Yüce Allah hepimiz bu tip kazalarda korusun ..
Motorumuz gerekrse 500 ytl ucuz olsun ama iyi bir kaskımız olsun..Önce can ....
Yüce Allah hepimiz bu tip kazalarda korusun ..
Motorumuz gerekrse 500 ytl ucuz olsun ama iyi bir kaskımız olsun..Önce can ....
hayat üçbucuk ile dört arasındadır.Ya üç bucuk atarsın yada dört dörtlük yasarsın.
Büyük ihtimal palavra bir haber. %99 bu fotoğraf bilgisayarda yapılmış. Biraz mantıklı olalım, 200 km hızla bir sert bir cisime çarpma halinde adamın tek parça kalması imkansızdır. Adamın parçalarını sayamazsın. Ayrıca bırakın 200 km yi, 100 km ile fotoğraftaki gibi bir kasaya çarpma durumunda kafandaki dünyanın en kaliteli kaskı olsun vız gele
+++++++++++++++++++++++++++++1
berkman maalesef amerikada gerçek bir olay bu, genç hayatını kaybetmiş, allah rahmet eylesin diyecek bişi yok, hız ne kadar tehlikeli bi kere daha bu şekilde görebiliyoruz... Allah hepimizi korusun...
"Motosiklet Özgürlüktür."
Arkadaşlar. Ben bu fotoları gördüğümde tamamen şok oldum. Daha önce hiç görmemiştim. İnanın siteye koyup koymama konusunda 1 saat düşündüm. Sonra ibret olması açısından koymaya karar verdim. Mesajda kendi yorumum yok. Ben adını verdiğim siteden olduğu gibi alıp siteye koydum. Adamın kazadan sonra yaşayıp yaşamadığını da bilmiyorum. O sitede ölmediği yazıyordu. Ben de aynen bu siteye hiç değiştirmeden koydum. Resimlerin üzerindeki yazılar dahil hepsi alıntıdır.
Bazı arkadaşlar mesajlarında tepki göstermişler, adamın ölmüş olduğu hususunda.
Olabilir ama benim amacım adamın ölüp ölmediğinin, ya da kaza esnasındaki hızının tartışılması değildi. Bu resimleri yeyınlamaktaki tek amacım motosiklet kullanırken ne olursa olsun korumaların tamamını kullanmak gerektiğinin vurgulanmasıydı.
Bu konuda birkaç kişiye koruma kullanma konusunda faydalı olduysam ne mutlu bana.
[QUOTE=berkman;1126551]Büyük ihtimal palavra bir haber. %99 bu fotoğraf bilgisayarda yapılmış. Biraz mantıklı olalım, 200 km hızla bir sert bir cisime çarpma halinde adamın tek parça kalması imkansızdır. Adamın parçalarını sayamazsın. Ayrıca bırakın 200 km yi, 100 km ile fotoğraftaki gibi bir kasaya çarpma durumunda kafandaki dünyanın en kaliteli kaskı olsun vız gele
Haklı olabilirsin. Öyleyse bile en azından ben yapmadım.
Fakat bu sonucu değiştirmezki. Yani bu resimler bilgisayarda yapılmış olsa ve gerçek olmasa bile bu, biz motosikletlilere koruma kullanmama gibi bir lüks getirirmi acaba?
Zonguldak MT
Cocuk kazadan canlı olarak kurtuluyo fakat kazadan 5 gun sora ölüyo
offf...çok fena oldum
madbatur
Boş bir iddia son fotoya bakarsan manken olmadığını anlarsın
Ayrıca adamlar delimi böyle birşey için uğraşsınlar?
Bu haberi siteye koymak ders almak açısından yararlı. Zaten korumalarla ilgili yazılarından da belli. Bu açıdan paylaşımın için teşekkür ederim.
Yazımdan koruma işe yaramaz gibi birşey anlaşıldıysa özür dilerim. Motosiklet kazalarının büyük çoğunluğu 60 km nin altındaki hızlarda meydana gelir. Korumalarda bu hızlarda kesinlikle hayat kurtarır.
Ancak benim bu haberde itiraz ettiğim nokta 200 km hızda adamın tek parça kalışı ve hatta kurtuldu yorumlarının yapılması, yani korumalara güvenip millet hız yapmasın! Belli bir hızdan sonra korumalar bir işe yaramaz. 2007 Mart ayında belki bu siteden hatırlayanlar olur; Gelişim sürücü kursunda motosiklet güvenlik seminerine katılmıştım. O seminerden birkaç bilgi aktarayım.
70 km hızda sert bir duvara çarpıldığında yaşama şansı %10
Fotoğrafa bakıp yorum yapmanın gereği yok. Millet bilgisayarda neler yapıyor...
