Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

aynasızlar :)

REKLAM ALANI
    D3VIL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650F
    aynasızlara benide yazın sol aynamı az önce alışveriş merkezinin otoparkında kırmışlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Erfer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    ayna ne demek?????????anyalyalıyız.......
    MT ANTALYA

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    Alıntı Erfer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayna ne demek?????????anyalyalıyız.......
    olm senin motorun olsun kaynak makinesiyle kaynatcam aynaları...

kalyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS ADV ( Flagello di Dio )
    appi için bir çift ayna 180 € geLde tak
    taktım ama :p cok fena taktımmm
    ferco bitirdin benii
    Kafa FLY
    Görüntü FLU
    Hayat FREE

Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Aynasızlık çok kötü birşey.Benim de bir ara yoktu.Sonra hemen taktırdım.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı by_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    genelde ss ciler yapardı ama artık scooter cılar yapıyolar...

bide bile bile egzozları deldirenler var ne diyim valla acıyorum onlara...

sonra her gün orda burda kaza yapınca annem onları görüyo...
    bugun yıne bi motosiklet kaza yaptı diyo
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Motosikleti
    asya 19 a vardi:(
    aynasiz motormu olur ya ozaman arabalarinkinide sokelim bence bunu yapanlar halaa motoru bisiklet gibi gorenlerdir

Sergeant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2005 kle, 2007 kymco ck
    çoğu ufak motorun aynaları kör zaten kardeş. mz gibi titreşimli motorlarda bulanıklıktan hiçbişey görülmez. ne kadar iyi aynan olsada kafanı cevirmeden zaten kullanamazsın. ben pek yanlıs gormuyorum istemeyen söker yani arabada oldugu gibi degil kullanımı motorda aynaların bence
    Now the world is gone. Im just one.

Hiç dikkat etmemiştim, bundan sonra dikkat edeceğim. Yakında biryerde polis varsa da şikayet ederim.

Çünkü bazılarına söylersin laftan anlar, ama bazısının anlaması için başka yöntemler kullanman lazım.

Ben çoğu motosiklet kullanıcısının ceza yememek içik kask taktığını gözümle görüyorum. Kafasına kep gibi geçiren (adam sadece alnına kadar takıyor kaskı), koluna takanlar, yada artçı selesine file ile saran SS ciler.

Ceza yerlerse en azından yanlarında ayna bulundururlar

Motosikleti
    tiger-mondial 125ZN
    Motorda aynalara o kadar alıştım ki yolda yaya olarak yürürken arkamda olan bişeyi görmek için aynaya bakma gereksinimi duyduğumu fark ettim ve bu aptal durumuma gerçekten çok güldüm

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    benim aynada 2 tanede ufak geniş açı ayna var. millet nasıl aynasız kullanır anlamıyorum.
    uyarmak lazım. trafikte kör gibi gitmek kabul edilemez. kendine, çevrene zarar verirsin.
    bu sıcakta bile full koruma ter ata ata biniyorsak elbet bir sorumluluğumuz olduğundan dolayıdır.

Motosikleti
    Hyosung GT250R
    Bu işler hep pizzacı lahmacuncu servis elemanları yüzünden çıkıyo ortaya.
    Her yolda gördüğümde ufak büyük bi tehlike atlatıyolar, yakalayıp tekme tokat dövmek geliyo içimden..

Ama bi yandan da çocuklara az da olsa hak veriyorum. Reklamlarda bas bas bağırıyolar, "pizzanız yarım saatte gelmezse bedava" diye..
    Ne kadar saçma görünse de bu çocukları tehlikeli kullanmaya iten şartlar var. Zaten yaşları çok küçük, ya ehliyeti yok ya da yeni almışlar.
    Eğitim yok, motor kültürü hiç yok!!

Bence de kısa vadede en güzel çözüm polisin olaya el atması. Denetimler sıklaşır ve yurdum polisi yakaladığını affetmezse belki biraz yola gelirler...
    [B]Motosiklet haritadaki iki nokta arasına anlam katan bir makinedir !!! [/B]

HaYaLeT01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çim Biçme Makinesi
    Forumlardaki diğer bazı başlıklarda (korumasız, ehliyetsiz, tecrübesiz, kuralsız, alkollü motosiklet kullanmaya karşı) olduğu gibi, burada yazılanların da birçoğu "yazık, yazık bu gençlerin haline, yaptıkları yanlış, kendilerini tehlikeye atıyorlar, başlarına birşey gelirse sevenleri üzülür, ... vs. vs." tarzında bir yaklaşım bence. Öncelikle söyleme istediğim kimseye muhalif olmadığım, endişelerinize katılıyorum.

Yalnız bunlara ek olarak, yaptıkları hatalarla kendilerini tehlikeye atan ve başlığı açan arkadaşımızın yazdığı gibi bizi şaşırtan ve acı acı gülümseten bu kişiler aynı zamanda da çoğu zaman 2tekerli, 4tekerli, hatta yayalar dahil trafikte bulunan herkesi ciddi bir şekilde etkiliyor, tehlikeye atıyor, zarar veriyor olduğunu unutmamalıyız. Aynaları olmayan birisi arkasından yaklaşan yine kendisi gibi bir motorcunun varlığından haberdar olmayacağından yapacağı ani bir hareket sadece "aynasız" olanı değil her iki motorcuyu da ilgilendirecektir. 2. sürücünün motosiklet değil de otomobil kullandığını düşünürsek kendisinin varlığının farkında olmayan önündeki motosikletin aniden önüne kırdığını ve altına girdiğini düşünelim; motorcunun başına gelebilecekler bir yana, otomobil sürücüsünün yaşayacağı maddi-manevi sıkıntıları da tahmin edemeyiz. Hadi maddi kayıplar yerine konabilir, büyük ihtimalle de fiziksel olarak otomobil sürücüsüne bir zarar gelmez, ancak belki de hayatı boyunca yaşayacağı manevi bir ızdırap yaşayacağından eminim.

Bu konu çok daha örneklenebilir, genellenebilir, tartışılabilir, ama özetle demek isteyeceğim, trafikte hatalı şekilde davranan motosiklet sürücüleri gördüğümüzde onları sadece kendilerini değil bizleri de tehlikeye soktuklarının bilinciyle uyaralım, gerekirse nasihat etmekle kalmayıp bir de azarlayalım. Tabii bu "azarlama" kısmı lafın gelişi, kimisi o kadar anlayışlı olmayacaktır ve başınız derde girebilir. "Uygun bir dille" anlatalım...
    oderint dum metuant

caner22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende bir ara söktüm.gerçekten daha güzel oluyor

Fakat Babam zor ile taktırdı aynaları

Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı filkete adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynaya ihtiyaç duyuyorsan yeterince hızlı gitmiyorsun demektir
    aynaya ihtiyaç duymuyorsan gerçekten bakacak yüzün de yok demektir.... dersem ne olur sence??? ama demicem, acı çek
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı by_moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öyle aynaları söktürenler genelde pizzacılarda sucularda calısanlar ve o tür yerlerde calısanlarında genelde ehliyeti yok
    Herkese çamur atma....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    aynasız,kasksız,ehliyetsiz hatta korumasız motora binen motorcuyum demesin,çok kötü döverim

darkeagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ev maltepe İstanbul yaşadığı yer: Şimdilik Dünyanın her yeri
    Motosikleti
    Goldwing
    Alıntı Endurocu01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynasız,kasksız,ehliyetsiz hatta korumasız motora binen motorcuyum demesin,çok kötü döverim
    Beni tanıyanlar şahitlik ederler. Kasksız ,aynasız ve içkili motosiklet kullanannı tanıyorsam benden köteği yer. Tanımadıgımada uyarır ve böcek muamelesi yaparım
    Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"

Motosikleti
    Honda Dylan 150
    Yakında çı*lak gezerler

kdzli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Bw's100'den X-max 250 & Suzuki TR50
    aynalar kötü gözüküyor,kaskın arkasına gece görüşlü kamera yerleştirip lcd ekrandan izlemek lazım arkada neler olup bittiğini.hem kafa haraketiyle istediğiniz yeri görürsünüz kör nokta yok

bu ilerde zaten olacakta şimdilik ayna göstermiyor söktüm diyenlere gerçek tümsek ayna alıp takmalarını tavsiye ederim.
    ·sevgi eylem ister·

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)