Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İleri Sürüş Eğitimi

REKLAM ALANI

Arkadaşlar bu konuyu ileri sürüş eğitimi almayı düşünenler için yazıyorum. Geçtiğimiz günlerde daha güvenli daha bilgili olarak motosiklet sürebilmek için SÜLEYMAN MEMNUN un ileri sürüş eğitimine katıldım. Ben 6 yıldır motosiklet kullanıyorum scooterdan başlayıp devam ettim. Kursa büyük ümitlerle gittim fakat hiç bi yarar alamadan döndüm. Kısaca kursda slalom yaptık ani fren yaptık 8 çizdik ve düz pistte 180 civarı bi hıza çıktık. Bunlar yapılrken hiç bi ayrıntı anlatılmadı. Atıyorum alın size 8 8 çizin gelin Buraya bi bidon koydum onun önünde ani fren yapın ani fren nasıl yapılır kaç km de ani yapmak tehlikesiz olur motor kaç süratte kaç mt de durur hiç bişey yok. Demek istediğim eğer motosiklete yeni başlamadı iseniz paranız yanmasın. Benim param da günümde yandı düöndüğümde elimde 0 vardı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    GSXR1000RR1
    hiç şaşırmadım, sonuçta patates tarlası gibi olan körfez pistinde "sorun yok" diyen bir şahıs.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı emin_arikoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hiç şaşırmadım, sonuçta patates tarlası gibi olan körfez pistinde "sorun yok" diyen bir şahıs.

KESİNLİKLE KATILIYORUM SON YILLARDA PİSTE GİRMİŞMİ SORMAK LAZIM BEN GÖREMEDİM DE.

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Bir sürüde para vermişsinizdir...
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    2 slalom bi vidondan ibaret bu tür kurslar......

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı DriftMachine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu konuyu ileri sürüş eğitimi almayı düşünenler için yazıyorum. Geçtiğimiz günlerde daha güvenli daha bilgili olarak motosiklet sürebilmek için SÜLEYMAN MEMNUN un ileri sürüş eğitimine katıldım. Ben 6 yıldır motosiklet kullanıyorum scooterdan başlayıp devam ettim. Kursa büyük ümitlerle gittim fakat hiç bi yarar alamadan döndüm. Kısaca kursda slalom yaptık ani fren yaptık 8 çizdik ve düz pistte 180 civarı bi hıza çıktık. Bunlar yapılrken hiç bi ayrıntı anlatılmadı. Atıyorum alın size 8 8 çizin gelin Buraya bi bidon koydum onun önünde ani fren yapın ani fren nasıl yapılır kaç km de ani yapmak tehlikesiz olur motor kaç süratte kaç mt de durur hiç bişey yok. Demek istediğim eğer motosiklete yeni başlamadı iseniz paranız yanmasın. Benim param da günümde yandı düöndüğümde elimde 0 vardı.
    ne kadar ödedin dostum bu egitim için birde kaç hafta sürdü

Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 slalom bi vidondan ibaret bu tür kurslar......
    Eğitimleri küçümsemeyelim lütfen. Ben de başka bir grubun verdiği ADAC Kontrol eğitimine gittim, daha sonra motosiklet kullanmam bile değişti diyebilirim.

Bunlar yapılrken hiç bi ayrıntı anlatılmadı. Atıyorum alın size 8 8 çizin gelin Buraya bi bidon koydum onun önünde ani fren yapın ani fren nasıl yapılır kaç km de ani yapmak tehlikesiz olur motor kaç süratte kaç mt de durur hiç bişey yok.
    Eğitimcilere soru sorma, anlamadığınız yerleri tekrarlattırma şansınız vardı mutlaka. Bunları neden kullanmadınız?

Eğitim almak ile almamak konusunda karasız kalan arkadaşları olumsuz yönde etkilemeyin lütfen.

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı tufanbaydemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğitimleri küçümsemeyelim lütfen. Ben de başka bir grubun verdiği ADAC Kontrol eğitimine gittim, daha sonra motosiklet kullanmam bile değişti diyebilirim.

Eğitimcilere soru sorma, anlamadığınız yerleri tekrarlattırma şansınız vardı mutlaka. Bunları neden kullanmadınız?

Eğitim almak ile almamak konusunda karasız kalan arkadaşları olumsuz yönde etkilemeyin lütfen.
    dostum haklısın dicem bu malum kişilerin verdiği eğitim şahsen ben fazla ilgilenmem ama körfez pistine iyi diyen birinin verdiği eğitimide kınarım;

adac ve honda eğitim programı başka illaki bişeyler katar insana
    saygılar..

Alıntı tufanbaydemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Öncelikle kimse eğitimin gereksinimini göz ardı etmesin eğitim şart ve hiç kimse tamam ben piştim diye düşünmesin her zaman kendinizi geliştirin.

Eğitimciye bi kaç soru sordum fakat hep atlatma cevaplar yetersiz cevaplar gördüm ilk defa motosiklet alacak bi arkadaşta vardı gurupta o arkadaş ben R1 almak istiyorum dedi hocanın cevabı karşısında şok geçirdim. Cevap şu gaz elinde ne kadar basarsan okadar gider AL TABİ

Son olarak ta ben burada tüm eğitim veren kurumları değil sadece gittiğim eğitimden bahsediyorum. 1 Günlük eğitim aldım 290 ytl

HaYaLeT01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çim Biçme Makinesi
    Öncelikle kimse eğitimin gereksinimini göz ardı etmesin eğitim şart ve hiç kimse tamam ben piştim diye düşünmesin her zaman kendinizi geliştirin.

Eğitimciye bi kaç soru sordum fakat hep atlatma cevaplar yetersiz cevaplar gördüm ilk defa motosiklet alacak bi arkadaşta vardı gurupta o arkadaş ben R1 almak istiyorum dedi hocanın cevabı karşısında şok geçirdim. Cevap şu gaz elinde ne kadar basarsan okadar gider AL TABİ

Son olarak ta ben burada tüm eğitim veren kurumları değil sadece gittiğim eğitimden bahsediyorum. 1 Günlük eğitim aldım 290 ytl

abi, bu spesifik egitimde ciddi bir sorun vardi herhalde, yeni baslayan birine nasil bir cevap bu... ben onca yildir motosiklet kullaniyorum, hala bir seylerin eksik olduguna inandigimdan bugunlerde "egitim alsam mi" diye dusunuyorum, her egitimin mutlaka bir katkisi olacaktir, baska egitim alan arkadaslar da varsa lutfen yorumlarini katsinlar, her kurum ayni egitimi veriyor olamaz...
    oderint dum metuant

http://www.motogiyim.com/pictures/image003(1).jpg

Aşağıdaki kitabı bulup almanızı şiddetle tavsiye ederim. A dan Z ye motosiklet ve kullanım ayrıntıları ile ilgili harika bi anlatım var. Bunu alın okuyun boş bi araziye gidin dediklerini çalışın. Bu hem daha masrafsız olacak ve yararınıda mutlaka göreceksiniz .

Motosikleti
    as t1

abi 1 günde 290 ytl verdim diyorsun peki bu eğitim sence yeterlimi birgün için verdiğin paraya değermi

eğitim tabikide şart ancak bir günde sana ne kazandırabilirki bu eğitim bence fiyatlar çok pahalı ve birçok insan bu eğitimi almadan yollara çıkıyor

işte bir eğitimci gaz elinde nekadar basarsan okadar gider diyor bizim eğitim anlayışımız bu böyle söyleyen eğitimci bana ne verebilirki
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

bboy_iced - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki zx6r
    Arkadaşlar Hondanın eğitimini şiddetle tavsiye ederim. Bu işi çok ciddiye alıyolar ve çok kaliteli hocaları var reklam gibi algılanmasın etrafımdaki hemen herkes bu eğitimleri aldılar ve hepsi çok memnun oldular. Verdiğiniz paralar boşa gitmesin.
    Albert EİNSTEİN derki;
    Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM

Motosikleti
    kanuni motorun 150-vfr800
    bende katıldım yamaha nın eğitimine!bence de gerçekten çok yalandı!tek güzelliği,mt-03,fz-6,xt660,dragstar gibi yamaha modellerini test etmiş oldum!daha öncesinde adac eğitmeni kemal berker den eğitim aldım!gerçekten etkileyiciydi!

starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoktur
    Benim gibi bir çaylağa düşmez ama o dediklerini HGS 2 de ( hız yaptırma hariç)
    kat ve kat zorlayarak yaptırıyorlar . Ben katıldım biliyorum .
    Bende ilk eğitimi S.M. mi Honda mı diye çok tarttım ve sonuçta Honda yı tercih ettim . Benle beraber gelen 3-5 yıl motor kullanmış ( HGS3 e geçmek ,için 2 yi şart koşuyorlar)kişiler bile eğitimi çok beğendi , eğitimciler sizin yazdığınızın tam tersi çok ilgili ve bilgili . Eskiden yarışçı olmak öğretmen olabilmeyi gerektirmiyor .

Tamamen benim kendi görüşlerim aksi olan var mıdır bilmem ama Eğitimde nasıl ölünmeyeceğini anlatmaları gayet faydalı oluyor

Eğitimde neyi nasıl yapacağını anlatıyorlar ve anlatılanları devamlı tekrar etmenizi öneriyorlar zaten 2 güne sığmış bir eğitimde daha iyisini yapacak kimse yoktur teknik olarak.

Saygılar

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Ben de Honda'ya gitmeyi düşünüyorum.Buradan eğitim alıp da pişman olan duymadım şimdiye kadar.Var mı ??

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    honda iyide.. yer bulup da yazılabilirsen.. sonra da (iki ay sonra ne olur bilinmez) o gün gerçekten fırsat bulup gidebilirsen..

Revilian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Hypermotard 796
    Honda'ya gitmiştim motor almadan önce çok yararını gördüm çok memnun kaldım yine gidicem. Süleyman Memnun a gidersem sırf mt 03 kullanmak için giderim sanırım kullanabiliyomuşuz :D honda'nın kursunu tavsiye ederim herkese

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    arkadaşım tabi senin yanında değildim bire bir yaşamadım senin gibi ama....

İleri Sürüş

Kimler katılabilir?
    • Temel Güvenli Sürüş veya benzeri bir eğitimi almış,
    • Vitesli motosiklet tecrübesi olmuş ama yüksek hacimli motosiklete hiç binmemiş,
    • 600cc Yamaha motosikletlerinin sürüş inceliklerini merak eden,
    • Yüksek hacimli motosiklet almak ve kullanmak isteyen ama kendisine "Hazır mıyım?" sorusunu soran herkes!

Merkezimiz, bu eğitim ile size temel eğitiminiz sonrasında sponsorumuz Beldeyama A.Ş.'nin ithal etmekte olduğu Yamaha markasının 600cc sınıfında yer alan motosikletlerini tanıtmayı ve kendi tarzınızı belirlemenize yardımcı olmayı hedeflemektedir. Eğitimde kullanacağınız motosikletler XT 660 Enduro ve Supermoto, Dragstar 650 Cruiser, Fazer 600 Touring ve MT 03 Sport Roadster modelleridir. Kursumuz bir tam gün boyunca yukarıdaki modelleri test etme ve kullanım inceliklerini öğrenebilme fırsatı sunmaktadır. Bu program sayesinde size en uygun olan motosikleti seçebilecek veya tutkunu olduğunuz modelleri bir gün boyunca kullanma şansına sahip olabileceksiniz.

Program

Motosikletin ağırlığına alışmakla başlıyoruz. Bu ağırlığı dik ve dengede tutabilme pratikleri ile teknik sürüş diye adlandırılan ayağınızı yere koymadan dar manevralar yapabilme bölümlerini tamamlıyoruz. Viraj ve slalom çalışmaları, fren ve panik fren, kaldırım iniş çıkışları, yokuşta dur kalk, U dönüş, reflex manevra, engebeli sürüş ve son olarak trafiğe kapalı özel pistte yüksek hız performans sürüşü ile günü noktalıyoruz.

Eğitimler Cumartesi veya Pazar 10:00-17:30 arası ve 8'er kişilik gruplar halinde Hezarfen Havaalanında verilmektedir. Kurs bedeli 290YTL'dir.

müfredatı bu şekilde zaten katıldığın eğitimin..

eğer daha farklı temel bilgiler almayı düşünüyorsan

tg2 yi öneririm. ben de katılaağım ve yanıma birilerini arıyorum zaten..

shule - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ninja250r-600RR-gs650
    Alıntı bboy_iced adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Hondanın eğitimini şiddetle tavsiye ederim. Bu işi çok ciddiye alıyolar ve çok kaliteli hocaları var reklam gibi algılanmasın etrafımdaki hemen herkes bu eğitimleri aldılar ve hepsi çok memnun oldular. Verdiğiniz paralar boşa gitmesin.
    kesinlikle honda!!baska yerlere gıtmedım ama okudum,duydum..2 gun de teknık temel bısuru sey ogrettıler.3 tane egıtmen.işlerını cok ıyı yapıyorlardı.hepımız scuter kullanıcısıydık ama son gun gelırken 600cc lerden sökerek aldılar biziuzak olması korkutmasın sizi servis kolaylıgı var.hayat hakıkaten honda da..

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)