Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

TMF Asbaşkanı'nın Açıklaması : Pistle İlgili Bir Sorun Yok..

REKLAM ALANI
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyin yıkama makinesinin çarkları dönmeye başlamış bile.Aferin sana Okay Karacan.Gözümde 5 kuruşluk değerini 3 kuruşa indirmeyi başardın

Haklısın kardeşim...

İşte bunlardan biri daha....

Başka bir siteden bir üyenin yazdıkları..Aynen alıntı yaparak buraya ekledim..

.
    http://www.motovirus.com/forum/kinam...n-t9526p2.html

.
    Not Mesajı:
    Alıntı müslüm baba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar İstanbul parkın peşkeş çekilmesi ve körfez pistinin durumu ile ilgili biraz daha araştırma yapın lütfen buralardaki problemler sizin sandığınız gibi değil, bazı şeyleri burada yazmam doğru olmaz,biz TMF olarak zaten İstanbul parkın kiraya verilmesi olayına itiraz edip mahkemeye verdik,yakında sonuçlanacak ve allahın izniyle tekrar pistimize kavuşacağız.

Bugün cenazede körfez pistin sahibide bizle birlikteydi, pistin teknik kontrolleri yapıldıktan sonra yarışlara izin veriliyor yoksa federasyon izin verirmi o pistte yarışılmasına, şu an herkesin morali bozuk suçlu aranıyor ama ben bu işin içinde biri olarak size söylüyorum o pistte bazı teknik sorunlar olmasına rağmen yarışmayı tehlikeye sokacak bir durum yok, Sinanın kazası tamamen kendi hatası bu benim şahsi fikrim kimseyi bağlamaz
    .
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    O ŞİMDİ ANILARDA YAŞIYOR...
    Alıntı mostwanted_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu pisttemi sorun yokmuş?
    Aynı pistten söz ediyoruz değil mi?
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...fez-pisti.html

arkadaşlar fotoyu tıklayın.ve utanc duvarlarına katil duvarlara bakın ahhh fedarosyon daki yönetiçiler sizlerden o makamda oturdugunuz için bir türk genci olarak utanıyorum ve kınıyorum.işallah yerinize daha aklı başında ve makamının gereklerini yapan bir yönetici gelir.YAZIKLAR OLSUN
    derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
    Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,

tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer
    Başka bir sitede bulduğum yazıyı paylaşıyorum arkadaşlar.Emok grubuna Müge Polatkan göndermiş.Müge Polatkan pist komisyonu başkanıdır.

(muratgergerli abimin isteği üzerine bu başlığa da aktarıyorum aynı yazıyı.)

Sevgili Dostlar hepimizin başı sağolsun.
    9 Mayıs Cuma günü Türkiye Pist Şampiyonası yarışı için erken gitmiştim. Henüz uçaktan inip, İzmit'e varmış ve arkadaşımla 2.çayımı içerken Tolga Uprak'dan bir telefon aldım. Ağlıyarak, "abla Sinan kaza geçirdi durumu çok kötü ne olur hemen gel" diyordu. Resmi program Cumartesi başlayacağı için piste gitmemiştim. Cuma günü özel antrenman günleriydi.
    Hemen yola çıktım ve ambulansla irtibat kurdum. "Nabız alamıyoruz" diyordu doktorlar. Hastaneye vardığımda, acil serviste müdahale yapılıyordu. Tolga Uprak, Burak Albayrak, Sertaç Terzi, Mazhar Uslu ve birkaç yakın arkadaşları oradaydı. İlk aldığım bilgiler hiç iç açıcı değildi.
    Boynu, omurlarından birkaçı, beli, bütün kaburgaları kırıktı, hatta kaburganın biri tuz buz olmuş ciğerlerine dağılmıştı... Diğer yerleri de kırıktı ama doktorlar ilgilenmiyordu. Beyinde kanama vardı ve hayati fonksiyonları en alt seviyedeydi. Herhangibir müdahalede bulunamıyorlardı. Sadece ciğerlerindeki kanı dışarı almak için tüp taktılar. Ailesine haber verilmişti. Henüz ulaşmamışlardı. Bu arada ünlü doktorlar çağırıldı ve yoğun bakım ünitesinin donanımı açısından Üniversite hastanesine aktarılmasına karar verildi. Tabi Annesi, babası ve kızkardeşi hastaneye ulaşmışlardı. Onların halini anlatmam, anlatamam. Yürekleriniz kaldırmaz.
    Biliyorsunuz bundan 7 yıl evvel yine bir evlatlarını kaybetmişlerdi. Onlara gerçek durum söylenmediği halde, Anne feryat ediyor, baba ise bana gerçekleri söylemiyorsunuz durumu iyi değil diyordu.
    Bu arada medyayla boğuşmamız ayrı bir dert idi.
    Ambulansla diğer hastaneye nakli esnasında annesinin feryatlarına doktorlar dayanamadı ve gel oğlunu gör dediler.
    Görünen hiç bir yarası, şişliği yoktu. Bilinci kapalıydı. Yani uyuyor gibiydi. Anneciği uzanabildiği ayaklarını öptü son kez.
    Diğer hastane de doktorlar 10'ar 10'ar giriyorlardı acile. Filimler tetkikler devam ediyordu. Ama bu işlemler saatlerce sürüyor ve hiç iyi bilgi alamıyorduk. Tek iyi haber, beyin kanamasının durduğu şimdilik ameliyata alınmasına gerek olmadığıydı. Yine uzun beklemelerden sonra kan istediler. Akciğerlerindeki kanama durmuyordu ve ameliyata almaya karar vermişlerdi. Hayati fonksiyonlarında değişiklik yoktu. Narkoz kullanmayacaklardı. Aslında doktorlar ameliyat etmek istemiyorlardı ama her şeyi de deniyorlardı. Ameliyata alındı yine 2-3 saat bekledik. Kendimizce ümitlendik. Ameliyata alınması iyi, iyileşecek diye kendimize telkin ediyorduk devamlı.
    Kız kardeşi ilk hastaneye geldiğinde bana sarılarak "abimin çocuğu oldu biliyormusun Müge abla" demişti. Bir de abim kustumu gördünmü diye sordu. Bilmiyorum ama niye sordun dedim. Bahattin abim kusmuştu ondan sordum dedi.
    Ameliyattan çıktı, yoğun bakıma alındı. Doktorlarda bir telaş, kapı önünde bitmek bilmeyen saatler ve kaskatı bekleyen bir sürü insan. Ailesi, akrabaları, arkadaşları .......
    Bir an annesi ve teyzeleri kendilerini yerlere attılar. Anneye sarıldım ama inanın kendim inanılmaz şoktaydım. Yok canım daha değil, henüz erken, olur mu, gibi sorularla içimden konuşuyordum.
    Bu arada telefonlarım susmuyordu ama ben kilitlenmiştim. Ne diyeceğimi bilmiyordum. Orada geçen saatleri bilmiyorum ama sabah saat 11.30'dan, 22,30'a kadar bir zaman geçti.
    Anne ve babası ilk geldiğinde söyledikleri ilk şey, bekliyorduk o kendini öldürmek istiyordu dediler. Evet eminim sizlerin de tüyleri diken diken oldu. Bekleme esnasında yakınları ve akrabaları hep aynı şeyleri söylediler. Ne kazanın nasıl olduğunu ne de kazayla ilgili bir isyanları vardı.Tabi onların bildiklerini biz bilmiyorduk.
    Dostlar, 27 yaşında ömürünün baharında pırıl pırıl bir genç hayat mücadelesini kaybetti.

