Rüzgarlı Havada Hızlımı gitmek Yavaş mı gitmek
Reklamlar
-
Süper Moderatör
köprüye girmeden rüzgarın ne taraftan estiğini bilmem mümkünmüdür ????
Yanlış hatırlamıyorsam (çok oldu köprüden geçmeyeli) rüzgar yönünü ve şiddetini anlamak için byle huni şeklinde ama bez gibi yumuşak bir malzemeden olan işaret dalgaları var (adını hatırlayamadığım için dalga dedim ) sabit değildir bu rüzhara göre yön değiştirir ve rüzgar kuvvetine göre şişer. Dur bi resim bulursam koyayım...
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
EYONG
sabit değildir bu rüzhara göre yön değiştirir ve rüzgar kuvvetine göre şişer. Dur bi resim bulursam koyayım...
tamamdır dostum , şimdi hatırladım o zoıbırtıları.... ;) genelde turuncu oluodu sanırım bunlar....
bilgi için çok teşekkürler...
-
Eyong çeşitli şekilleri mevcut.ok seklinde huni şeklinde hatta horoz şeklinde
köprüdekiler huni şekilli ve yanlış hatırlamıyorsam sadece 2 tane var.fazla yükseğe asıldıkları için göze çarpmıyor sadece ararsan bulabiliyorsun.
ve tümünün adı rüzgar gülü...
-
Süper Moderatör
Kobayashi evet diğerlerini de hatırladım, ama rüzgar gülü olduğuna emin değilim. Yani horoz la ok olabilir ama dediğim huni sadece yönü değil rüzgarın şiddetinide belli ettiği için farklı bir ismi olabilir. Neyse isim önemli değil, ne olduğunu anlatabildik ya o da yeter
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
bilgiler için çok saolun arkadaşlar.............
şimdi kaldı geriye otobüsü bulmak )
-
İlgilenen olursa bir site tavsiye edeyim.Yunan sitesi herifler rüzgar ve yağmur tahmininde çok iyiler.Bizzat test ettim. http://www.poseidon.ncmr.gr. Bu siteye girip 3 günlük rüzgar ve yağmur durumunu kontrol edebilirsiniz.
-
-
denbo, konuyu dagıtıyor olacağız ama ben burda istanbulu falan bulamadım.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
-
-
Sevgili Cenk sol taraftan weather forecast butonuna bas şehir şehir vermiyor ama lokasyondan rüzgarın hızını görüyorsun
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
rüzgarda ağır ağır dikkatlice odak noktası rüzgar olacak şekilde gitmek lazım ,
bununla ilgili en güzel sözü ÇİÇEK ABBAS filminde duyabilirsiniz:
" - Kapılma rüzgarıma , çeşidim olursun " demiş büyük Türk düşünürü İlyas Salman...
-
Rüzgarla mücadele konusunda DD' nin yazıları var, ben oldukça faydalandım. Rüzgarın tersi istikametine motoru hafif yatırmak gerekiyor. Yandan esen rüzgarın sizi savurma etkisi hızınız ile doğru orantılı. Eğer ters tarafa verdiğiniz yatış yeterli olmuyor hala savruluyorsanız hızınızı daha da düşürmeniz gerekiyor. Sert rüzgarlı havalarda köprüden geçerken hızımı düşürmek her zaman işe yaradı, bazen 40 km altına bile düşmek gerekiyor. Çoğu durumda otobüsün yanında gitmek gibi çözümlere gerek kalacağını sanmıyorum. Hızınızı düşürün yeter. Tabi fırtınalı havalarda ne olur bilemem, ancak o havalarda köprüye çıkmamak en doğrusu.
-
Sevgili phoneix cbf 250 ile dediğin gibi hızı düşürdüğünde işe yarıyor olabilir ama bendeki 250 kg'lik makinayla 40'ın altına düşersen düşersin))) :
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
fırtınalı bi havada , motordan inip elimizle iterek yürüsek nasıl olur ???
-
Sevgili Denbo,
senin makina ağır olduğu için rüzgarın etkisi de daha az olacaktır. Bizim 40'a düşmek zorunda olduğumuz yerde sen de 50 ile rahatlıkla seyredebilirsin. Ayrıca Dragstar' ın 40 km altına düşünce düşecek kadar dengesiz bir motor olduğunu sanmıyorum.
-
Sevgili phoneix valla geçen sene lodosta 35-40 arası seyrederken sağlam rüzgar yemiştim az kaldı yere kapaklanıyordum.Bende camda var bunun etkisi de oluyor olabilir.Veya bende biraz acemilik var.
-
denbo, son söylediğin doğru gibi "bende biraz acemilik var" kısmı.. Dragstarla 40 ın altında seyredince düşmek diye birşey pek mantıklı değil çünkü..
-
baylar..baylar..kendinize gelin, "rüzgar güllü" dediginiz sheyler köprünün ortasında var...
rüzgarın yönünü tespit etmenin en kolay yolu denize dogru bakmak..sadece denize bakın..akıntı size rüzgarın hangi yönden estiğini anlatıcaktır.... denizi göremeyen de rüzgarın sesini dinlesin yada yan tarafından gelen kuvvetin hangi yönden geldigini hissedebilsin..e bunları yapamayanda motora binmesin......
-
mercuryhepat, bogaz koprusundekine dikkat etmedim ancak otoyol üzerindeki bütün viyadüklerin iki ucunda da bu rüzgar hedelerinden mevcuttur ve gayet net olarak rüzgar yönünü anlayabilirsin..
-
eger maganda kurshunlarına hedef olup delinmedilerse .....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler