2 saat önce E-5'te İlk kazamı yapıyordum:'(
Reklamlar
-
herkes birşey yazmış bende yazayım ıcındekı korkun elbet acemılıgı atınca gıdecektır.aynalara kullanma tecruben vardır arabadan hiç bir zaman arabanın arkasına yapışma herzaman mesafelı gıt benım popcorn varken taksının arkasına ışıklarda nerdeyse yapışıyordum freni sıktım motor yattı allahtan bırı gelıp kaldırmama yardım ettı ne şehir içi nede şehir dışı maksimum hız yapma herzaman kontrollu git nezaman ne olcagı bellı olmuyor herşeyi onceden dusunup ona göre hareket etcen sevgiler saygılar
Reklamlar
-
-
mhyen adlı üyeden alıntı
İlk gün kasksız kullanmıştım motoru.Geriye dönmek bakmak cidden çok kolaydı.Bugünse kaskımı pek çıkarmadım.Ama kaskla arkaya bakmak zor olduğundan aynalar cidden çok çok önemli.Aynalarımı iyice ayarladım zaten
Bir ara 5 dakikalık bir yere giderken kaskımı çıkaryım dedim.50-60 ile giderken arı gibi birşey geldi alnıma bir çarptı.Sanki kurşun gibiydi ya
Daha sonra hiç çıkarmadım
sen onu geç havada uçan herseyın kafana carpmaması mumkun değil o yuzden bence cok onemlı kask ben cok goruyom bu kuryelerde kask gıymeyıp öle dolaştıklarını bana para verseler gene takarım gene takarım yaw kasksız olurmu kask zaten baslı basına guzellık yaratıyor
-
Öyle öyle bir de alıştın mı tamam
-
çok çok geçmiş olsun dostum Allah bir daha böyle tatsız olay yaşatmasın ve kaza bela vermesin... saygılar...
-
Geçmiş olsun kardeşim,ufak tefek şeyler olacak tabi her A2 si Bsi olan şoför olmuyor malesef,senin gibi yüzlercesi trafikte herkes alışmaya çalışıyor.Korkmayan sürücü en tehlikelisidir.Ben 17 yıldır kullanıyorum hala korkuyorum hiç bir zaman kendimi prof. olarak görmedim hayat tecrübelerle dolu malesef yaşadıça artar ama hiç bir zaman ben çok iyiyim dedirtmez,çok iyilerde genelde, genelde diyorum öbür taraftalar.Aşırı güven kazanın habercisidir.Ufacık bir dikkatsizlik ölümle sonuçlanabiliyor,kendine iyi bak kasksız korumasız binme öndeki sürücüyüde acemi olarak gör herzaman
-
01 Haziran 2008, 00:04
komedi be dostum 40 50 60 yani eğer bu hızlarda duramıyorsan vede panikliyorsan dylan gibi bir motorda valla kendini biraz geliştirmelisiniz motorcu dostum
-
01 Haziran 2008, 00:55
ben ankara da olmama ve 3 aydır motorsiklet kullanmama rağmen halen eskişehir yoluna bile çıkmaktan tırsıyorum paso ODTÜ 100. Yıl çukurambar arası geziniyorum benimde başıma ufak tefek şeyler geldi çok etkilendim ama yeni yeni o tedirginliği üzzerimden atıp dikkatimi toplamaya çaılışıyorum bu da hakimiyet arttıkça tepkileri gördükçe oluyo ucuz atlatmışsın en büyük olayın bu olur umarım
Its not the same, takes two to know Two to know, two to know Why cant you see? Arnold layne...
Syd Barrett
-
01 Haziran 2008, 01:09
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
senin iyiliğin için konustum arkadasım böyle satsammı satmasammı dusuncelerı ıcındfe hıcbırzaman ıcıne sınerek motosıklete bınemezsın! sağlam kafayla motosıklete bıneceksın, kazaların cogu bu yuzden oluyor.
zamanla kazada yaparsın tecrube etmıs oldum dersın gecersın ama 2 gun oldu motosıkletı 2 ters harekette satmayı dusunuyorum dersen bende boyle derım, bız neden kurtulalım bılıyormusun sana bırsey olursa bız uzulmeyelım dıye kurtulalım dedım...!
geçmiş olsun
Vasco doğru söylüyor, bu tür olaylardan pek etkilenmemelisin. soğukkanlı olmak gerek. Tedirgin olmak kaza yaptırıyor insana...Çok geçmiş olsun...
