Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ne giymeliyim?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    BMW F700GS-2014
    Arkadaşlar,yeni motorcuyum.Fazla sürat yapmıyorum.Montumun içini çıkardım ama yinede terliyorum.Ama ince giyip üşütmekte istemiyorum.Sizce yazın ne giymeliyim?Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mertka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R'dı
    walla birader hiç bu konularda tecrübem tecrübelı arkadaslar yardımcı olacaktır

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı eyup39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,yeni motorcuyum.Fazla sürat yapmıyorum.Montumun içini çıkardım ama yinede terliyorum.Ama ince giyip üşütmekte istemiyorum.Sizce yazın ne giymeliyim?Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Arkadaş,
    terleme olayına takmamak elde değil. Ben zaten çok terlenen bir meslekten olduğumdan sorun yaşamıyorum. ofisimde de yedek elbiselerimi bulunduruyorum millete rezil olmayayım diye. Koruma şart, eğer motor biniyor isek bence bu konuya razı olmalı terlemeyi ve sıcağı göze alarak gerekli tedbirleri bulmalıyız Korumasız motora binemeyeceğimize göre, günlük işe git gel kullanmalarımızı sınırlandırmak zorunda kalabiliriz. İnce Giyinmek istremiyorum üşütebilirim demişsin, emin ol üşütmek korumasız motora binmekten daha iyidir
    Poturdak

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Yazlık bir mont almanı tavsiye ederim, bende de 4 mevsimlik bir mont var, öğle vakti yoldaysam yanıyorum resmen.

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Bende de 4 mevsımlık Revit Focus var termal ıclıgı cıkardım gıderken sorun yok ama 5 - 10 dk durursam yanıyorum yanı ama ruzgar yerken hıc sorun yok..Tek care tam yazlık fileli bir mont...
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

kalidor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yazlık fileli montlar var; üstelik üzerlerinde omuz ve dirsek korumasıda bulunuyor. Bu montlardan alabilirsin...sahibinden.com veya google'dan ''yazlık fileli mont'' diye yaz bulursun.

E.Gülbeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    feyizoglu'ndada bulabılırsın sanıyorum...!

Motosikleti
    yamaha x-max ''06''
    İçine giyeceğin ince bir tişört üzerine böbrek korumayı takmayı ihmal etme,seçeceğin pantolon ise özellikle yaza yönelik ve fileli türden olmalıdır.
    Malum direk güneş ışığı, asfalttan yansıyan ısı, motosikletin altından gelen motorun kendi ısı radyasyonu ve çevrenizdeki araçlardan gelen motor ısıları
    bizleri tıpkı bir marul yaprağı gibi buruşturup perişan edecek ve aşırı su kaybı en büyük tehlike olan hipotermiye sürükleyecektir.
    Maalesef fileli tür montlar ve ekipmanlara rağmen yazın terlemek kaçınılmazdır,ama balon şişmiş ve göbeğine kadar açık gömleği ve ayağında şıpıdık terlikleriyle gezen kişilerin sonu hüsranla bitmekte ve sevenlerini de
    acıya sürüklemektedirler.

Unutulmamalıdır ki en terli elbise bile HASTAHANE YATAĞINDAN iyidir ve aylarca orada hapis kalıp tavana bakmaktan da tabii...
    binbasi nayman x-max ''06
    Yamaha Touching Your Heart.
    Safety First,then RIDE..!

Motosikleti
    YBR 125 + er-5 Kawasaki
    navigator55, bence yazılabilecek tüm önemli noktalara değinmiş.

Ek olarak söyleyebileceğim tek şey, eğer çantan yanındaysa (bel çantasına bile sığar) içine yedek bir t-shirt koymandır. Hem durduğunda sırtın terli kalmaz, hem de karşındaki kişilerin yanında huzursuzluk duymazsın.

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Alıntı navigator55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İçine giyeceğin ince bir tişört üzerine böbrek korumayı takmayı ihmal etme,seçeceğin pantolon ise özellikle yaza yönelik ve fileli türden olmalıdır.
    Malum direk güneş ışığı, asfalttan yansıyan ısı, motosikletin altından gelen motorun kendi ısı radyasyonu ve çevrenizdeki araçlardan gelen motor ısıları
    bizleri tıpkı bir marul yaprağı gibi buruşturup perişan edecek ve aşırı su kaybı en büyük tehlike olan hipotermiye sürükleyecektir.
    Maalesef fileli tür montlar ve ekipmanlara rağmen yazın terlemek kaçınılmazdır,ama balon şişmiş ve göbeğine kadar açık gömleği ve ayağında şıpıdık terlikleriyle gezen kişilerin sonu hüsranla bitmekte ve sevenlerini de
    acıya sürüklemektedirler.