Sinan göründüğü gibi sert değil bilakis duygusal bir çocuktu. Geçen yıl bir kızı sevdi ve kaçarak evlendiler. Hayatında ilk defa bir kızı sevmiş ve evlenmişti. Ancak 2-3 ay evvel ayrılmışlardı ve karısı hamileydi.
    Kız kardeşinin bana söylediği abimin çocuğu oldu sözü çok anlamlıydı. 3 gün önce çocuğu dünyaya gelmiş ve Sinan bu olayı paylaşamamıştı. Çocuğunu kucağına alamamıştı.
    Babası son zamanlarda evlerinin altında mahzen gibi bir yere kendini kapatıp 3 paket sigara içtiğini, sık sık motora binip 200 km. gibi süratlerle yolda anormal gittiğini söyledi. O ölmek istiyordu dedi.
    Sinan Hafız'dır, Alkol veya başka şey bağımlılığı yoktur, haşa. İnançlı ve Allah korkusunu taşıyan bir gençti. Ama her şeyi çok ciddiye alırdı. Evliliğide onun için çok önemliydi.Süleyman abinin tabiriyle 1940'lı yıllarda olduğu gibi. Şimdi artık böyle insanlar çok nadir. Yani pisikolojisi bozuktu.
    Kazanın detaylarından da bahsedeyim size.
    Körfez pistini bilenler anlayacaktır. Arka düzlük ortalarında kara şiganına gelmeden önce oluyor herşey. Antrenmanda kendi sınıfındaki arkadaşları arkasında. Tolga Uprak'ın tam önünde gerçekleşiyor herşey. İnanılmaz süratli giderken aniden motosiklet önden dağılıyor, hakimiyetini kaybediyor ve motosiklet bir tarafta kendi bir tarafta top gibi 7-8 metre yükselere fırlayıp yere vuruyor ve bu 3-4 kez oluyor. İlk Tolga Uprak koşuyor yanına. Pistin dışında sonuna doğru kaya parçaşının üstünde kala kalmış. Sanırım kaskıda son darbelerde çıkmış. Başında veya başka bir yerinde kan ve yara yokmuş. Sadece ağzından ve burnundan biraz kan ve irin gelmiş. O an bilinci yerinde değil ve nefes alamıyormuş. Ön fren yaptığı tahmin ediliyor. Ancak kara şiganından çok önce. Yani bu Sinan'ın yapmayacağı hatalardan biri. Babası bir şey daha söyledi, Sinan bu pistte 500 kez dönmüştür. Ordada birkaç kez düştü dedi ve kazanın detayıyla ilginelmedi bile.Olay inceleme ekibinin de tespit ettiği takla atma mesafesi 150 metre. Yani kazanın olduğu yerden 150 m. ötede taklalar küçülerek yuvarlanıyor. Başında kaskı, ayağında çizmeleri ve elinde eldivenleri yok. Kaza esnasında hepsi çıkmış. Kask kırılmış ve kaska bağlanan yan bağlarından kopmuş. Sonrası malum.
    Üstündeki tulumu kesip çıkartmış ve arkadaşlarına vermişler. Tulumun tüm korumalarını çıkartmış.
    Tüm gerçekler yukarıda sizlere anlattığım gibi.Hastaneye varışından sona kadar orada onun yakınında ve ailesi ile birlikteydim. Tabiki dün cenazenin kaldırılışında da.Diger duyduklarınız veya duyacaklarınızın hepsi hikaye.
    Bu ailenin çektiklerini Allah kimseye yaşatmasın.
    99 yılı depreminde enkaz altından kurtarılıyorlar, Bahattin 27 yaşında inanılmaz bir kaza ile hayatını kaybediyor (Motosiklet değil, otomobil yürürken çarpıyor) ve Sinan 27 yaşında motosiklet kazasında vefat ediyor.
    Baba ayakta durmaya çalışıyor ve henüz ameliyatın 1. saatinde Kenan'ı arayın gelsin diyor. Ki hiç bir açıklama onlara yapıymamışken.
    Yüreklerin dayanmadığı, dayanamayacağı bir acı.
    Allah sabrını versin. Sinan nur içinde yatsın.

Müge Polatkan
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Pistin güvenli olmadığının bir başka kanıtı...
    Haziran ayında California Superbike School'un İzmit Körfez Pisti'nde yapılacak olan eğitimi İzmir Pınarbaşı Pisti'ne alındı...
    Az önce mail geldi bilgilerinize...

!!!! ÇOK ÖNEMLİ !!!!

Sevgili arkadaşlar,

California Superbike School Türkiye'nin sezon programı gerekli CSS hoca kontenjanının sağlıklı olarak bölüştürülebilmesi için normal olarak bir sezon önceden yapılıyor. Bizde 2008 için hazırlıklarımıza 2007 Aralık ayında başladık ve müsait olan tarihleri CSS Europe ile belirledikten sonra kullanacağımız pistler olan İzmir Yarış Pisti ve İzmit Körfez Pistiyle rezervasyon ve mukavele yaptık.

Geçen hafta İzmit Körfez Pistinin işleticisi olan İMK ile yaptığımız rezervasyon kontrolünde, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü- GSGM'nin yaratacağı kaynak ve Körfez Belediyesinin işgücü ile pistin bazı bölümlerinin değiştirileceği ve bozuk kısımlarının asfaltının tamir edileceğini ve bu işin Mayıs ayında yapılacağını öğrendik. İMK, bize GSGM'den bütçe oluru çıktığı takdirde bu işin en kısa zamanda yapılarak 13-14 Haziran CSS'ye hazır olacağını söyledi. Geçen Cuma (9 Mayıs) itibariyle bütçe çıkmamıştı.

Aynı zamanda 9 Mayıs Cuma günü, Sinan Sofuoğlu'nun İzmit Körfez pistinde antremandayken yaptığı kaza sonucu öldüğü haberini üzülerek duyduk.

Bu bilgiler ışığında, GSGM'den ne zaman çıkacağı belli olmayan ve dolayısyla bir türlü başlayamayan, ancak bütçe çıktığı an kesin başlanacak tadilattan ve Sinan Sofuoğlu'nun ölümlü kazası sonucu başlaması muhtemel, süresi ve sonucu belirsiz dava ihtimallerinden dolayı;

13-14 Haziran'da İzmit Körfez Pistin'de yapılacağı duyurulan California Superbike School eğitiminin yine aynı tarihte İzmir Yarış Pistinde yapılacağını bilginize sunarız.

İzmir Yarış pistinde yapılacak olan eğitim 2 günlük kamp formatında olacak. 1 gün katılım olmayacaktır.

Bu şartlar altında 13-14 Haziran İzmit Körfez Pisti için alınan tüm kayıt ve önkayıtlar aksi talep edilmediği takdirde İzmir Yarış pisti 2 günlük kamp olarak değiştirilecektir. Kaydını ya da ön kaydını iptal ettirmek isteyenlerin ön kaydı silinecek, eğer ödeme yaptıysa kayıt parası iade edilecektir.

Elimizde olmayan sebeplerden ötürü ortaya çıkabilecek sorunlara karşı şimdiden aldığımız bu değişiklik kararını anlayışla karşılayacağınızı umarız.

Saygılarımla,

Alp Berker
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

@boy buna sevindim valla...

demek bizim yapamadığımızı işte California Superbike School yöneticileri yapmış..

İşte boykot babında yapılan bir davranış ve önlem...

Bu ve bunun gibi gelişmelerin devamı İnşallah gelirde TMF akılları başında işler
    yapmaya başlarlar..

eee koca TMF kendine laf söyletirmi açıgı kapatmaya çalısıyorlar işte o pistte sorun yoksa artık ne diim
    ŞAMPİYONU SIKAR YARIŞ:bounce:

Alıntı tronic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başka bir sitede bulduğum yazıyı paylaşıyorum arkadaşlar.Emok grubuna Müge Polatkan göndermiş.Müge Polatkan pist komisyonu başkanıdır.

