Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motosiklet ehliyeti ile ilgili...!

REKLAM ALANI
    espri kutusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gsr600 gitti :'( er6n geldi :D
    arkadaşlar öncelikle eğer bu topic önceden açıldıysa, öncelikle özürdilerim, inanın görmedim...

sorum ise şu, arkadaşla çoğunuz benden büyük ve binlerce kez tecrübelisiniz motor hakkında. şimdi ben yeni motora başlayacak biri olarak, 125 veya 150 cc race almayı düşünüyorum, en kötüsü hayatımda hiç motor kullanmadım, tabii bisiklette üstüme tanımam ama
    neyse konuyu saptırmıyım, diyorum ki önce motoru alıyım, mahallede felan biraz kullanıyım ayakta durmayı öğreneyim, sonra da ehliyet alıyım diyoorum, şimdi çoğunuz diyeceksinizdir önce ehliyeti al veya ehliyetsiz sakın kullanma diye ama, önce kendimi denemek istiyorum motorla, eğer kısa süreli ve hevesse başından dönerim gibisine(heves derken hiç kullanmadım ama inanın aşırı bir tutku var bende motora karşı)
    açıkçası trafikten yani polis çevirir diyede tırsmıyorum değilim, kötü bi anım var polislerle o yüzden(bir keresinde ilk defa arabayla trafiğe çıkayım dedim, ilk çıkışımda da trafik çevirdi, az kalsın bağlattırıyordum arabayı ama kurtardık)

ya sizce ne yapayım, aklım karışık, bunu çözse çözse sizler çözersiniz...

HERŞEY İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM...
    yeni ufuklara yeni motorla devam... ;)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Prince giantco Cruiser
    Motor alma dinle sen beni =) aldım dışarda bağlı duruyo ehliyeti bekliyorum mecbur yapıcak birşey yok :D

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    sen kulağını tersten tutmaya çalışıyosun bence, hiç motor kullanmadım önce motor alıyım, bu işi kavrarsam ehliyet alırım bence tersini yapman daha az maliyetli olucaktır. kursta motor zaten kullanacaksın. kursta bakarsın, kendine güveniyosan sonra motor alırsın. bende zamanında yapabilirmiyim diye sağdan soldan motor arıyodum kullanmak için. ama kimse motor vermedi bana kalktım ehliyete yazıldım. ilk motoruda kursta kullandım. şimdi cbf 150 var, mutlu mesut geçiniyoruz
    bence önce motosiklet eğitimi verecek bi ehliyet kursu bul, yada honda sürüş eğitimine katıl.

ayrıca hoşgeldin

Motosikleti
    apache baş baş Gt 250R and today 50 :)
    önce ehliyet sonrakotor motoru alırsın bir gun sokaklara sıgamayacaksın emın ol caddeyı cıkım dıceksın ben ehlıyetı aldım mtorou aldım 1000 km oldu bır kere polıs cevırmedı kısmet sen motoru alırsın aldıgın gun cevırıler once ehliyet sonra motor.

stunt_rider_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K 1200 R
    öncelikle hoşgeldin . motor alıp ta kullanacaksan mahallende deil toprak bos düz bi yerde kullan düşersen hem kendine hemde motora hasar vermemiş olursun . trafiğe kesinlikle cıkma ehliyeti almadan ve motora alısmadan

Motosikleti
    hoşbulduk arkadaşlar, yazdıklarınızı okudum ve sağolun, şimdi boşyere ehliyette almak istemiyorum, aslında hiç bişey boşyere olmaz mutlaka kullanılır ama şimdi ehliyet kursunda felan ne kadar kullanabilirim ki, sadece kursa gittikçe ufak tefek kullanma fırsatım olur, o da beni soğutur, elimin altında olsun kurs çıkışları olmadı öncesinde pratik olsun diye düşünmüştüm ama sizlerin de mutlaka bildikleri vardır. ama arkadaşlar şimdi ehliyete bakıyım diyorum, tama sitede felan reklam var olmadı internetten de baktım genelde 150 ytl felan ama bu fiyat sadece kursun ücreti mi yoksa taksi ehliyetinde olduğu gibi bunun diğer masrafları da var mı? yani kısacası bu motosiklet ehliyeti tam tamam kaça alınır?

mertka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R'dı
    hoşgeldın hocam bende motor alcam bu yaz senın gibi ilk önce ehlıyetımı alıp sonra motoru alacam kısa bi heves olsa bile hiç yoktan a.2 ehlıyetın olur gün olur lazım olur bence ilk önce ehlıyetını al

rafel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeşim kendın zaten ifade edıyorsın neden baskalarına para yedırıyorsun kı altarafı 150 ytl falan gıdıcel motoru aldın dıyelım polıs cevırdı 600 sana 800 ruhsat sahıbıne neden gıttsın bukadar paran yanı ona göre dusun derım hangısı şart
    Ayrılık vakti geldıgınde sessizce cekilir giderım yüzümü önüme düşürüpte

