Trafik Kazaları ile ilgili 2918 nolu Yasa. Önemli...
-
23 Haziran 2008, 11:17
Arkadaşlar bilinmesinde fayda var diyerek konuyu açtım.
Trafik Kazasında Hastene Masrafları 2918 nolu yasa
*Allah muhtac etmesim ama, bilmekte de yarar var...***
Yasayı bilmekte yarar vardir. Cunku, benzer olaylarda , Hastahane sizlerin 2918 nolu yasayi bilmediginizi zannederek;
'Yapilacak mudahele ve tedavi ucretlerini odeyeceginize dair su belgeyi imzalayin teklifi ile karsilasirsiniz...
Ancak siz;
'Bu belgeyi imzalamassam, bana mudahele ve tedavi etmeyeceginize dair bir belgeyi imzalayip getirin'
dedigiz anda, Hastanenin butun imkanlari sizin icin seferber olacaktir.
2918 SAYILI TRAFIK KANUNUNU MUTLAKA OKUYUN
Trafik kazasi sonucu yaralanan ve hastaneye kaldirilarak tedavi altina alinan kazazedelerin, kanuna gore tedavi icin ucret odememesi gerektigi belirtildi.
Tuketiciler Birligi, kazazedelerin haklariyla ilgili bir rapor hazirladi.
Kaza sonucu yaralanan ve herhangi bir hastanede tedavi goren kazazedelerin bu tedavileri sonucu hastane tarafindan ucret talep edilemeyeceginin belirtildigi raporda, 2918 Sayili Trafik Kanunu'na gore herhangi bir trafik kazasi sonucu yaralanan kisi en kisa surede hastaneye yetistirilmek ve gereken tedavinin yapilmasi hukumlerini iceriyor. Yonetmelige gore, hastane
acil servisi, kendisine gelen kazazedenin maddi durumu, sosyal guvencesinin olup olmadigina ve hastanin ozelligine bakmadan gereken tedaviyi ve mudahaleyi herhangi bir ucret talep etmeden yapmak zorunda.
Bu tedavi sonucu olusan masrafin ise Saglik Bakanligi Karayollari Trafik Doner Sermaye Isletmesi tarafindan karsilanacaginin belirtildigi rapora gore, vatandaslarin haklarini bilmedigi icin sorunlar yasandigini ve hastanelerin bu kanundan bihabermis gibi gozukup vatandastan para talep etmelerinin suc oldugu belirtildi.
Lutfen tanidiginiz herkese iletiniz. Kazasiz gunler dilegiyle
[CENTER][/CENTER][CENTER]Özgürlük iki teker üzerindedir...[/CENTER]
Reklamlar
-
23 Haziran 2008, 11:23
-
23 Haziran 2008, 11:23
Bu çok faydalı bi haber arkadaşlar waLLa ben böyle bişi bilmiyodum
Her zaman para alıyo bu hastaneler !
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
23 Haziran 2008, 11:25
bilgilendirme için teşekkür ederim..
-
23 Haziran 2008, 11:26
Değişik 8 büyük hastanenin acil servislerinde 15 yıldır çalışan bir hekim olarak söyleyebilirim ki, acil servise başvuran hiçbir hastadan ücret istenmez. Hatta kimlik bile göstermesi gerekli değildir. Sadece taburcu olurken sosyal güvence belgelerini (karne, sevk kağıdı vs) daha sonra da getirebileceği belirtilerek evrak düzenlenir. Çok uzun süredir hiçbir sağlık kurumu masraflar için hastayı sıkboğaz etmemektedir.
Diğer konu ise, tedavi ücretlerinin ödeneceğine dair taahhütname imzalanması hastadan veya yakınlarından taburculuk işlemleri esnasında istenir. Bunun da hasta için hemen hemen hiçbir yaptırımı yoktur. %92'si sosyal güvenceye sahip bir ülkede zaten hastanın para ödemesi diye birşey sözkonusu olmuyor.
Türk doktorlarına ve sağlık kuruluşlarına güvenin lütfen. Zaman zaman yaşanan aksaklık ve tatsızlıklar işyükünün fazla, kaynakların ise az olmasından kaynaklanıyor.
cakalaz adlı üyeden alıntı
Bu çok faydalı bi haber arkadaşlar
waLLa ben böyle bişi bilmiyodum
Her zaman para alıyo bu hastaneler !
Sosyal güvencen yok mu senin dostum?
Üç boyoz bir kola
-
23 Haziran 2008, 11:28
Forumdan Uzaklaştırıldı
Teşekkürler, umarım kimseye gerek olmaz.
-
23 Haziran 2008, 11:32
teşekkürler aydın bir insan olup aydınlattığın için
EKSOZUNLA NEYİ KANITLAMAYA ÇALIŞIYORSUN F_16 DEĞİLSİNKİ ::sefereee::sefereee::sefereee
-
23 Haziran 2008, 12:00
Rigel adlı üyeden alıntı
Değişik 8 büyük hastanenin acil servislerinde 15 yıldır çalışan bir hekim olarak söyleyebilirim ki, acil servise başvuran hiçbir hastadan ücret istenmez. Hatta kimlik bile göstermesi gerekli değildir. Sadece taburcu olurken sosyal güvence belgelerini (karne, sevk kağıdı vs) daha sonra da getirebileceği belirtilerek evrak düzenlenir. Çok uzun süredir hiçbir sağlık kurumu masraflar için hastayı sıkboğaz etmemektedir.
Diğer konu ise, tedavi ücretlerinin ödeneceğine dair taahhütname imzalanması hastadan veya yakınlarından taburculuk işlemleri esnasında istenir. Bunun da hasta için hemen hemen hiçbir yaptırımı yoktur. %92'si sosyal güvenceye sahip bir ülkede zaten hastanın para ödemesi diye birşey sözkonusu olmuyor.
Türk doktorlarına ve sağlık kuruluşlarına güvenin lütfen. Zaman zaman yaşanan aksaklık ve tatsızlıklar işyükünün fazla, kaynakların ise az olmasından kaynaklanıyor.
Sosyal güvencen yok mu senin dostum?
Hocam,sonuna kadar haklı olduğunuzdan ve samimiyetinizden gram şüphem yok.Fakat haber programlarında izlediğimiz bazı görüntülerin (habercilerinde abarttığını adım gibi biliyorum) aksi bir uygulamanında var olduğunu kanıtlamıyormu? Yani güvencesi olmadığı için hiç bir hasta geri çevrilmiyormu? Özelliklede özel hastaneler yaralıya müdehalede isteksiz değillermi? Bu kanunun özel hastaneleri kapsayıp kapsamadığınıda bilmiyorum aslında.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
23 Haziran 2008, 12:28
Tanıdığım özel hastane patronlarının birçoğunun gözünü para hırsı bürümüş. Yasalara göre acil servisleri bulunmak zorunda ve başvuran her hastayı kabul etmek zorundalar. Ayrıca acil servis hizmeti için yine taburcu olurken aynı taahhütnameyi imzalatıyorlar. Ancak devlet hastaneleri bunları takip etmeyip döner sermayesinden ödeyip, borcu sineye çekiyor, ancak özel hastaneler, sosyal güvencesi olmayan hastalar için kanuni takibat ve icra yollarına başvuruyorlar. Bazı kansız hastane yönetimleri ise olay haber bültenlerine yansıyacak kadar baskıyı arttırabiliyorlar maalesef.
Üç boyoz bir kola
-
23 Haziran 2008, 12:31
hayırlısı olsun ama böle bi uygulamadan çoğu insanımızın heberi yok galiba
kuturkutur bilgilendirme için saol hocam
-
23 Haziran 2008, 12:37
Bilgilenmemiz iyi oldu paylaşımın için sağol
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
23 Haziran 2008, 12:41
Çok faydalı bi paylaşım,teşekkürlerimi sunarım kuturkutur
keşke daha önce bilseydim şunu
..:: Nerde O Eski Günler? ::..
-
24 Haziran 2008, 10:24
-
24 Haziran 2008, 11:05
bu bilgi özel hastaneler içinmi _?? çünkü devlet hastanelerinde böyle bir durum yok da
-
24 Haziran 2008, 11:26
ben oram buram kırık gelcem hastaneye caktırmadan ımzalatırlar bunu ama ben o durumda aklıma gelmezkı...bence hergelen trafık kazalının buna hakkı olmalı.pekı ya daha once bu döner sermayenın paralar nereye gıdıyormus
Düş kurmaya cesaret edenler,onları gerçekleştirmeye de cesaret eder
-
24 Haziran 2008, 11:59
Paylaşım ıcıın teşekkurler.
Bilmeyen arkadaslara iyi okusunlar.
busra_bjk adlı üyeden alıntı
bu bilgi özel hastaneler içinmi _?? çünkü devlet hastanelerinde böyle bir durum yok da
Tüm hastaneler için gecerli Hastane acılısı yaparken bu ve bunun gibi ozel durumlerın hepsini kabul etmiş sayılıyor ozel kurumlar.
Bu durumda hiç bir ucret telep etme hakları yok
shule adlı üyeden alıntı
ben oram buram kırık gelcem hastaneye caktırmadan ımzalatırlar bunu ama ben o durumda aklıma gelmezkı...bence hergelen trafık kazalının buna hakkı olmalı.pekı ya daha once bu döner sermayenın paralar nereye gıdıyormus
Hakkı var zaten ama malesef art niyetli insanların eline dusersek ve o kağıdı imzaladıgın anda tum masrafları herseyi kabul etmiş sayılıyorsun.
Bekli sonra avukatla falan bunu geri kazanabılırsın ama yorar.
O durumda uyanık olmak en guzelı ve hiç bir evrak imzalamamak gerekıyor.
-
24 Haziran 2008, 12:05
Özel hastahaneler ile devlet hastahanelerini karıştırmamak gereli.
Özeller resmen soygun yapıyor ellerinden gelse kapının önunden gecendende para alacaklar.
Paylaşım için teşekkürler.
-
24 Haziran 2008, 12:12
Şimdi ben şunu merak ediyorum,
Sahip oLduğumuz hakLarı savunma burdaki hakLardan maximize edİLmiş öLcüLerde yararLanmayı sadece 3 kaqıt oLduğunda becerebiLdiğimiz bir üLke oLduğumuz kabuL ediLirse,
diyeLimki hastanedesiniz, hasta sizsiniz ( koLunuz bacağınız kırık [Allah göstermesinde misal] ) doktorunda elinde boyle bir beLge diyor ki masrafLarı kabuL et. Bu durumda kendinizi canınızı emanet edeceğiniz doktora, doktora demiyeyim de hastaneye nasıL güveniniz oLabilir ki ? iyi bakıLacağınızdan nasıl emin olabilirsiniz ki ben bu masrafları odemem dediğiniz anda..Yahu tonLa para verip günLerce hastane kapısında yatıyoruz, gerçekçi oLaLim.Bide bunun ben size para odemek zorunda değiLim kısmını düşünün..
Kafa FLY
Görüntü FLU
Hayat FREE
-
24 Haziran 2008, 12:29
kalyo adlı üyeden alıntı
Şimdi ben şunu merak ediyorum,
Sahip oLduğumuz hakLarı savunma burdaki hakLardan maximize edİLmiş öLcüLerde yararLanmayı sadece 3 kaqıt oLduğunda becerebiLdiğimiz bir üLke oLduğumuz kabuL ediLirse,
diyeLimki hastanedesiniz, hasta sizsiniz ( koLunuz bacağınız kırık [Allah göstermesinde misal] ) doktorunda elinde boyle bir beLge diyor ki masrafLarı kabuL et. Bu durumda kendinizi canınızı emanet edeceğiniz doktora, doktora demiyeyim de hastaneye nasıL güveniniz oLabilir ki ? iyi bakıLacağınızdan nasıl emin olabilirsiniz ki ben bu masrafları odemem dediğiniz anda..Yahu tonLa para verip günLerce hastane kapısında yatıyoruz, gerçekçi oLaLim.Bide bunun ben size para odemek zorunda değiLim kısmını düşünün..
Tamam da geldiğiniz anda sizden para istemiyorlar zaten. İşlemleriniz bittiğinde, çıkarken isteniyor. O sırada da siz ödeme falan yapmayacağınızı, ödeme yapmak zorunda olmadığınızı söylüyorsunuz. Doktora hastaneye güvenmezsek hiç yaşamayalım artık. Adamlar boşuna mı hipokrat yemini ediyor. Öyle bişey olmaz merak etmeyin. Ha bana yapılan gibi yanlış tedavi veya müdahale olabilir, ona bişey diyemem. Ama ben eminim ki bana bilerek ve isteyerek böyle bişey yapılmadı. Doktor arkadaşımız biraz acemiydi sanırım, sağlık olsun. Dermansız dert vermesin allah...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
24 Haziran 2008, 12:45
inşallah herhangi bir kazadan dolayı hiç birimiz hastaneye düşmeyizde böyle bir durumu yaşamayız... bilgi için Teşekkürler
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler