne alınma dedim sadece. Sen neden alınmayayım demişsin ama nedenini daha önce yazdım.Ben sana yapılan yanlışı destekliyorsun gibi bişey demedim. Lütfen yazdıklarıma iyi bak.)

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı b+rk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben yine nolursa olsun kullanmayın diye soze giricektim ama girmicem. Biz khazid-hea ile anlaştık
    dostum senle de anlaştık sonunda anlayışlı yazısıyla coq lada anlaştık, en zor durumda bile sizi hatırlayıp girmeyeceğim o şeride
    bende artık çenemi kapatıp, kendi şeridimden yola devam ediyorum

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Arkadaşlar kullanmayın eminiyet şeridini.
    Forumdaki kaç arkadaş, basında gördüğümüz kaç motorcu emniyet şeridinde hayatını kaybetti farkında değilmisiniz?
    Emniyet şeridinde ne doktorlar ne mühendisler can verdi görmüyormusunuz?
    Bu şeritte yolculuk yapmak ölüme davetiye çıkarmak.
    Ben İstanbulda askerliğimi yaparken ambulansla bile girmiyoduk emniyet şeridine.
    Çünkü bu şeritte karşına ne çıkacağı hiç belli değil.
    Motosikletliler, arızalı araçlar, polis arabaları, beton bariyerler, Hayvan leşleri, at (şaka değil E6 da atlar vardı zor kurtulduk).
    Burada böyle giderse daha çok emniyet şeridinde kaza yapan arkadaşımızın haberini okuyacağız anlaşılan.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)