motor alırken dikkat edin
Reklamlar
-
25 Haziran 2008, 14:39
motoru almak la işin bitmediğini asıl işin bundan sonra başladığını
motorun ilk 500 bakımında buji ve yağın değişiminin sadece para almak için yapıldığını
ilk bakımdan sonraki bakımlarda servisin bak falan km de gelmessen garanti dışı kalır ha diyerekten kulağını çekebileceğini
servis yetkili bile olsa asla motorun başından tamir bitene kadar ayrılmamak gerektiğini
bakımlarda servisin keyfine bağlı hizmetin esas olduğu ve motorun garantili olsa bile aslında olacak olan her sorunun garanti dışı olduğunu
yanlışlıkla motoru tamir yada bakım için servise bırakıp gittiğin zaman olabilecek olan olumsuzlukları (ki bu 100de 100 kesin oluyor)
peşinen kabul etmek zorundasın
eger motoru yetkili servis olsa bile bırakıp gitti isen
bundan sonra motorundan yağ damlayabilir (buyuk bir ihtimalle motor açılmış ama adam akıllı toplanamamıştır.trafikte motorunda damlayan yağ eksoza gelince yanan yağın çıkardığı duman itibari ile bütün dikkatleri üzerine çekersin ve egzos patlamış yada motor yanıyo abi gibi diyaloğlar içine girersin )
artık motoru marşı ile çalıştırmayı unutabilirsin çünkü motor açıldığı için aküyü şarj eden düzeni de bozulmuştur
motoru mecburen ayaktan çalıştırıcaksın ve azda olsa spor yapmış olursun
karbüratörünün ayarı kaçabilir ozaman motoru ne rolantisi tutmaz ne yaparsan yap ya çok devirli çalışır azaltayım dersin durur ortası gitmiştir bi kere
farların yanmaz sinyaller zaten iptal akşamları çıkamassın yola motordan sarjını yapamayan akü ne yapsın
vs.vs.bunlar gibi daha nice tecrübelere vakıf olur kırk yılın başında dişinle tırnağınla almış olduğun motorunu aç gözlü servis ve işi malı satana kadar olan firma ile başlarsın yüz göz olmaya ama nafile
olan senin parana emeğine zamanına ve moraline olur üzerinede senden garantili olmasına rağmen para alınır
burası türkiye dünyanın her yerinde 2+2=4 eder ama turkiyede maalesef bu 2+2=3
4dü bulana kadar daha çok yol lazım
http://www.enkotumotor.20m.com
http://www.sikayetvar.com/svf-sikaye...2-275783-.html
Reklamlar
-
25 Haziran 2008, 15:14
Forumdan Uzaklaştırıldı
He valla doğru şeyler yazmışsın..Ekmeği ekmekçiye veripte bir ekmekte üste verebileceğin adamda kalmadı..
-
25 Haziran 2008, 16:07
garanti bittikten sonraki en iyi bakım kendi yaptığımız bakımdır bunun içinde biraz teknik bilgi yeterlidir örn ben motorumun garantisi bitiikten sonra tüm buji,yağ filtresi,yağ değişim,hava filtresi değişimi,zincir ayarı gibi bakmları hep kendm yaptım ve motorum emsallernden de cok temz böylece hem kazıklanmaktan kurtuldm hemde daha öznli ve titiz calışma oldu.Garanti bitene kadar kazık yemeğe katlanmak gerek mlesef
-
25 Haziran 2008, 19:07
Sırf bu vb. sebeplerden dolayı zaten asla servislere gitmiyorum. Varsın motorum garanti dışı kalsın. Yeter ki bileyim ben ne yapıldığını. Tüm bakımlarını kendim yapabiliyorum, 12.000 bakımını da dün kendi ellerimle yaptım. Kafam rahat, servislerden çok çektim eski motorumda. Bir daha asla elletmem, bu en güvenilir firmalardan biri olan Ferco Motor bile olsa...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
25 Haziran 2008, 19:11
-
25 Haziran 2008, 19:13
ömrümde bikere servise gittim.oda ücretsiz bakımdı.baktım ki motor daha durur durmaz daha yağ içindyken yağ değişimine kalkıolar.ayrıca bakım die motorun ayaklığının vidasını sıkıolar.ben de tövbe ettim.adam gibi bi usta buldum,ahbap olduk a dan z ye kadar,düğmelere kadar beraber elden geçiriyoruz.cüzi miktarda para veriyrum.başım sıkışsa arıyorum.kafam rahat.ha garanti ne mi oldu.o zaten hiç olmadı ki
Orgazma Dudak Büktürür
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)