Arkadaşlar bazen motorsikletimi kask ın vizorü açık kullanıyorum acaba bunun göz sinirlerine ve ya göz e genel olarak bir zararı olabilir mi?
Arkadaşlar bazen motorsikletimi kask ın vizorü açık kullanıyorum acaba bunun göz sinirlerine ve ya göz e genel olarak bir zararı olabilir mi?
Uzun bir süre sonra göz nezlesi olursun, ve kötü bir şeydir haberin ola. Normal ışıkta bile güneş gözlüğüyle geziyordum
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Ben göz kuruluğu olur diye biliyorum. En azından gözlük takılıp rüzgarın doğrudan gözle temasını kesmek lazım. En iyisi vizörü kapat sen
.
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
Bencede vizör kapalı kullan. Vizör biraz çizik akşamları ışık vurunca görüntüler kırılıyor diye bende açık kullanıyordum ama zamanla baya rahatsız etmeye başladı baya yanma yaptırıyordu gözlerimde artık sürekli kapatıyorum bir kaç km sonundada gözler görüntüye alışıyor ve çiziklerde rahatsız etmiyor
GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ
Motorsiklette bilmem ama ben bir baktırdım 1 miyop dedi yakında böyle mi olacam bilmem ama , Ben memnunum halimden dünyayı 7.1 megapiksel görüyorum Acaba TV ve Bilgisayarı bir süreliğine bıraksam gözlerim 0 olur mu (Kusura bakmayın komplex yaptım şu meseleyi )
gözlükle kullan bence, ben öyle yapıyorum, çok rahat oluyor...
Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!
eyong ve gaffar dorudur...ben nezleyi hemen yaşadım...kurulukta bilgisayar başındaki olay ile aynı...uzun süre göz kırpmıyoruz ya tv başında bile....kuruluk başlıo....motordada rüzgar bu kurumayı en az onun kadar etkilio...e bizlerde 2 side var...aman dikkat derim
vizörün yapılmasındaki başlıca amaç, bence gözleri korumaktır zaten....
Birde şöyle bir olay var, havalar soğuyor artık , vizör açık gezerken yüz felci geçirebilirsiniz aman dikkat. yüz felci geçirmek için öyle buz gibi hava olmasına gerek yok bilesiniz.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
ek bilgi olarak kalite kaskın başka faydasıda vizör kalitesidir bence çok fark var arasında görüntü sabah akşam daha net oluyor
dandik kasklarda akşam ışık kırılması oluyor ve bazen önünüzü göremiyorsunuz karşıdan gelen aracın farının parlaması ile
ERASER WİLL COME BACK
Arkadaslar motoru Kaskın vizörü acık yada Vizörü kapatmak yerine gözlükle kullanmak gözlerde rahatsızlıga ve yaşarmaya yol acıyor.
Kaskın vizörü kapatmak niyetine gözlük kullanmakda pek bir fayda saglamamakta aksine rüzgarı acık taraftan gözlere direk almakda buda rahatsızlık yaratıyor. En sağlıklısı Kaskın ve kaskın camının kaliteli olmasıdır.
\'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'
Merak ediyorum da, hiç motorla giderken vizörünüze takkkkk!! diye birşeyler çarptığı olmuyormu? Ve o an "ya iyiki şu vizör var, yoksa suratımda patlayacaktı o taş, sinek, ot-bok" demiyor musunuz ?
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
cenk'in yaklaşımı da güzel...
cenkmenderes, abi olaya noktayı koydun
Life is for my own to live my own way - Metallica
(Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)
Ben ilk motora başladığımda 40-50 km de gözümden yaş geliyodu .Ama sonra gide gide alıştım..
rider89, tebrik ederim seni.
Kralını tanımam. Edirne Motorcycle Club!!!
allah korusun hepimizi ama anlatayım da kulağımıza küpe olsun gerçi erkek adam ne yapsın küpeyi o ayrıca tartışılır...cenkmenderes adlı üyeden alıntı
1994 senesi nererdeyse birlikte büyüdüğüm çok yakın bi arkadaşıma babası doğum gününde 0 km de yeşil bi kawasaki zx-r750 hedye etti.. tabi biz inanamadık hemen indik garaja mal duruyo barndanın altında falan. süper bişi o yıllarda.. neyse bizimki taytay tabi yeni yeni öğreniyo motor kullanmayı.hemen ehliyet falan alıyo kask mont bellik falan dercen bi cesaret çıkıyo bi uzun yol yapiim diye bi gece.saat 01,30 suları istanbuldan kalkıyo silivriye gidiyo . yolda selimpaşa köprüsünden geçerken 3-5 kişi buna bağırıyo hüüüoop falan diye. oralar da ıssız mekan tabi geceleri.bilmeyenler için selimpaşa köprüsüde altından tem bağlantısı geçen ve aslen e-5 in kendisi ancak sağ virajla altından geçiyosun köprünün.. anlamsız bi yer işte. neyse bu hiç duymamış gibi yapıyo ve virajı alıp köprünün altından devam ediyo. o anda o şerefsizlerden biri elindeki efes bira şisesini sallıyo köprünün üzerinden.. o şişe bunun motorun ön camında patlayıp AÇIK OLAN VİZÖRDEN kaskın içine yani azına yüzüne gözüne vsaplanıyo.. sonuçmu... yok düşmüyo ama oradan baya bi uzaklaştıktan sonra artık kan görmesini engelleyince duruyo... ve şu an gözünün birinde %60 görme kaybı ile 75 tanesi burnunda olmak üzere toplam 200 e yakın dikiş izine her sabah aynaya baktığında o geceye lanet ederek tıraş oluyo... babasının halini siz düşünün..ve asla kasksız ve vizörü açık gezmeyin lütfen.
off kötü çok kötü, geçmiş olsun ne diyiimmm...
allah korusun hepimizi, tüylerim diken diken oldu...
türk insanının cahilliği de artışılacak ayrı bir konu, alpinaB10'un anlattıkları başka bi konuyu gündeme getiriyo ya neyse... ona buna kızarak, herkese küfredip sinirlenerek nereye kadar yaşıcaz..
allah trafik canavarlarından korusun! şehir magandalarından korusun hepimizi!
aslına bakarsan sucu kendimizde aramamız gerekir.
bizim türk milletinde genelde birşey vardır
bana bişey olmaz
deriz ya
tam cahil cesaretiyle
yollara düşeriz, illa başımıza birşey gelir ondan sonra akıllanırız, ders çıkarmayız başkalarının kazalarından...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)