bunları daha öncedende konuşmuştuk, arkadaşım bunun adı eylem. izinsiz yaparsan suç'! ayrıca izinli yaparsan istediğin yerde yapılmasına izin vermezler altı üstü tv ye çıkarız "kalabalıklarmış bak" derler. benzin fiyatlarını protesto etmek için galon galon benzin yakmanın bi manası yok.
başka çözüm bilen demende garip olmuş, konunun en başını okursanız bizahmet.
bu konu zaten bi fikir vermek için açıldı, napalım demek için değil.
bu fikir üzerine konuşmamız daha akılcı olacaktır
[B][I]Dediklerim bazen ters gelir, olabilir hayat herkeze ders verir[/I][/B] ::exclaim:
[B][I][U]Dünyada bir çok insan var.
Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor...[/U][/I][/B]
crazydream katılıyorum, Büyük şehirlerde toplu halde motorcuların bayraklarla pankartlarla görünmesi bile insanların ve basının üstüne serpilmiş ölü toprağını belki azıcık kaldırır diye düşünüyorum
bu konu bu kadar çabuk 2. sayfaya düştüyse memleket adına ümitsizliğe kapıldım.
Gidip başbakanlık önünde motor yakalım.
Ben valla Totalden Shell'den benzin almıyorum pek...
aynı zamanda BP'den PO'dan ve diğerlerinden de almıyorum
birkaç ay önce doldurmuştum duruyor hala depoda...
Toplu taşıma kullanıyorum. mecbur kalmadıkça araba otoparkta yatıyor.
bir nevi size destek vermiş oluyorum sanırım.
ama trafiğe bakınca benim gibi arabası olup kullanmayanların az olduğunu anlıyorum...
"kick start my heart"
boş iiiiş.Bu memlekette yaşıyorsak bu benzini ya seve seve ya da sevdire sevdire alırız.Fena mı en pahalı benzini biz kullanıyoruz.Motorlarımız övünür işte
..:: Nerde O Eski Günler? ::..
Başbakan da çok tınlar ya sen motosikletini yaktın diye
Büyük akaryakıt istasyonlarından almayın gerisi kendiliğinden gelir kardeşim....
bu kadar karamsar ve peşinen yenilgiyi kabullenen başka bir toplum yok dünyada!
Başbakan/lar da bunu bildiği için cebimizdeki parayı söke söke almasını biliyor
Boş iş boş lafla başlar
bugüne kadar neyi protesto etmeyi düşündün'ki deneyesin
Ben her ay 300.-YTL ve üstü yakıt harcaması yapıyorum!
Bu yılda 3600.-YTL eder!
Protesto etmeye başladığım günden buyana yaklaşık 15-20 depo yakıt aldım Total ve Shell dışındakilerden.genelde PO'yu tercih ediyorum çünkü Türk malı öncelikle.
20x70=1400.-YTL yani Shell ve Total en azından benden 1400,-YTL daha az ciro yapmışlar
Türkiye çapında 3.000.000 kişi aynını uygulasın ve görelim ne olacağını!
OLMAZ demeden uygulayın ve tavsiye ederek sabırlı olun.Neticeyi hepimiz göreceğiz.
Avrupalı sonuca olaşabiliyorda Türk neden ulaşamasın?
Bir avuç Fransız çiftçinin başardğını bizler başaramazsak yazıklar olsun bize.....
Tek bir nedeni var kardeşim.
Herkes memnun demekki....para bol....sorun yok
Vurdum duymaz ve sabırsız bir toplumuz! ama iş yakınmaya geldimi değme gitsin......
Sen, ben, biz devam edelim protestomuza başkalarına aldırmadan
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
gazetede bir ingiliz gazetesinden haber okudum şöyle diyor; Petrole daha zamlara yeni başladık şu an petrolün varili 140$
240-250$ ye kadar çıkacağını söylüyorlar yani kimsenin cebini doldurduğu falan yok
artık cup motor bile lüks araç sayılıyor
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
totalden zaten benzin almıyorum almam da. motorumda 2 zenew önce bbir dünya masraf açtı
shellin yağını çok beğeniyordum ama aynı kalitede başka yağ bulmak çok zor olmasa gerek.
tüm bunların dışında avrupada olduğu gibi bir protesto yapmak şart.
özer
peki nereden alınacak bana ümraniye de büyük olmayan bir akaryakıt istasyonu söyleyebir misin sadece opet ve PO var
dış borç kapanmadan benzin fiyatları inmez. en pahalı benzini kullanmamızın sebebi vergiler.
her kafadan bir ses
kendimden alıntı yapıyorum çünkü yanlış biliyormuşum ve yanlış bilgilendirmişim. Türkiye'deki vergiler bazı ülkelerde uygulanandan düşükmüş hatta. yani vergiden bağımsız olarak şirketlerin fiyatlama politikasının etkisinden dolayı fiyatlar bu denli yüksekmiş.
İngiltere'de 1 litre benzinin fiyatı içinde vergi payı yüzde 65.2. Oran Fransa'da yüzde 63.7, Almanya'da yüzde 63.4, İsveç'te yüzde 63.1, Türkiye'de ise yüzde 63. Danimarka'da benzinin satış fiyatının yüzde 62'si, Belçika'da yüzde 61.9'u, İtalya'da yüzde 58.6'sı, Macaristan'da ise yüzde 55.6'sı vergiden oluşuyormuş.
2. paragraf şu haberden alıntı : http://www.sabah.com.tr/2008/05/07/h...1E296CD8A.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)