Trafikteki Tehlikeler Listem
Reklamlar
-
bölüm bölüm detaylarıyla daha önce açılmış bu tehlikeler, ama ben şehiriçi motosiklet kullanırken en sık karşılaştığım tehlikeleri burada listelemek istedim, hepimizin dikkatli olmasına yardımcı olması açısından..
> mimlediğim taşıt tipleri. bunlardan ne kadar uzak, o kadar güvenli bence:
- taksiler
- minibüsler
- özel halk otobüsleri
- TIR ve kamyonlar, kamyonetler [100 m yakınına bile yaklaşmayın]
- kuşlar [doğan, şahin, kartal vs ]
> emniyet şeridinden gitmek.
öncelikle bazen en güvenli ve trafik sıkışıklığında en temiz yol diye düşünebiliriz ama bizim gibi düşünüp şeridinden çıkarak emniyet şeridine girmeye çalışan başka bir motosikleti 30 km ve üstü hızlarda farkedemeyerek, ya da oraya geçmeye çalışan bir aracı geç farkederek kazaya neden olabiliriz. ayrıca trafik kurallarına göre de kesinlikle ihtiyaç haricindeki bir durum olmadıkça yasaktır.
> şeritler ve mazgallar.
şeritlerdeki boyalar asfalt tutuşunu %40 azaltıyor. özellikle hava bir de yağışlıysa bu şeritlerin veya mazgalların üstünden geçerken kayma tehlikesi yaşayabilirsiniz. dikkat etmek ve hız yapmamak faydalı olacaktır
> yayalar.
özellikle şehiriçi boş cadde bulduk ve gönlümüzce basıyoruz diyelim. her an o caddeden karşıya geçmek isteyen çılgın bir yaya ihtimali olabiliyor. ben defalarca karşılaştım. bu yayalara biz "tavşan" diyoruz ve eğer hızımız normal şehiriçi değerlerin üzerindeyse ve zamanında farkedemediysek o yayanın da kendi hayatımızın da hayatı tehlikeye girebilir.
> çukurlar, tümsekler, çakıl taşları, kamyon ve tırlardan düşen parçalar.
bilmediğimiz yolda hız yapmamak en güzeli. bildiğimiz yollarda yolun hangi kısımlarında tehlikeler var bilerek ona göre hareket edebiliriz, ancak bilmediğimiz yolun tehlikelerinden haberdar olmadan rahat olmamalıyız.
> yaz aylarında virajların kenarında belediyelerin çim sulama fıskiyeleri.
bunlar devir daim esnasında enteresan bir şekilde dönüp asfalta da su veriyorlar siz de dönüş esnasında bunlardan birine denk gelip ne olduğunu anlamadan kayıp kendinizi yerde bulabilirsiniz. benim başıma geldi, sizin gelmesin.
> yarış meraklıları.
otomobil veya motosiklet; sizin yanınıza yanaşıp heyecan arayan bir delinin sizin hayatınızla oynamasına izin vermeyin. bırakın o delirerek uzasın kaçsın. sizin hayatınızdaki o anlık risk eksik oluversin.
> bir takım bayan sürücüler.
aracın içinden farketmeyebilirsiniz ama, özellikle dur kalklarda ani ivmelenen, dönüşlerde sinyali dönüşün son anında vererek dönen bir araç görürseniz bu %90 ihtimalle bir bayan sürücüdür. onlardan uzak durun. özellikle paniklemiş bir bayan sürücü trafikte motosiklet parçalayıcı olarak görev üstleniyor bence. hayatımda 5 kaza atlattıysam 4ü bayan sürücülerin üstüme kırması veya önümde ani duruşlarından ötürüdür.
aralarından bazıları gelip size "hey motosikletli, sizin otoyolda ne işiniz var, size yasak bu yollar?" diyebilir. benim başıma geldi, böyle şeyler olursa şaşırmayın
> ara sokak ve caddelerde sağa parketmiş ve içinde yolcu/sürücü bulunan araçlar. sıkışık trafikte sağdan aralardan geçerek gidiyorsunuz. aniden en sağda parketmiş olan bir araçtan önüne arkasına bakmadan lööönk diye kapıyı açan bir yolcu veya sürücüyle karşılaşabilir, tepki vermek için geç kalmış olabilirsiniz. yavaş yavaş sakin sakin geçin aralardan =)
bunlar gibi sizin de ekleyebileceğiniz tehlikeli durumlar var mı?
edit: sizlerin de belirttiği bir kaç noktayı daha ekledim
Reklamlar
-
gercekten son derece dogru tespitlerr...hele o kuşlar
-
çok güzel bi yazı tebrik ederim güzel gölem inceleme bence bi çok kişinin kulağına küpe olmalı
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz...
) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
-
valla kuslardan çoğu benle yarışa kalktı yenilince aldı havasını gitti
No Manita No DIRDIR ONLY MAKARA ONLY GIRGIR
-
selcuk543 adlı üyeden alıntı
valla kuslardan çoğu benle yarışa kalktı yenilince aldı havasını gitti
-
Çok doğru tespitler. Özellikle mimlediğin taşıt tipleri çok doğru. Belediye otobüslerini de eklesek fena olmaz ama...
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
Özellikle sıkışık trafikte araçların aralarındandan geçerken çoook DİKKAT araçların sag kapılar birden açılıyor ve biri önünüze atlıyor.bir arkadaşım elini kırdı bu yüzden.
-
valla bravo tek kelimeyle haklısın ahh ah......
çocuklar hepimizin onları kucaklayalım.......
-
bir de rögar kapakları,yol seviyesinden yukarıda ve aşağıda olabiliyor.
-
-
-
-
bir eklenti de benden olsun:
ben en çok riskli durumları 50 cc de olsa 100 cc de olsa kullandığı aracın bi motosiklet, başka bi anlatımla motorlu bir taşıt olduğunun bilincinde olmayan, bisiklet kullanır kadar özen göstermeyen, kendisini hiçbir trafik kuralıyla bağlı hissetmeyen ve tüm bu bilinç(!) ile sağınıza solunuza yaklaşmayı, yakın gitmeyi, yarışmayı düşünüp kendisini ve sizin trafik güvenliğinizi hep zora sokan mobilet ve scooter sürücüleri sayesinde yaşıyorum...
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
Sj's tespitlerin doğru bunlar dahada çoğaltılabilir mesela geçen E5'de en sol şeritle bariyer arasından yani soldaki emniyet şeridinden yoğun trafikte nerdeyse 90 km/hızla giden bir kurye vardıki hem kendininkini hemde bir sürü insanın hayatını tehlikeye atıyordu... listeye bu tarz magandalarıda ekleyebiliriz sanırım...
Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!
-
Arkadaşlar ben bayan sürücü derken kendimi kastetmiştim.Bayan sürücü derken lütfen buna bayan motor sürücülerini katmayalım.
Ama bayan şöförlerde bir bozukluk genelde oluyor.Gördüğüm anda dikkat kesiliyorum.Trafikte kırmızı dururken birden kendini kaptırıp arkadan dokunduranlardan tutunda , aradan birden fırlayıp çarpana korkudan sonrada oturup ağlayana kadar her cinsi mevcut oluyor.
Hayır bir şey değil.Biz de bayan sürücüyü ayıp yani..
-
valla çok doğru demişin yanlız bende kaskın önünü her açtığımda ya gözüme sinek girio yaa polen ayar oluorum
-
Doğru tespitler teşekkürler..
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
-
Valla çok doğru tesbitler. Müsadenizle "Mimlediğim taşıt tipleri bölümü" nüze eklemek istiyorum:
- Resmi taşıtlar (Ankara'da daha çoklar)
- Pikap diye tabir ettiğimiz eski Anadol'lar ve kamyonetler
Duran hatta yeni hareket etmiş otobüslerin önünden önünüze fırlayıp siz ona çarpmak üzereyken ceeee yapan, yok öyle basıp gitmek diyen yayalar
Duran trafikte taşıtların muhtemel açılabilecek kapıları (özellikle hastane önlerinda, otobüs duraklarında, kalabalık yerler, alışveriş merkezi önleri vb.)
-
(Kuşların) ve minibüslerin devrinin bitmesini 4 gözle bekliyorum.
-
Bundan böyle aşkım mevlamdır, Kanmam yalana
Dizginsiz aklım belalımdır almam yanıma
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler