Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yardım.Lütfen okumadan geçmeyin!

REKLAM ALANI

Herkese selam!

Motosikletle ilgilenmeye yeni başladım. Daha tecrübem yok. En büyük adımı ehliyet kursuna yazılarak attım. Kendime de ciddi olduğumu ispat etmiş oldum. Yeni ve farklı bir şeye başlamak zor olmuştur her zaman benim için.

Türk ve yabancı siteler dahil olmak üzere bir sürü makale, yazı okudum, yeni başlayanlar için motosiklet seçimi üzerine. Aşağı yukarı bir fikrim oluştu, başlangıç motosikletim hakkında.
    İkinci el, Yamaha Virago 535, Honda Rebel 250, Suzuki Marauder 250 modelleri arasında gelgit yaşıyorum. Ufak tefek biri değilim ya da kendini kaptırıp otobana fırlayacak hemen. Motosiklet kullanmaktan çok daha sorumluluk ve özen gerektiren bir işim var üstelik.
    Seçtiğim tarz motosikletle de yalnızca, hiç olmazsa acemilik geçene kadar yazlık civarlarında küçük geziler yapacağım.

Dediğim gibi hiç tecrübem yok. İzmir, Karşıyaka da oturuyorum. Motosiklet sürüş dersi verecek hiçbir yer bulamadım, kurs ya da bireysel olarak.(Ehliyet kursum sadece 3-4 saat ders vermeyi vaad etmişti ama daha tarihini bile açıklamadı.)

İzmir de oturup bana ders vermek isteyen varsa aranızda, benimle bağlantıya geçebilir mi acaba? Hiç olmazsa motosikletin sağını solunu gösterip, bir iki tur atmaya da razıyım. Belki hiçbir yeteneğim yok ya da seçtiğim tarz motosikletler bana göre değil. Yanlış bir yolda da olabilirim doğal olarak. Ama bir çok motosiklet kullanıcısından çok daha şey okudum, araştırdım, elimden bu kadarı geldiği için tabi.

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Uygun bir ücret vermeye de hazırım.

losienta@mynet.com
    mail atarak ulaşabilirsiniz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fazer
    tebrik ederim bu bilinçte olduğunuz için. konuyu da yukarıya taşıyayım dedim.kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

gokhan_307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Ybr 125 (Mavi)
    Tebrikler.Bu şekilde bilinçli birilerini görmek sevindirici.
    Yavaş yavaş primetime'a yaklaşıyoruz kesin birileri çıkar yardım edebilecek.

celıl ybr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    ilk olarak vıteslı bı motosikletle degılde scooterlada baslayabılırsınız
    İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bence

1- maddi durmunuzu bilmiyorum ama virago 535 veya diğer modeller biraz eski. yedek parça sorunu yaşayabilirsiniz. daha yeni bir modelle ve 250-500 cc arası bir segmentte başlayabilirisniz. tavsiye edeceğim motosiklet ise hyosung gv 250, honda cbf 250 ya da suzuki burgman 400 ( triptonik, yani isterseniz otomatik isterseniz manuel vitesli maxi scooter) olabilir.

2- otobana fırlayacak karakterde değilim demişsiniz ama bir süre sonra gücü kullanma ve hükmetmeye inandığınız(!) zaman o gücü sonuna kadar kullanmaya başlarsınız.

3- kurs almak için yardım istiyorsunuz. bir ehliyet kursuna danışın derim ama bence en başta bulunduğunuz ilin MT sinin toplantılarına katılın. ordaki motosikletçi dostlar size en fazla tecvrübe ve yardım aktarabilecek kişilerdir ( en azından Mersin Mt öyle )

4- okuduklarınıza ve araştırdıklarınıza saygı duymak lazım ama en büyük tecrübe yaşarken kazanılandır. bir müsibet bin nasihattan iyidir değil mi?

5- motosiklet kadar korumalıklar hakkında da araştırma yapmanızı öneririm.

mersinden yapılabilecek birşey varsa ben hazırım...

sağlıcaklakalın....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hoşgeldin... .
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

celebi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X8 250 Siyah
    hocam oncelikle hayırlı olsun gittigin ehliyet kursuna ozel ders almak istiyorum dersen sana yardımcı olabilirler diye dusunuyorum istanbulda profesyonelden ozel dersin fiyatı 200 ytldir bilgin olsun 3 arkadasım gidiyor 16-20 saat ders gorecekler ayrı ayrı

muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tebrik ederim....

Bu işi ciddiye aldığın yazılarından açık olarak belli ediyor..