Motosikleti
    olacak inşallah
    bende henüz a2 ehliyeti sahibi olmayan biri olarak "espri kutusu" nickli arkadaşımıza darısı başımıza dostum demekten başka bişey yapamıyorum

ancak
    Alıntı vlad1462 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen kulağını tersten tutmaya çalışıyosun bence, hiç motor kullanmadım önce motor alıyım, bu işi kavrarsam ehliyet alırım bence tersini yapman daha az maliyetli olucaktır. kursta motor zaten kullanacaksın. kursta bakarsın, kendine güveniyosan sonra motor alırsın. bende zamanında yapabilirmiyim diye sağdan soldan motor arıyodum kullanmak için. ama kimse motor vermedi bana kalktım ehliyete yazıldım. ilk motoruda kursta kullandım. şimdi cbf 150 var, mutlu mesut geçiniyoruz
    bence önce motosiklet eğitimi verecek bi ehliyet kursu bul, yada honda sürüş eğitimine katıl.

ayrıca hoşgeldin
    şurda vlad1462 demişsinki kursta motor kullanıcaksın, ben bikaç yere gittim ve diyalog aynen şu oldu

ben: s.a ehliyet almak istiyorum
    kurs: güzel kaydınızı yapalım
    ben: önce bi konuşalım tam olarak nedir ne değildir
    kurs: ok anlatim, dersler var, sonra sınava giriyosunuz
    ben:... (şapşal bi bakış)
    kurs:bukadar!
    ben: ben motora binmedim henüz bu nolcak direksiyon eğitimimi denir ne denir yokmu ondan??
    kurs: aaa o bizde yok, yapanda çok nadir.
    ben: tamamda ben motora binmeyi biliyo olsam size ne diye para verim, yapacağınız iş zaten bu, gerisini okumam var Allaha şükür okur anlarım
    kurs: yok bizde sürüş eğitimi yok, ayrıca sınavada kendi motorunuzla katılıyosunuz, kurs bünyesinde motorsikletimiz yok malesef
    ben: süpersiniz, kolay gelsin

bu nedir yaa

öğretmeyip sınav yapacaklar üstüne bide sen getir motoru diyolar
    [B][I]Dediklerim bazen ters gelir, olabilir hayat herkeze ders verir[/I][/B] ::exclaim:

Motosikleti
    Alıntı kaaneski adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende henüz a2 ehliyeti sahibi olmayan biri olarak "espri kutusu" nickli arkadaşımıza darısı başımıza dostum demekten başka bişey yapamıyorum

ancak

şurda vlad1462 demişsinki kursta motor kullanıcaksın, ben bikaç yere gittim ve diyalog aynen şu oldu

ben: s.a ehliyet almak istiyorum
    kurs: güzel kaydınızı yapalım
    ben: önce bi konuşalım tam olarak nedir ne değildir
    kurs: ok anlatim, dersler var, sonra sınava giriyosunuz
    ben:... (şapşal bi bakış)
    kurs:bukadar!
    ben: ben motora binmedim henüz bu nolcak direksiyon eğitimimi denir ne denir yokmu ondan??
    kurs: aaa o bizde yok, yapanda çok nadir.
    ben: tamamda ben motora binmeyi biliyo olsam size ne diye para verim, yapacağınız iş zaten bu, gerisini okumam var Allaha şükür okur anlarım
    kurs: yok bizde sürüş eğitimi yok, ayrıca sınavada kendi motorunuzla katılıyosunuz, kurs bünyesinde motorsikletimiz yok malesef
    ben: süpersiniz, kolay gelsin

bu nedir yaa

öğretmeyip sınav yapacaklar üstüne bide sen getir motoru diyolar
    arkadaşım haklısın ya, çok şükür arabada olsun motosiklette olsun motor bilgim var... sadece direksin tecrübem yok o kadar, zaten biz o kadar parayı direksiyon dersi için veriyoruz adamlarda ne direksiyonu, bizde öyle bişey yok diyolar, sadece saçmalık, sonra ehliyet almıyıncada suçlu oluyoruz işte, asıl suçlu sürücü kursları. aslında önce onları eğitmek lazım, sonra ben seve seve giderim,

Motosikleti
    çelik tiger150
    ben motoru almadan ehliyete yazılmıştım ama a2+b aldığım için ehliyeti almam yaklaşık 4-5 ay sürdü.ben motoru aldım 4 ay ehliyetsiz kullandım allaha şükür bişey olmadı ama bikeresinde 10-15 motorcunun polise yalvardığını gordüm ama bu beni motora binmekten alıkoymadı (tavsiye etmiyorum) ülkemizde polisten ceza yememekten başka bişeye yaramıyan ehliyeti genellikle insanlar motor aldıktan sonra alıyorlar. sana motor kullanmak hakkında hiçbirşey katmıycak bunu bil ama cezalar çok yüksek mahallede binerim deme kesin dışarı çıkıcaksın demedi deme...

