14.000 Kontrolunu Yapan servis
Reklamlar
-
Motor Bakımları konusunda çok titiz oldugum için 13.300 km de 14 bin bakımı için servise gittim. Normalde bi servise gittigin zaman değişim yapılacak parcaların sorulması haricinde pek soru sorulmaz. (bazende hiç sorulmaz)
Servise motorumla gittim. Adam motoru gördü neyi var ne sorunu var diye sordu. Bende sadece 14 bin bakımını yaptıracagımı beyan ettim tamam dedi. Bakım felan dedigi aynen yapılanlar sunlar
- Yağı degişti
- hava filtresi temizlendi
- Zincir yağlandı
Bu kadar. Esasında ben daha detaylı bir bakım bekliyordum ama yapılmadı.
Sanırım bu servise son gidişimdi. Adam hayatında ilk defa bu işi yapıyor edasındaydı. Yukarıda yapılanları zaten ben kendim her 1000 km de yapıyorum. Serviscilik bu mudur acaba? yağ değiştir,hava filtesi temizle,zincir yağla gönder gitsin??
Asla Birilerinin Umudunu Kırma,
Belki Sahip Olduğu Tek Şey O'dur
Reklamlar
-
Ülkemizde maalesef servisçilik budur.
Hatta zincirin özensiz bir şekilde yağlanması, değiştirilen yağın kalitesiz oluşu; da bu işin detayı
-
Adam zinciri koydugu yagın kalan kısmıyla yagladı dusunun.
Asla Birilerinin Umudunu Kırma,
Belki Sahip Olduğu Tek Şey O'dur
-
evet bide motor çin malı bi motorsa tamamen paraya bakıyolar parayı ver motoruna bakim
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
-
Sizde yine yağı değiştirmişler benimkisinde yağ eklemişler ben yağına bakın dedim adamlar üstüne yağ eklemişler.
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
bence normal bende 13 bin bakiminda sadece yagi degişti bujiyi söküp bakti birde hava filitresini temizledi 20 ytl bu kadar motorum ybr bence daha detayli bakimi 20 binde falan yaparlar diye düşünüyorum
-
uwe adlı üyeden alıntı
Motor Bakımları konusunda çok titiz oldugum için 13.300 km de 14 bin bakımı için servise gittim. Normalde bi servise gittigin zaman değişim yapılacak parcaların sorulması haricinde pek soru sorulmaz. (bazende hiç sorulmaz)
Servise motorumla gittim. Adam motoru gördü neyi var ne sorunu var diye sordu. Bende sadece 14 bin bakımını yaptıracagımı beyan ettim tamam dedi. Bakım felan dedigi aynen yapılanlar sunlar
- Yağı degişti
- hava filtresi temizlendi
- Zincir yağlandı
Bu kadar. Esasında ben daha detaylı bir bakım bekliyordum ama yapılmadı.
Sanırım bu servise son gidişimdi. Adam hayatında ilk defa bu işi yapıyor edasındaydı. Yukarıda yapılanları zaten ben kendim her 1000 km de yapıyorum. Serviscilik bu mudur acaba? yağ değiştir,hava filtesi temizle,zincir yağla gönder gitsin??
benzer bişi bende yaşadım adama gittim km bakımı yapılcak dedim adam bön bön yüzüme bakıo,bi arzası varmı dedi yok dedim adamın "allah allah bu adamın ne işi var burda canı para vermek istio demek"dediğini duyar gbi oldum
hava fiiltresine bakmak elemanın aklına bile gelmedi !!!
-
Valla bende 3 gun sonra 15 bın bakımına verıcem..Baktım hava fıltresı bıtmıs ılk gordugum o..Ancak motor tum kıs 15 hatta 20 gunde bır calıstı o yuzden karburatoru sokturup temızletıcem bujı yı kontrol edılıcek kayış kontrol edılecek yagı degısecek depoda oynama var o halledılecek ve bunların hepsını yapacaklar ellerı mahkumm..O aldıklar 45 ytl bakım parasını bı yag degıstırtıp gerısını ındıregandı yaptıramam...Hepsını yapacaklar kı zaten basında duracam..Kii yapacaklarda zaten Ustam kırmaz benı dedıgmı gerı cevırmez
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
aslında 14000 km de bir motorun başka bir şikayeti yoksa bakımında yağ değişir hava filtresi ve buji kontrol edilir subab ayarı daha önce yapılmışsa yapılmaz yani yapılan işlemler 30000 km e kadar rutindir.30000 km de egsantirik zincirli motorların mutlaka egsantirik zinciri değişir dolayısiyle tüm motor açılır ve tüm ayarlar baştan yapılır itecekli motorlarda bu çubuklarla yapıldığından yağ yakmaya başlayıncıya kadar motor açılmaz.
-
arkadaşım servise boşuna laf atıyorsun.adamın yaptığı doğru, sen ne bekliyordun motorumu indirecekti.
yağ değişir, hava filtresini temizler, zincir zamanla sarkma yapar eyer o varsa zincir ayarını biraz gerer, bujiye bile bakmaz sesinden ve eksoz dumanından belli eder zaten bujinin durumunu, gerekiyorsa bakar, değişmesi gerekiyorsa değişir.vidaları kontrol etmesinde fayda var, gevşeme yapan olabilir, özellikle yan ayaklık ve jant telleri(ilk almada bir zaman sonra jant tellerini kontrol ettirmekte fayda var---tabi telli olduğunu düşünürsek).
yani bir çoğu senin kendi yapabileceğin şeyler, adamın içinden canı para vermek istiyor herhalde demesi doğal olur yani
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
-
evet dostum ..aynen serviscilik bu..sitedeki yazilari okursan bilgisiz motosiklet suruculeri oldukca serviscilik anlayisida bu oluyor tabii..sitedeki yazilari bi oku anlarsin..2 zamanli motosiklet ile 4 zamanli motosikleti bile ayirt edemiyenler var..
once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:
-
Buradaki servislerde böyle ben ilk 300 km bakım agittim gördüm ne yaptıklarını bir daha hiç gitmedim motor ise 15000 km yağ değişimi+zincir bakımı+ vs vs. kendim yapıyorum
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)