10 dk, 2 Ekmek, 3 Ceza...
Reklamlar
-
Reklamlar
-
ekmeği alabilmişmi bari? bide bukadar ceza üstüne aç kalmasalardı bari
-
Bence Park Cezası Yazmadan önce Kuzenini Uyarmalıydı Polis In Terbiyesizliği Ama Oda Görevini Yapıyor Sonuçta
-
D C R adlı üyeden alıntı
Harbiden fıkra gibi ya
Bi daha kaskını takmadan dışarı çıkmaz heralde
Evde de takıyor olabilir
-
ben bu isin icinden cikamadim belki bilen biri anlatir? benim bildigim ayni gun icerisinde mukerrer ceza kesilmez biz araba park cezasi yedimi makbuzu camdan almazdikki gun icerisinde ikinciyi yemiyelim!!!
-
gvnzglr adlı üyeden alıntı
ben bu isin icinden cikamadim belki bilen biri anlatir? benim bildigim ayni gun icerisinde mukerrer ceza kesilmez biz araba park cezasi yedimi makbuzu camdan almazdikki gun icerisinde ikinciyi yemiyelim!!!
sen yanlış biliyon kardeşim gün içinde ceza kesilir bizzat benim başıma geldi dügün günüm
ayrıca o polis arkadaşı kutluyorum lazım o polis lereden bence binlercesi
derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,
-
murat abı belgesız konuşmuo
-
Hazır yeri gelmişken 2 kişiysek 2 kask cezasımı kesiyolar. yoksa bu şöförü mü ilgilendiriyo
Arkadan vuran suçludur...
Bedeli Öteki tarafta ödemek kaydıyla kabul edilmiştir.
-
ben 1 sene içinde yaklaşık 4-5 kez çevrildiğim için olay size garip görünse de bana acayip gelmedi.
gayet mümkündür.
-
Ticaretisyen adlı üyeden alıntı
Hazır yeri gelmişken 2 kişiysek 2 kask cezasımı kesiyolar. yoksa bu şöförü mü ilgilendiriyo
Kafana takma kardeşim...Sen B sınıfı ehliyeti gösterir geçersin..
Sj's adlı üyeden alıntı
...................................[/B]
..............................
İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.
-
rüşvet almanın davermeninde cezası büyük, topluma açık bi forumda bu şekilde konuşmalar yapmak zarar verebilir..
bu suçu işlediğinizi belgeliyorsunuz demektir..
-
.................................................. ....
-
Sj's adlı üyeden alıntı
.................................................. ..........
sakın yanlış anlaşılmasın ehliyetsiz araç kullanmayı kesinlikle savunmam hatta aksine bir kere ehliyetsizlikten bağlanmıştı ikincisine bağlansaydı da çok üzülmezdim, ehliyetsiz kesinlikle bakkala bile gidilmemeli motosikletle. ancak o zamanki durum çok paniktim, 20 öğrenci beni bekliodu ve cebimde nakit yoktu ceza ödiebilicek durumda da diildim ve ikinci kez motor bağlanacağı için 2 sene ehliyet alamama durumum vardı, 1270 ytl para cezası (30 gün hapis karşılığının paraya dönüşümü) da cabası.........
ben benden dolaylı yoldan zorlayarak bu parayı istediği için o memuru deşifre etmek adına bu suçu üstlenirim cezasını da çekerim...
Öğrencilerim felan demişsiniz...Demek ki Öğretmenlik yapmış veya yapıyorsunuz..
Ne diyeyim ki....Benimde 2 tane oğlum var..Ve şuan öğrenci..Malesef..Ve malesefki
öğretmenlerini çok seviyorlar..Benim vatandaşımı sevdiğim gibi..
-
Sj's adlı üyeden alıntı
ben benden dolaylı yoldan zorlayarak bu parayı istediği için o memuru deşifre etmek adına bu suçu üstlenirim cezasını da çekerim...
o zaman direk gidip şikayet ediceksiniz, hepimizin başına geldi böye şeyler ama unutmayınki aynı meslek grubunda olan arkadaşlarımız var, en azından onlara saygı amaçlı içimizde saklayalım sözlerimizin resmi müeyyidesini düşünmüyorsak...
-
muratgergerli adlı üyeden alıntı
Öğrencilerim felan demişsiniz...Demek ki Öğretmenlik yapmış veya yapıyorsunuz..
Ne diyeyim ki....Benimde 2 tane oğlum var..Ve şuan öğrenci..Malesef..Ve malesefki
öğretmenlerini çok seviyorlar..Benim vatandaşımı sevdiğim gibi..
evet halen devam ediyorum eğitmenliğe. ama lütfen bu olayı yüzyılın skandalı gibi ele almayın, bu ayıp halen birçok poliste devam ediyor. genç memur arkadaşlar bu konuda çok daha özverili kesinlikle acımıyorlar ve böyle de olmalı.
bunun önüne geçilebilmesi için motosiklet bilinci kamyon şöföründen yayasına kadar herkese kanunlarla aşılanması gerekiyor.
yoksa polis birkaç kuruş alıp ehliyetsiz pizzacıyı gönderir, taksi önündeki motosikletliyi orda olmaması gerekiyormuş gibi ezer geçer, kadın sürücüler motosikletlilere "araba yolunda siz ne arıyorsunuz" diye sormaya devam eder (bu da başıma geldi), bütün bunlar olmaya devam eder. tüm suç yükünün bende olduğunu düşünmüyorum.
GKN adlı üyeden alıntı
o zaman direk gidip şikayet ediceksiniz, hepimizin başına geldi böye şeyler ama unutmayınki aynı meslek grubunda olan arkadaşlarımız var, en azından onlara saygı amaçlı içimizde saklayalım sözlerimizin resmi müeyyidesini düşünmüyorsak...
ben polis bir arkadaşımla aynı evde de yaşadım 2 sene. kesinlikle genelleme yapmıyorum. sadece aralarında akların olduğu gibi karalar da var malesef..
şikayet konusunda da haklısınız, ilgili mesajlarımı siliyorum sizden ricam alıntılı kısımları da siler misiniz bu mesajlarla ilgili?
-
Sj's adlı üyeden alıntı
evet halen devam ediyorum eğitmenliğe. ama lütfen bu olayı yüzyılın skandalı gibi ele almayın, bu ayıp halen birçok poliste devam ediyor. genç memur arkadaşlar bu konuda çok daha özverili kesinlikle acımıyorlar ve böyle de olmalı.
bunun önüne geçilebilmesi için motosiklet bilinci kamyon şöföründen yayasına kadar herkese kanunlarla aşılanması gerekiyor.
yoksa polis birkaç kuruş alıp ehliyetsiz pizzacıyı gönderir, taksi önündeki motosikletliyi orda olmaması gerekiyormuş gibi ezer geçer, kadın sürücüler motosikletlilere "araba yolunda siz ne arıyorsunuz" diye sormaya devam eder (bu da başıma geldi), bütün bunlar olmaya devam eder. tüm suç yükünün bende olduğunu düşünmüyorum.
Kişi kendinden sorumludur öncelikle..Bu kanunlarla belirtilmiştir..
Bir kişinin işlemiş olduğu suçu topluma veya çalıştığı kuruluşa yüklemek, vatandaşlık hakve sorumluluklarımızın eksikliğinden gelir..Tabi bu eksikliklerde sadece ve
sadece eğitimle olur..Eğitmenler bu konuda üstüne düşen görevi yapmıyorsa , suçu toplumda değil bireyde aramalı..
Rüşvet almak ve vermek kanunlar çerçevesinde yerini almış suçlardır..
Bir vatandaş olarak sorumluluklarımızı yerine getirirsek zaten polise gerek kalmayacaktır..Yada kanunlarla ve suçlarla işimiz olmayacaktır..
