çıkma parça bul motorunu yaptır. ( Bence )
toplatmalımıyım
yoksa o şekilde satmalımıyım
kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:
bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana
Araç Veya Motor Satıcılarının Geçim Kaynagı Yedek Parçadır. Toplamaya Kalksan Parça Peşinde Koşmaktan Tamircide Yatıp Kalkmaktan Helak Olursun.motosiklet Aşkın Biter.
Dostum bence pahalı olan parcaları yurtdısından getirt, özellikle ufak ama pahalı. zamanında boyle cok satılmıs bi motosikletin parcalrını rahatca bulursun.
http://www.oemmotorparts.com/
bu sitede bi cok parca var fiyatlar yuksek ama parcaların kodlarını ogrenmen icin yararlı buldugun kodlara gore nette arama yapabilirsin.
Gecmis olsun, kolay gelsin...
HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-
Artik No Kawasaki Yes Honda =)
Biraz araştırdım senin motorunun piyasa fiyatı 6.500 ile max.10.000 ytl civarları ve daha dün Honda yetkili servisinde motorumun 6.000 km bakımını yaptırdım.
Tesadüfen oraya gelen bir tamirci 600 lük bir Honda için krank, biyel kolu ve piston sordu 1.200 YTL gibi bir rakam verdiler, eh buna birde işçilik eklersen ki daha motorun tamamen sökülmemiş, ne çıkacak belirsiz, belki daha fazla hasar var içerde belkide hiç bişey yok, krank bile değişmeyecek kısaca eğer motoru yetkili bir serviste açtıracak isen yaptır ve bin derim ki kesinlikle parçaları orjinal olmak kaydı şartıyla. Yok 2.000 - 3.000 YTL harcayamam ne vaktim var toplamaya nede sabrım da diyorsan da sat derim.
Çok detaylı bir şekilde araştırman lazım,sağlam parçalarla toplarsan bildiğin makine olur yenilediğin için de uzun süre gönül rahatlığıyla binersin.Ama sordurdun soruşturdun,baktın maliyet seni aşacak hem de zamanın yok o zaman sat derim ama satarken de ölü fiyattan gideceğini unutma.
Kişisel fikrime gelince...
Düzgün bi yetkili servise (tercihen büyük bi firmanın olsun çünkü yapıldıktan sonra tekrar arıza yaparsa ustanın canını sıkarlar o yüzden adam düzgün çalışır kazıklanmazsın) götür,sağına soluna iyice baktır.Gerekli parçalarla olsun işçilikle olsun sana maliyeti çıkarsınlar. maGma arkadaşın da dediği gibi 2-3 milyara toplanırsa sıfır gibi olabilir.Bu arada kişisel tavsiyem (çok güvendiğin ve geçmişini bildiğin bi makina harici ) çıkma değil orjinal parça kullanman,senin de bildiğin gibi Honda bu noktaya kaliteli parçalarıyla gelmiş bir marka o yüzden çıkma orjinali kalitesinde olmayacaktır ve nasıl bir motordan çıktığı da bi soru işareti....
Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım umarım işe yarar istediğin gibi denk gelir de yaz gelmeden motoruna binersin yine,saygılarımla
selam becede o şekılde sat
benim düşüncem önce makinayı dağıt senin dışardan görüp de içinden görmediğin parça olabilir arızalı parçaları meydana çıksın yurt içi ve yurt dışından araştır.Piyasası 6000-7000 arası eğer 3000 e kurtarıcaksan makinen sıfırlanmış oluyor ufak efek de elden geçirirsin 3500 e sıfır makine sahibi olursun 6000 verip aynı model ve marka motor alıcaksın ama içini bilmiyorsun belki onada 3000 ytl harcarsın oda sana semeriyle 10000 mal olur burdaki dengeyi kurabildinmi bilmiyorum,ben eskiden satın almaya bakıyordum bir makinenin tamiri, fiatının yarısını geçerse hurda fiatına satarım ama yarı yarıyaysa tamir ettiririm.
o şekilde satarsan hurda fiyatına alırlar, bence sağlam bir usta bul yaptır, honda servise hiç yanaşma bile motor kadar masraf çıkabilir
Bundan böyle aşkım mevlamdır, Kanmam yalana
Dizginsiz aklım belalımdır almam yanıma
valla arkadaşlar banada yaptırıp kullanmak daha mantılkı geliyo endurocunun dediği gibi tamam motoru bu şekilde sattım diyelim üstüne biraz daha koyup motor alırsam onunda neler çıkaracağı belli değil hem yaptırırsam motorum sıfırlanır arkadaşa çok taşekkürler bence çok mantıklı
karedeş sen bu motoru beyenerek almadınmı ,ozaman bikereye mahsus sana naz yapıyor işte anlasana ozaman masrafına katlan hemde elden geçirmiş olursun sonra paşa paşa nerde kalmıştk de,kalite motoruna bin git.gavura kızıp oruç bozma,çıktığın yoldanda ayrılma
arkadaşlar ben motoru toplamaya karar verdim ne dersiniz
evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
yorumlarıyla katkıda bulunan her kese teşekkürler ediyorum topiğe bakmayalı uzun zaman oldu bu arada motorumu adapazarında toplattım yaklaşık 20 gün öncede teslim aldım yani tekrar yollardayım bu arada geçen akşam talihsiz olay oldu motorum park halindeyken önündeki araç motoru farketmeyip motorum devrildi sağ sinyal ayna grenaj v.s yani anlıcanız daha sevinemeden böyle talihsiz bi olay yaşadım ama herşeye rağmen mücadeleye devam
cenk motor özcan karakuş
gecmis oLsun ustaa..
seninde dedigin gibi buna da cok sukur
aLLah beterinden sakLasin..
Kafa FLY
Görüntü FLU
Hayat FREE
Bende sat diyecem ama arkadaşlar yazmış o zaman hurda fiyatına gider diye yurtdışından getirtme olanağın varsa getirt ama zahmetli bir iş olacağa benziyor kolay gelsin geçmiş olsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)