(muratgergerli abimin isteği üzerine bu başlığa da aktarıyorum aynı yazıyı.)
    Teşekkürler kardeşim..Amacım bu yazılanların birkaç topicde daha görünmesi..Sitemize misafir olarak giripte okuyanların gerçekleri görüp
    doğru olanlarını okumasıdır..
    Konuyu Toplam 7 üye okuyor. (4 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
    muratgergerli, Radiohead, headquarters, praetorian
    Bu (bayan)ın yada (baymayan)ın yazdığı yazıyı esefle kınıyorum ve yanlı bir yazı olduğunu söylüyorum..

Niye mi?..İşte cevabı aşağıdaki mesajda yazılı...

.
    Buyrun bir açıklama..Hemde olayı gözleriyle gören bir arkadaşımız..

Bakalım Süleyman Memnun ve (bayanveya baymayan bir kişi) Müge Polatkan buna ne cevap verecek..Tabi duyarda okursa...

.
    Not Mesajı: MOTORDELİSİNDEN cpatience NİCKLİ ÜYEDEN ALINTI YAPILMIŞTIR...

Öncelikle adım Can Göksay.Tolga Uprak ile 8 yıldır pistlerdeyim ve onun kronemetresinide ben tutuyorum.Beni tanıyanlar biliyor zaten ama tanımayanlar için söylüyorum,ben sadece Tolga'nın arkadaşıyım.
    Pistteki hiç bir kurum,kuruluş,teknik ekip ve sponsor ile alakam yoktur.Olayın başından sonuna kadar Tolga ile canlı şahidiyiz.
    Ve 8 yıldır bu işin içerisinde olduğumuz için neyin ne olduğunu biliyoruz.İlk olarak size olayı anlatmam gerekiyor,çünkü federasyon yetkilileri dahil herkes kendine göre olayı anlatmış.
    Tolga antremana çıkmadı beraber kara şiganın oradaki trübünlerde antremenı izlemeye gittik.Yanımızda Sinan Şenel ve hatırladığım kadarıyla Tuna Şahbazoğlu vardı.
    Tolga Sinan'a, ben Barış'a zaman tutuyorduk.Sinan en son turunu 47.400'lük zamanla atıp arka düzlükten kara şiganına doğru geliyordu.
    Fren yapma mesafesine geldiğinde fren yapmadı ve tapagaz bir şekilde fren mesafesini 20 metre daha geçti.(virajın içine doğru)Kimin pistin neresinde nasıl fren yaptığını uzun zamandır bildiğimiz için bu aykırı bir durumdu ve hemen bakın bakın diye bağırdım.Sonra Sinan sanki durumu birden farketmiş gibi çok sert bir fren attı ve motorun başıda sert bir şekildi eğildi.Sonra freni hemen bıraktı ve bir daha sıktı.Bu sefer gidon çırpmaya başladı.Bu anlattıklarım 1-1,5 saniye içerisinde oluyor çünkü çok fazla sürat vardı.Gidon 2-3 kez sert bir şekilde çırptıktan sonra motor soldan toprağa çıktı.Toprağa çıkar çıkmaz yan döndü ve Sinan'ı fırlattı.Bizde hemen olay yerine koşmaya başladık.Sinan en son sazlıkların içinde kaybolmuştu.Olay yerine geldiğimizde hemen Sinan'ı aradık.Buradaki ayrıntıları fazla vermek istemiyorum.Ama en son Sinan'ı bulduğumuzda bir kaya parçasının üzerinde yüz üstü yatıyordu.Hatta kayanın üzerinde biraz burnundan gelen kan lekesi bile vardı.Arkamızdanda şu anda hatırlayamadığım bayağı bir insan olay yerine koşmuştu.Daha sonra ambulans geldi ve ambulanstakiler oraların biraz çamurlu olmasından dolayı oraya girmeye başta tereddüt bile ettiler.Ne ambulansta doktor vardı nede pistte herhangi bir asbaşkan.hatta federasyondakilerede telefonla biz haber verdik.
    Daha sonra ambulansın arkasından hastaneye gittik ve gerisi malum.Akşam ben piste geldim ve olay yerinde 3-4kişi vardı ve elleriyle taşları temizliyorlardı.Daha sonra oraya 50NC kamyonun giridiğini gördük.Ve ertesi gün sabah olay yerinde kaya falan yoktu.
    Ben burda hiç bir kimseyi suçlamıyorum.Ama Federasyonun yaptığı açıklamalar niye savunma şeklinde!Niye pistin hiç bir suçu yok diyorlar.Pistin hiçbir suçu yoksa orada kum havuzu yada çakıl havuzu olması gerekmiyor mu?Yada o kayanın orda işi ne.Elbette piste meydana gelen kazalarda ya mekanik arıza yada pilotaj hatası olacak.Pilotlar kendilerini zorlucaklarki zaman yapsınlar.Bunlar işin içinde olan şeyler.Ama yetkili kimse,sorumluluk kimdeyse bütün güvenlik önlemlerini almak zorundalar.Tolga ve Sinan Şenel ilk derince hastanesinde polise yazılı bilgi verdi olayı aynı benim anlattığım şekilde yazdırdılar.
    Olayların üzerini örterek biz hiçbir şekilde hiç bir yere gelemeyiz.Bunu öncelikle bu işte suçlu olan kişilerin anlaması lazım.Bu çok çok üzücü ve çok büyük bir kayıptır.Artık motor yarışlarının hiç kimse için bir anlamı kaldığını düşünmüyorum.Bunu herkesin bir milat olarak görüp herkesin birlik olarak ilerisi için artık güzel şeylerin başlangıcına dönüştürmesini umuyorum.Şimdi kendi çıkarları için federasyona yüklenenlerde olacaktır.Ama baştaki zihniyet değişmedikçe Türkiye'de motorsporları bir yere gelmez.Yarışçıların fikrinin alındığı ve en kıdemsiz çalışanından en baştakine sadece motor sporlarının geleceği için çalışan gerçek anlamda bir federasyon istiyorum.
    Acımız çok büyük bunu size anlatamam..Ama Kenan kardeşimize bişey demek istiyorum.Abilerinin seni görmek istediği yere ulaşmanı istiyorum senden.Hayat bizim değil, biz hayatı yaşıyoruz sadece.Hepimizin başı sağolsun...hepimiz bu işin peşini bırakmıyacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız,sadece kendimiz için !!!!

Sinan'ın mezarı başında dua okunuyor..Sırtı dönük adamın sağ omuzu üstünden ileriye ağaçların oraya dikkatli bakın.

Kişi tanıdık geliyormu size. Federasyonla alakalı birisi diyelim.

Şimdi fotoyu biraz büyütelim..Bakalım bu adam kim ve ne yapıyor..
    .

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bence Hepimiz Suçluyuz Buradaki Pistin Düzgün Olmadığını Hepimiz Biliyoruz Yarışlara Girmeyerek Protesto Etmeliyiz (olay Zaten Savcılık Tarafından Araştırılıyor)ben Gerekeni Yapacaklarına Inanıyorum.

Başka bir kardeş siteden üye arkadaşımın gördüğü kaza ile ilgili mesajı..

Not Mesajı:
    Alıntı Toggy adlı üyeden alıntı
    Öncelikle hepimizin tekrar başısağolsun...
    Olay Can'nın anlattığı gibi oldu motorun arkası yanına geldi ve motorla sinan 7-8 metre havalandı yere vurup 5 metre daha havalandı
    ve bu arada çarptığı zemin sert taşlık bir zemin sonra küçük taklalar atıp sert bir zeminden tekrar havalandı sazlıkların arasına kayanın
    üstüne düşüp en sert darbeyi aldı...
    O günden beri bu sahneyi defalarca yaşıyorum gözümün önünde... Mağden pistin öyle olduğunu biliyorduk niye ordaydık?
    Ben sazlıkların arasındaki kayaları ilk defa gördüm o kayalar süper moto parkuru yapılırken o sazlıkların içine atılmış ortalıkta durmasın
    diye yani eskiden öyle bişey yoktu geçen yıl koyulmuş onlar. Olay geceside götürmüşler ... Sayın Hamit Abbasoğlu diyorki
    -kaya filan yoktu insanlar ön plana çıkmak için bunlaru uyduruyor pist güvenli motorda teknik hata olabilir.

Ben o kayanın üstünden Sinanı kaldırdım yanındada 10 kişi vardı içinde doktor bile olmayan ambulance gelene kadar 20 kişi olduk ama asbaşkan yoktu!!!
    Kapıda bir hakem arkadaş vardı hepsi o. Pistin asıl sorumlusu Kurban Abi bile yoktu...

Gerçekleri birebir olayın canlı şahitlerinin dilinden aktaralım ki bu
    konuyu okuyanlar gerçekleri bilsin..

.
    Konuyu Toplam 11 üye okuyor. (7 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)
    muratgergerli, SeRHaTeKiNci, efendy_iso, edy, DriftMachine, coldplay, silah1
    Konuyu Toplam 10 üye okuyor. (5 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)
    muratgergerli, The massacre, pınar_fatih, efendy_iso, DriftMachine
    Demekki bazı yerlere yazdığım e-maillr amacına ulaşıyor...

fatihsevim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150
    murat abi yaptıgınız işi taktir ediyorum herzaman arkanızdayız tum mt ailesi olarak hepberaber hareket edersek bi sinanımız daha olmez tekrar Allah rahmet eylesin
    HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR

Alıntı fatihsevim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    murat abi yaptıgınız işi taktir ediyorum herzaman arkanızdayız tum mt ailesi olarak hepberaber hareket edersek bi sinanımız daha olmez tekrar Allah rahmet eylesin
    Eyvallah Fatih paşam...

Desteğinizi hezaman hissediyoruz ve devamını bekliyoruz..
    Ben elimden geldiğince e-mail atıyorum bazı medya kuruluşlarına...

E-mail'imden bir tanesi...
    .
    Mesaja Ek:
    Gazeteciğin duayeni olan M.Ali DİRAND'dan bir ricamız var..

= Genelde biz motosikletçileri kurallara ve yasalara uymayan serseri takımı olarak
    gösterilmemize çabalansada gerçeğin böyle olmadığını,
    yanlış ve önyargılı bu düşünceleri ortadan kaldırmak İÇİN.....