Motosikleti
    Alıntı rockdiscipline46 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben motoru almadan ehliyete yazılmıştım ama a2+b aldığım için ehliyeti almam yaklaşık 4-5 ay sürdü.ben motoru aldım 4 ay ehliyetsiz kullandım allaha şükür bişey olmadı ama bikeresinde 10-15 motorcunun polise yalvardığını gordüm ama bu beni motora binmekten alıkoymadı (tavsiye etmiyorum) ülkemizde polisten ceza yememekten başka bişeye yaramıyan ehliyeti genellikle insanlar motor aldıktan sonra alıyorlar. sana motor kullanmak hakkında hiçbirşey katmıycak bunu bil ama cezalar çok yüksek mahallede binerim deme kesin dışarı çıkıcaksın demedi deme...
    evet, böyle bir ülkede yaşıyoruz işte ama ne yapalım gülü seven dikenine katlanır...peki bu polisler ehliyetsiz motorculara cezayı kesip hemen postalıyolar mı yoksa tolerans tanıdıkları da oluyo mu?

Motosikleti
    çelik tiger150
    he bide kursla ilgili komik bişey anlatiim. kurstaki hoca motor kullanmayı bilmiyodu ama bende zzr1400 vardı diye paso sıkıyodu neyse sınav günü geldi dediki bana biz arabayla gidicez motoru sen kullanırmısın ok dedim.50lik scooter veriyon gazı gitmiyo. neyse gittik okula dediki şimdi bana ver sınav başlangıç yerine ben gotüriyim sen benden orda alırsın. adam motora bindi nası olduysa 50 lik motor bi şahlandı milletin üstüneherkez kaçıo bizimki motoru zaptedemiyo arkadaşı falan atladı motoru tutmaya çalışıolar)) işte bunlar hoca hala inanamıyorum 50lik motoru nasıl şahlandırdılar inanılmaz)) ehliyetinizi alın polisten tırsmayın..

üzerinde nakitin yoksa kesinlikle caddeye çıkayım deme çıkarsanda kredi kartın yanında olsun mavi üniformalar bankamatiğe kadar eşlik ediyolar zaten sana senin yaptığınsa sadece şifreni girmen mebla onların vicdanına kalmış oluyor.
    motorum yok a2 ehliyetimde yok ama bu dediklerim araba ile yaşanmış tecrübedir.
    gel gelelim şimdi konuya senin gibi düşünen çok en başta da ben kısmetse bu hafta sonu motor alıcam ama ehliyet olmadan keyif alamicağımıda bildiğimden aynı zamanda ehliyetede kaydımı yaptırcam.
    sürücü kurslarının ne kadar eğitimci oldukları zaten malum ortada herşey kağıt üzerinde prosedüre uygunsa onlar için sorun yoktur
    hiç tecrübem yok en azından kendi motorumla motorcu bi abimin eğitimini alcam.

Motosikleti
    çelik tiger150
    tolerans olayı tamamen denk geldiğin polise bağlı. genellikle motorun ucuz bişeyse
    abi işe gidip geliom yazıldım kursa alıcam abi deyince bazıları brakıyomuş.ama dediğim gibi ben gozümle 10-15 motorcunun polise yalvardığını gordüm.polis ozellikle durup sadece motorları alıyodu allahtan ogün ordan motorla geçmemişim şanslıyım ;) cezası 475 lira galiba. ehliyet 350 falan tutuo hem bikere verion 350 dierini hergün verebilirsin;)

