Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Alem FM den Nihat Sırdar Öncülüğünde Benzin Zamları Protesto Ediliyor

REKLAM ALANI
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı 507rr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlamsız. sanki yıllardır benzin ucuzdu da şimdi pahalandı. o yüksek vergiler yıllardır var, ama şimdi petrol fiyatları patlayınca daha da acıtır oldu. ama bunu eleştirirken mantık "petrol kaynaklarına yakınlık" olacaksa baştan kaybedilir o savaş. Irak'a dipten gizlice boru uzatıp da mı alıcaz, ne işe yarıcak o yakınlık bugün bize en yakın kardeş devlet olarak gördügümüz Azerbeycan bile yeri gelince nasıl dayıyor yüksek fiyatları (Rusyanın zoruyla da olsa, durum bu)

aynı mantıkla Rusya'ya da çok yakınız, kızıl saçlı yeşil gözlü hatun eksikligini de mi protesto edelim fiziksel yakınlıgın benzini ucuzlatması için ABD gibi emperyalist bir devlete ve herkese istedigini yaptıracak ekonomik güce ihtiyac var.

gelelim tekrar vergi olayına. hepimiz ödüyoruz bu vergiyi, taşıt kullanan herkesin canı yanıyor. ama inmesini isteyen bir kişi de çıkıp "benzindeki vergiyi azaltın, şu mala/servise ekleyin" demiyor. ee nerden gelecek o vergi kaybının karşılıgı? devletin alabildigi tek düzenli vergi ÖTV.. yanlış bir uygulama ama en azından vergi miktarını arttırıyor.

ve hayır, sanılanın aksine dünyanın en çok vergi ödeyen ülkesi de degiliz. örnek olarak gelir vergisinin avrupada %60lara çıktıgı ülkeler var. kabaca: "maaşımdan %10 daha fazla vergi verecegime, benzine fazla para ödeyeyim" mantıgındayız. zararı da var tabii.. zengin adamın cebinde kalan %10 ile benzin deil araba alınıyor. olan da benzin parasına maaşının çok daha yüksek yüzdesini ödeyenlere oluyor.. çarpık sistem. ama düzeltilmesi lazım, sıfırlanması degil.
    Akaryakıttaki yüksek verginin kaçak akaryakıttan kaynaklandıgını söylüyorlar.Yani kaçak olmasa bizim vergilerde düşecekmiş,devlet büyüklerimiz öyle diyor. Evet kaçak akaryakıt çok fazla ama bunun sorumulusu yine devlet. Akaryakıtta vergi indirimi yapıp benizinin ve dizel'in litresi 2 ytl olsa kimse kaçak akartakıtla ugraşmaz. Kısaca arkdaşım bu akartakıt fiyatları konusunda devleti savunabilecegin bir nokta olmadıgı kanısındayım. Devletin kendisi kaçak akaryakıta teşvik edip sonrada" kaçak akaryakıt çok fazla" deyip vergileri bindiriyor.

Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için araç kullanırken korna çalmak, ne kadar zekice bir eylem planı
    Sizin düşündügünüz uygulanabilitesi yüksek bir plan var mı?

"Bir hafta motorlu araç yerine bisiklet kullanmak", veya "köprüyü 1 saatligine trafine kapatmak, eylem yapmak" gibi fikirler eminim ses getirirdi fakat bu tür büyük eylemleri öyle birden yapamazsınız. İlk özce olaylara zemin hazırlamak gerekir. Bu tür kornalı eylemlere yeterince katılım olursa ilerde birgün "Bakın bizi dinlemiyorlar. Ses getirecek eylemler yapmamız gerekiyor" denilebilir ve ozamanda devlete seslerini duyurmak ve ikna edici olmak için daha sert tepkiler verilebilir.( yolu trafige kapatmak, olabildigince motorsuz araç kullanmak)

Bilindigi gibi tonlarca patyalıcıyı ateşleyen ufacık bir fitildir. Bu korna eylemide ona benziyor.Yeternice katılım olursa emin olun o sagır olan bazı makamlar sesleri duymak zorunda kalır

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Sizin düşündügünüz uygulanabilitesi yüksek bir plan var mı?
    Evim Avrupa kıtasında, işyerim Asya da.