Bence eğitmen biri olarak yapmanız gereken o anda savcılığa bildirmekti..Yada cezanıza
razı olmaktı..
Nede olsa ; Polisinde, eğitmeninde maaşını Devlet veriyor..
-
Kişi kendinden sorumludur öncelikle..Bu kanunlarla belirtilmiştir..
Bir kişinin işlemiş olduğu suçu topluma veya çalıştığı kuruluşa yüklemek, vatandaşlık hakve sorumluluklarımızın eksikliğinden gelir..Tabi bu eksikliklerde sadece ve
sadece eğitimle olur..Eğitmenler bu konuda üstüne düşen görevi yapmıyorsa , suçu toplumda değil bireyde aramalı..
Rüşvet almak ve vermek kanunlar çerçevesinde yerini almış suçlardır..
Bir vatandaş olarak sorumluluklarımızı yerine getirirsek zaten polise gerek kalmayacaktır..Yada kanunlarla ve suçlarla işimiz olmayacaktır..
Bence eğitmen biri olarak yapmanız gereken o anda savcılığa bildirmekti..Yada cezanıza
razı olmaktı..
Nede olsa ; Polisinde, eğitmeninde maaşını Devlet veriyor..
kesinlikle haklısınız. ama belirttiğim gibi o anki durumum "lanet olsun, yeter ki şu anki durumdan kurtulayım" anlayışıydı, ki elbette kabul edilecek bir şey değil. "ehliyetin yoksa alana kadar kullanmayacaktın kardeşim" demeniz de mümkün. her türlü yanlıştı en nihayetinde yaptık bi hata..
sadece belirtmek istediğim bu konu başlığındaki olay ve anlattığım türde olaylar yeni ya da çok nadir gerçekleşen hadiseler değil. bu tip olaylar o an olduğunda herkes hemen gereğini yapsa elbette durum daha farklı olur.
kötü örnek varken iyileri de var elbette. 5-6 ay önce radarda hız cezası kesmek isteyince karşılık olarak 100 ytl rüşvet vermek isteyen sürücüyü ihbar eden polis arkadaşımız örneği de var mesela.
ama işte eskiden beri süregelen çarpıklığın devamı bu da... sistem haline geldiği için bir çoğumuzun arasnda da sohbetlerde konusu geçmiyor mu halen "geçen arabayla ya da motosikletle çevirdiler şu kadar attım geçtim" gibisinden. bu işlemişlik sadece eğitimle çözülemiyor, yasaların daha caydırıcı nitelik kazanması gerek.
-
Sj's adlı üyeden alıntı
kesinlikle haklısınız. ama belirttiğim gibi o anki durumum "lanet olsun, yeter ki şu anki durumdan kurtulayım" anlayışıydı, ki elbette kabul edilecek bir şey değil. "ehliyetin yoksa alana kadar kullanmayacaktın kardeşim" demeniz de mümkün. her türlü yanlıştı en nihayetinde yaptık bi hata..
sadece belirtmek istediğim bu konu başlığındaki olay ve anlattığım türde olaylar yeni ya da çok nadir gerçekleşen hadiseler değil. bu tip olaylar o an olduğunda herkes hemen gereğini yapsa elbette durum daha farklı olur.
kötü örnek varken iyileri de var elbette. 5-6 ay önce radarda hız cezası kesmek isteyince karşılık olarak 100 ytl rüşvet vermek isteyen sürücüyü ihbar eden polis arkadaşımız örneği de var mesela.
ama işte eskiden beri süregelen çarpıklığın devamı bu da... sistem haline geldiği için bir çoğumuzun arasnda da sohbetlerde konusu geçmiyor mu halen "geçen arabayla ya da motosikletle çevirdiler şu kadar attım geçtim" gibisinden. bu işlemişlik sadece eğitimle çözülemiyor, yasaların daha caydırıcı nitelik kazanması gerek.
O memurun örnek teşkil edilmesi gerekli değil...Görevinin bilincinde olan her vatandaşın(mumurda olsa) yapması geren odur..Yani
suç varsa cezasını vermek veya verdirmeye yönlendirmek zaten polisin asli görevi..
Rüşvette suç olduğuna göre doğru olanı yapmış..
Caydırıcık konusunda da size katılmıyorum..
Eğitim olmadıktan sonra cezaların ne kadar caydırıcı çıtasını yükseltsenizde faydası olmayacaktır..
Toplum bilinci şart...
Cezaların caydırı olması demek sizin 10ytl attım lafının 100ytl attım limitine yükselmesi
demektir..
Evet ehliyetsizliğin cezası 5000ytl yapalım.().
Polis sizi çevirdi..Ceza kesecek...Fikrinizi..Veya tepkinizi alabilirmiyim...
Ama ehliyesizliğin suç olduğunun bilincinde olursanız buna gerek kalmayacaktır..
Yani ben yinelemek istiyorum..
eğitim ve bilinçli olmak vatandaş olarak görevimiz..Bu bilinci de ancak dürüst eğitimcilerden alabiliriz..
-
Bir kişinin işlemiş olduğu suçu topluma veya çalıştığı kuruluşa yüklemek, vatandaşlık hakve sorumluluklarımızın eksikliğinden gelir.
derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,
-
O memurun örnek teşkil edilmesi gerekli değil...Görevinin bilincinde olan her vatandaşın(mumurda olsa) yapması geren odur..Yani
suç varsa cezasını vermek veya verdirmeye yönlendirmek zaten polisin asli görevi..
Rüşvette suç olduğuna göre doğru olanı yapmış..
Caydırıcık konusunda da size katılmıyorum..
Eğitim olmadıktan sonra cezaların ne kadar caydırıcı çıtasını yükseltsenizde faydası olmayacaktır..
Toplum bilinci şart...
Cezaların caydırı olması demek sizin 10ytl attım lafının 100ytl attım limitine yükselmesi
demektir..
Evet ehliyetsizliğin cezası 5000ytl yapalım.().
Polis sizi çevirdi..Ceza kesecek...Fikrinizi..Veya tepkinizi alabilirmiyim...
Ama ehliyesizliğin suç olduğunun bilincinde olursanız buna gerek kalmayacaktır..
Yani ben yinelemek istiyorum..
eğitim ve bilinçli olmak vatandaş olarak görevimiz..Bu bilinci de ancak dürüst eğitimcilerden alabiliriz..
ben başıma ilk geldiğinde verdim. motoru da bağlattım 30 gün hapis karşılığı para cezası olarak 660 ytl cezamı ödeyip çözdürdüm. gene yazmış olsaydı gene bunu yapardım. 5000 ytl olsun şimdi ehliyetim olmasa gene razıyım kesilsin tabii ki bunun cezası. o ilk cezadan sonra bende ne sitem duyulmuştur ne şikayet. ehliyetsizliğin suç olduğunun kullanırken de bilincindeydim cezayı yediğimde de. lütfen bundan farklı şekilde yorumlamayın =)
sadece benim o anki durumum tekrar bir hata yapıp ehliyetsiz motosiklete binmek ve ardından ceza yerine imalı bir şekilde rüşvete teşvik edilmek. derse de değil de allah korusun bir yakınımın sağlığıyla ilgili bir sıkıntıya yetişmem gerekiyor olsaydı, neyi önerirdiniz? hastane yerine savcılığa gitmeyi mi? olaydan daha sonra ihbar ettim diyelim, 2 sene ehliyetten men olarak durumu hukuki boyuta taşımaktansa o andan illegal kurtulmak daha cazip geldi, bu konuda da hatamı zaten kesinlikle koruyor ya da savunuyor değilim. çoğumuz bu tip hataları böyle yapmıyor muyuz zaten?
aramızda ehliyetli olup otomobil kullanan, ama motosikletlere trafiğin yasak olduğu şeklinde bilenler de var. eğitimini almadan mı almış o kişi ehliyetini? elbette eğitim ilk konu. ama yeterli değil..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)