Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

benzin fiyatları protestosu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Prince giantco Cruiser
    Alıntı busihido_kadir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ee o zaman sesımızı duyurmamız lazım ama nasıl olucak ?
    Adminler olaya el atıcak eş zamanlı şekilde farklı şehirlerden belli km hızla belli bir yol kat edilecek diğer sitelerle de anlaşılıp belirli bir yerde buluşulucak. Sonra toplu sürüş ve pankart başka çözüm bilen?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    olacak inşallah
    Alıntı CrazyDream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adminler olaya el atıcak eş zamanlı şekilde farklı şehirlerden belli km hızla belli bir yol kat edilecek diğer sitelerle de anlaşılıp belirli bir yerde buluşulucak. Sonra toplu sürüş ve pankart başka çözüm bilen?
    bunları daha öncedende konuşmuştuk, arkadaşım bunun adı eylem. izinsiz yaparsan suç'! ayrıca izinli yaparsan istediğin yerde yapılmasına izin vermezler altı üstü tv ye çıkarız "kalabalıklarmış bak" derler. benzin fiyatlarını protesto etmek için galon galon benzin yakmanın bi manası yok.

başka çözüm bilen demende garip olmuş, konunun en başını okursanız bizahmet.

bu konu zaten bi fikir vermek için açıldı, napalım demek için değil.
    bu fikir üzerine konuşmamız daha akılcı olacaktır
    [B][I]Dediklerim bazen ters gelir, olabilir hayat herkeze ders verir[/I][/B] ::exclaim:

Motosikleti
    Yamaha RX135
    Alıntı CrazyDream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İide bu dedıgın olay buyuk sehırlerde olur daha boyle herkesın katılabılecegı bırsey yapsak daha ıyı olur gıbıme gelıor ama aklıma bır cozumde gelmıyor

[B][I][U]Dünyada bir çok insan var.
    Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor...[/U][/I][/B]

Motosikleti
    Fz6 satıldı
    crazydream katılıyorum, Büyük şehirlerde toplu halde motorcuların bayraklarla pankartlarla görünmesi bile insanların ve basının üstüne serpilmiş ölü toprağını belki azıcık kaldırır diye düşünüyorum

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    bu konu bu kadar çabuk 2. sayfaya düştüyse memleket adına ümitsizliğe kapıldım.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Gidip başbakanlık önünde motor yakalım.

Apprentice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben valla Totalden Shell'den benzin almıyorum pek...
    aynı zamanda BP'den PO'dan ve diğerlerinden de almıyorum
    birkaç ay önce doldurmuştum duruyor hala depoda...
    Toplu taşıma kullanıyorum. mecbur kalmadıkça araba otoparkta yatıyor.
    bir nevi size destek vermiş oluyorum sanırım.

ama trafiğe bakınca benim gibi arabası olup kullanmayanların az olduğunu anlıyorum...
    "kick start my heart"

headhunter251 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer
    boş iiiiş.Bu memlekette yaşıyorsak bu benzini ya seve seve ya da sevdire sevdire alırız.Fena mı en pahalı benzini biz kullanıyoruz.Motorlarımız övünür işte
    ..:: Nerde O Eski Günler? ::..

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gidip başbakanlık önünde motor yakalım.
    Başbakan da çok tınlar ya sen motosikletini yaktın diye

Büyük akaryakıt istasyonlarından almayın gerisi kendiliğinden gelir kardeşim....
    bu kadar karamsar ve peşinen yenilgiyi kabullenen başka bir toplum yok dünyada!
    Başbakan/lar da bunu bildiği için cebimizdeki parayı söke söke almasını biliyor

Alıntı headhunter251 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    boş iiiiş.Bu memlekette yaşıyorsak bu benzini ya seve seve ya da sevdire sevdire alırız.Fena mı en pahalı benzini biz kullanıyoruz.Motorlarımız övünür işte
    Boş iş boş lafla başlar
    bugüne kadar neyi protesto etmeyi düşündün'ki deneyesin
    Ben her ay 300.-YTL ve üstü yakıt harcaması yapıyorum!
    Bu yılda 3600.-YTL eder!
    Protesto etmeye başladığım günden buyana yaklaşık 15-20 depo yakıt aldım Total ve Shell dışındakilerden.genelde PO'yu tercih ediyorum çünkü Türk malı öncelikle.
    20x70=1400.-YTL yani Shell ve Total en azından benden 1400,-YTL daha az ciro yapmışlar
    Türkiye çapında 3.000.000 kişi aynını uygulasın ve görelim ne olacağını!

OLMAZ demeden uygulayın ve tavsiye ederek sabırlı olun.Neticeyi hepimiz göreceğiz.

Avrupalı sonuca olaşabiliyorda Türk neden ulaşamasın?
    Bir avuç Fransız çiftçinin başardğını bizler başaramazsak yazıklar olsun bize.....

Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konu bu kadar çabuk 2. sayfaya düştüyse memleket adına ümitsizliğe kapıldım.
    Tek bir nedeni var kardeşim.
    Herkes memnun demekki....para bol....sorun yok

Vurdum duymaz ve sabırsız bir toplumuz! ama iş yakınmaya geldimi değme gitsin......

Sen, ben, biz devam edelim protestomuza başkalarına aldırmadan
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

celıl ybr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    gazetede bir ingiliz gazetesinden haber okudum şöyle diyor; Petrole daha zamlara yeni başladık şu an petrolün varili 140$
    240-250$ ye kadar çıkacağını söylüyorlar yani kimsenin cebini doldurduğu falan yok
    artık cup motor bile lüks araç sayılıyor
    İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor

Motosikleti
    Yamaha RX135
    Alıntı Özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başbakan da çok tınlar ya sen motosikletini yaktın diye

Büyük akaryakıt istasyonlarından almayın gerisi kendiliğinden gelir kardeşim....
    bu kadar karamsar ve peşinen yenilgiyi kabullenen başka bir toplum yok dünyada!
    Başbakan/lar da bunu bildiği için cebimizdeki parayı söke söke almasını biliyor

Boş iş boş lafla başlar
    bugüne kadar neyi protesto etmeyi düşündün'ki deneyesin
    Ben her ay 300.-YTL ve üstü yakıt harcaması yapıyorum!
    Bu yılda 3600.-YTL eder!
    Protesto etmeye başladığım günden buyana yaklaşık 15-20 depo yakıt aldım Total ve Shell dışındakilerden.genelde PO'yu tercih ediyorum çünkü Türk malı öncelikle.
    20x70=1400.-YTL yani Shell ve Total en azından benden 1400,-YTL daha az ciro yapmışlar
    Türkiye çapında 3.000.000 kişi aynını uygulasın ve görelim ne olacağını!

OLMAZ demeden uygulayın ve tavsiye ederek sabırlı olun.Neticeyi hepimiz göreceğiz.

Avrupalı sonuca olaşabiliyorda Türk neden ulaşamasın?
    Bir avuç Fransız çiftçinin başardğını bizler başaramazsak yazıklar olsun bize.....

Tek bir nedeni var kardeşim.
    Herkes memnun demekki....para bol....sorun yok

Vurdum duymaz ve sabırsız bir toplumuz! ama iş yakınmaya geldimi değme gitsin......

Sen, ben, biz devam edelim protestomuza başkalarına aldırmadan
    Fikirlerin cok hosuma gıttı.
    Sonuna kadar arkandayım
    [B][I][U]Dünyada bir çok insan var.
    Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor...[/U][/I][/B]

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    totalden zaten benzin almıyorum almam da. motorumda 2 zenew önce bbir dünya masraf açtı

shellin yağını çok beğeniyordum ama aynı kalitede başka yağ bulmak çok zor olmasa gerek.

tüm bunların dışında avrupada olduğu gibi bir protesto yapmak şart.

Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    özer
    peki nereden alınacak bana ümraniye de büyük olmayan bir akaryakıt istasyonu söyleyebir misin sadece opet ve PO var

just_oh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    dış borç kapanmadan benzin fiyatları inmez. en pahalı benzini kullanmamızın sebebi vergiler.

Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    her kafadan bir ses

just_oh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150

özür

Alıntı just_oh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dış borç kapanmadan benzin fiyatları inmez. en pahalı benzini kullanmamızın sebebi vergiler.
    kendimden alıntı yapıyorum çünkü yanlış biliyormuşum ve yanlış bilgilendirmişim. Türkiye'deki vergiler bazı ülkelerde uygulanandan düşükmüş hatta. yani vergiden bağımsız olarak şirketlerin fiyatlama politikasının etkisinden dolayı fiyatlar bu denli yüksekmiş.

İngiltere'de 1 litre benzinin fiyatı içinde vergi payı yüzde 65.2. Oran Fransa'da yüzde 63.7, Almanya'da yüzde 63.4, İsveç'te yüzde 63.1, Türkiye'de ise yüzde 63. Danimarka'da benzinin satış fiyatının yüzde 62'si, Belçika'da yüzde 61.9'u, İtalya'da yüzde 58.6'sı, Macaristan'da ise yüzde 55.6'sı vergiden oluşuyormuş.

2. paragraf şu haberden alıntı : http://www.sabah.com.tr/2008/05/07/h...1E296CD8A.html

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)