çok kötü olurdu böyle saçma sapan konular açmayın
çok kötü olurdu böyle saçma sapan konular açmayın
İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor
Ehliyeti olmayanlara motosiklet satılmaması güzel bir olay olurdu.
Ancak 2 sene 125 cc. altı motosiklet kullanımı çok saçma geliyor.
Duydugum bir bilgiyide ekleyeyim Avrupa ülkelerinden birinde Almanya sanırım , belli bir yaşı dolduran kişilerde (30) CC sınırlaması ya yoktu ya da iyice dipten başlatmıyorlardı.
Sebep olarakta
- 30 yaş -> olgunluk sorumluluk derecesinin yüksek olduğu varsayılması idi ( tabi teorik olarak bağzıları hep çocuk kalır ,17-18 yaşında olan arkadaşlar belki şimdi kendilerine bakınca göremeyecekler kızacaklar ama o gün motora binseydim kafadan hızlı gitmek üzerine kurulu olurdu zihniyetim . Neden Delikanlı denir sanki bu tip davranış bu yaşların özelliğidir.)
Bunu daha önce bir dergide okumuştum ,
ben olsam adamın bogazına sarılır sanane kardesım para benım ıstdıgmı alır cıkarım parayı weren duüdü clar
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
bizim ülkede böle bişi imkansız adam satar vala kendi cebini düşüncek o
allah iyiliğini versin biran için geçek bi olay zannetim yafff ne güzel olurdu bana kalırsa hemen çıksın böle bi yasa ama burası türkiye diye düşündükçe peh hep hayalde kalır aklıma bi abimin sözü geldi
gerçeüe ilk adım hayalle başlar daiye hadi hayırlısı olsun
bu devirde adam para için babasını satıyor değilki hazır müşteri bulmuş böle diyecek şaşarım
kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:
bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana
şşşş olurmu cnm bööyle bişe :D burası türkiye ben yaşımın küçüklügünden dolayı böyle bi yasayı her ne kadart istemesemde mantıklı olan bu fakat hiç mi hiç istemiyorum aklımdakiler 250-500 cc motorlar :D fakat maddi durum dolayısıyla ybr 125 e niyetliyim. her ne olursa olsun mantıklı olanı yapmalıyız
..::Gülmek bir mükafattır, ağlayan gözlerin gördüğü::..
..::Mağlubiyet; kimine göre galibiyetden bir adım öte::..
sanırım 2. el piyasası oldukça hareket kazanırdı
düşünsenize sahibinden com.da elemanın tekinden 600rr alacaksın adam sana ehliyetin 1,2 yıllık bunu satamam demez heralde
böyle bi yasa için altyapıya yeni yasalar,yasaklar getirilmesi gerek örneğin kişilerinde ehliyet sınıfına göre motosiklet alım-satım yapması aksi halde suç işlemiş sayılması gerekir yada devir işlemleri yapılırken ruhsat çıkarılırken ele alınması gibi(bu son kısım biraz abartı gibi görünebilir)vs vs bunlar komplike olarak düzenlenmezse çıkacak yasanın,olması gereken nitelikde caydırıcılığı olmaz yalnızca vatandaşın cebini boşaltmak olarak kalır..
sizin hayal ürünü dediğiniz konu avrupa ülkelerinde gerçek.
aynen yazıldıgı gibi.
Polis kontrolü ile ikinc kısmı destekleyelim.
Polis durdurur, ehliyet ruhsat lütfen. hmm ehliyetiniz bu otoru kullanmak için yeterli yıla sahip değil ehliyetsiz motorkullanma cezası yenir artı motor bağlanır.
Türkiye'de sadece hayal, avrupada ise bildiğim kadarıyla gerçek bir uygulama... Umarım o günleri görürüz.
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
müşteri türk'se mağaza sahibini demir sopayla döver..
Böyle bir şey olacaksa eğer 2 yıldan az bir süredir a2 ehliyeti olanlara da vurması gerekirdi bu piyangonun.
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Aslında olabılecek bır sey ama 2 yıllık sonunda en fazla 250cc degılde sunu 400 luk yapalım be
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
Böylebirşey sadece hayallerde olabilir. Zaten çok saçma.
Sezon açılmış kimse motor satamıyor müşteri ayağa gelmiş ehliyeti yok diye satılmayacakmış da mış mış mış.
Bu mesele için daha önce yazmıştım ama bu arkadaş o topici kaçırdığı için habersiz kalmış arama yapmadan açmış yada başka siteden araklamış.
Meselenin özü sadece şahıslar değil şirketler yada şahıs firmaları da araç alımı yapar bu durumda neolacak gibi bir soru akla geliyor. Kim ehliyet koyacak ortaya ?
Satıcı paraya bakar ve paran varsa o işi kılıfına uydurup motoru satar kanun manun bi yolunu bulur.
Başta da dediğim gibi çok saçma bir uygulama olur.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
Tam isabet ama tepkiler pek olumlu olmamış.Baktığımızdada genelde tepkilerin oldukça genç arkadaşlardan geldiğini görüyoruz.Amma velakin sırf bizleri düşünseler bu kanun 1 dakika bile oyalanmadan kabul edilirdi.Siz siz olun,paranız varsa bile,en azından bir sezon ikinci el bir 125'likle başlayın.Teorik olarak ne kadar doğru olduğunu göreceksiniz.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)