= Biliyorsunuz ki İzmit Körfez Pisti'nde kaza yaparak merhum olan Sinan Sofuoğlu ile ilgili bazı gerçekler yanlı olarak çarpıtılıyor..
    Bu gerçekleri ortaya çıkarmak İÇİN...

= Sizden bu konuyu araştırıp biz motorsiklet sürücülerinin dili olmanızı umuyorum.Çünki siz doğru ve tarfsız bir gazatecisiniz..
    Doğruluk ve tarafsız haber İÇİN...

= Bu olayda gerçek suçluların kim olduğunu ve adalet önünde hesap vermeleri
    İÇİN....

= Suçlu olanların olmayan vicdan acısını onlara vermeniz İÇİN...

= Gelin; bir yanlışı ve yalanı ortaya çıkarıp Gerçek Gazatecilik demek İÇİN..

İşte okuyup araştırmanıza gerekçe olan bazı linkler..

http://www.motosiklet.net/forum/moto...sorun-yok.html
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post1087054

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Müge Polatkan'ın yazısı 2-3 gün önce geldi.
    Yazan o olmasaydı ağlardım herhalde.
    Oskarlık bir edebiyat harikası...

Neyse beni yazının içeriği ilgilendirmiyor.
    Kazanın olduğu (gün nereye yazdığımı şimdi hatırlamıyorum) Sinan'ın ölümüne bir kaya parçası neden oldu diye yazmıştım.
    Federasyon kaya mevzusunu inkar etti bildiğiniz gibi.
    Fakat Müge hanımın bu yazısı orada bir kaya olduğunun itiraf yazısı olmuş.
    Hani bir laf vardır.
    Tam hatırlayamıyorum ama sanırım şöyleydi.
    "Kıpti şecaat arz ederken şirkatin söylermiş."
    Aynen böyle bir yazı yazmış hanımefendi.
    Kendisine teşekkür edelim.

Çünkü yazısının bir bölümünde şöyle diyor.

İnanılmaz süratli giderken aniden motosiklet önden dağılıyor, hakimiyetini kaybediyor ve motosiklet bir tarafta kendi bir tarafta top gibi 7-8 metre yükselere fırlayıp yere vuruyor ve bu 3-4 kez oluyor. İlk Tolga Uprak koşuyor yanına. Pistin dışında sonuna doğru kaya parçasının üstünde kala kalmış.
    Yazı federasyon yetkilisinin yazısıdır.
    Kalın alıntı yaptığım yer pistte bir kaya olduğunun itirafıdır.

Başka bir arkadaşımız pistte kaya olduğunu fakat bir kamyon getirilerek temizlendiğini yazmış.
    İstedikleri kadar temizlesinler.
    Federasyon yetkilisi kendi ağzıyla orada bir kaya olduğunu itiraf ediyor.

Motorun önü dağılma hadisesi ise çok daha uzun uzun yazılacak bir konu.
    Hele ki kullandığı motosiklet baz alınırsa.
    Oraya hiç girmeyelim....
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu işte Sinan suçlu çıkacak göreceksiniz.

Düz yolda düştü,motosiklette sorun vardı,psikolojik sorunları vardı, aslında intihar ettiye kadar varan iddialarla kendi yakalarını bu işten sıyıracaklar.

Bu arada,
    sizler için araştırıp piste giren köpeği buldum.
    İstanbul Park pistine giren köpek, MotoGp yarışlarının iptal edilmesini protesto etmek için girmiş.
    Bir motosiklet tutkunu olan köpek bana göre sahibinden daha akıllı.
    Bu kesin.
    Bakınız:
    Bu arada aşağıdaki motor 34 plakalı.
    Hani denk gelirseniz diye belirteyim istedim.

Şaka tabii ama bu resimde gördüğünün şahıs şaka değil.
    Ortalama Türk motorcusunun kartviziti bu resim...

EEEE!
    Ne demişler?
    Böyle başa, böyle tarak....
    Türkiyede en basit yapılabilecek şeylerden biri örtbasetmek.....

Malesef......
    Bu köpek ve sahibi İstanbul Motosiklet fuarında da vardı
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Müge Polatkan'ın yazısı 2-3 gün önce geldi.
    Yazan o olmasaydı ağlardım herhalde.
    Oskarlık bir edebiyat harikası...

Neyse beni yazının içeriği ilgilendirmiyor.
    Kazanın olduğu (gün nereye yazdığımı şimdi hatırlamıyorum) Sinan'ın ölümüne bir kaya parçası neden oldu diye yazmıştım.
    Federasyon kaya mevzusunu inkar etti bildiğiniz gibi.
    Fakat Müge hanımın bu yazısı orada bir kaya olduğunun itiraf yazısı olmuş.
    Hani bir laf vardır.
    Tam hatırlayamıyorum ama sanırım şöyleydi.
    "Kıpti şecaat arz ederken şirkatin söylermiş."
    Aynen böyle bir yazı yazmış hanımefendi.
    Kendisine teşekkür edelim.

Çünkü yazısının bir bölümünde şöyle diyor.

İnanılmaz süratli giderken aniden motosiklet önden dağılıyor, hakimiyetini kaybediyor ve motosiklet
    bir tarafta kendi bir tarafta top gibi 7-8 metre yükselere fırlayıp yere vuruyor ve bu 3-4 kez oluyor. İlk Tolga Uprak koşuyor yanına.
    Pistin dışında sonuna doğru kaya parçasının üstünde kala kalmış.
    Yazı federasyon yetkilisinin yazısıdır.
    Kalın alıntı yaptığım yer pistte bir kaya olduğunun itirafıdır.

Başka bir arkadaşımız pistte kaya olduğunu fakat bir kamyon getirilerek temizlendiğini yazmış.
    İstedikleri kadar temizlesinler.
    Federasyon yetkilisi kendi ağzıyla orada bir kaya olduğunu itiraf ediyor.

.
    @Coq..Hocam bizimde üstüne gitmemiz gereken ince detaylardan bir kısmı işte..
    Bu hanımın açıklama olarak yolladığı mesaj şuan birçok sitede dilden dile(pardon mesajdan mesaja) dolaşıyor..
    Yani yetkili ve görevli birinin sözleri...Lokma büyük....
    Ayrıca işin içinde iftiraya varacak sözlerde var..
    Hem itiraf hemde iftira..Büyük lokma....

Eeeeee....
    Lokma büyük olunca ağzını da ona göre açacaksın..
    Yoksa boğazına oturur..
    Ne yutabilirsin..Nede çıkartabilirsin..Ikınsan da nafile..
    Cuk diye oturur Alim ALLAH..

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    TMF'nin pist yarışları hakkında alacağı kararı merakla bekliyorum.
    Sezonda 6-7 pist yarışı yapılacaktı. Yaşanan bu üzücü olaydan sonra umarım hiçbirşey olmamış gibi aynı piste organizasyon düzenlemezler.

Bu ne şimdi?.....

Şaka gibi valla....

2 gündür kendi açtığım konumu bulamadım..Uçmuştu...

Skull...Paşam..

Yazayım mı bişeyler yine...(TMF ve yöneticileri)

Yoksa dilimi tutayım mı..?

toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben bu konuda burayı takip etmedim pek, MT haberi yanlış geçti, konuda geç kaldı vs.. Başka bir sitede yazdıgım yorumu buraya da yapıstırıyorum:

Yarışçılar pistin durumunun farkındaysa neden yarışıyorlar? Bazıları rest çekmeye hazır da, agırlık koyabilmek için yeterli sayıya mı ulaşamıyorsunuz? Bazıları "pist böyle daha güzel, kimin daha iyi pilot oldugunu daha iyi anlayabiliriz" mi diyor? Pistin degistirilmesini istemeyen motorcular mı var? Motorcular birlik mi olamıyor?

Yok eger herkes aynı fikirdeyse neden yarıştınız bugune kadar? Caddede bozuk zemin gorunce hızınınızı azaltır ona göre gidersiniz. Sizi buraya zamana karşı yarışmak için almışlar, yavaşlama diye birşey sözkonusu degil, herkes birinci olmaya çalışıyor. Çok büyük risk. Kaza yapınca duracak yer yok, caddeden farkı ne? Madem bunlar biliniyor neden yarısılıyor?

Sinan ölmeseydi, bu hafta da yarısılacaktı. Varsa yarıs haftaya da, ve sonraki hafta da... Sinan öldü.. Duruma hakim olan insanlardan hala çok 'pasif' yorumlar okuyoruz. Bu sekilde devam edilirse, 1 sene sonra, aynı pistte, zemin az biraz yamalanmıs, cimler kesilmis, bataklıgın önüne 'bataklık baslangıcı, durmak icin son nokta' yazılı serit cekilmis sekilde yarıslar devam edecektir.
    Pistin durumunun yıllardır boyle oldugunu soyleyenler var. Giriste para alındıgı, ve uzerine makbuz verilmedigi soyleniyor. Görülen o ki, Sinan ölmeseydi, bu iş bu şekilde devam edecekti. Tepki koymak için birinin ölmesi gerekiyormuş anlaşılan. Umarım bu tepkiler yerini bulur.. demeyecegim.. zira konusarak birsey cozulmez. Benden cok daha fazla bilgisi ve gucu olan insanlar gidip bu sekilde yarıstıysa, benim yapabilecek cok biseyim yok. Ortada bir yanlış varmış, herkes üzerine oynamış.. Herkes yanlış yapmış..

Bir diger konu da... Bu konu tmf asbakanı'nın acıklamasıyla ilgili.. Yukarda scooterında kopek tasıyan birinin fotosu falan var.. Bunların burda isi ne? "Aha türk budur, bundan ötürü böyle işte" demeye calısıyosanız bastan kaybedersiniz ve de cok sacma...

Istanbul Park'a kopek girmesi konusunda da... F1'de daha evvelden baska baska pistlere baska baska hayvanların girdigi de oldu (kanguru gibi) Olabilir.. Hayvandır bunlar, girerler... Kimse o hayvanları alıp pistin ortasına atmadı.. Tribunden biri pistten gecen surucunun kafasına taş atar... ona tamam... demezsin! Cunku o adamın turk degil, yabancı olma ihtimali de var...Yani diyecegim... Anladık dunyanın en super, en bilincli, en aklı basında insanlara sahip ulkesi degiliz... Degiliz de... Alakasız seyleri, sırf "ba ba ba görüyon mu ba!" demek icin alakasız yerlere tasımasak?