Orada bir motosiklet fotosuda var. Metal parçalardan oluşan motosiklet paramparça olurken, et-kemikten oluşan insan bedeni nasıl tek parça kalıyor?
o motorsiklet sürücüsünün o kazadan sağlam kurtulucağını sanmıyorum.
üssü var,üstü yok
madbatur, berkman eğer araştırırsanız linkleri var amerikada kaza raporlarıda var, sürücü maalesef ölmüş, hatta bu haberin alıntı yapıldığı sitede amerikadaki kaza raporlarıda var neden inanmıyorsunuz anlamıyorum. Bu formda insanların işi gücü yok sizimi kandıracaklarını düşünüyorsunuz, fazla polimiğe gerek yok, Allah teferruatını affetsin, eğer ben geçmişte baktığım kaza raporuna ulaşabilirsem link olarak gönderirim, insan doğar yaşar ve ölür bu doğanın kuralı bunu kabullenmek lazım.
"Motosiklet Özgürlüktür."
İbret olsun elalame
bu adam kurtulmuşmu yani............................
bence adam maket değil ama o kafası o kamyonun kaportayı nasıl delmiş hala anlayamadım kasklar o kadar sağlam yani
Allah Hepimizi Korusun...korkunç Bir Olay
:bounce:[B][I][COLOR="Navy"]Sür ya da öl ...[/COLOR][/I][/B]:cat:
Toplumun büyük bir kısmı olarak neden hep pesimistçe yaklaşır,ön yargılı olur,herşeyin yalan olduğuna inanır,kimseye güvenmeyiz ( kendin başka ) anlayamıyorum birtürlü
Bu kaza gerçek ve adam yaşıyor dendi ama kim inanır.....
Arkadaşlar.Yabancı sitelerde birçok örneği var bu tarz kazaların ve daha da kötüleri hatta! YouTube da aratın ve görün kazaları....kurtulanları da tabi....
İyi bir kask kesinlikle sağ kalmanıza yardımcı olacaktır! Biraz şansada ihtiyaç yok değil tabi...
Abuk subuk aksesuvarlara ( neon lamba, ışıklı sibop kapağı,ve birdünya gereksiz malzeme yerine kaliteli Kask ve kıyafete yatırım yapın derim
Alman Motorrad dergisinin özellikle Motosiklet Kasklarına ayırdığı bir bölümü var bakın ve test kriterlerini görün.
Bazı milyar YTL lik kasklar asgari güvenliği dahi sağlayamdığını görünce daha da şaşıracaksınız Kask alırken iyi irdeleyin!
'' abi,en çok bu model satılıyor'' söleri ile yüzlere ytl ödemeyin
İki Teker dergisi ( Rüzgarın Kızı ) aslında bu konuyu presip olarak takip ederek aktüel bilgiler sağlasa iyi olur sanırım.
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
hakikaten cok etkilendim
sanatı sanat için değil halk için yapıorum:mrgreen:
::ressam::
bende bu yazıyı baska sitelerde görmüstüm. kask ın iyi ve sağlam olması çok iyimiş herkez sağlam kask kullanmalı.diye düşünüyorum.
MuraD THSDLN
Arkadaşlar,derler ki;yola çıkmadan önce sevdiklerinizi düşünün ve ona göre tedbirinizi alın.Bense buna şunu eklemek istiyorum.Sevdiklerimizden çok Bizi seven onca insanı düşünün.Anlık zaaflarımızın sonuçlarını başkalarına üzüntü vererek yaşatmamızın bir anlamı yok.z..........maya giderken bile eğer motorumuzla gideceksek bütün güvenlik önlemlerimizi almalıyız.Kaybedecek Koskoca bir hayat var önümüzde yaşayacağımız.Onuda kaybetmeyi göze alıp korumasız biniyorsak motorlarımıza,keyif almanın ne anlamı var.
Kazayı yapan arkadaş umarım hayatını kaybetmemiştir.Korumaları ile yola çıkmanın ne anlama geldiğini artık daha iyi biliyordur.Şayet ölmüş ise allah yakınlarına sabırlar versin.UNUTMAMALI;HER OLAY BAŞKALARI İÇİN DERS ÇIKARILACAK BİR DENEYİMDİR.
2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...
Arkadaşlar adam manken değil ve kaza sonunda ölmüş, çeşitli internet sitelerinden araştırdım.
Ayrıca kazada ölen Brandon isimli şahsın yakın arkadaşı da bu kazadan 5 gün sonra aşırı hızdan kaza yapıp ölmüş. Bu bile insanların durmasını engellemiyorsa ne engelleyebilir ki...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)