Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Birşeyler olacak korkusu.

REKLAM ALANI

Merhaba Arkadaşlar Bende A2 Ehliyetimi alıp,sonrasında bir motosiklet aldım 5 aydır motosiklet kullanıyorum. Fakat içimde geçmeyen bir kaygı korku var. motosikleti gezmek amaçlı kullanıyorum nezaman alıp şu motoru gezeyim desem 15 dakika git gel yaşıyorum içimde. çoğu kez kaskı alıp motorun yanından eve geri döndüm sürmeyeyim diye ancak sürmeye cesaret edip yola çıktığımda ise motordan inmek gelmiyor içimden yani hem seviyorum hemde anlayamadığım bir kaygıyı içimde yaşıyorum.. benim merak ettiğim sizde bu tür kaygılar varmı? neden kaygı oluşuyor ve bunu yenebilirmiyim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Kaygı devamında tedbire davettir. Motosikletten önce umarım tam korumalarını almışsındır.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

neveragain34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gn125 34 BD 4673 calındı CBF 150 yollarda
    Genel problem senınle alakalı bence ama tek dıyecegım var eger korkuyorsan sakın bınme cunku basına iş alırsın!

Ben yenı aldıgımda keskın bır virajda arka lastiğin kilitlenmesi sonucu yatmaktan zor kurtuldum ama korkumu anlatmam ve 5 km yolu nasıl korku ve tedirginlik icinde kullandım ve inmeyi bile düşündüm sonra karar verdim ya o dakka ınceketim yada korkmadan yola devam edecektim.
    Ve hala burdayım gordugun gibi!
    Ama cesaretle aptallık arasında ince bir cizgi var eger sürüş tekniginde bir sorun varsa çözemiyorsan sakıncalı ama genel kullanımda bir hata yoksa üstüne git
    ONCE CAN GUVENLIGI!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    o korku ilk binmede değil de biraz bindikten sonra oluyor bende. kendimden korkuyorum
    bence senin korkun özgüvenle alakalı ve eğer kendine güvenemiyorsan henüz binme bencede....

Motosikleti
    Mondial 151Rs
    bir kaç kişi gez tek gezme tek gezdiginden kokuyorsun ve oo korku canını sıkıyor en ıyısı arkadaslarınla gez bak nasıl guzel oluyor..
    [B][COLOR="DarkRed"]:queen:O Şimdi kütahya'Da:queen:[/COLOR][/B]

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı neveragain34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genel problem senınle alakalı bence ama tek dıyecegım var eger korkuyorsan sakın bınme cunku basına iş alırsın!
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence senin korkun özgüvenle alakalı ve eğer kendine güvenemiyorsan henüz binme bencede....

Korkmaz kendine aşırı güvenirsen kaza yaparsın.
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

CTRL_1975 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Modifiyeli KAISAR 200
    Korkmakta haklısın son zamanlarda sıkça raslanan motosiklet kaza haberleri insanı çok kötü etkiliyor. Arkadaşlarınla gez veya uzun gezmelere çıkmadan önce bir süre hız yapmadan bisiklet hızında dolaş derim.
    mODİFİYE cANAVARI

dogasom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Nexus 500
    Selamlar,
    aynı korku bende yolda giderken birisi ani fren yapsa ne yapacağım gibilerinden sürekli düşünyordum. Her virajda, her sinyalde, her sola bakış ve her sağa bakışta benimle birlikteydi. Bütün bu korkularım Kasım 2006 tarihinde Bağdat Caddesinde gayet normal ve mantıklı bir hız olan 50km/h ile giderken bir arabanın yola fırlayarak (Kaldrımdan orta şeride!) sol ön tekerleğe direk olarak çarpması sonucu geçti. Çarpan arkadaşa tekrar teşekkür ederim. Motor kaç takla attı ben kaç takla attım hatırlamıyorum. Ama Korumalarımı, ve kaskımı taktığım için ne kadar mutluydum anlatamam. Kazadan ben sıyrık bile almadan çıktım. Bu nedenle "vıceroy" a hak vermemek elden değil. Kazasız belasız sürüşler, yolun açık olsun

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı dogasom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sol ön tekerleğe direk olarak çarpması sonucu geçti.

geçmiş olsun . konuyla alakasız olacak ama senin motor kaç tekerli ? meraktan soruyorum.

Motosikleti
    Artık Yok
    o korku bendede var ama her şeyin fazlası ve azı zararlıdır fazla cesaret uzun sürmeden kaza yapmana neden olur gaza geldikçe çok korkarsanda trafiği riske atıcak hareketler yaparsın en ufak şeyde kitlenirsin hata yaparsın araçlar senin için tehlike teşgil eder sana tavsiyem sakin sakin kullan aynalarını iyi konrol et kör noktası olduğunu unutma aynanın sinyal vermeyi ihmal etme hiç bişey olmaz gereksiz hız ve gereksiz yavaş gitme virajlara girmeden önce mümkün olduğunca hızını düşür ve yavaş gir gerekirse sağdan yol vererek araçlara yavaş yavaş geç çünki en ufak kayganlık düşmene veya panik yapmana neden olur neden endişe ediyorum dersen bende çok endişe ederim ama arkadaşlarıma çaktırmam pskolojik pişey

ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    trafikte korkmak iyidir korkan insan aşırı tedbirli olur normal bişey kafana takma .