Unutulmamalıdır ki en terli elbise bile HASTAHANE YATAĞINDAN iyidir ve aylarca orada hapis kalıp tavana bakmaktan da tabii...
    Harika özetlemişsiniz. Gerçekten de dediğiniz gibi. Sağlık çok zor geri kazanılıyor. Değerini bilmek lazım. Terlesekte, patlasakta sıcaktan korumasız çıkmayalım.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

Motosikleti
    kawasaki en 500
    yazlık montu aldık dıyelım ama bununda böbrek bölgelerı acık bunun ıcın bel korumasıda sart mı ?

adnannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha BWS 2000-2007&Honda CBR 125R 2007-...
    Hepimiz az çok bisiklet kullanmışızdır! Ben tepesinden inmezdim 2-3 yıl öncesine kadar, o kadar çok düştüm ki hoplayıp zıplarken kollarımdan, dizlerimden kabuk, sıyrık eksik olmazdı! Motosiklet kullanırken bunların meydana gelmesini düşünmek bile istemiyorum!
    Neyse uzatmayayım konuya geleyim. Bence buna hiçbir çare yok!!!
    Yazın yolda yürürken bile kan ter içinde kalıyor insan! Az önce Kadıköy-Beykoz-Kadıköy yaptım, ter içinde kaldım, montun önünü açmak bile bir yere kadar idare ediyor!
    Kimse ama kimse şartlar ne olursa olsun, motosikletle korumaları olmadan hareket bile etmesin! Bence!..

Arkadaş ne kadar güzel söylemiş:
    "Unutulmamalıdır ki en terli elbise bile HASTAHANE YATAĞINDAN iyidir ve aylarca orada hapis kalıp tavana bakmaktan da tabii..."
    Motosikletin bağırarak hızlanması fark edilmemiz açısından bir avantaj. Bu durumda araba kullanan insanlar "Al işte bir serseri motorcu daha" diyorlar belki, ama bu bizi hiç fark etmeyip üzerimize kırmalarından daha iyidir.

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    bende elyaflı kışlık mont var. hava alıyor. hömleğin ti-şört'ün üstüne giyiyorum klima etkisi yapıyor

Motosikleti
    AGUSTA
    walla arkadaşlar herşeyden önemlisi eldiven bir düşünün motordan düştüğünüzde ilk elinizi yere atıyorsunuz sistem dışı tabi
    sonra kask
    sonra mont
    tabi hepsi olması lazım eldiveni olmayan arkadaşlarımıza almalarını duyururum saygılar

iyi güzel de ter üzerinde de soğuyunca bi güzel sırt ağrısı olarak geri dönüyor

Motosikleti
    Yamaha RX135
    Alıntı adnannn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Unutulmamalıdır ki en terli elbise bile HASTAHANE YATAĞINDAN iyidir ve aylarca orada hapis kalıp tavana bakmaktan da tabii..."
    Yeterli Acıklama bu olmus bence
    [B][I][U]Dünyada bir çok insan var.
    Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor...[/U][/I][/B]

Motosikleti
    BMW F700GS-2014
    Arkadaşlar,hepinize teşekkür ediyorum.Bu bilgileri derleyip toparlayınca kafamda birşeyler oluştu.Kask,mont,eldiven ve bot kesin giyilecek.Yalnız bu "böbrek koruyucuyu" tam anlamadım.Mont giyerkende bunu takıcakmıyız?Tam olarak ne işe yarıyor?Açıklarsanız sevinirim.

Motosikleti
    Yamaha RX135
    Bende İlk defa duydum bobrek koruyucusunu ?
    [B][I][U]Dünyada bir çok insan var.
    Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor...[/U][/I][/B]

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Böbrek koruyucusu dedikleri belliktir. Mesela;

http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=43923
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    Airbag.li yelek + dirsek koruyucu gayet iş görür.Airbag.li yelek 150 ytl.idi

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)