Yüksek akaryakıt fiyatlarından memnun değilsek toplu taşıma kullanmalıyız.

Bizler motorcu olarak araç kullanmamazlık yapamayız, çünkü zaten yakıt tasarrufu yapmakta ve trafiğe ve doğaya katkı sağlamaktayız. Zaten motorla değilde otobüsle işe gidip gelsem otobüs daha pahalıya geliyor

Fakat bikaç gün önce motoru mu sattım, arabam da var. Ama işe gidip gelirken otobüs kullanıyorum şu günlerde.

Motorumu satmamın sebebi iş icabı bir panelvana ihtiyaç duymamdır.

Şimdi, bir araç asya kıtasında işyerimde duracak (lazım olunca kullanacağım elbette) Zaten var olan arabamda Avrupa kıtasında duracak aile ihtiyaçlarım için (lazım olunca kullanacağım tabiki)

Ben otobüsle gidip geleceğim, emin olun çok büyük bir kolaylık toplu taşıma.

İstanbul da eğer motor kullanmıyorsanız tek seçiminiz toplu taşımadır. Araba kullanmakta inat etmek saçma.

Peki akaryakıt fiyatları çok değil mi? Elbette çok, ama bu kornaya basmakla yada mazotu 1 YTL yapacağım diyen adamı iktidar yapmakla olmaz

Kimsenin elinde sihirli değnek yok, zamanla herşey düzelir inşallah.

Hem bu akaryakıt fiyatlarınıda şimdiki hükümetin (adı ne olursa olsun) suçu gibi gösterip ÇİĞ bir muhalefet yapmakta gerçekten çok acımasız.

Bundan 5-6 sene önceki iktidarda benzin ucuz muydu?

Her pazartesi gecesi benzine gelen zamları unuttuk mu?

Nihat'ı o zamanlardan beri dinlerim, "bu gece deponuzu doldurun yarın benzine zam gelecek" diye haftada bir iki kez yayında konuştuğunu dinleyenler hatırlar.

nerden biliyordu Nihat bu zamları? Kendisi mi yapıyordu

Elbette hayır çünkü en az haftada bir kez zam gelirdi benzine.

Kimse memnun değil elbette ki durumdan, ama kolay değil değiştirmek.

Yanlışlar zamanla yapılmış sistem uzun bir süreçte bozulmuş, birden bire kimse değiştiremez.

Bugün başbakan çıkıp "benzindeki vergiyi yarıya indirdim" dese ve benzin 2 YTL olsa. Açılan deliği kim kapıyacak, kornaları mı tıkıcaz

Ha birde şuna şaşırırım hep (iktidarda kim olursa olsun) birşeylerden memnun olmayanlar (yani hepimiz) iktidarı eleştiririz şunu şöle yapsa bunu böle yapsa diye.

Yahu mümkün olsa yapmaz mı, ne garezi var bize. Hadi diyelim garezi var ama yapmıyor. Sırf oy için yapar o zaman.

Mesela ne istiyoruz?

Benzin 2 YTL olsun

En düşük memur maaşı 2.000 YTL olsun

Asgari ücret 1.000 YTL olsun

ÖTV kaldırılsın en kıral motosiklet-arabayı alalım

ve benzeri isteklerimizi gerçekleştirmiyor diye iktidarları eleştiririz.

Yahu memlekette böyle bir imkan olsa bir gecede yaparlar, değil % 47 % 80-90 oy alırlar o zaman

Ama yokişte, kimsede sihirli değnek yok. Memleketi mahvettik el birliğiyle 80 yıldır.

Ama güzel günler çok uzak değil, yeterki birliği beraberliği elden bırakmayalım. Bölünmeyelim, birbirimize şucu bucu demiyelim.

Hamdolsun
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoktur
    valla ben arabayla katılıyorum her gün çoğalıyor trafikte 4 lüleri açık kornası çalan araçlar
    8 civarı tekrar ediyor artık .

3 milyon kusur benzine para vermek daha bi zekice eylem

Eyong hafif politika kokuyor yazdiklarin . Ekonomist misin ? Yok yok çok iyimsersin.

peki neden bu çok bilmiş devlet İstanbul gibi bir yerde %30 kaçak akaryakıt kullanılmasına göz yumuyor . Polis , maliye ne yapıyor yapmayın ya . Şimdi kim ne yapıyor diye saydırmayın benide içeri alırlar dedik diye.

80 yılda mahvettik dediğin memleketi Sanırım Atatürk ile başlayan dönemin öncesinde çok iyiydik manasında kullanmıyorsun . Ozaman benim yazdıklarımı okuma sil hatta siteden at gitsin burda kalmak istemem .

Motor alamıyoruz herkeste bol para yok , Araba daha ucuza alınıyor onada benzinden binilemiyor .

80 yılın birikimlerini satıp borç ödüyoruz , siz daha hangi güzel günlerden bahsediyorsunuz bu adamlar mı bizi güzel günlere taşıyacak .

Neyse herkes fikrini açıklamış , Moderatörde açıklamış politik olmasın diye yazmıyacaktım ama görünce dayanamadım.

biz eşşek oldukça semer vuran çok olur ,

Saygılar

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    benzin bundan önce de ucuz değildi bundan sonra da ucuz olmayacak. boşuna kornanızı ya da başka bir şeyinizi eskitmeyin.
    kısa sürede petrol ürünlerine bu kadar zam yapılmasını sadece "küresel" etkiler olarak nitelendirmek saflıktan öteye geçemez.
    bir ara bu eyleme denk gelip katılmıştım. hiç sesini çıkarmamaktansa en azından bu kadar insancıl ve demokratik biçimde bir tepki vermek toplumsal gelişim olsa gerek. katılımın yüksek olmasının ses getireceğine inanıyorum ama gelecek sesin "varilini de al git" den öteye olacağını da sanmıyorum.
    zamları günümüz hükümeti ile bağdaştırıp politik açılıma gitmek doğru bir yaklaşım açısı olmaz. zira devlette nedense zam konusu devamlılık arz eder.
    insanlar dizel araçlara yöneldiler orada kafalarına vurdular. lpgli araca yöneldiler orada kafalarına vurdular. bir çin motosikleti furyası çıktı vergisi gecikmedi.
    şunuda unutmayalım sizin "neden ?" yapılmıyor diye sorduğunuz bir çok konu siyasetin nemalandığı yerdir.
    toplu taşıma konusunda yorum yapmaya gerek yok. çok değil iki üç hafta anadolu yakasından avrupa yakasına geçmeye çalışın toplu taşıma ile ....
    her arabada 1 kişi olayına gelince eğer kişi kendi mülkündeki tasarrufa karar veremeyecekse neden satışına izin veriliyor ki arabaların. nefes alıyoruz diye gırtlağımızın sıkılmasına gerek yok.
    "istikrar" lafının anlamını bilmeden kullanılmasına kapak olsun bu sene başınan beri her sektörde yediğimiz ardı arkası kesilmeyen zamlar. çünkü devlette devamlılık esastır. size vatandaş olarak kimse hak vermez alacaksınız. bundan öncede böyle idi bundan sonra da.
    ayrıca her seferinde "kimsenin elinde sihirli değnek yok" cümlesinin kurulması da klasik kaçamak cevap için gayet uygun. evet herkesin elinde sihirli değnek var. ama kimse kendinden başkası için kullanmak istemiyor. ekonomik kalkınmanın altında üretim yatar. üretim yapabilirseniz gerisi gelir. siz üretimi kesipte olmayan kaynak arayışına giderseniz sonunda şu anda olduğu gibi dımdızlak ortada kalırsınız. bunları anlamak içinde ekonomist ya da başka birşey olmaya gerek yok az buçuk kafası çalışan herkes şu anki durumun sebebini anlayabilir. politik görüşlerinizin bakış açınızı köreltmesine izin vermeyin zira memleket herhangi bir politik görüşün doğrultusunda değil memleket yararına yönetilir. bir kişiye kaynak sağlamak için devletin üst yöneticileri seferber oluyorsa memleketi içinde olduğu ekonomik durumdan kurtarmak için bütün memleket seferber olabilir. hepimiz ülkemizin daha iyi durumda olmasını şüphesiz isteriz ama yönetim kadrosunda bu süreci yönetebilecek yetkin, ileri görüşlü, düşüncesi "memleket" tabanlı olan insanlara ihtiyacımız var. yeterki biz memleketi kurtarmak isteyelim, kendimizi değil ....