Önce ehliyet..Sonra eğitim...Daha sonrada motosiklet seçimi..

En sonunda da sürüş keyfi....

Gerçekten bilinçli düşünce...

Burada kask ve tam korumları unutmayalım..Gerçi ilk başta ehliyeti ve eğitimi
    düşünen birine kaskkı söylemek biraz abes gibi oldu ama..Benden söylemesi yinede..
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

çok teşekkürler. ilginiz için.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    izmir MT toplantılarını takip edin... inanılmaz sıcak bi gruptur ve gerek sürüş eğitimi gerekse tarza uygun motosiklet seçiminde tüm arkadaşlar seve seve yardımcı olacaklardır... şimdiden hayırlı olsun...
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    aramıza hoşgeldiniz. sanıyorum burada size yardımcı olabi
    lecek bir kaç kişiyi rahatlıkla bulabilirsiniz.

PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmir MT toplantılarını takip edin... inanılmaz sıcak bi gruptur ve gerek sürüş eğitimi gerekse tarza uygun motosiklet seçiminde tüm arkadaşlar seve seve yardımcı olacaklardır... şimdiden hayırlı olsun...
    Nickinde chopper sürücüsü yazıp chopperla alakası olmayan bu arkadaş doğru söylüyor

Hele bi toplantılaya gelin sonrasını düşünürsünüz

Aramıza ve Motosiklet Dünyasına Hosgeldın

Motosikleti
    asya 19 a vardi:(
    sen bi al motoru ondan sonra goruruz azmi binion cokmu

Motosikleti
    O ŞİMDİ ANILARDA YAŞIYOR...
    duyurular bölümünde var topigimiz bu hafta bornovada ters cafe deyiz gelirsen yardımcı olcak arkadaşlar vardır
    derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
    Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,

erdemgc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 R
    Alıntı el_tazar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese selam!

Motosikletle ilgilenmeye yeni başladım. Daha tecrübem yok. En büyük adımı ehliyet kursuna yazılarak attım. Kendime de ciddi olduğumu ispat etmiş oldum. Yeni ve farklı bir şeye başlamak zor olmuştur her zaman benim için.

Türk ve yabancı siteler dahil olmak üzere bir sürü makale, yazı okudum, yeni başlayanlar için motosiklet seçimi üzerine. Aşağı yukarı bir fikrim oluştu, başlangıç motosikletim hakkında.
    İkinci el, Yamaha Virago 535, Honda Rebel 250, Suzuki Marauder 250 modelleri arasında gelgit yaşıyorum. Ufak tefek biri değilim ya da kendini kaptırıp otobana fırlayacak hemen. Motosiklet kullanmaktan çok daha sorumluluk ve özen gerektiren bir işim var üstelik.
    Seçtiğim tarz motosikletle de yalnızca, hiç olmazsa acemilik geçene kadar yazlık civarlarında küçük geziler yapacağım.

Dediğim gibi hiç tecrübem yok. İzmir, Karşıyaka da oturuyorum. Motosiklet sürüş dersi verecek hiçbir yer bulamadım, kurs ya da bireysel olarak.(Ehliyet kursum sadece 3-4 saat ders vermeyi vaad etmişti ama daha tarihini bile açıklamadı.)

İzmir de oturup bana ders vermek isteyen varsa aranızda, benimle bağlantıya geçebilir mi acaba? Hiç olmazsa motosikletin sağını solunu gösterip, bir iki tur atmaya da razıyım. Belki hiçbir yeteneğim yok ya da seçtiğim tarz motosikletler bana göre değil. Yanlış bir yolda da olabilirim doğal olarak. Ama bir çok motosiklet kullanıcısından çok daha şey okudum, araştırdım, elimden bu kadarı geldiği için tabi.

losienta@mynet.com
    alsacakta motosiklet eğitim varan firmalar var. bir bak derim. koskoca reklamı vardı.

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Alıntı celıl ybr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk olarak vıteslı bı motosikletle degılde scooterlada baslayabılırsınız
    Yani sırf bişeyler yazayım edasıyla böylede sallanmazkii
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı el_tazar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese selam!

losienta@mynet.com
    Merhaba,
    özelinize mail attım

Alıntı efendy_iso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani sırf bişeyler yazayım edasıyla böylede sallanmazkii

Bende aynen katılıyorum
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

Motosikleti
    ZAT 150
    Hiç bilgim yok demişsin ama seçtigin motorlar biraz tecrübe gerektirir.bence 2. senende bu motorları tercih etmelisin.illa chooper diyosan 150 cc. bir chooperla başlaman gerekli bence.ama yinede sen bilirsin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)