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun . konuyla alakasız olacak ama senin motor kaç tekerli ? meraktan soruyorum.
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Aklıma gelen başıma gelir türünden yaklaşımla binmeyeceksin motora.Tedbirini zamanından önce alacaksın.Ama ikilemde kalırsan uzun lafın kısası kaza yaparsın.Hiç bir işi korkarak yapmayacaksın.Olacakla öleceğin önüne geçemezsin.Sen sadece tedbirini al gerisi boş.

kavacıktan köprüye gidiyordum tır sıkıştırdı yollarda taksiler tek şeritli yolda yol ver diye korna çalarlar vermezsen sıkıştırırlar yol verirsin geçerken el kol haraketi yaparlar yeterli trafik tecrübem olmamasından kaynaklanıyor sanırım.

headquarters - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ...................
    Alıntı modelxl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kavacıktan köprüye gidiyordum tır sıkıştırdı yollarda taksiler tek şeritli yolda yol ver diye korna çalarlar vermezsen sıkıştırırlar yol verirsin geçerken el kol haraketi yaparlar yeterli trafik tecrübem olmamasından kaynaklanıyor sanırım.
    Tamam şimdi anlaşıldı sanırım sen motorundan değil trafikten korkuyosun...
    Trafik tecrübesi çoook önemli hemde çook kimin ne yapıcağını az çok bilmen lazım...

Araçları modellerine şekillerine jantlarına göre belirleyebilirsin..(kesinlikle sana sürüş tarzları hakkında bilgi vericektir)
    Minibüs Otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarına dikket etmelisin...
    Ama herşeyden önce heyecanlanmamalısın sıkıştırdıklarında bile soğuk kanlı olmalısın...

Öğüt gibi oldu ama kusuruma bakma yaşandığı için anlattım...
    Hasan..

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Ben boş yolda hemen hiç korkmuyorum, gayet rahat ve seri biçimde kullanıyorum. Ancak trafik içinde olası en defansif şekilde sürmeye gayret ediyorum. Bir kez önümdeki aracın aniden yan yola sapması yüzünden fren kilitleyip düştüm, o günden beri en az 10 kez önüme aniden otomobiller fırladı, her an bir araba fırlaması korkum sayesinde sorun yaşamadım. Korkunun fazlasının zamanla geçeceğini düşünüyorum, ama elbette ki biraz korku olmalı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı modelxl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar Bende A2 Ehliyetimi alıp,sonrasında bir motosiklet aldım 5 aydır motosiklet kullanıyorum. Fakat içimde geçmeyen bir kaygı korku var. motosikleti gezmek amaçlı kullanıyorum nezaman alıp şu motoru gezeyim desem 15 dakika git gel yaşıyorum içimde. çoğu kez kaskı alıp motorun yanından eve geri döndüm sürmeyeyim diye ancak sürmeye cesaret edip yola çıktığımda ise motordan inmek gelmiyor içimden yani hem seviyorum hemde anlayamadığım bir kaygıyı içimde yaşıyorum.. benim merak ettiğim sizde bu tür kaygılar varmı? neden kaygı oluşuyor ve bunu yenebilirmiyim.
    Endişeli olduğun gün binme,
    Endişelerini yüklediğin motor dik durmaz yolda.
    Her gün endişeli isen motorunu sat.

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Bence olması gereken de bu zaten. Motordan kork arkadaşım. Çünkü o iki tekerleğin her bir tur dönüşünde sen o makinenin üstündeysen eğer, risk altındasın demektir. Ama bu motora binme demek değil tabiki. Sen tüm korumalarını giy, önlemini ve tedbirini al, takdiri Allaha bırak. Çünkü yolda yürürken bile insan risk altındadır. Evde uyurken de öyle... Yazılmışla çizilmişe mani yok. Psikolojik olarak motordan kork, ama bu korkunu pratiğe taşıma...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Trafikte en acımasızları
    1.Kamyon sürücüleri(Anında şerit değiştirirler)
    2.Toplu taşıma araçları(Otobüs,minibüs,taksi) Yeterki 1 yolcu görsün istersen arkadaki ölsün umrunda olmazlar
    3.Ticari taksiler(Kaza yapmış insanın bile üzerinden geçerler)

Motosikleti
    DERBI GPR125 R'ımı SATTIM:(
    Toplu sürüşlere katıl kendine güvenin artacaktır.Şiddetle tavsiye ediyorum.Grubun diğer üyelerinden güç ve cesaret alırsın buda senin bu duygusal gidiş-gelişlerini ortadan kaldırır.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)