2 saat önce E-5'te İlk kazamı yapıyordum:'(
Reklamlar
-
01 Haziran 2008, 12:00
mhyen adlı üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim.Zaten öyle kavşaklara, dönemeçlere yaklaşırken en az 1-2 kere kornaya basıyorum ki farketsinler.Buna bazı sürücüler kızıyor gibi.Hani yola mı atladıkta korna çalıyorsun diye bakıyorlar ama onları takmıyorum
Ayrıca şu iki günlük tecrübemde bir şeyi anladım.İstanbul içinde 34 olmayan plakaya sahip sürücülerde o kadar bir acemilik tedirginlik var ki anlatamam.Adam normal yolda giderken geçiş hakkının kendisinde olduğu yerlerde bile aniden frene basıp duruyor.Hele bu bir de bayansa varya trafiği felç ediyor.Dün 06 plakalı bir bayana aniden durduğundan çok yavaşca bir tıkladım ön çamurlukla
Sizler zaten biliyorsunuzdur ama ben yine de söyliyim.Yabancı plakalılara dikkat.Kafalarında hep İstanbul trafiğinin çok zor olduğunu düşünüyorlar ve kaza yaparım diye ani hareketler yapıyorlar
geçen ay, avrupadan asyaya geçerken köprü üzerinde, beşiktaş bağlantı yolunda çekicili bi trafik polisi grubu oluyo, orda durup telle konuşuyodum, yolunu kaybetmiş 16 plakalı suzuki swiftli bi bayanda polislere yol sormak için emniyet şeridine atlıyor ve tam gözümün önünde 2 mt önümde kurye ona arkadan çarpıyor, bursa plakalı ablamız bursaya gidicekmiş yolu soruyor =) alahtan kuryede birz motorada sorun oldu ama ona bişey olmadı, kadın full suçlu ama kuryede glaiba birz dikkatsizdi adam yere düştü kalktı bi yandna kendine bakıyor bi yandan bana motoruma bakıyor glaiba emniyet şeridinde giderken benm motora bakarken birz dikkatsizlik yaptı gibime geldi, tabi kadın suçlu burda o ayrı konu, bu arada kadınada kgs'imi kullandırttım ve uyardımda aman benide kazaya sokma diye =)
[SIZE="4"]die young and make a beautiful corpse[/SIZE]
Reklamlar
-
01 Haziran 2008, 12:05
Yabancı plakalılardan ve de bayan sürücülerden çok korkuyorum.Eğerki bir sürücü de bu iki özellik de varsa tamam.Çok dikkatli olun arkadaşlar.Kadın sürücüler zaten maşallahı var.Hepsi için demiyorum ama 2 gündür bir tane bile yol verenine rastlamadımOnu bırak benim yoluma bile giriyor aldırış etmeden
-
01 Haziran 2008, 12:17
Ben bazı bayan motosikletçiler tanıyorum süper derecede kullanıyorlar senin yoluna giren ya acemi yada o an paniklemiş olanlardır ama şuna katılabilirim Aynaları bayan sürücüler genellikle kullanmazlar arkadan gelene dikkat etmezler
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
01 Haziran 2008, 12:32
korkut 250 adlı üyeden alıntı
Ben bazı bayan motosikletçiler tanıyorum süper derecede kullanıyorlar senin yoluna giren ya acemi yada o an paniklemiş olanlardır ama şuna katılabilirim Aynaları bayan sürücüler genellikle kullanmazlar arkadan gelene dikkat etmezler
Benim korkum bayan motosikletçiler değil abi.Bayan 4 teker kullanıcıları.Zaten şimdiye kadar pek bayan motosikletli görmedim o kadar fazla.Genel olarak ayna kontrolü yapmadıkları da çok doğru
-
01 Haziran 2008, 13:16
Gecmis olsun arkadasim. Bence'de cok erken cikmissin E-5'e ve bir anlik dalginlik kotu bir sonuc dogurabilirmis. Ama Allah'tan daha kotusu olmamis. Otoyolda gider iken ya takip mesafesini iyi tutmak lazim, ya da ondeki aracin lastik hizasinda seyretmek lazim ki duramiyacagin anda en azindan bir kacis yerin olsun (tabii yaninda arac yok ise). Her ikisini yapmak en iyisi aslinda tabii.
-
01 Haziran 2008, 13:22
İnşallah yavaş yavaş tecrübe kazanacağım.tavsiye için teşekkürler
-
01 Haziran 2008, 14:41
Geçmiş olsun... Çok mecbur olmadıkça e-5 i kullanmıyor ve sevmiyorum çünkü denyo dolu,makas atan mı istersin,ani fren yapan mı ? kapı açan mı ? sinyalsiz sağa dalan mı... ohoo bi ton... Bu arada 2. günden böle yoğun bi trafiğe çıkman riskli... Bence ilk 1000 km ye kadar pek aksiyona girme motora alışma süresi açısından.Birde başka bir motorla beraber kısa geziler yaparsan daha yararlı olacaktır ;)
Youtube :
Burax Yolda
Mototaş Aş. çalışanı
-
01 Haziran 2008, 22:28
Forumdan Uzaklaştırıldı
60 km tecrübe e5 te kullanmak için yeterli mi değil mi onu düşünmek lazım sanki
geçmiş olsun
-
01 Haziran 2008, 23:08
Kesinlikle yeterli değil.Bunun farkındayım.Yıllarca kullandığım bisiklet ve İstanbul trafiğindeki araç tecrübeme güvenerek çıktım biraz da belki.Fakat çok çok dikkatli olmak gerektiğini olaydan sonra çok daha iyi anladım...
-
01 Haziran 2008, 23:27
geçmiş olsun kardeşim aman dikkat et...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)