Motosikleti
    F 650 GS
    Bugün başbakan çıkıp "benzindeki vergiyi yarıya indirdim" dese ve benzin 2 YTL olsa. Açılan deliği kim kapıyacak, kornaları mı tıkıcaz
    Sanırım 507rr'a yazdıklarımı okumadınız Orda açıklamıştım yine açıklayım.Ülkeye fazla miktarda( bayaa fazla ) kaçak akaryakıt girişi var. Devlet büyüklerimizde bunu kabul ediyor ve akaryakıttaki yüksek vergiyi buna baglıyorlar. Hal böyle iken benzinin ve dizel'lin litresi 2 ytl olsa kaçak akaryakıta olan talep nerdeyse yok nedecek kadar azalır( Türkiyede litresi 2 ytl olan benzini yurt dışından 1.5 ytl'ye getirmek için kimse ugraşmaz), ve dogal olarak kaçak olan akaryakıtta vergiye tabii olup ondanda vergi alınır.Sizinde o "kornalarlamı tıkıycaz" dediginiz açıklar bu çekilde fazlasıyla tıkanır

Fakat bunların olabilmesi için ilk önce o akaryakıtı yurt dışından kaçak getirenlerleri tespit etmek lazım. Malum kaçagı engellerseniz onlar aç kalır

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    starblazer neden kızdın anlamadım yahu, ben bölünmeyelim dediğim halde sen beni bir şeyin tarafı yapmışsın iki dakikada

Parantez içlerinde iktidar kim olursa olsun diye boşuna mı yazdım ben.

Bundan önceki iktidarlarda daha farklı değildi, bugün başkası da gelse daa farklı olamaz. Bu işler kolay değil demek istedim ama anlatamadım saırım

Evet 80 yıl biraz fazla olmuş, 70 yıl diyelim. Atatürk'ten sonra...

Elint bu kaçak akaryakıt konusunda haklı olabilirsin ama tam olarak rakamları miktarları öğrenip hesap yapmak lazım işe yarar mı diye?

Mesela kaçak olan yakıtın neredeyse tamamının mazot olduğunu biliyorum, o da kalitesiz olduğu için otomobil ve teknolojik kamyonlarda rağbet görmüyor.

Benzindeki vergi yaklaşık % 70 , kaçak akaryakıt oranı nedir ve engelense %70 i ne kadar aşşağı çeker gibi hsapları net yapmak lazım.

Haklı olabilirsin, ama yine söylüyorum. Eğer bi çaresi olsa yapılırdı mutlaka. Hadi bunlar yapmadı diyelim bundan öncekiler neden yapmadı
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Aprilia Atlantic 500 Sprint Scooter'ların Atası
    Böyle eylem yapmak hikaye gelir.Kesinlikle benzin almassan tepkini göstermiş olursun.Kimse almasın çok değil 1 hafta alınmasın bakın nasıl tutuşuyolar benzin satılmıyor diye milletçe bunu yapmalıyız yapmassak bize herşey müstahak.Şunu da belirteyim yaz sonu benzinin litre fiyatının 4lira 50 kuruş olacağıda şimdiden gelen haberler içinde.Vatana millete duyurulur.

Motosikleti
    F 650 GS
    Hadi bunlar yapmadı diyelim bundan öncekiler neden yapmadı
    Bazı kesimler vardırki onlar için siyasi parti farketmez. Her dönemde işlerini çevirler. Onların işlerine balta vurursan sizi oy kaybı ile tehdit ederler.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için araç kullanırken korna çalmak, ne kadar zekice bir eylem planı
    ben 08.15 de kalkıyorum...08.30 da yoldayım...o dakkede korna basmama imkan yok...

8.30 da tek başıma çalsam trafikte küfür yerim ama...tek kişilik eylemde sayılsa banamı çalıyon lan sen diye kavga çıkar...aranızda biriniz Taksim meydanında niye kendini yakmıyor..madem benzin pahalı...en kral benzinle eylem yaparsınız havanızdan geçilmez...yanarkenn meeee diye sesde çıkarmalısınızki Ana Habere çıkabilin...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu arkadaş insanları haftada 2 gün araçlarınızın kontaklarını kapayın işe otobüsle gidin diye ikna edebiliyor mu? arabanın içinde yakıtmaktikle aldığı benzin için ben de korna basarım.
    ==============================
    ==============================

sametrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    tepki gösteren olumluyu alkışlayan olumusuza itiraz edip gücün kendisinide olduğunu gosteren bir topluma dönüşebilyor olmak güzel her türlü eylemin arkasındayım fakat kredi kartıyla motor alabiliyorsam yada kredi çekebiliyorsam yani 1 sene sonrasına borçlanma cesaretim varsa buda ekonomik istikrarın bir getirsidir her ne kadar OTV ye inanılmaz zam yapılmış olsada bugun motosiklet alabildiysem bu istikrar sayesindedir bu yüzden tepkileri sadece olumsuz yonde değil her iki yondede gostermeliyiz bence yoksa bu gerçekten çiğ muhalefet olur.
    İki kişinin bindiği motor değildir.

canavar_hk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok YaKıNDa GeliYooo !!!
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanırım 507rr'a yazdıklarımı okumadınız Orda açıklamıştım yine açıklayım.Ülkeye fazla miktarda( bayaa fazla ) kaçak akaryakıt girişi var. Devlet büyüklerimizde bunu kabul ediyor ve akaryakıttaki yüksek vergiyi buna baglıyorlar. Hal böyle iken benzinin ve dizel'lin litresi 2 ytl olsa kaçak akaryakıta olan talep nerdeyse yok nedecek kadar azalır( Türkiyede litresi 2 ytl olan benzini yurt dışından 1.5 ytl'ye getirmek için kimse ugraşmaz), ve dogal olarak kaçak olan akaryakıtta vergiye tabii olup ondanda vergi alınır.Sizinde o "kornalarlamı tıkıycaz" dediginiz açıklar bu çekilde fazlasıyla tıkanır

Fakat bunların olabilmesi için ilk önce o akaryakıtı yurt dışından kaçak getirenlerleri tespit etmek lazım. Malum kaçagı engellerseniz onlar aç kalır
    bence çok mantıklı .
    [B][COLOR="Red"]ENEZ'de 2 Katlı Yazlık Satılıktır..İlgilenenlere Acil Duyrulur..Çok Ucuza Gidicek (Alıcaklı Olan Hemen Msj Atsın Çunkü Yazlık Satılınca MOTOSİKLET Alcam :))[/COLOR][/B]

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 08.15 de kalkıyorum...08.30 da yoldayım...o dakkede korna basmama imkan yok...

8.30 da tek başıma çalsam trafikte küfür yerim ama...tek kişilik eylemde sayılsa banamı çalıyon lan sen diye kavga çıkar...aranızda biriniz Taksim meydanında niye kendini yakmıyor..madem benzin pahalı...en kral benzinle eylem yaparsınız havanızdan geçilmez...yanarkenn meeee diye sesde çıkarmalısınızki Ana Habere çıkabilin...

abi mee diye değilde hani yolunan kazlar nasıl ses çıkartır öle çıkartmak lazım kazın son çığlıkları...Ülkeyi bu hale getirenler utansın... tabi hiç birinde utanacak yüz varsa...

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    güncell ..
    protesto ya devam
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bana insanlar deli diyorlar neymiş efendim işe metroyla gidip geliyor muşum metroyla evden çıkıp işe varmam yarım saat - arabayla 45-50 dk
    metroyla işten çıkıp eve varmam yarım saat - arabayla akşam trafiği en az bir saat
    arabayla otopark sorunu çekilemeyecek çile, hadi bir otoparkla anlaştın en ucuz otopark aylık 90 lira taksit öder gibi öde işin yoksa şimdi size soruyorum ben neden arabayla gideyim işe
    Ninja

emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için kontakları açın ve kornaya basın...
    Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin böyle protestomu olur...
    Nerelerdeydiniz daha önce 3,70 -3,77 iken aklınız neredeydi 4 tl oluncamı sorun oldu...

Şuan durum böyle sanırım...
    Litre fiyatı :1,20
    İstasyon karı ve çalışan üçreti: 0,90
    Vergi:1,90
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

emrello - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TA '07 (Anya)
    Alıntı emomen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akaryakıt fiyatlarını protesto etmek için kontakları açın ve kornaya basın...
    Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin böyle protestomu olur...
    Nerelerdeydiniz daha önce 3,70 -3,77 iken aklınız neredeydi 4 tl oluncamı sorun oldu...

Şuan durum böyle sanırım...
    Litre fiyatı :1,20
    İstasyon karı ve çalışan üçreti: 0,90
    Vergi:1,90
    Kısık da olsa ses çıkması, hiç ses çıkmamasından iyidir.

Eyleme devam!

Yetmez ama evet!
    Ağır metal insanı...

emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Alıntı emrello adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısık da olsa ses çıkması, hiç ses çıkmamasından iyidir.

Eyleme devam!

Yetmez ama evet!

Emrello dostum çok haklısın ses çıkması lazım ama bence böyle değil.

Eylem bu şekilde olursa yapılan işin bir esprisi kalmaz.
    Yani yine gidip benzinci abiye para vericez.
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

Motosikleti
    gv-650
    vaybe ne çabuk unutmuşuz....
    yuzde100cesurmotorcu@hotmail.com-
    yüz cesurmotorcu/facebook

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    öncelikle yok efendim alevi, vay efendim su savaşı, olmadı efendim kürtler devlet kursun, bu iş böyle olmaz kürtçe dil olsun falan filan derken - bezdirilmiş, - sindirilmiş bir millet olarak bir torba kömüre ve hani yer altı tahliyesi demiyorum bile su bağlantısı olmayan evlere çamaşır makinası gönderip yanınada alın bir torba kömür akabininde 'ellah devletimizden reğzi olsen' cümlesinden öteye geçemeyen koca bir orta-doğu-güneydoğu yüz ölçümü olan bir ülkede kendini bile yaksan 'ahaha salak kendini yaktı' dan öteye geçemezsiniz, inanılmaz bir milliyetçilik ve görüş göçü varken bu ülkede ben bile bana ne demeye başlamışken.. a ne diyordum sahi.. bana ne.
    What goes around, Comes back arround...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)