Kaygı nevrozu falan olabilir mi sende? bende var çünkü arada sırada bende bazı şeyleri yapmaktan korkarım; ama motosiklet üzerinde kendime güvenirim.
aslında hepimiz bu konuya kendi çapımızda birseyler yazıyoruz ama yazdıklarımız sadece pratik bilgi ve temennilerden ibaret.
Doğrusunu hem psikolog hem de motorcu olan forum üyesi kardeşimiz omersirin bilir.
O da bu saatte geziyordur ama bi özel mesaj atalım,bildiklerini yazsın.
senin niye korktuğun anlaşıldı şimdi . ya bak bi taktik söyleyecem ama biraz deli olman lazım yapmak için. mesela otobüsler dolmuşlar genelde sen anayolda giderken parmağının camdan çıkarıp iki defa sallar pat diye önüne çıkarlar. yada dikiz aynasından bakarlar senin de onlara baktığını görünce pat diye çıkarlar.görmemezlikten gelmelisin. ben bunu çok defa denedim ve işe yarıyo. onları görmemezlikten gel ve yoluna devam et , o zaman durup senin geçmeni bekleyeceklerdir.yalnız şunu da belirteyim , kendi kullandığım motosikletle bir defacık kaza yaptım ve o kazada bu taktik yüzünden oldu bir defasında da tam okulumun önündeki kavşakta göbekten dönen otobüs yavaşlaması gerektiği halde yavaşlamadı ve resmen üstüme sürdü , yol vereceğimi sandı . bilmiyo deli olduğumu bende onun üstüne sürdüm motoru körüklü otobüs birde burnumun dibinden vızt diye geçti .frenlere asıldı durdu. aynadan bana bişe olup olmadığına bakıyodu.ben durmadım tabi eminim bembeyaz olmuştur.çünkü ben kumraldım o günden bu yana beyazım. bir daha da öyle bişe yapmaz.hesaba almıyolar bizi dişimizi göstermek zorunda kalıyoruz.sonra onlar şöför biz de maganda olarak adlandırılıyoruz.
huceyn,
İlk kayıtta unumayacağım nik sordu,bende masamdan ayırmadığım tek kötü dostum olan sigaramın adını kullandım.
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Savaşım hiç sorma..problemli öğrenciler yüzünden başlamıştım 10 sene oluyor... Hava filtresi lazım KN gibi Ben terketmedim heralde o beni terkedicek bu gidişle
konuyu saptırmadan değerli kardeşim,korkulu rüya görmektense tedbir almak iyidir.Sen tam korumalı ol,trafikte ise defansif davran, mümkünse sıkışmadıkça risk alma.Trafik olaylarına akıl sır ermiyor hepimiz emanet yaşıyoruz resmen,sen dikkat etsen karşındaki etmeyebiliyor. Tedbirli ol sen.
Bu arada konuyu açan motorla iki tur geziyor heralde hiç yorum yok
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...
Biraz korku iyidir, insanı pek canlı yapar, reflekslerini hazırda tutar. Tabi çok olursa hatayı da artırır. Bunun için korkunun üstüne dozajı artıra artıra gideceksin. Ama her zaman içinde birazcık kalmalı.
Az önce işten eve dönerken önümdeki yüksek kasalı minibüs toz, toprak kaldırdı. Malum hava sıcak kaskın önü açıktı sol elimle kapatırken üstüne ani fren yapmaz mı! Hem kask kapatıp hem fren yapma deneyimi eklendi tecrübelerime. Neyse tamponuna yakın durabildim ve trafikte çok yaşanılan ucuz atlatmalardan olduğu için önemsemedim. Şimdi düşünüyorum da o yolun tanıdık olması, korkunun az olması tedbir almamı engelledi. Sürüş mesafesini kısa tuttum, çoğunlukla o ara yolda önümde araç olmadığı içinde kalkacak tozu yutacağım ihtimalini hesaplayamadım.
Velhasıl azıcık korkmak hiç korkmamaktan yeğdir.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
kardeşim sakınılan göze çöp batar korkma olucagı varsa olrr
tedbirini al gerisi allaha kalmışş
Bence korku sadece tedirginliği tetikler o da paranoyak yapar insanı zamanla!
yok öyle birşey olacakmış diye korkmak niçin ve nedenini bilmiyorsan korkmak niye pek anlam veremiyorum
Temkinli ve dikkatli olmak elbette ŞART ama korkmanın yeri yok motosikletin üzerinde!!
İçinde korku olan bence motosikletten uzak dursun daha güvenli! hem kendisi için hemde diğer trafik bireyleri için
niçin ''kendine güvenmek'' kabul görmemekte onuda anlamış değilim kendine güven,trafik işaret ve sinyalizayonlarına riayet etmekle beraber birazda centilmen olunursa bence sorun yaşanmayacak.
benim felsefem: bana hata yapan (kasıtlı/kasıtsız) ona misilleme diye birşey olmaz ama puntunu yakalar ve ona hatasını ve sonrasında olabileceklerle ilgili uyarıda bulunurum....inanın uygun dille yaklaşıldığında herkes dinliyor ve teşekkür ikramı tabi......
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
ne kadar kaygılı olursan o kadar tedbirli olmaya başlarsın; zamanla alışırsın ama kaygı duymak o kadar da kötü bişey değil...11 yıl oldu kullanalı zaman zaman bende de oluyor...kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
...55VATAN41MEKAN...
size bişey söleyimmi ? Türkiye şartlarında bence en dikkatli sürücüler biz motosiklet sürücüleriyiz bende korku yok fakat böyle caddede manevra yapan araçların aralarından geçecekken hafif bi tedirginlik oluyor ve gözümü kırpmayarak geçiyorum o kalabalıktan.
5 ay geçmiş de olsa trafik tecrübesini motosikletle ediniyor olman bu tedirginliğin başlıca sebebi ve bence bunda anormal birşey yok. Kendine kısa ve güvenli parkurlar seç ve bir süre böyle devam et. Zamanla öyle yoğun korku falan kalmıyor merak etme.
İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)