Motosikleti
    tolerans olayı tamamen denk geldiğin polise bağlı. genellikle motorun ucuz bişeyse
    abi işe gidip geliom yazıldım kursa alıcam abi deyince bazıları brakıyomuş.ama dediğim gibi ben gozümle 10-15 motorcunun polise yalvardığını gordüm.polis ozellikle durup sadece motorları alıyodu allahtan ogün ordan motorla geçmemişim şanslıyım ;) cezası 475 lira galiba. ehliyet 350 falan tutuo hem bikere verion 350 dierini hergün verebilirsin;)
    evet, haklısın... abi o zaman önce ehliyet alıcaz o zaman bu gidişle... aslında örnek olarak arkadaşım da var, onda da scoother vardı ehliyetsizz kullanıyodu, polis çevirmiş, 1.050 ytl ceza kesmişler ve bağlamışlar, çocuğa diyorum motoru çıkarmıcakmısın, o da diyo, o fiyatla zaten yeni motor alıyorum ne gerek var " diyo...
    Alıntı kameniv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üzerinde nakitin yoksa kesinlikle caddeye çıkayım deme çıkarsanda kredi kartın yanında olsun mavi üniformalar bankamatiğe kadar eşlik ediyolar zaten sana senin yaptığınsa sadece şifreni girmen mebla onların vicdanına kalmış oluyor.
    motorum yok a2 ehliyetimde yok ama bu dediklerim araba ile yaşanmış tecrübedir.
    gel gelelim şimdi konuya senin gibi düşünen çok en başta da ben kısmetse bu hafta sonu motor alıcam ama ehliyet olmadan keyif alamicağımıda bildiğimden aynı zamanda ehliyetede kaydımı yaptırcam.
    sürücü kurslarının ne kadar eğitimci oldukları zaten malum ortada herşey kağıt üzerinde prosedüre uygunsa onlar için sorun yoktur
    hiç tecrübem yok en azından kendi motorumla motorcu bi abimin eğitimini alcam.
    evet, sürücü kurslarının durumu ne yazıkki malum, berbat durumda. peki arkadaşlar bu hondanın sürüş eğitimi mi ne varmış, onar herkes katılabiliyomu yoksa bildiğimiz kurs gibi bir ücretii var mı?

ddh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 250
    bence kardeş çevrende varsa motosiklet trafiğe kapalı bi alanda yavaş yavaş motoru sürmeyi bilen biri gözetiminde dene derim çünkü ehliyet sınavında kalıp dosyanı yakma yani iptal ettirme durumunda var birde sen istesende 150 cc motor alaman bildiğim kadarıyla çünkü stajer ehliyet durumlar var yani ilk 2 yıl en fazla 125 cc ye kadar motor kullanabilirsin
    Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayati seyredersin

Motosikleti
    ehliyeti alınca olucak işallah
    he bide kursla ilgili komik bişey anlatiim. kurstaki hoca motor kullanmayı bilmiyodu ama bende zzr1400 vardı diye paso sıkıyodu neyse sınav günü geldi dediki bana biz arabayla gidicez motoru sen kullanırmısın ok dedim.50lik scooter veriyon gazı gitmiyo. neyse gittik okula dediki şimdi bana ver sınav başlangıç yerine ben gotüriyim sen benden orda alırsın. adam motora bindi nası olduysa 50 lik motor bi şahlandı milletin üstüneherkez kaçıo bizimki motoru zaptedemiyo arkadaşı falan atladı motoru tutmaya çalışıolar)) işte bunlar hoca hala inanamıyorum 50lik motoru nasıl şahlandırdılar inanılmaz)) ehliyetinizi alın polisten tırsmayın..
    neden sen a1 mi aldın, benim bildiğim a1 sadece 100 cc altı kullana biliyo sınavada a2 alırkende 100 cc üstüyle giricem ben bana öyle söçylediler kabul edilmiyomuş.

Motosikleti
    olacak inşallah
    Alıntı espri kutusu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet, haklısın... abi o zaman önce ehliyet alıcaz o zaman bu gidişle... aslında örnek olarak arkadaşım da var, onda da scoother vardı ehliyetsizz kullanıyodu, polis çevirmiş, 1.050 ytl ceza kesmişler ve bağlamışlar, çocuğa diyorum motoru çıkarmıcakmısın, o da diyo, o fiyatla zaten yeni motor alıyorum ne gerek var " diyo...

evet, sürücü kurslarının durumu ne yazıkki malum, berbat durumda. peki arkadaşlar bu hondanın sürüş eğitimi mi ne varmış, onar herkes katılabiliyomu yoksa bildiğimiz kurs gibi bir ücretii var mı?
    4 aşamalı bi eğitim ki sanırım 1 yada 2 eğitim kafi gelecektir
    ücretli neyazıkki

http://www.honda.com.tr/motosiklet/learning_center.htm

bütün detaylara bu adresten ulaşabilirsin fiyatları nerde yapıldığı ulaşımı herşey yazıyo
    [B][I]Dediklerim bazen ters gelir, olabilir hayat herkeze ders verir[/I][/B] ::exclaim:

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    motosiklet eğitimi veren sürücü kurslarını araştırıp bulacaksınız. mesala ehliyet yazınca çıkan ilana bi bakın. ben ehliyeti gelişim sürücü kursundan aldım. kadıköy e yakın olanlar rahatlıkla gidebilirler. avrupa yakasındada şu an ismini hatırlamadığım sürücü kursları vardı, netten araştırıp bulunabilir.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)