-
01 Haziran 2008, 01:40
mhyen adlı üyeden alıntı
Bir seneye çok şey kaçırırsın Tarkan dostum
Artıkın kısmet o da
denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı
hehhh, doğru karar
Şimdi sana bir öneri, bu GıllıDarkan abini de arkana al, sahil mahil gezinin, hem sen alışır gelişirsin, hem de bu GıllıDarkan insani durumlarını daha çabuk halletmenin yollarını aramaya başlayabilir
Sadece öneri
Darkan'ımi motor lazımsa benimkine pin, zati aplan gafamı kıracak bu son ufak kazadan sonra
Kısmetse birgün alırım anahtarını muzaffer abi hem beni öyle acemilerin artçısı yapma sen gatıver arkana götüü beni buralardan bıktım bu insani durumlardan
[FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::
-
01 Haziran 2008, 01:44
Geçmiş olsun aynı pozisyon banada oldu ama ben vurdum =)
-
01 Haziran 2008, 09:49
-
01 Haziran 2008, 10:12
hemen hemen herkjesin başına gleen şeyler, işte böyle tecrübe kazanılan zamanlarda olunca insan soğuyor ilk zmana ama motor aşkı tekrar alevlendiriyo seni, tecrübelerde ztn gneelde böle ucuz atlatımlarla kazanılıyor, bu arada daha önce kullanmışta olsan tavsiyem şimdilik, özellikle şehirler arası yollarda en sol şeride geçme, orası hem ani hızlanmaların hem ani frenlemelerin yeri ve en yüksek hız yapılan yer sonuçta, bu konuda dikkatli olursan pek sorun kalmaz.
[SIZE="4"]die young and make a beautiful corpse[/SIZE]
-
01 Haziran 2008, 10:22
DeNNiS adlı üyeden alıntı
hemen hemen herkjesin başına gleen şeyler, işte böyle tecrübe kazanılan zamanlarda olunca insan soğuyor ilk zmana ama motor aşkı tekrar alevlendiriyo seni, tecrübelerde ztn gneelde böle ucuz atlatımlarla kazanılıyor, bu arada daha önce kullanmışta olsan tavsiyem şimdilik, özellikle şehirler arası yollarda en sol şeride geçme, orası hem ani hızlanmaların hem ani frenlemelerin yeri ve en yüksek hız yapılan yer sonuçta, bu konuda dikkatli olursan pek sorun kalmaz.
Teşekkürler dostum.E-5'te genelde orta ve sağ şeritlerde seyir halindeyim. Göztepe Köprüsü'nü geçip de taşıtlar ssitesine doğru giderken boğaz köprüsü'ne dönüşlerin olduğu kısımlarda acayip tırsıyorum.Adamlar en soldan sağa doğru geçmeye çalışıyolar
-
01 Haziran 2008, 10:23
Arkadaşım ilk önce geçmiş olsun motosikletle otomobillerin frene basma ve durma mesfesi çok farklıdır motosikletin durma mesafesi daha uzundur bu nedenle takip mesafesi her zaman uzun tutulmalıdır bence daha dikkatli olursan bu tip problemler ortadan kalkar tekrar geçmiş olsun .Tekerin düz bassın
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
01 Haziran 2008, 10:47
korkut 250 adlı üyeden alıntı
Arkadaşım ilk önce geçmiş olsun motosikletle otomobillerin frene basma ve durma mesfesi çok farklıdır motosikletin durma mesafesi daha uzundur bu nedenle takip mesafesi her zaman uzun tutulmalıdır bence daha dikkatli olursan bu tip problemler ortadan kalkar tekrar geçmiş olsun .Tekerin düz bassın
Sağol Korkut abi.Benim için çok önemli bir tecrübe oldu.Hani hayatım boyu takip mesafesine dikkat ederim bundan sonra kesinlikle
-
01 Haziran 2008, 11:09
-
01 Haziran 2008, 11:17
Sağol Celil.E-5'e çıkmak bizim mahalle araları gibi olmuyormuş bunu öğrendim.Çok çok dikkatli olmak lazım
-
01 Haziran 2008, 11:22
mhyen adlı üyeden alıntı
Teşekkürler dostum.E-5'te genelde orta ve sağ şeritlerde seyir halindeyim. Göztepe Köprüsü'nü geçip de taşıtlar ssitesine doğru giderken boğaz köprüsü'ne dönüşlerin olduğu kısımlarda acayip tırsıyorum.Adamlar en soldan sağa doğru geçmeye çalışıyolar
o kavşaklarda her zmaan aman derim, inan o arabaların kimisinede kızamıyorum, cahillik düşüncesizlik eğitimsizlik almış başını gitmiş, adam yonjadan dolaşarak u yapmak yerine kaçırdığı şeride atlamayı tercih ediyo sağa sola bakmaksızın, halbuki o yonja en fazla 45 sn geciktiricek onu, ve bence bizim öyle yerlerde dikkatli gidipte iyice yavaşlamamız sadece 10 sn kaybımıza ama hayatımızıda kazanmamıza neden olur, en iyisi acemi gibi radarlarımızı açıp, hatta kornaya bi kaç kere arka arkaya basıp kendimizi farkettirmemiz en iyisi, ztn 7/24 böle kavşakalrdan gçene insanalr diiliz.
Sitedede olucak yeni başlayanlar için yazılar, onalrı okumanı tavsiye ederim okudukça tecrübeleniyosun, o tecrübeler korkularını hafifletir ama asla yok etmez ve olması gerekende budur, o kötü anlardan birinde karşılaştığında sen o tedbirleri almışsan gayet soğukkanlı oluyorsun ve bunun sonucunda hiçbişey olmadan o kötü anı geride bırakıyosun, yakında tedirginliğin %10'a sürüş zevkinde %90'a ulaşır hiç merak etme =)
[SIZE="4"]die young and make a beautiful corpse[/SIZE]
-
01 Haziran 2008, 11:29
DeNNiS adlı üyeden alıntı
o kavşaklarda her zmaan aman derim, inan o arabaların kimisinede kızamıyorum, cahillik düşüncesizlik eğitimsizlik almış başını gitmiş, adam yonjadan dolaşarak u yapmak yerine kaçırdığı şeride atlamayı tercih ediyo sağa sola bakmaksızın, halbuki o yonja en fazla 45 sn geciktiricek onu, ve bence bizim öyle yerlerde dikkatli gidipte iyice yavaşlamamız sadece 10 sn kaybımıza ama hayatımızıda kazanmamıza neden olur, en iyisi acemi gibi radarlarımızı açıp, hatta kornaya bi kaç kere arka arkaya basıp kendimizi farkettirmemiz en iyisi, ztn 7/24 böle kavşakalrdan gçene insanalr diiliz.
Sitedede olucak yeni başlayanlar için yazılar, onalrı okumanı tavsiye ederim okudukça tecrübeleniyosun, o tecrübeler korkularını hafifletir ama asla yok etmez ve olması gerekende budur, o kötü anlardan birinde karşılaştığında sen o tedbirleri almışsan gayet soğukkanlı oluyorsun ve bunun sonucunda hiçbişey olmadan o kötü anı geride bırakıyosun, yakında tedirginliğin %10'a sürüş zevkinde %90'a ulaşır hiç merak etme =)
Çok teşekkür ederim.Zaten öyle kavşaklara, dönemeçlere yaklaşırken en az 1-2 kere kornaya basıyorum ki farketsinler.Buna bazı sürücüler kızıyor gibi.Hani yola mı atladıkta korna çalıyorsun diye bakıyorlar ama onları takmıyorum
Ayrıca şu iki günlük tecrübemde bir şeyi anladım.İstanbul içinde 34 olmayan plakaya sahip sürücülerde o kadar bir acemilik tedirginlik var ki anlatamam.Adam normal yolda giderken geçiş hakkının kendisinde olduğu yerlerde bile aniden frene basıp duruyor.Hele bu bir de bayansa varya trafiği felç ediyor.Dün 06 plakalı bir bayana aniden durduğundan çok yavaşca bir tıkladım ön çamurlukla Sizler zaten biliyorsunuzdur ama ben yine de söyliyim.Yabancı plakalılara dikkat.Kafalarında hep İstanbul trafiğinin çok zor olduğunu düşünüyorlar ve kaza yaparım diye ani hareketler yapıyorlar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)