Acil Yardım (Kalkışta Yaşadığım Sorun) :(
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 1.5 senedir Honda Today kullanıyorum ve motorla alakalı sorunum şu..
Son birkaç aydır motor ısınmış olsun yada olmasın hareket halindeyken durduğum zaman tekrar kalkışa geçmek istediğimde motor titreme yapıyor.. Yani nasıl desem bir araba yada motoru 3'üncü viteste kaldırmaya çalıştığınızı düşünün, motorun verdiği tepki birebir. Ancak 1-2 ara gaz hamlesi yada freni sıkıp tam gazda 2-3 saniye beklersem motor kalkması gereken devir'e yada vitese atıyor - geçiyor..
Sebebi nedir? Acil cevaplarsanız sevinirim çünkü bu durum iyice canımı sıkmaya başladı..
Teşekküler
[B]I'm a new [COLOR="Red"]kid[/COLOR] on the bloc ![/B]
Reklamlar
-
fıltrelerde sorun olabılır mı bakımını yaptırdın mı
-
kavrama sisteminde bir sorun var heralde sanırım erken kavrıyo. önemli bişey olduğunun sanmıyorum .bi servise bakıt.
Eğer Hayattan Sıkıldıysanız Bir Motor Alın Artık O Sizden Sıkılsın.
-
kayışın bitmek ölmek üzere kayışını değiştir..
-
debriyajla alakalı olması çok yüksek ihtimal gibi geliyor bana. en kısa sürede servise gösterin. yolda bırakabilir.
-
eskisine gore yuksek devirdemi kalkıyor eger oyleyse varyator ve tahrik silindir setinde sorun var demektir. yok aynı devirdeyse bi subap ayarına baktır yararı olucaktır...
-
Filtre demişken 2 ay önce yeni bir hava filtresi aldım servisinden..
Kendimce eskisinin ömrünün dolduğuna kanaat getirdim çünkü yaklaşık 1 senedir üstündeydi fakat sorun şu geçen gün hava filtresini açtığımda bişey fark ettim 2 ay önce taktığım filtre 1 senelik filtreden daha pis ve siyah çıktı bunuda merak ediyorum acaba nedendir?
-
Başlığı okuyunca sandım ki sende benim gibi 1. viteste uçuyorsun deli gibi motorun kıçı oynuyor sandım ama sanırım senin sorun farklı, ancak serviste çözülür, yolda kalma bence direk servise git.
-
motor kaç kmde merak ettim..
-
Dogan88 adlı üyeden alıntı
eskisine gore yuksek devirdemi kalkıyor eger oyleyse varyator ve tahrik silindir setinde sorun var demektir. yok aynı devirdeyse bi subap ayarına baktır yararı olucaktır...
Kısmen evet. Gaz verdiğimde bir boğulma titreme ile karşılaşıyorum ve baştada dediğim gibi birkaç defa aragaz atıyorum yada fren sıkıp tam gaz veriyorum motor öle açılıyor.. Bunlar benim geliştirdiğim yöntemler
Bu sorun esnasında dediklerimi yapmaz ve normal bir şekilde kalkışa geçtiğim zaman motorum ağır ağır titreye titreye kalkıyor belirli bi sürate ulaştığında normal konumuna geri dönüyor..
Böle ilginç bi durum işte
barannet adlı üyeden alıntı
motor kaç kmde merak ettim..
15.000 falan olması lazım
-
bence debriyaj ile ilgili bi sorun en iyisi bi servise göster o sana en net cevabı verecektir
kim demiş sarhoşluk kötü diye!!!!
ben herşeyimi ayıkken kaybettim....[I][B][/B][/I]
-
ağzı oLan konuşuyor işte )
-
ilk bakışta topiğin adı daha ciddi bir sorun varmış gibi hatalı algılamaya yol açıyo
daha gençsin birader.
-
Bence yazılardan medet ummak yerine, zaten gideceğin tek adres olan servisin yolunu tut zaman kazanırsın
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
arkadaşlar kayışla otomatik scooter tarzı motorlarda kayış ile hareket eden bir mekanizma vardı arkadaşın anlattığı kadarı ile bencede kayısın değişmesi lağzım..
-
scooter otmatik vites ya,durduğun vakit mesela 3. viteste.. kalkarken 3. viteste kalıyo normalde durur durmaz kendisi 1e alması lazım.
bendede vardı o sorun ordan biliyorum (150cc yıyang scooter)ama her zaman yapmıyodu uzun süre kullanırsan mesela 100 km filan gittikten sonra..
-
-
derbriyaj yada kayis
-
aynı sorun benim scoterda da var karbüratör de pislik var temizlenmesi lazım
başka da hiç birşey deil fazla düşünme ..
benzin alığın yerede dikkat et bundan sonra ...
UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE
-
abi kimse motoru görmeden ne olduğunu bilemez sadece tahmin yapılır en iyisi yolda kalmadan git servise göster söylediğine göre motorun 15 000 km deymiş yani aktarma organlarının değişmesi gerekir fiyatı ise ben 7 vay a8 ayönce 100 ytl karşılığında yaptırmıştım komple takım değimişti
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler