Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

neden kendi içimizde motor eğitimleri yapmıyoruz

REKLAM ALANI

Motosikleti
    hyosung GT250R
    arkadaşlar
    kendi kendine motorunu almış kendi kendine üzerinde kullanmayı öğrenmiş motorcuyum ve bi yıldır tepesinden inmiyorum.aklıma şu takılıo sağa sola mangallı geizler yapılıyorda neden sivil toplumcu anlayışla kendi içimizde eğitimler yapmıyoruz.içimizde name ekin gibi yarışlara giren hatunlardan pek çok isim var.hep eğitim eğitim diyoruz da hondanın bilmem kimlerin üzerimizden rant elde etmesine engel olmuyoruz.motor aşkı hem topluma hem yaşam anlayışına bir karşı duruştur temelinde.hepimiz herne sebeple olursa olsun motor aldık yollara düştük ve hepimiz sadece bu söylediğim temel neden yüzünden özeliz.motorcu birbirine selam verir,birbiri koıllar yolda kaldıysa yardım eder..en basit anlatımıyla dayanışma budur...Diyoruz da BUMUDUR?
    organize olsak ve eğitmen bir ekip yaratsak içimizde...haftasonları günde bikaç saatimizi harcasak ve gerçek bir dayanışma yaratsak olmazmı...

İMPOSSİBLE İS NOTHİNG!
    bayanlarda motor kullanır:bounce:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    paris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660X 2009
    nasıl bir eğitimden bahsediyorsun anlayamadım :( bu arada hoşgeldin

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı J L S adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar
    kendi kendine motorunu almış kendi kendine üzerinde kullanmayı öğrenmiş motorcuyum ve bi yıldır tepesinden inmiyorum.aklıma şu takılıo sağa sola mangallı geizler yapılıyorda neden sivil toplumcu anlayışla kendi içimizde eğitimler yapmıyoruz.içimizde name ekin gibi yarışlara giren hatunlardan pek çok isim var.hep eğitim eğitim diyoruz da hondanın bilmem kimlerin üzerimizden rant elde etmesine engel olmuyoruz.motor aşkı hem topluma hem yaşam anlayışına bir karşı duruştur temelinde.hepimiz herne sebeple olursa olsun motor aldık yollara düştük ve hepimiz sadece bu söylediğim temel neden yüzünden özeliz.motorcu birbirine selam verir,birbiri koıllar yolda kaldıysa yardım eder..en basit anlatımıyla dayanışma budur...Diyoruz da BUMUDUR?
    organize olsak ve eğitmen bir ekip yaratsak içimizde...haftasonları günde bikaç saatimizi harcasak ve gerçek bir dayanışma yaratsak olmazmı...

İMPOSSİBLE İS NOTHİNG!
    Sertifikası olmayan birinden alacağın eğitim, senin ölümüne bile neden olabilir. Forumda görmüyor musun yalan yanlış bilgisi olan yüzlerce insan var. Bu insanlardan mı eğitim istiyorsun???

"Ben 1000'lik ile başladım bir şey olmadı" diyen birinin sana kazandıracağı ne olabilir ki, sordun mu hiç kendine?
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Motosikleti
    hyosung GT250R

maksat önemlidir detaylar gelir

Merhabalar buarada

kastettiğim aramızdaki kendine eğitimci sıfatı verenlerden eğitim almak değil.az evvel bir topic buldum ücretli eğitim...süper bir eğitim okudum ama neden ücretli arkadaşım? eğitimde herşey dahil olmalı nasıl motor alınır nelere dikkat edilir den teknik sürüşe kadar...yapılcak şey site yönetiminden ücretli eğitmenlik yapıpda site üyesi olan arkadaşları bulmak ve isteyen arkadaşlardan gönüllü bir organizasyon ekibi oluşturmak..açık hava ve kapalı mekanları (eğitim yapılacak olan) yine site üyelerinden temin etmek olmadı sponsor bulmak..yapılmaz die bişi yok..e nihayetinde hepimiz sürücü kursundan mı öğrendik motor kullanmayı ondan bundangüldürmeyin beni yahuuuu

arslanfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 390 düke-kmcyo 250 xciting
    Aslında çok haklısın bence aramızda tecrübe ve egitimi yüksek olan arkadaşlarımız var
    Motosiklet ile ilgili buluşmalar yapılsa etüt misali hani otursak önce teorik sonra pratik
    sohbetle karışık keyifle sürdürülecek buluşmalar yapılsa bence son derece etkili olacaktır.

Motosikleti
    Suzuki GS 500
    Alıntı J L S adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar buarada

kastettiğim aramızdaki kendine eğitimci sıfatı verenlerden eğitim almak değil.az evvel bir topic buldum ücretli eğitim...süper bir eğitim okudum ama neden ücretli arkadaşım? eğitimde herşey dahil olmalı nasıl motor alınır nelere dikkat edilir den teknik sürüşe kadar...yapılcak şey site yönetiminden ücretli eğitmenlik yapıpda site üyesi olan arkadaşları bulmak ve isteyen arkadaşlardan gönüllü bir organizasyon ekibi oluşturmak..açık hava ve kapalı mekanları (eğitim yapılacak olan) yine site üyelerinden temin etmek olmadı sponsor bulmak..yapılmaz die bişi yok..e nihayetinde hepimiz sürücü kursundan mı öğrendik motor kullanmayı ondan bundangüldürmeyin beni yahuuuu
    Size katılıyorum ve anlıyorum ne demek istediğinizi, bu site 51000 üyeye sahiptir ve kesinlikle aramızda çok bilinçli yıllardır kullanan ve 100.000 km den fazlasını yapmış insanlar vardır aramızda, bu değerli abilerimiz ablalarımız yılların vermiş olduğu tecrübe ve kazalar, en azından nerde ne yapacağımızı önceden kestirebilmek ve faydalanmak adına çok güzel ve faydalı olacağını düşünüyorum. 1 veya 2 saat bunun için boş bir alanda her hafta gönüllü birini yani tanıdık ve güvenilir birini aramızda seçersek ne gibi zararı olacak ki? aksine motosiklet sevgisinin sadece forumda veya para ile isim yüceltmek yerine o kişinin ne kadar asil olduğunu ve gerçek motosiklet sevgisine sahip olduğunu gösterecektir. JLS kardeşim sana hak veriyorum, çok güzel düşünmüşsün ve aynı zamanda hoşgeldin.

Motosikleti
    hyosung GT250R

şükürler olsun:)

şükürler olsun dilimden anlayan çıktı!!
    evet aynen öyle..burda tek ihtiyacımız olan kararlı ve gönüllü azda olsa zaman yaratabilcek bi ekip.hepimiz için çok faydalı olur.gerçek şu hepimiz başıboş ögrendik motoru ve hala öğreniyoruz..bizi birbirimizden başkası anlamaz anlamıoda..kurban olmayalım hayın HONDAYA:D

heeeeeeeeeey site yöneticileri pişt! siz nediosunuz gezip durup balık yiceğnize faysalı işlere öne ayak olunher espride gerçek payı var tabe

Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Ben 1000'lik ile başladım bir şey olmadı" diyen birinin sana kazandıracağı ne olabilir ki, sordun mu hiç kendine?
    Hee de mi? Kendini bilen adam alıyor hoşuna giden 1000'liği çıkıyor caddelere. Bir kaç kaza atlatıyor, bazen arabalar önüne kırıyor , bazen iki araba arasında kalınca gaz verip uzuyor gidiyor ölümden dönüyor, bazen gaz verip ,sesten arabaların kenara çekilmesini sağlıyor...Bir sürü ıvır zıvır işte.Sonra da karşısındakine tecrübelerini anlatıp, bilgi paylaşımında bulunuyor. Napsın motora yeni başlayacak adam bu tecrübeleri dinlemeyi?Peaah ne kadar saçma değil mi?
    Motor ne olursa olsun bir kere ana yola çıkmış motosiklet kullanıcısının edindiği tecrübecik bile bize bir sürü şey kazandırabilir.
    1000'lik takıntına gelirsek; herkes bir değildir Prometheus , kendini bilmeyen , otokontrolü olmayan adam , sen de biliyorsun ki kendini öldürmekle kalmaz başkalarına da zarar verebilir. Ha 1000lik motor olmuş ha 100 lük motor hiç farketmez.

Kendine güneveceksin ( bu güven ben piştim tamamım artık anlamına gelen güven değil karıştırmayın) ama aynı zaman da korkacaksın, hangi motoru kullanırsan kullan.

J L S

Dediğin hoş , güzel bir şey ama devamlılığı olan bir olay haline getirilirse zor olabillir ve herhangi bir yaralanma , ölüm anında sorumlu tek gösterilir o da MT adminleri. Büyük bir sorumluluk gerektiren bir olay. Adminlere duyrulurur ama burdan
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    walla olabilir olmicak bişi deil ama çok iyi bir organizasyon çok iyi bir anlaşma ile olur bu... O da bayağı bi zaman alır ki hiç sormaa
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Konunun nispeten kolay olan kısmı teorik eğitimler daha önceden yapıldı, umarım tekrar da yapılacak. Ama iş pratiğe geldiğinde eğitimin mekanı sokaklar-caddeler olmadığından hiç olmazsa uygun alan için para dahil oluyor işin içine; bu durumda da uygun koşullar sağlansa bile gerekli kişi sayısına ulaşılamıyor. Kaldı ki geçtiğimiz ay "ücretsiz" yapılacak bir teorik eğitim için bile ilgisizlik eğitimin önüne geçti.
    Umarım daha uygun şartlar oluşur da teorinin yanında pratik eğitimler de isteyen herkesin katılabileceği şekilde düzenlenir.
    Ama burada eğitimden kasıt profesyonel olmayan birinden sokak arasında sürüş öğrenmeye çalışmaksa, ben kendi adıma ortamdan kaçmayı tercih ederim
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Motosikleti
    hyosung GT250R

kolay demedim

arkadaşlar internet üzerinden bukonuların ne kadar zor olduğu imajı gelişmiş olabilir kafanızda.ama gerçek şuki uluslararası olmuş greenpeace gibi siviltoplum örgütlenmeleri bile bikaç kafadarın biraraya gelmesiyle başlamış.olur olmaz değil kolay mı olucak hayır! bi kere gönüllü olcak arkadaşları bulmak eğitime sürekli katılımı sağlamaktanda zor olcak emin olun..ama çıkarılacak iş bence bana belki düşmez ama açık konuşmayı severim bu sitede yapılan en faydalı en kalite ve en samimi iş olucaktır.açık hava konusunu üniversite bahçeleri üzerinden düşündüm ben..hele birde o üniversitelerin bahar şenliklerine bişiler katmayı vaadedersek çok keyifli olacaktır.mesela ünlü bir motor severin imza günü ve söyleşisi üniversite yönetimince bahçe kullanımı için bize bikaç saat sunması işten bile olmaz..gibi gibi...mahalle arası işleri kastetmediğimi herkes anladı umarım..

Motosikleti
    Dl-1000 Vstrom Midnight Blue, Kanuni Motorun 150
    Ben Türkiye'de bu işi en ciddi yapan kurumlar olan Omm ve Emok'tan teorik,pist ve yol eğitimleri aldım, hemde birçok kere. O eğitimlerden biride bu site tarafından düzenlenmişti ve sadece bir çift eldiven yada dizlik fiyatınaydı. Ne oldu biliyormusunuz, 8 kişiyi zor topladık. Yani bedava da olsa çok farketmeyecek. Ben her ay eğitim düzenleyerek arkadaşlarımın bu işi kitabına göre öğrenmelerini sağlıyorum, gelir düzeyi yüksek insanları bile ikna etmek çok kolay değil. Bedava bile olsa çok fazla katılım olacağını düşünmüyorum. Ayrıca bu işi gerçekten ciddi bir şekilde öğrenmiş kişi sayısıda son derece az. Eğitmen dışında kimseden eğitim almanızı önermem. Selamlar,
    GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı morrigan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hee de mi? Kendini bilen adam alıyor hoşuna giden 1000'liği çıkıyor caddelere. Bir kaç kaza atlatıyor, bazen arabalar önüne kırıyor , bazen iki araba arasında kalınca gaz verip uzuyor gidiyor ölümden dönüyor, bazen gaz verip ,sesten arabaların kenara çekilmesini sağlıyor...Bir sürü ıvır zıvır işte.Sonra da karşısındakine tecrübelerini anlatıp, bilgi paylaşımında bulunuyor. Napsın motora yeni başlayacak adam bu tecrübeleri dinlemeyi?Peaah ne kadar saçma değil mi?
    Motor ne olursa olsun bir kere ana yola çıkmış motosiklet kullanıcısının edindiği tecrübecik bile bize bir sürü şey kazandırabilir.
    1000'lik takıntına gelirsek; herkes bir değildir Prometheus , kendini bilmeyen , otokontrolü olmayan adam , sen de biliyorsun ki kendini öldürmekle kalmaz başkalarına da zarar verebilir. Ha 1000lik motor olmuş ha 100 lük motor hiç farketmez.

Kendine güneveceksin ( bu güven ben piştim tamamım artık anlamına gelen güven değil karıştırmayın) ama aynı zaman da korkacaksın, hangi motoru kullanırsan kullan.

J L S

Dediğin hoş , güzel bir şey ama devamlılığı olan bir olay haline getirilirse zor olabillir ve herhangi bir yaralanma , ölüm anında sorumlu tek gösterilir o da MT adminleri. Büyük bir sorumluluk gerektiren bir olay. Adminlere duyrulurur ama burdan
    1000'lik sadece örnekti, 125'lik alıp da hala saçma sapan kullananlar da var. Bu ayırımı farkedebileceğinizi düşünmüştüm, ancak farkedemeyenler çıkabiliyormuş demek ki; ayrıntılamış olduk bu sayede.

Alıntı Kaiser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Türkiye'de bu işi en ciddi yapan kurumlar olan Omm ve Emok'tan teorik,pist ve yol eğitimleri aldım, hemde birçok kere. O eğitimlerden biride bu site tarafından düzenlenmişti ve sadece bir çift eldiven yada dizlik fiyatınaydı. Ne oldu biliyormusunuz, 8 kişiyi zor topladık. Yani bedava da olsa çok farketmeyecek. Ben her ay eğitim düzenleyerek arkadaşlarımın bu işi kitabına göre öğrenmelerini sağlıyorum, gelir düzeyi yüksek insanları bile ikna etmek çok kolay değil. Bedava bile olsa çok fazla katılım olacağını düşünmüyorum. Ayrıca bu işi gerçekten ciddi bir şekilde öğrenmiş kişi sayısıda son derece az. Eğitmen dışında kimseden eğitim almanızı önermem. Selamlar,
    Sonuna kadar katılıyorum
    Onur Yollarda

Motosikleti
    hyosung GT250R
    ilgi yok diyerek kenara çekilmek olmaz..buna katılmak isteyenler için olacaktır yapılan eğitim etüt adı herneise..ayrıca duyuru konusundada sıkıntı yaşanmış olabilir.dünyanın en kaliteli ürünü sizde olsa bile reklam duyuru konusunda sessiz iseniz hiçbir yere varamazsınız.yani yapılacak işi önce site kurucularının sahiplenmesi gerek ki topiclerden değil daha etkili biçimlerde duyurmak mümkün olsun..

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Organize yapılan tüm işlerde mutlaka bir gider olur ve bu giderin karşılığı olarak da bir fiyat olur. Her şeyden önce 600F alan birisi gelip de bana motor kullanmayı öğret dediğinde, ona 600F ile öğretmeye kalkışırsanız hem motora hem de kendine yazık olur. E kendi motorunuzu verseniz bu sefer de sizin motorunuza yazık, ki zaten hiç ücret almıyor olacaksınız.

Duyuru konusunda sıkıntı yok, bu tarz konularda sitemiz elinden geleni yapıyor zaten.

Diğer yandan ücretsiz bir eğitime ihtiyacınız varsa, bir başlık açıp ücretsiz eğitim almak istediğinizi yazabilirsiniz (yalnız belirteyim, daha önce denendi ve sonucu fiyasko). Sonra gelen tekliflerden, en samimi bulduğunuzu ve size en öğretici olarak gördüğünüzü seçebilirsiniz.
    Onur Yollarda

ennginn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Süper Yamaha K12
    Bilmek başka şey öğretmek başka şey. Motosiklet eğitmeni nasıl olunuyor bilen varmı. Bu işi Türkiye'de çok az kişi yapıyor.Oda profesyonelce. Yani bedeli mukabilinde.

Ben çok iğne yapan insan gördüm. Ama iğne yapamam tehlikelidir.

Sizin bahsettiğiniz konu eskilerdeki berber olayına benzemiş.Yani berberlerin diş çekmesi gibi.

OMM ve Emok bu işi uygun fiyatlarla yapıyor. Bunu veremeyecek kimse yok gibidir.

İşi uzmanından öğrenmek lazım. Çok km yapmış insan çok biliyor demek değildir.

Bide hangi motor için eğitim alacaksın. Race, enduro, cross, spormoto hepsi

farklı teknikle kullanılıyor.
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL, AYNI DUYGUYU PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    olur desen olmaz olmaz desen olmaz.. en iisi susup okumaya devam etmek

Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1000'lik sadece örnekti, 125'lik alıp da hala saçma sapan kullananlar da var. Bu ayırımı farkedebileceğinizi düşünmüştüm, ancak farkedemeyenler çıkabiliyormuş demek ki; ayrıntılamış olduk bu sayede.
    eminim öyledir
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Pro;

aklına gelen konuyu kitliyorsun.

Amaaaaa!!!
    Kitlemen gereken konuyu kitlemiyorsun.

Görevini yap kardeşim.

Çünkü sen görevini yapmazsan, bu arkadaşın aklına uyan bir başkası ya da başkaları ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

Bu konuya olumlu yaklaşan ve hatta bu konuyu açan arkadaşımız tabii ki iyi niyetliler.
    Hatta eğitim almanın gerekliliği konusunda bilinç sahibi oldukları için alkışlanmaları gerekir.

Fakat motosiklet kullanmak ciddi bir iştir.
    Bunun eğitimini vermek de ciddi bir iştir.

en üst seviyede bir kullanıcı bile olsa, ben eğitim veririm diye ortaya çıkacak olan, eğitim ehliyetine sahip olmayan bir kişi, amacı sadece motosiklet kullanmak olan bir kardeşimizin ölümüne sebep olabilir.

Teorik sürüş teknikleri konusunda ihtiyacınız olan tüm bilgiler forumumuzda mevcuttur.
    Bunun için sürüş teknikleri başlığına bakmanız yeterlidir.

Gerisi sizin bol bol egzersiz yapmanıza kalmıştır.
    Tabii ki eksikler var.
    Siz bu eksikliği hissedecek seviyeye gelmişseniz, zaten bir eğitim kurumunun yolunu tutmuşsunuz demektir.

Eğitim denilen kavram, hangi konuda olursa olsun, bu konuda yeterliliğe sahip olduğu kanıtlanmış kişilerce yapılmalıdır.
    Sorumluluk almanın bir bedeli vardır.
    Sizin ödediğiniz bedel o sorumluluğun bedelidir.

Birileri size hayatta kalmanın yollarını öğretmeye çalışıyor.
    Siz bu mecraya RANT kapısı olarak bakıyorsunuz.
    Sizin gibi bakış açısı olan bir çok arkadaşımızı trafik canavarı denilen hayali bir varlığa kurban verdik.

Sadece şu konu geçerli olabilir.

Sürüş eğitimi veren, profesyonel bir kişi ya da kurum, derki;
    "Arkadaşlar ben-biz gönüllü olarak ücretsiz ya da çok cüzi bir ücret karşılığı bu işe talibiz."

İşte ona varım.

Ama Valentino Rossi çıkıp derki,
    "ben size bu işi öğretirim"
    ona yokum...
    Rossi çok iyi bir motosiklet kullanıcısıdır.
    Ama iyi bir eğitimci olup olmadığı benim tarafımdan bol soru işaretli bir anekdot olarak kaydedilmiştir.
    Kendisi bunun tersini ispatlayana kadar, Rossi'den eğitim almak isteyen tüm arkadaşlara tavsiyem şu olur.
    "Sakın Ha!!"

Bu topiğe yazacağım son cümlem de budur.
    "Sakın Haaa!"

Moderatörleri hayat kurtarmaya davet ediyorum...
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı morrigan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eminim öyledir
    Hani senin dediğin şu gaz açıp da arabalar arasından kurtulan, egzoz sesiyle dikkat çeken ve ölmeyen 1000'liklere bir bakıyorum (ki senin bu cümleyi kurduğuna hala şaşıyorum, oysa mantıklı birine benziyordun), bir de aşırı sürat ya da benzeri sebeplerden hayatını kaybeden SS sürücülerine.

Ben bakıyorum da, sen bakmıyorsun ya da görmüyorsun. Bu ülkede motosiklet kazalarının büyük bir yüzdesini, "SS kullanıcıları" ve "-saçma sapan motor kullanan- kuryeler" (cümle yanlış anlaşılmasın bütün kuryeler demiyorum, kuryelerin motoru saçma sapan kullananları) oluşturuyor. Ölümlü motosiklet kazalarını ise şüphesiz ki en önde gaz açarak kurtulmaya çalışan, insanlar beni görsün diye egzoz sesini duyurmaya çalışan (!) ya da hava atmaya çalışan (artık sen ne dersen orasına) "SS kullanıcıları" götürüyor.

Neyse efendim, bizim motorumuz 300 basmıyor, ama şükür ki gaz açıp kurtulmamı gerektirecek kadar riske de etmedim kendimi hiçbir zaman, CBR125 de dahil buna, Capo da... Ki zaten ben 300'le kurtulmamı sağlayacak bir kaza riskine de şaşarım. 125'lik CBR bile otomobillerden daha fazla ivmeye sahiptir. Bu yüzden bir çok beladan sizi kurtarmaya yeterlidir. (yani kusura bakma ama öyle cahilce yazmışsın ki, şaşkınlıktan dönüp dolaşıp aynı şeyleri yazdığımı farkettim birden, biz bunları yeni motor alanlara uyarı niyetiyle yazardık!!!)

@coq;
    sonuna kadar hak veriyorum sana, ancak daha önceki benzeri başlıkta yaptığım gibi bunu da kilitlemiyorum (diğer modlar kilitler belki). Çünkü yasak daha çok merak ettirir, daha çok istek uyandırır. Biz ve başkaları, buradan doğru bildiklerimizi söyleyelim. Allah akıl vermiş, mantık vermiş; bu çerçevede bunları değerlendirmek de sayın üyemize düşüyor.. Yasaklamakla olmuyor bazı şeyler.
    Arkadaşımızın eğer ki eğitime ihtiyacı varsa, daha önce başlığı açan diğer arkadaşımız gibi kendisine yönelen "öğretme talepleri" arasından birini seçer ve alır "eğitim(!)ini". Özetle, kendi düşen ağlamaz..
    Onur Yollarda

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler