yolları neden çizerler(ölüm tuzağı)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
bende eskişehirdeyim
yeni bi motorsiklet sürücüsüyüm bursa yoluna çıkınca korkuyom çünkü tek başına cok sallıyo motoru o çizgiler..
2008 HONDA CBF 150 < 2014 SUZUKİ INAZUMA < 2012 HONDA CBF 1000 FA
-
arkadaşlar yolların asfalt aşındırılmasının sebebi yavaşlatmak değil, yeni asfalt dökümüne hazırlamak diye biliyorum ben. ama tehlikeli olduğu konusunda hemfikirim.
-
benim bildiğim bu hız kesmek için değil, asfalt dökmeden önce kazılır eski asfalt. yükseklik farkı falan olmaması için. tabi ülkemizde aylar boyu öyle kalabiliyor.
-
arkadaşlar bu işleme bremze deniliyor.çevre yollarında tonaj sınırlaması uygulanmadığı için sağ taraftan giden ağır kamyonlar zamanla yolun sağ kısmını alçaltıyor.lastiklerin yürüdüğü yerde iz yapıyolar.bremze makinası da o yolu üzerinden traşlayarak tekrar düz bir zemin hazırlıyo üzerine yeni asfalt dökülmesi için.eğer yolu düzlemeden üzerine asfalt dökerseniz bi kaç ay sonra yeni asfaltta altyapının şeklini alır.tabi ülkemizde hiçbir iş tam anlamıyla yapılmadığı için yollarda o şekilde kalıyo.bende eskişehirde oturuyorum ve çevre yolu gerçekten çok kötü.ama şimdi yeni yeni çalışmaya başladılar.yol 3 şeride çıkarılcak.
-
ben de bursada oturuyorum ve bahsettiğin gibi,şehir içerisinde birçok yerde bu şekilde yollar traşlanmış ve bırakın motoru,araba bile kendi başına gidiyor bu tür yolun üzerinde.Yola girdiğim zaman direksiyonu bırakıyorum,araba kendi başına gidiyor yol boyunca
Sebebini ben de bilmiyorum,çünkü uzun zamandır bu şekilde şehir içerisindeki yollar ve beni çok tedirgin ve rahatsız eden bir durum
-
slayer2694 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar bu işleme bremze deniliyor.çevre yollarında tonaj sınırlaması uygulanmadığı için sağ taraftan giden ağır kamyonlar zamanla yolun sağ kısmını alçaltıyor.lastiklerin yürüdüğü yerde iz yapıyolar.bremze makinası da o yolu üzerinden traşlayarak tekrar düz bir zemin hazırlıyo üzerine yeni asfalt dökülmesi için.eğer yolu düzlemeden üzerine asfalt dökerseniz bi kaç ay sonra yeni asfaltta altyapının şeklini alır.tabi ülkemizde hiçbir iş tam anlamıyla yapılmadığı için yollarda o şekilde kalıyo.bende eskişehirde oturuyorum ve çevre yolu gerçekten çok kötü.ama şimdi yeni yeni çalışmaya başladılar.yol 3 şeride çıkarılcak.
+10 arkadas cok guzel anlatmıs.. ve gerçekten cok tehlıkelı motor kendı kendıne ya sağa çekiyor ya sola.. çizgi nereye doğruysa artık..
-
arkadaşlar caddebostan migrosun onunede yapmişlar bilmiyen bi motorlu cok rahat bi şekilde düşübilir aman dikkat!!!!!
-
yaw benim bildigim de kar yagısı veya buzlanma olabilecek yerlerde araçlerın daha iyi yol tutuşu saglaması adına yapılıyor bu çizikler..
ama arabalar için iyi olabilir motosikletler içinse çok tehlikeli tek cözüm böyle yollarda yavaş seyretmek
BEN DEGİL,BİZ DİYE ÇIKTIK BU YOLA
-
Eskişehirde çevre yolunda giderken yolun saçmalığına mı dikkat edeyim, dev gibi kamyonlara mı dikkat edeyim bilemiyorum
-
Bin9yüz85 adlı üyeden alıntı
Eskişehirde çevre yolunda giderken yolun saçmalığına mı dikkat edeyim, dev gibi kamyonlara mı dikkat edeyim bilemiyorum
1985 sen hiç bişeye dikkat etme.o yola girme.otobüsde daha rahat olursun.
-
bu kazılan asfalt ısıtılıp, eritilip, tekrar kullanılıyo fazla masraf olmasın diye...
-
İzmir'de de bir çok yerde var böyle usulsüzce planyalanmış yerler. Scooter varken ön tekerleği acayip bir şekilde kapıyordu, kolayca düşülebilir bunlar üzerinde. Hele bisikletle mecburen oradaki ondulasyon yönünde gidiyorsunuz, yoksa yerdesiniz. Ama büyükçe bir motoru o kadar etkilemiyor. Geçenlerde burada yine benzer bir topk vardı ve düşen bir arkadaşımız aynı konuya dikkat çekiyordu..
Üç boyoz bir kola
-
antalyadaki bütün alt geçitlerin altında var.Aman dikkat motorla giderken beşik gibi oluyor.
-
bu çizgileri genelde yağışlı havalarda kayganlaşan yollara yaparlar izmir aliağanın ordaki yolun bazı kısımlarıda aynı böyle petrol tankerlerinden sızan yakıtlar nebati yağ taşyan araçlardan sızan yağlar ciddi anlamda büyük tehlike arz ediyorlar önlem olarak belki çiziyorlardır ama gerçekten neden çizerler bilmemde çok tehlikeli olduğu kesin kontrol kesinlikle bizden çıkıyor daha dikkatli olmaktan başka yapılabilicek bişeyyok
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
-
duzeltılmek ıcın yapıldıgı doorudur ama ne hıkmetse yıllar gecıo ole yapıyolar o arada zaten nasıbını alan alıyor...
-
YAa DÜzce de de yaptılar bunlardan nefret edıyorum motorun bası ayrı tarafa kıcı ayrı tarafa gıdıyor ne yone gıdıcegını sasıyorr..Hıc dusunmuyorlar 2 teker nasıl gecer burdan dıye işte gorun devlet bıle motosikleti aractan saymıyor...
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
swalbard adlı üyeden alıntı
antalyadaki bütün alt geçitlerin altında var.Aman dikkat motorla giderken beşik gibi oluyor.
evet yaa motoru fena sallıyo hatta güllük alt geçidinde motoru biraz yatır seni karsi şeride atacak gibi oluyo..
belediyemizi kınıyorum kın kın kın..
-
Yolu bu şekilde traşlamanın sebebi tamamen kaymayı önlemektir.Dikkat ederseniz kaymaya müsait yerlerde görürsünüz bu traş işini.Bir keresinde bu traşlama sayesinde kazadan kurtulduğum vuku bulmuştur...
-
Sj's adlı üyeden alıntı
arkadaşlar yolların asfalt aşındırılmasının sebebi yavaşlatmak değil, yeni asfalt dökümüne hazırlamak diye biliyorum ben. ama tehlikeli olduğu konusunda hemfikirim.
+25
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler