aynasızlara benide yazın sol aynamı az önce alışveriş merkezinin otoparkında kırmışlar
aynasızlara benide yazın sol aynamı az önce alışveriş merkezinin otoparkında kırmışlar
ayna ne demek?????????anyalyalıyız.......
MT ANTALYA
appi için bir çift ayna 180 € geLde tak
taktım ama :p cok fena taktımmm
ferco bitirdin benii
Kafa FLY
Görüntü FLU
Hayat FREE
Aynasızlık çok kötü birşey.Benim de bir ara yoktu.Sonra hemen taktırdım.
aynasiz motormu olur ya ozaman arabalarinkinide sokelim bence bunu yapanlar halaa motoru bisiklet gibi gorenlerdir
çoğu ufak motorun aynaları kör zaten kardeş. mz gibi titreşimli motorlarda bulanıklıktan hiçbişey görülmez. ne kadar iyi aynan olsada kafanı cevirmeden zaten kullanamazsın. ben pek yanlıs gormuyorum istemeyen söker yani arabada oldugu gibi degil kullanımı motorda aynaların bence
Now the world is gone. Im just one.
Hiç dikkat etmemiştim, bundan sonra dikkat edeceğim. Yakında biryerde polis varsa da şikayet ederim.
Çünkü bazılarına söylersin laftan anlar, ama bazısının anlaması için başka yöntemler kullanman lazım.
Ben çoğu motosiklet kullanıcısının ceza yememek içik kask taktığını gözümle görüyorum. Kafasına kep gibi geçiren (adam sadece alnına kadar takıyor kaskı), koluna takanlar, yada artçı selesine file ile saran SS ciler.
Ceza yerlerse en azından yanlarında ayna bulundururlar
Motorda aynalara o kadar alıştım ki yolda yaya olarak yürürken arkamda olan bişeyi görmek için aynaya bakma gereksinimi duyduğumu fark ettim ve bu aptal durumuma gerçekten çok güldüm
benim aynada 2 tanede ufak geniş açı ayna var. millet nasıl aynasız kullanır anlamıyorum.
uyarmak lazım. trafikte kör gibi gitmek kabul edilemez. kendine, çevrene zarar verirsin.
bu sıcakta bile full koruma ter ata ata biniyorsak elbet bir sorumluluğumuz olduğundan dolayıdır.
Bu işler hep pizzacı lahmacuncu servis elemanları yüzünden çıkıyo ortaya.
Her yolda gördüğümde ufak büyük bi tehlike atlatıyolar, yakalayıp tekme tokat dövmek geliyo içimden..
Ama bi yandan da çocuklara az da olsa hak veriyorum. Reklamlarda bas bas bağırıyolar, "pizzanız yarım saatte gelmezse bedava" diye..
Ne kadar saçma görünse de bu çocukları tehlikeli kullanmaya iten şartlar var. Zaten yaşları çok küçük, ya ehliyeti yok ya da yeni almışlar.
Eğitim yok, motor kültürü hiç yok!!
Bence de kısa vadede en güzel çözüm polisin olaya el atması. Denetimler sıklaşır ve yurdum polisi yakaladığını affetmezse belki biraz yola gelirler...
[B]Motosiklet haritadaki iki nokta arasına anlam katan bir makinedir !!! [/B]
Forumlardaki diğer bazı başlıklarda (korumasız, ehliyetsiz, tecrübesiz, kuralsız, alkollü motosiklet kullanmaya karşı) olduğu gibi, burada yazılanların da birçoğu "yazık, yazık bu gençlerin haline, yaptıkları yanlış, kendilerini tehlikeye atıyorlar, başlarına birşey gelirse sevenleri üzülür, ... vs. vs." tarzında bir yaklaşım bence. Öncelikle söyleme istediğim kimseye muhalif olmadığım, endişelerinize katılıyorum.
Yalnız bunlara ek olarak, yaptıkları hatalarla kendilerini tehlikeye atan ve başlığı açan arkadaşımızın yazdığı gibi bizi şaşırtan ve acı acı gülümseten bu kişiler aynı zamanda da çoğu zaman 2tekerli, 4tekerli, hatta yayalar dahil trafikte bulunan herkesi ciddi bir şekilde etkiliyor, tehlikeye atıyor, zarar veriyor olduğunu unutmamalıyız. Aynaları olmayan birisi arkasından yaklaşan yine kendisi gibi bir motorcunun varlığından haberdar olmayacağından yapacağı ani bir hareket sadece "aynasız" olanı değil her iki motorcuyu da ilgilendirecektir. 2. sürücünün motosiklet değil de otomobil kullandığını düşünürsek kendisinin varlığının farkında olmayan önündeki motosikletin aniden önüne kırdığını ve altına girdiğini düşünelim; motorcunun başına gelebilecekler bir yana, otomobil sürücüsünün yaşayacağı maddi-manevi sıkıntıları da tahmin edemeyiz. Hadi maddi kayıplar yerine konabilir, büyük ihtimalle de fiziksel olarak otomobil sürücüsüne bir zarar gelmez, ancak belki de hayatı boyunca yaşayacağı manevi bir ızdırap yaşayacağından eminim.
Bu konu çok daha örneklenebilir, genellenebilir, tartışılabilir, ama özetle demek isteyeceğim, trafikte hatalı şekilde davranan motosiklet sürücüleri gördüğümüzde onları sadece kendilerini değil bizleri de tehlikeye soktuklarının bilinciyle uyaralım, gerekirse nasihat etmekle kalmayıp bir de azarlayalım. Tabii bu "azarlama" kısmı lafın gelişi, kimisi o kadar anlayışlı olmayacaktır ve başınız derde girebilir. "Uygun bir dille" anlatalım...
oderint dum metuant
Bende bir ara söktüm.gerçekten daha güzel oluyor
Fakat Babam zor ile taktırdı aynaları
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
aynasız,kasksız,ehliyetsiz hatta korumasız motora binen motorcuyum demesin,çok kötü döverim
Yakında çı*lak gezerler
aynalar kötü gözüküyor,kaskın arkasına gece görüşlü kamera yerleştirip lcd ekrandan izlemek lazım arkada neler olup bittiğini.hem kafa haraketiyle istediğiniz yeri görürsünüz kör nokta yok
bu ilerde zaten olacakta şimdilik ayna göstermiyor söktüm diyenlere gerçek tümsek ayna alıp takmalarını tavsiye ederim.
·sevgi eylem ister·
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)