Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Birşeyler olacak korkusu.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha Fazer S2 07 AIJ 06
    Alıntı atlantic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence olması gereken de bu zaten. Motordan kork arkadaşım. Çünkü o iki tekerleğin her bir tur dönüşünde sen o makinenin üstündeysen eğer, risk altındasın demektir. Ama bu motora binme demek değil tabiki. Sen tüm korumalarını giy, önlemini ve tedbirini al, takdiri Allaha bırak. Çünkü yolda yürürken bile insan risk altındadır. Evde uyurken de öyle... Yazılmışla çizilmişe mani yok. Psikolojik olarak motordan kork, ama bu korkunu pratiğe taşıma...
    +10 Kesinlikle çok haklısın bende bu görüşleri destekliyorum.
    "Özgür Dünyada Yeni Yaşam"

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kaygı nevrozu falan olabilir mi sende? bende var çünkü arada sırada bende bazı şeyleri yapmaktan korkarım; ama motosiklet üzerinde kendime güvenirim.

Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun . konuyla alakasız olacak ama senin motor kaç tekerli ? meraktan soruyorum.
    Çarpıştığı arabanın sol ön tekerleği demek istemiş arkadaş...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    aslında hepimiz bu konuya kendi çapımızda birseyler yazıyoruz ama yazdıklarımız sadece pratik bilgi ve temennilerden ibaret.
    Doğrusunu hem psikolog hem de motorcu olan forum üyesi kardeşimiz omersirin bilir.
    O da bu saatte geziyordur ama bi özel mesaj atalım,bildiklerini yazsın.

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    ben eve gelince korkyorum.yaw ben naptım ya gibisindenhatta şimdi de yeni geldim.ulen o ne makastı ya die düşünüyorum ve korkuyorum:D

Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaygı devamında tedbire davettir. Motosikletten önce umarım tam korumalarını almışsındır.
    abi bu nick ne böyle ya.sigara markası gibi.canm sigara çekti.du bi tane yakayım bari
    Orgazma Dudak Büktürür

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı modelxl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kavacıktan köprüye gidiyordum tır sıkıştırdı yollarda taksiler tek şeritli yolda yol ver diye korna çalarlar vermezsen sıkıştırırlar yol verirsin geçerken el kol haraketi yaparlar yeterli trafik tecrübem olmamasından kaynaklanıyor sanırım.
    senin niye korktuğun anlaşıldı şimdi . ya bak bi taktik söyleyecem ama biraz deli olman lazım yapmak için. mesela otobüsler dolmuşlar genelde sen anayolda giderken parmağının camdan çıkarıp iki defa sallar pat diye önüne çıkarlar. yada dikiz aynasından bakarlar senin de onlara baktığını görünce pat diye çıkarlar.görmemezlikten gelmelisin. ben bunu çok defa denedim ve işe yarıyo. onları görmemezlikten gel ve yoluna devam et , o zaman durup senin geçmeni bekleyeceklerdir.yalnız şunu da belirteyim , kendi kullandığım motosikletle bir defacık kaza yaptım ve o kazada bu taktik yüzünden oldu bir defasında da tam okulumun önündeki kavşakta göbekten dönen otobüs yavaşlaması gerektiği halde yavaşlamadı ve resmen üstüme sürdü , yol vereceğimi sandı . bilmiyo deli olduğumu bende onun üstüne sürdüm motoru körüklü otobüs birde burnumun dibinden vızt diye geçti .frenlere asıldı durdu. aynadan bana bişe olup olmadığına bakıyodu.ben durmadım tabi eminim bembeyaz olmuştur.çünkü ben kumraldım o günden bu yana beyazım. bir daha da öyle bişe yapmaz.hesaba almıyolar bizi dişimizi göstermek zorunda kalıyoruz.sonra onlar şöför biz de maganda olarak adlandırılıyoruz.

Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin niye korktuğun anlaşıldı şimdi . ya bak bi taktik söyleyecem ama biraz deli olman lazım yapmak için. mesela otobüsler dolmuşlar genelde sen anayolda giderken parmağının camdan çıkarıp iki defa sallar pat diye önüne çıkarlar. yada dikiz aynasından bakarlar senin de onlara baktığını görünce pat diye çıkarlar.görmemezlikten gelmelisin. ben bunu çok defa denedim ve işe yarıyo. onları görmemezlikten gel ve yoluna devam et , o zaman durup senin geçmeni bekleyeceklerdir.yalnız şunu da belirteyim , kendi kullandığım motosikletle bir defacık kaza yaptım ve o kazada bu taktik yüzünden oldu bir defasında da tam okulumun önündeki kavşakta göbekten dönen otobüs yavaşlaması gerektiği halde yavaşlamadı ve resmen üstüme sürdü , yol vereceğimi sandı . bilmiyo deli olduğumu bende onun üstüne sürdüm motoru körüklü otobüs birde burnumun dibinden vızt diye geçti .frenlere asıldı durdu. aynadan bana bişe olup olmadığına bakıyodu.ben durmadım tabi eminim bembeyaz olmuştur.çünkü ben kumraldım o günden bu yana beyazım. bir daha da öyle bişe yapmaz.hesaba almıyolar bizi dişimizi göstermek zorunda kalıyoruz.sonra onlar şöför biz de maganda olarak adlandırılıyoruz.
    ya abla sen neymişsin bepskopatmısın lem senkazalar sennin gibi magandalar yüzünden oluyo zaten.sen toyota reklamındaki bayan gibisinhani canavara benziyen bi adam çıkıo ya içinden
    Orgazma Dudak Büktürür

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    huceyn,
    İlk kayıtta unumayacağım nik sordu,bende masamdan ayırmadığım tek kötü dostum olan sigaramın adını kullandım.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

adameus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125
    Alıntı ozzy73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    trafikte korkmak iyidir korkan insan aşırı tedbirli olur normal bişey kafana takma .
    dedigin gibi degil cunku trafikte bazen risk almakta gerekir bunun en iyi yolu da etrafindaki herseyi gorebilmek ve rahat olmaktan gecer.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    huceyn,
    İlk kayıtta unumayacağım nik sordu,bende masamdan ayırmadığım tek kötü dostum olan sigaramın adını kullandım.
    Hocam o sigarayı kaç senedir içiyorsun?
    Ben 30 sene sigara içtim.En son 3,5-4 paket Marlboro'ya çıkınca bıraktım.
    6ay filan oldu birinci sınıfa atlama çabasında.
    O beni bırakmamakta inat ediyor.Eski, sapık bir sevgili gibi peşimde

adameus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125
    Alıntı atlantic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence olması gereken de bu zaten. Motordan kork arkadaşım. Çünkü o iki tekerleğin her bir tur dönüşünde sen o makinenin üstündeysen eğer, risk altındasın demektir. Ama bu motora binme demek değil tabiki. Sen tüm korumalarını giy, önlemini ve tedbirini al, takdiri Allaha bırak. Çünkü yolda yürürken bile insan risk altındadır. Evde uyurken de öyle... Yazılmışla çizilmişe mani yok. Psikolojik olarak motordan kork, ama bu korkunu pratiğe taşıma...
    aslinda motorundan korkma sadece yaptigin isin dikkat istedigini bil.atalarimizin bir sozu vardir ; korkunun ecele faydasi yok diye.onemli olan gerekli egitimi ve yetenegi barindiyor olman..

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Savaşım hiç sorma..problemli öğrenciler yüzünden başlamıştım 10 sene oluyor... Hava filtresi lazım KN gibi Ben terketmedim heralde o beni terkedicek bu gidişle
    konuyu saptırmadan değerli kardeşim,korkulu rüya görmektense tedbir almak iyidir.Sen tam korumalı ol,trafikte ise defansif davran, mümkünse sıkışmadıkça risk alma.Trafik olaylarına akıl sır ermiyor hepimiz emanet yaşıyoruz resmen,sen dikkat etsen karşındaki etmeyebiliyor. Tedbirli ol sen.
    Bu arada konuyu açan motorla iki tur geziyor heralde hiç yorum yok
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı CBF150 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trafikte en acımasızları
    1.Kamyon sürücüleri(Anında şerit değiştirirler)
    2.Toplu taşıma araçları(Otobüs,minibüs,taksi) Yeterki 1 yolcu görsün istersen arkadaki ölsün umrunda olmazlar
    3.Ticari taksiler(Kaza yapmış insanın bile üzerinden geçerler)
    İnsanları bu şekilde sınıflandıramazsın. Çok yanlış.
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam o sigarayı kaç senedir içiyorsun?
    Ben 30 sene sigara içtim.En son 3,5-4 paket Marlboro'ya çıkınca bıraktım.
    6ay filan oldu birinci sınıfa atlama çabasında.
    O beni bırakmamakta inat ediyor.Eski, sapık bir sevgili gibi peşimde
    hocam benm yaş 19 olunca 30 sene içme şansım olmadıama bırkmak istemiyorum ya.seviyorum yani mereti.bu arda topici de geyiğe sardık

huceyn,
    ya değiştir baq bitane da yakyorum.
    Orgazma Dudak Büktürür

BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biraz korku iyidir, insanı pek canlı yapar, reflekslerini hazırda tutar. Tabi çok olursa hatayı da artırır. Bunun için korkunun üstüne dozajı artıra artıra gideceksin. Ama her zaman içinde birazcık kalmalı.

Az önce işten eve dönerken önümdeki yüksek kasalı minibüs toz, toprak kaldırdı. Malum hava sıcak kaskın önü açıktı sol elimle kapatırken üstüne ani fren yapmaz mı! Hem kask kapatıp hem fren yapma deneyimi eklendi tecrübelerime. Neyse tamponuna yakın durabildim ve trafikte çok yaşanılan ucuz atlatmalardan olduğu için önemsemedim. Şimdi düşünüyorum da o yolun tanıdık olması, korkunun az olması tedbir almamı engelledi. Sürüş mesafesini kısa tuttum, çoğunlukla o ara yolda önümde araç olmadığı içinde kalkacak tozu yutacağım ihtimalini hesaplayamadım.

Velhasıl azıcık korkmak hiç korkmamaktan yeğdir.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

reak41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeşim sakınılan göze çöp batar korkma olucagı varsa olrr
    tedbirini al gerisi allaha kalmışş

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda

Korku Tehlikeli Olabilir

Bence korku sadece tedirginliği tetikler o da paranoyak yapar insanı zamanla!
    yok öyle birşey olacakmış diye korkmak niçin ve nedenini bilmiyorsan korkmak niye pek anlam veremiyorum
    Temkinli ve dikkatli olmak elbette ŞART ama korkmanın yeri yok motosikletin üzerinde!!

İçinde korku olan bence motosikletten uzak dursun daha güvenli! hem kendisi için hemde diğer trafik bireyleri için

niçin ''kendine güvenmek'' kabul görmemekte onuda anlamış değilim kendine güven,trafik işaret ve sinyalizayonlarına riayet etmekle beraber birazda centilmen olunursa bence sorun yaşanmayacak.
    benim felsefem: bana hata yapan (kasıtlı/kasıtsız) ona misilleme diye birşey olmaz ama puntunu yakalar ve ona hatasını ve sonrasında olabileceklerle ilgili uyarıda bulunurum....inanın uygun dille yaklaşıldığında herkes dinliyor ve teşekkür ikramı tabi......
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    ne kadar kaygılı olursan o kadar tedbirli olmaya başlarsın; zamanla alışırsın ama kaygı duymak o kadar da kötü bişey değil...11 yıl oldu kullanalı zaman zaman bende de oluyor...kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    size bişey söleyimmi ? Türkiye şartlarında bence en dikkatli sürücüler biz motosiklet sürücüleriyiz bende korku yok fakat böyle caddede manevra yapan araçların aralarından geçecekken hafif bi tedirginlik oluyor ve gözümü kırpmayarak geçiyorum o kalabalıktan.

muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    5 ay geçmiş de olsa trafik tecrübesini motosikletle ediniyor olman bu tedirginliğin başlıca sebebi ve bence bunda anormal birşey yok. Kendine kısa ve güvenli parkurlar seç ve bir süre böyle devam et. Zamanla öyle yoğun korku falan kalmıyor merak etme.
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)