Dostum geçmiş olsun tekrardan..
Bende kaza geçirdikten sonra yeni yeni motosiklete binmeye başladım ( 1 ay falan oldu 1500 km yapmışım kazadan sonra.. )
Eskisi gibi hızlı gitmediğimden mecbur kalmadıkça sol şeride geçmiyorum ve genelde sağ şeritten gidiyorum. Seninde başına geldiği gibi benimde en az 10 kez bu anlattığın olay başıma geldi. Genelde e-5 e çıkmamaya çalışıyorum çünki en çok e-5 te bu sorun meydana geliyor...
Bayan sürücülerden her zaman çok korkmuşumdur. Birden şerit değiştirip sanki biz trafikte hiç yokmuşuz gibi davranıyorlar. Önce sadece bir iki tanesinde var sanmıştım ama sonradan çoğunlukla böyle olduğunu gördüm. Bir ellerinde telefon bir elleri bilmem nerde kaşı gözü üstteki aynada trafikte sanki evde oturup arkadaşları ile dedikodu yapar gibi bir hal içersinde ilerliyorlar...
.. önüne direksiyon kırıp şeridine geçtiklerinde ve sen korna çaldığında bunuda hiç önemsemeyip öylece devam ederler, hiç umurlarında olmazsın. Çünki onların gözünde sen yoksun.
Allah aşkına bu nasıl bireydir. Tüm bayan sürücüler lütfen lütfen okuyun bu yazıları.. Araba kullanmasını bilmiyorsanız trafiğe çıkmayın. Motosiklette bir araçtır. Sadece bayanlar değil bir çok erkek şöförlerde yapıyor bunu.
---
Diğer bir konuda siz çok şeritli yolda sağdan giderken eğer önünüz boşsa ve orta şeritte sizden daha yavaş giden bir sürücü varsa ( muhtemelen cep telefonu ile konuşan dalgın bir bayan ) arkadan gelen hızlı bir sürücü sol şeride geçmektense sağ taraf boş diye birden sağa geçip sizi sıyırıyor
Şekil A yı inceleyelim...
4 numara :sol şeritten gitmesi gerektiğinden yavaş giden araç
1-numara :ortadan sizden daha yavaş giden sağa geçmemekte ısrarlı bayan sürücü
2-Numara: Arkadan hızla gelen ve sol şerit tıkalı olduğundan sizin önünüz boş diye birazdan birden direksiyonu sağa kırarak size riske atacak olan trafik canavarı kendini bilmez sürücü ( gibi bişey )
3-Numara : masum bi şekilde işine gitmek isteyen motosikletli ( siz )
Bu olaya aman dikkat diyorum. Sağ şeritten giderken ben önümde eğer araç yoksa çok dikkatli davranıp güvenlik şeridine geçiyorum yada önümde araç varsa ona yaklaşıp onun arkasından ( takip mesafesini koruyarak ) gidiyorum.
herkese kazasız sağlıklı stressiz sürüşler...