Edit: Ha bu arada... "Tmf asbaşkanı'nın tutumunu mu savunuyosun sen?" diye soracak olan varsa... Hayır onun hiçbirşeyini savunmuyorum.

Alıntı Skullhunter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    TMF'nin pist yarışları hakkında alacağı kararı merakla bekliyorum.
    Sezonda 6-7 pist yarışı yapılacaktı. Yaşanan bu üzücü olaydan sonra umarım hiçbirşey olmamış gibi aynı piste organizasyon düzenlemezler.
    Yok patron yok...Nasıl yarış düzenleyecekler ki..
    Kim yarışa katılıyor ki....

takımlar birer birer açıklama yapmaya başladı...

İşte MD kulübü ;

işte Aroma kulübü... Yarışlardan çekildiklerini açıkladılar..

Ve dahası gelecektir..

Motosikleti
    yamaha jc100
    Arkadaşlar ben bu gün bu topic'in 2.sayfaya düştüğünü gördüm lütfen bunu herkes güncel tutmaya çalışsın ne bir motorcu ne bir sinan bu kadar değersiz değil burayı güncel tutalımşimi sinan sonra ahmet mehmet diye gider O PİST DÜZELTİLECEK SAYIN TMF SAYIN SÜLEYMAN MEMNUN KATİL OLMAYIN ARTIK YADA ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETMEYİN YOKSA MT BUNU YAPAR MERAK ETMEYİN Çok sinirliyim artık bu kadar açık yazıyorum bu MT kardeşlerim oraya geliriz koltuk dahil masa dahil hepsini motosiklet yapar satarız o pisti biz tamir ettiririz bilmem anlatabildimmi sayın gerekli mercii artık sağ duyunuzu çalıştırın bikaç sefer o sayın koltuk sahipleriyle birlikte o pistte bi yarışmayı deneyin bakalım bi şehit MT ailesi olmayı göz önünden geçirin bakalım artık bu mesajdan sonra ister ban atın ister ne yaparsanız yapın sinanlar kenanlar ahmetler mehmetler vs. bu kadar değersiz değil bunuda unutmayın ilk önce başkan olmayıo değil bu gibi sitelerde kardeş olmayı en ufak bi kaza haberinde üzülmeyi deneyin bakalım ne kadar düşüncelisiniz.

HALA Bİ YORUM Bİ AÇIKLAMA DUYAMADIK SAYIN TMF SADECE SAVUNMALAR VAR ONLARDA KOFTİDEN UNUTMAYIN SİNANIMIZ SİZİN YÜZÜNÜZDEN BELKİDE KAZA YAPTI VE BU MT BUNU YANINIZA BIRAKMAZ

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı toomuchcc adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bir diger konu da... Bu konu tmf asbakanı'nın acıklamasıyla ilgili.. Yukarda scooterında kopek tasıyan birinin fotosu falan var.. Bunların burda isi ne? "Aha türk budur, bundan ötürü böyle işte" demeye calısıyosanız bastan kaybedersiniz ve de cok sacma...
    Neyi kaybederiz sevgili dostum?
    Şimdi verilen bir doneyi sen algılayamadın diye herkesin seninle aynı zeka seviyesinde olduğu sonucuna mı varıyorsun?
    Sana saçma gelen nedenlerden dolayı her gün trafikte onlarca insanımızı kaybediyoruz.

Bak ben anlayabilmen için açık yazıyorum.
    Aha Türk budur. Bu ölümler bundan dolayıdır.
    Yine de anlayamadıysan gözünü seveyim topiği kirletme...

Millet can derdinde sen nerede geziyorsun.

Alıntı toomuchcc adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Istanbul Park'a kopek girmesi konusunda da... F1'de daha evvelden baska baska pistlere baska baska hayvanların girdigi de oldu (kanguru gibi) Olabilir.. Hayvandır bunlar, girerler... Kimse o hayvanları alıp pistin ortasına atmadı.. Tribunden biri pistten gecen surucunun kafasına taş atar... ona tamam... demezsin! Cunku o adamın turk degil, yabancı olma ihtimali de var...Yani diyecegim... Anladık dunyanın en super, en bilincli, en aklı basında insanlara sahip ulkesi degiliz... Degiliz de... Alakasız seyleri, sırf "ba ba ba görüyon mu ba!" demek icin alakasız yerlere tasımasak?
    Sevgili kardeşim bizim tribünlerimizden piste bira şişesi atılıyor. Bununla ilgili bir örneğin de var mı? Şu meşhur dünyanın heryerinden.

Ba ba ba görüyon mu?Yazmışsın bir de....

Bu hale hep görmezden geldiğimiz için düştük.
    Hep eksiklerimizin üstünü örttük.
    Eksiği olduğunu kabul etmeyen toplum neyini düzeltecek?

Alakasız şeyler ha!!!!!

Bana alakalı bişey söyleyin de rahatlayayım...
    Sinan da geri gelsin....
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)