Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Tek KişiLik!..

REKLAM ALANI
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Karayolları Trafik Yönetmeliğinin ilgili maddesini aşağıya yapıştırıyorum. Aslında madem trafikte motosiklet ya da otomobil ve hatta bisiklet kullanıyosunuz elinizdeki google yahoo vb. arama motorlarını bu tür mevzuatı taramak için kullanın ve bir kez baştan sona okuyun. Aklınızdaki bi çok soruyu yanıtlayacaktır:
    BİSİKLET, MOTORLU BİSİKLET, MOTOSİKLET VE SÜRÜCÜLERİ İLE İLGİLİ KURALLAR

Madde 136 - Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyacakları kurallar aşağıda gösterilmiştir.

a) Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin;

1) Yaya yollarında sürülmesi,

2) Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi,

3) İkiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinden yan yana sürülmesi,

4) Bunlara, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişilerin bindirilmesi,

5) Sürücü arkasında yeterli oturma yeri olsa bile bir kişiden fazlasının taşınması,
    6) Bu araçlarla, diğer araçlar izlenirken, geçilirken, manevra yapılırken; karayolunu kullananların hareketini zorlaştırıcı, tehlike doğurucu davranışlarda bulunulması,

7) İzin alınarak yapılan gösteriler dışında, bu araçlar üzerinde akrobatik hareketler yapılması,

8) Bunların, başka bir araca bağlanarak, asılıp tutunarak sürülmesi,

9) Sürülmeleri sırasında; elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması, bu Yönetmeliğin 134 üncü maddesindeki kurallara aykırı yük yüklenmesi,

10) Üç tekerlekli ve özel şekilde imal edilmiş motosikletler hariç, bu araçlar üzerine kasa, sandık ve benzerleri yaptırılarak ve karayollarında sürülerek ticari amaçlı yük taşımalarında kullanılması, yasaktır.

b) Özel şekilde imal edilmiş 3 tekerlekli motosikletlerle sadece yük taşınabilir. Bunlar hiç bir şekilde yolcu taşımak üzere imal ve tadil edilemezler. Aynı zamanda yük taşımak için yapılmış olan kasa kısmı sürücünün ön tarafında bulunacak şekilde imal edilemez.

c) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme halleri dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki elleri ile taşıtlarını sürmeleri zorunludur.

Bunlarla, sürücünün yanında ve karoserlerinde eşya ile birlikte yolcu taşınamaz.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    artçıyı hiç sevmem oh be...ceza yazıolar be gülüm alamıoruz artık derim
    Orgazma Dudak Büktürür

tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    9) Sürülmeleri sırasında; elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması, bu Yönetmeliğin 134 üncü maddesindeki kurallara aykırı yük yüklenmesi,

10) Üç tekerlekli ve özel şekilde imal edilmiş motosikletler hariç, bu araçlar üzerine kasa, sandık ve benzerleri yaptırılarak ve karayollarında sürülerek ticari amaçlı yük taşımalarında kullanılması, yasaktır.

Kuryelik yasa dışı demek ki
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Suzuki GSR 1 kişi yazıyor.
    Üç boyoz bir kola

gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF-150
    Alıntı maviergün adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim ruhsatta yazan:
    -------------------------------
    (S.1) KOLTUK SAYISI (Sür.Dahil)
    2
    -------------------------------
    Bir yerlerde bir yanlışlık var.
    Benim CBF150 nin ruhsatın da da
    Aynen yazıyor...
    S.1) KOLTUK SAYISI (Sür.Dahil)
    2

Yani motora iki kişi binebilirsiniz. Ben bazan 3 kişi binmek zorunda kalıyorum. Tabi köy yolunda..
    Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
    baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..

ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    Bence istihap haddi sürücü hariç olandır. Çünkü işe gidip gelirken kullandığım servis aracının ruhsatında istihap haddi 18 yazıyor. Ama araç 18+1(şüfer) olarak geçiyor. Eğer o polisin dediği gibi olsaydı 17 kişilik olmaz mıydı ? Benim ruhsatta istihap haddi 1 görünüyor. Ama sürücü dahil falan yazmıyor.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    ben 3 kişi biniyorum kimsede bişey demedi,hatunla bende kask var baldızda yok çevirmenin ortasından geçtik,kasksızları durdurdu bize yol verdi şaşııırdım

muzaffer1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 CBF1000F
    6ooF de iki kişi yazıyor hayret doğru yazmışlar
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ruhsatı aldığımdan beri dikkatimi çekiyo benimde,
    er5 istahap haddi 1 kişi yazıyo,

ayrıca diğer bir ruhsat hatası; üç ayrı er 5 ruhsatına baktım üçününde NET AĞIRLIKLARI farklı yazıyo, benimki ruhsatta 261 kg.

sizlerde katalogdaki ağırlığı ile ruhsattaki ağırlığı bi karşılaştırsanıza ?
    May The Force Be With You

Motosikleti
    aRora aR150t Yamaha yßr-125
    ßir Sürü söyLenti Var ama ßir trafik poLisi ßiLgiLendirse ßizi Daha iyi oLacak taßi.
    ama Ne oLurSa oLsun Saçma ßence nasıL ßir münißüs aTıyorum 17 kişiLikse VE 17 koLtuğu Varsa MotosikLette 1 kişiLikse 1 adet koLtuk oLmaLı.
    ayRıca KarayoLLarınında ßuna izin vermemesi gerekiyor madem tek kişiLik!.
    [B][I][COLOR="DarkRed"]aRamızdaki Tek Fark Şanzuman!. Sen: 6 viteS, 5 iLeri, 1 Geri.
    ßen iSe: 5 Vites,5 iLeri.[/COLOR][/I][/B] [COLOR="Black"][B]Saadettin KartoğuLLarı Sado.. O Rh (-)[/B][/COLOR]

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaşlar,
    istihap-İstiap denen şey, taşınacak yük-yolcu miktarıdır ( yavv sürekli artçım olan eşime Yük Muamelesi)
    Yani sürücü hariç
    Beyoğlunun göbeğinde inanılmaz yağmur yağıyor, el aman diyip durduk, motoru parkettik,, Polis geldi, ruhsatı istedi, ''muayenesi yok motorunun bağlardım ama dua et yanında bayan var dedi''. motoru alalı 3 gün olmuş ve muayene olmadan ruhsat çıkmaz zaten dedim sen şakamı yapıyorsun yoksa benimle dalga mı geçiyorsun? Kaçtı gitti, ve bu işleri hiç bilmediği anlaşıldı Motorum 2011 yılına kadar muayene gerektirmiyor! israr ettim, buyrun, yanlış parkettim ve hava kafamıza iniyor neredeyse, cezanızı kesin.. dedim. ''yaa git kardeşim..'' gibi bir cümle kurdu, eşim yanımda ve dellenmiş durumdayıdım. Bu işler afedersiniz ama bu kadar mı ucuz? Dikkat edelim arkadaşlar, masumların kendilerini suçlu hissettikleri durumları yaratmak bu konudaki otoritenin yokolmaya başladığı anlardır. Şaka yaptığını açıklayan bir yetkili ne kadar şirin olurdu halbuki
    Poturdak

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler