Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Neden yüksek cc'li motosiklet'lere binemiyoruz??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YAMAHA YBR 125
    no money no motor nerde money orda motor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

ben de 500 cc lik makine var .......
    bütün bu anlattığınız mevzuları geride bıraktım.....
    keyfime bakıyorum..................
    fakat,,,,,
    aklımda vfr 800 var , ama nasip .......
    ilerde imkanlar elverirse.............
    İnşallah.......................................... ....................

Motosikleti
    Yamaha Fazer S2 07 AIJ 06
    Kısaca son durum "Hekes Kendisi İçin Bir Seçim Yapar Ve Yaşar" Ben 600' lük bir motor satın aldım param var, ne kadar yaktığı ne kadar vergisi olacağını umursamıyorum,

Ben burada yamaha fazer s2' yi geçen hafta 17.500 Ytl ödeyerek aldım. Aynı motoru america' da arkadaşım 6000$ vererek mont kask eldiven vs vs herşeyi ile birlikte satın aldı. Yani ülkemizde yaşam standartlarımız düşük fiyatlar yüksek vatandaşda ayağını yorganına göre uzatmak durumunda kalıyor. Yoksa herkes 600cc lik bir motor almak ve kullanmak isteyecekdir. Formul bu kadar basitdir. "Herkes Mutlu Olduğu Motora Sahip Olabilsin" LooM
    "Özgür Dünyada Yeni Yaşam"

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Anlamadigim su ki buyuk motora binince ne oluyor ki? Hiz icin ise bence 100 km de yeterince hiz . Buyuk motorla bassan en fazla 5 sn basiyorsun sonra otobanda yine 100 km hizla gidiyorsun. Gecen senelerde bende Suziki Gs500 arkadasimda YBR 125 sehirler arasi yola ciktik. Ne ben onu bekledim ne o arkamda kaldi. Ikimiz icinde tatmin edici bir yolculuktu. Benim hayalim bir Ducati almakti aldim ve o kadar haftada bir kere bile zor biniyorum motora. Elimin altinda YBR yada scooter olsa kesin daha cok binerdim. Sehir icinde 125 cc lik makinadan sasmayin derim.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Arkadaşlar mesele aslında büyük cc motosiklete binememekten daha çok 2 silindir, 4 silindir ve vergi tartışmasına dönmüş.

GT250R kullandığım zamanlarda neredeyse 2 silindirli 650cc lik bir makine kadar yakıyordum. Aramızda 1-1,5 lt fark ediyordu. Bunun sebebi ben 8000-9000 devirlerde giderken arkadaşlarım 4000-5000 devirlerde gidiyorlardı. 4 silindirli makineler için durum biraz daha değişiyor tabi, 4 silindirli bir makinede ne kadar ekonomi yaparsanız yapın, ortalama 5 lt nin altına düşmek imkansızdır.

Daha önce bir çok yerde bahsettiğim küçük bir anımı anlatayım. Geçen sene bir pazar günü 3 motosiklet (GT250R-DL650-Z750) depolarımızı doldurduk ve ortalama 100-120 km gibi hızlarda geziye gittik ve döndük. Dönerken şiddetli bir rüzgar vardı. Tekrar benzinliğe geldik ve depolarımızı fulledik.

Yakıt tüketimleri.

GT250R : 15 ytl (2 silindir)
    DL650 : 20 ytl (2 silindir)
    Z750 : 20 ytl (4 silindir)

Yorum sizin...
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Ö.Z.€.R senin makina kendi çapına göre benzini yakmıyor direk içiyormuş

Şaka bir yana bende v2 250 cc ile 650cc arasında pek fark olmadıgını olmadıgını düşünüyordum. Seninde verdigin degerler düşüncemi destekler gibi

Motosikleti
    Yani dolayısıyla 4 silindir ile 2 silindir arasında değil durum yüksek devirlerde yapılan hızlarla doğru orantılı yakıt tüketimi

Büyük motora binince ne oluyor kısmında ise bu bir seçim sen 100Km ile mutlu olabiliyorsundur ben 200 bu kişiye göre değişir. Bu hızı şehir içinde yapmak durumunda değilsin ayrıca, yaşadığın şehirle alakalı ben Antalya' da yüksek hızlara çıkabileceğim birçok yol kullanabilirim HIZ bir tutkudur herşeyden önce. Yaşamak isteyen yaşar istemeyen yaşamaz. Bu konu Genel olarak yakıt ve vergi masrafları konusuna dönüştü aslında.

b+rk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vfr 800
    Alıntı LooM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısaca son durum "Hekes Kendisi İçin Bir Seçim Yapar Ve Yaşar" Ben 600' lük bir motor satın aldım param var, ne kadar yaktığı ne kadar vergisi olacağını umursamıyorum,

Ben burada yamaha fazer s2' yi geçen hafta 17.500 Ytl ödeyerek aldım. Aynı motoru america' da arkadaşım 6000$ vererek mont kask eldiven vs vs herşeyi ile birlikte satın aldı. Yani ülkemizde yaşam standartlarımız düşük fiyatlar yüksek vatandaşda ayağını yorganına göre uzatmak durumunda kalıyor. Yoksa herkes 600cc lik bir motor almak ve kullanmak isteyecekdir. Formul bu kadar basitdir. "Herkes Mutlu Olduğu Motora Sahip Olabilsin" LooM
    benim de duygularımı çok güzel açıklamışsın

Motosikleti
    Alıntı b+rk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim de duygularımı çok güzel açıklamışsın
    Eyvallah Anlamadığım birşey var yalnız benim burada, insanlar neden başkalarının seçimlerine saygılı olmuyorlar, yani kimi neden ilgilendirsinki benim kaç para verip aldığım motor, yada yaktığım yakıt ve vergileri isteyen 50 cc ye biner gezer eğlenir tutkularını yaşar isteyen 1000 cc ye yani bu kadar basit, ben şehir içinde 600cc' lik motorumla belki 50 Km la gitmekten keyif alıyorum 600cc olduğu için gazlamak durumundamıyım ???

Bu konu uzar gider iyisimi erdemlik yapmak olacak !!!

Motosikleti
    Honda CBR1100xx - Kymco Agility 125
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ö.Z.€.R senin makina kendi çapına göre benzini yakmıyor direk içiyormuş

Şaka bir yana bende v2 250 cc ile 650cc arasında pek fark olmadıgını olmadıgını düşünüyordum. Seninde verdigin degerler düşüncemi destekler gibi
    1 depo (17 lt ) ile abartısız 400 km yapabiliyordum şehir içinde. 100 km de 4 lt yakıyordu yani. Tabi diğer makinelerle kıyaslandığında hesap ortada. Bu nedenle ileride ki seçimim ekonomi yönünde olursa yine 2 silindirli 650cc bir makine kafama yatıyor.

Mesela; 1000 RR ve 600RR ile otoyolda 150-200 km hızlarda, 100km yol yaparak yakıt değerleri karşılaştırılsın, tahmin ediyorum ya aynı yakıtı tüketirler yada 1000 RR biraz daha az yakar. İkisi kıyaslandığında, birisi devir gücüyle giderken diğeri tork gücü ile gidiyor. (600RR 119,7 hp 66 Tork - 1000RR 177,7 hp 112 tork)
    [COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P

Motosikleti
    vfr 800
    bu konuda yaptığımız tek yanlış senin de dediğin gibi cc ile hızı çok bağdaştırıyoruz. Buyuk cc yuksek hız olarak düşünülüyor malesef

bu arada sırf cc değil tüketimi arttıran arkadaşlar. Bundan önce bnde transalp vardı ve transalp pan europan dan daha fazla yokıyor.( pan = 5,6 trans. = 5,8) silindirin de çok büyük etkisi var.

Motosikleti
    vfr 800
    Alıntı klmn059 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Some Runescape Players come to our site and ask us if we have to get runescape Autotyper or runescape hacks. We alwsys told them that there is no runescape gold hacks or runescape account hacks or Runescape Money here. we're a professional gold selling site, we have no time and interests to scam u, we only sell Runscape Gold.Ur acc is no use for us. We do this for clients hundres of times every day.We can guarantee we're a site u can trust and u'll come back again after this first successful business.In forward to know more abount what is is runescape Autotyper. So I read some articles. There are some information about RuneScape Autoty per. Shared!Just passing on the love.This is the best AutoTyper I swear to god. Undetecdable.To download do the following.Click on the linkhttp://www.megaupload.com/?d=BW7X98OPOn the top right corner type the numbers/letters shown into the box to the right of it.Then click enter. The download will start.NEW!:AutoWcer:Do the same as the AutoTyper.Auto WcerI found a auto wcer just for you! I just didnt think anyone was intrested I tested it, and it works properly, like the auto typer.http://www.megaupload.com/?d=2I5NINP4Post comments after you have tried out this auto typer and/or wcer!Most macro programs have key loggers though and virus, should always scan your computer after trying one to double check.How come im banned?!?I'm trying to spread the love of auto ing. Autoers WILL take over Runescape and you cant stop it.Do u have to download the toolbar first?Runescape News More from www.runescape2gold.net... More>>

eee ne alaka ???

TEK TEKER AGİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hayabusa,zx10R
    Alıntı Loft adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar zaten genel olarak baktığımızda türkiye şartlardında 600 cc motor bile çok.. ben bir çok kişiyi biliriyorum hayabusalara 1400 lere binenleri.. hangisi makinanın hakkını verebiliyor hangiisi gidebiliyor ???

cevap : gaz ve kes, gaz ver kes, gaz ver önüne araba çıksın kes, gaz ver yol bitsin kes, gaz ver önünde öküz atlasın kes vs..

Kendini Sürekli Bi Noktaya Kilitlemişsin.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Motorumu sürekli sadece şehir içinde, sadece kısa sürelerle yakın gezilerde kullanacağımı bilsem kesinlikle değiştirmem, ancak TEM'e çıkma şansım yok bu ülkedeki trafik düzeninde, dolayısıyla ileride en az 250 cc'lik bir motora ihtiyacım olacak, o klasmanda beğendiğim makine olmadığı için de 500-650cc arası bir motor alacağım.

Aslında 600'lük motorların yakıt tüketimi de çok aşırı değil, ufak otomobillerden bile az yakarak çok daha yüksek performans elde ediliyor. Herkes ister 100km'de 0.1 litre benzin harcamak, ama 100km'de 5lt bile bana mantıklı bir değer gibi geliyor.

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Aslında anormal olan motosikletlerin yakıt tüketimi degil benzinin fiyatı. Benzin öyle bir fiyata geldiki motorlar benzini koklayarak gitse yinede çok diyecegiz.

4 silindirlere birşey diyemem ama 650 cc enjeksiyonlu v2 veya paralel çift silindirli motorların yakıt tüketimi mantıklı seviyelerde.( 100km/4-5lt). Bu tüketimi yakalayan motorları kullanmanın lüks oldugunu düşünmüyorum( dl 650, er6n,vs. vs.)

vıceroy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gv650 - RKS 150-kuba xf139
    Motor büyütme merakının sebebi ne olabilir sizce?
    Gezgin misali... Motoru genellikle nerede ve ne amaçlı kullanıyoruz?
    Yakın mesafelere ise 600-1000 cc segmentinde ki makineler ne işe yarar? Uzun mesafe içinse ne sıklıkta kullanabiliyoruz? Şu ana kadar sahip olduğumuz motosikletleri gerçek anlamda , tam performansla ne kadar kullanıyoruz?
    Şehir içinde 600-1000 cc arasındaki motorlara binmek kendimizi tatminden , başka işe yarıyormu? Başkaları içinmi yaşıyoruz? Vatandaşa bakıyorsun daha 3 ay 150 cc kullanıyor, motoru büyütmek istiyorum diyor. Alıyor R6, motorun hakkını verecek asfalt veya yol nerede? Kaza kaçınılmaz,hepimizi yasa boğuyor.
    Bağırtıyor trafikte,gaz veriyor birilerinin dikkatini çekmek istercesine,birileri kaç basıyor diye sorsun istiyor ? Kullandığı aletin teknik özelliklerinden çoğu habersiz sesi yeter diyor.
    Motosikleti trafikte seri bir şekilde dolaşmak için,az yaksın daha ekonomik olsun diye almıyormuyuz?
    Sınıf atlarken amaçları ve hedefleri doğru belirlemek lazım.
    Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez...

acaba racıng 1000 cc lık motorların vergısı nedır_?_?__?_

vergiler bukadar çok olmasa keşke ahh

Motosikleti
    vfr 800
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında anormal olan motosikletlerin yakıt tüketimi degil benzinin fiyatı. Benzin öyle bir fiyata geldiki motorlar benzini koklayarak gitse yinede çok diyecegiz.

4 silindirlere birşey diyemem ama 650 cc enjeksiyonlu v2 veya paralel çift silindirli motorların yakıt tüketimi mantıklı seviyelerde.( 100km/4-5lt). Bu tüketimi yakalayan motorları kullanmanın lüks oldugunu düşünmüyorum( dl 650, er6n,vs. vs.)
    4 silindir nedendir bilmem 2 den daha az yakıyor sanırım. transalp 650cc 2 silindir - st 4 silindir 1300 cc pan daha az yakıyor

Alıntı vıceroy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor büyütme merakının sebebi ne olabilir sizce?
    Gezgin misali... Motoru genellikle nerede ve ne amaçlı kullanıyoruz?
    Yakın mesafelere ise 600-1000 cc segmentinde ki makineler ne işe yarar? Uzun mesafe içinse ne sıklıkta kullanabiliyoruz? Şu ana kadar sahip olduğumuz motosikletleri gerçek anlamda , tam performansla ne kadar kullanıyoruz?
    Şehir içinde 600-1000 cc arasındaki motorlara binmek kendimizi tatminden , başka işe yarıyormu? Başkaları içinmi yaşıyoruz? Vatandaşa bakıyorsun daha 3 ay 150 cc kullanıyor, motoru büyütmek istiyorum diyor. Alıyor R6, motorun hakkını verecek asfalt veya yol nerede? Kaza kaçınılmaz,hepimizi yasa boğuyor.
    Bağırtıyor trafikte,gaz veriyor birilerinin dikkatini çekmek istercesine,birileri kaç basıyor diye sorsun istiyor ? Kullandığı aletin teknik özelliklerinden çoğu habersiz sesi yeter diyor.
    Motosikleti trafikte seri bir şekilde dolaşmak için,az yaksın daha ekonomik olsun diye almıyormuyuz?
    Sınıf atlarken amaçları ve hedefleri doğru belirlemek lazım.

budur.

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    başlığa kısa bi yanıt:param yokabi hız seviyorum işte n yapayım.ben sevgilime motosiklet kadar düşkün değilim.param olunca ev alcam,araba alcam demiyorum,demiycemde.ben MOTOR alacam,hemde bi tane değil bi sürü alcam.ha yawru ceylanımıda tenzih ediyorum.o benim ilk motorum olmasa bile ilk ss makinam.dayanabildiği yere kadar benmle olcak....

Alıntı b+rk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 silindir nedendir bilmem 2 den daha az yakıyor sanırım. transalp 650cc 2 silindir - st 4 silindir 1300 cc pan daha az yakıyor

budur.
    mantılı değilmi
    Orgazma Dudak Büktürür

5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)